Taas kaksi kaapattu lähellä Sharmia!

sksidjdrjf

27

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3+3

      Jutun mukaan TEINI-IKÄISIÄ tyttöjä!

    • tekno

      Kyllä nyt pitää jo matka peruuttaa. Tämä on helvetti neljäs kerta tänä vuonna.

    • Lörde

      Ulkoministeriön matkustustiedotteessahan tämä jo napakasti sanotaan:

      - Matkailijoita kehotetaan Egyptissä liikuttaessa yleiseen varovaisuuteen erityisesti Siinailla, mutta myös muualla maassa. Viranomaiset eivät kykene valvomaan lomakeskusten ulkopuolella maanteiden turvallisuutta.-

      Ajatelkaa nyt edes lastenne turvallisuutta ja Pysykää lomakeskuksissa! Pari viikkoa lähtöön. Hiukkasen arvelluttaa. Mitä jos vaan sinne Kanarialle sittenkin.

    • fjdkaö

      Kaikki sieppaukset on näköjään tapahtunut samalla tieosuudella. Eli, jos menee Sharmiin, kannattaa jättää noi St. Cathrinen luostariretket väliin.

      Huom. sieppaukset eivät ole tapahtuneet Sharm el Sheikhin kaupungissa vaan lähellä luostaria.

      • Lörde

        Ei vaan kannattaa jättää KAIKKI RETKET lomakeskusten eli Sharm El Sheikin ulkopuolella väliin niinkuin tuossa matkustustiedotteessakin sanotaan! Tiedotteen "yhteiskuljetus" ei tarkoita retkiä vaan kuljetuksia kuten reissua lentokentältä joka kai on lomakohteen sisäpuolella. Voi herranjestas!


      • Lörde
        Lörde kirjoitti:

        Ei vaan kannattaa jättää KAIKKI RETKET lomakeskusten eli Sharm El Sheikin ulkopuolella väliin niinkuin tuossa matkustustiedotteessakin sanotaan! Tiedotteen "yhteiskuljetus" ei tarkoita retkiä vaan kuljetuksia kuten reissua lentokentältä joka kai on lomakohteen sisäpuolella. Voi herranjestas!

        Ei lasten kanssa voi ottaa riskiä millään retkellä.


      • tttytttyry
        Lörde kirjoitti:

        Ei lasten kanssa voi ottaa riskiä millään retkellä.

        Näin on!


    • shaman

      Välttäkää egyptiä hyvät ihmiset! ei siellä ole mitään ja vielä noin vaarallista.. älkää ainakaan lapsia viekö sinne jso itse haluatte väkisin lähteä!! oikeesti!!

    • love it

      Hiihtolomalla Sharmissa oli todella paljon lapsiperheitä. Meidän perheestä matkusti 3 lasta. Rauhallista oli ja viihdyimme, mutta Sharm el Sheikin ulkopuolelle emme uskaltaneet lähteä.
      Kaikki kaappaukset ovat tapahtuneet retkillä luostariin ja joka kerta kaappaajat ovat vapauttaneet kaapatut niin kun tässä viimeisessäkin tapauksessa.
      Meillä oli ihana matka!

      • sunfuni

        Meinasimme perua matkamme Sharmiin juuri tämän takia mutta onneksi me emme sitä tehneet, meillä oli ihanaa!


    • sinä päätät

      Suomessakin sattuu, ja tapahtuu joka päivä pahempiakin asioita, kouluissa ammutaan kauppoja ryöstetään, perheväkivaltaa ym....
      Kotiinkin on moni kuollut.

    • nööpö

      Oltiin 2 viikkoa Sharmissa ja ihana reissu oli! Sieltä emme mihinkään poistuneet, itse asiassa koko hotellialueelta poistuttiin vain 4 kertaa koko loman aikana =) oli niin hyvä ja palveleva hotellikompleksi. Mihinkään kauemmas retkille ei olisi uskallettu eikä edes haluttu lähteä. Kairo on nähty jo aiemmin ennen lapsia. Luxor on vielä näkemättä mutta se sitten joskus, ehkä. Oppaat oikein suosittelivat tuota luostariretkeä, onneksi ei lähdetty, jos vaikka jotain olisi sattunutkin - huh huh!! Mutta te ketkä olette tuonne menossa, menkää rauhallisin mielin. On aivan ihana paikka ja ihmiset mahtavia (tietysti muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, mutta niinhän se on joka paikassa). Mutta tosiaan, pysykää tuolla hotellialueilla ja lähellä olevissa turistipaikoissa!

      • sksidjdrjf

        Millä toimistolla oli vielä kanttia luostariretkeä suositella!?


      • Luxfani

        Luxorissa on ollut ihan rauhallista kaikin tavoin. Olin viime ja toissa talvena useita kuukausia ja silloin kun Kairossa kahinoitiin, oli luxorissa yksi ainoa isompi mielenosoitus. Täällä on kaduilla turvallisempaa kuin Helsingissä. Lisää kertomuksia ja faktoja saat blogista "talvi Egyptissä.vuodatus.net"


    • sksidjdrjf

      Juu. Parempi tosiaan pysyä lomakohteessa jos lasten kanssa matkustaa. Sitä tahtia nyt ollut noita kaappauksia.

    • love it

      Luostariretkelle me emme Finnmatkojen kautta päässeet, (emmekä halunneet) muille retkille kyllä. Myös Kairoon tekevät retkiä, välttävät vaan mellakoita.
      Onneksi kaikki kaapatut ovat jo vapaana!

    • pokkanen

      kotiuduimme Sharmista eilen yöllä viikon matkalta. Osallistuimme viikon aikana kolmeen suomalaisen matkatoimiston järjestämään retkeen. Ensimmäisenä tietenkin kaupunkikierros hintaan 10€/henkilö. Retki kesti noin 4 tuntia ja sisälsi kuljetuksen hotellista naamabayhin ja takaisin hotelliin sekä. Opastettu kierros koptikirjossa, vierailu moskejan pihalla, papyrusliikkeessä jossa tutustuttiin papyruksen tekoon sekä opastettu kierros basaari-aluella sekä vielä noin 1 tunnin omaa aikaa basaari alueella. Retken hinta oli mielestämme kohtuullinen verrattuna siihen että saatiin tutustua kaupunkiin turvallisesti suomalaisen oppaan kanssa.

      toinen retki oli Kairoon. hinta 90€/henkilö. Lähdimme hotellista jo klo. 01 yöllä ja perillä kairossa olimme 8-9 aikaan. Tutustuimme päivän aikana Egyptiläiseen museoon, pyramiideihin, parfyymivalmistajaan sekä papyrusinstituuttiin. Matkan hintaan kuului museon sekä pyramiidi alueen sisäänpäsymaksut sekä lounaan ravintolassa aivan pyramiidien näköetäisyydellä.

      Kolmas retki oli meriaiheinen kokopäivän matka jossa snorklattiin ja pääsimme kokeilemaan laitesukellusta. Hinta rektelle oli 45€/henkilö. Retken hintaan sisältyi myös lounaan laivassa.

      Kaikkilla retkillä mukana suomalainen opas joka piti erinomaisen hyvin huolta meistä lomalaisista.

      Kairon retkellä ei ollut hetkeäkään turvaton olo vaikka egyptiläinen museo onkin aivan vieressä samaa aukiota missä noin vuosi sitten oli vakava mielenosoitus. Mielenosoitusta muistuttaa vielä Museon vieressä oleva autio ja pahasti palannut mubarakin entinen puoluetalo. Yöllä menomatkalla pysähdyimme Sharmin kaupunkirajalle ja otettiin kyytiin siviilipukuinen aseistettu poliisi sekä kerättiin useamman bussin ryhmä joka lähti yhdessä matkaan 2-3 polisiauton saattuessa.

      Meidän hotelli oli noin 10km päässä naamabayn keskustasta sillä matkalla oli kymmenkunta asestauneita poliisia ja vartijaa jotka valvoi teitä ja alueita.

      Luostariretkelle oltaisiin myös osallistuttu ellei kairon matka olisi mennyt päällekkäin luostarimatkan kanssa.

      Henkilökohtaisesti minua pelottaa enemmän kävellä Helsingin keskustassa neljän aikaan viikonloppu aamuisin, kuin vierailla Kairon keskustassa.

      Suosittelen Sharmia ja retkeä Kairoon kaikille kiinnostuneille, ei siellä tarvitse pelätä. Ainoa ahdistava kokemus oli pitkä tunnelli Keopsin pyramiidin sisällä sekä alueella olevat erittäin agressiviset kaupstelijat. Kyseiset kaupuselijat pilaavat hieman viihtyvyyttä, mutta pilke silmäkulmassa ja hyvällä lomafiiliksellä jaksaa pitkälle.

      • tuttuduuu

        Lapsia mukana?


    • pokkanen1

      ei ollut

      • tuttuduuu

        Siellä on taas kaapattu yksi tänään!


      • tuttuduuu
        tuttuduuu kirjoitti:

        Siellä on taas kaapattu yksi tänään!

        mutta vapautetty myös jo mutta silti!


    • eipäskyllä

      Roskia, mölyä, huonoa ruokaa, paskatauti, kaappauksia, härintää, raiskauksia ja valtion toimesta vielä. On siinäkin lomakohde.

      • jeepas

        Voi, voi.. kaikki yllämainitut tapahtuu myös Suomessa ja myös muissakin maissa!
        Meillä oli hyvä matka, Sharmiissa olimme viikon. Vatsatautia ei meille tullut (5 henk,3 lasta) Ei minkäänlaista häirintää, melkein kaikki olivat todella ystävällisiä.
        Meille hyvä lomakohde!


    • egyptholiday
    • Haistakaa jo..

      Mitä vitun väliä sillä on, onko niitä kakaroita mukana vai ei? Vai onko jonkun pennun henki kalliimpi kuin aikuisen? Ei takuulla ole.

      • Tarya

        Lapset eivät yleensä itse ymmärrä tai voi päättä mihin heitä viedään. Luulisi tämän olevan selvä.


    • Santtu

      Hei kiitos kokemuksistasi erityisesti retkistä. Minkä matkanjärjestäjän matkalla olitte Sharmissa? Oliko hyvät snorklauspaikat?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe