Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

pidennetty oppivelvollisuus

eettyuii

Anteeksi tyhmyyteni.....
Mitä tarkoittaa kun tulevalle eskarilaiselle mietitään pidennettyä oppivelvollisuutta? Tarkoittaako että eskari käydään kaksi kertaa, vai onko jotain erityistoimia eskarin suhteen..?ja käykö eskarin normi päiväkodissa? Vai liittyykö se vasta siihen kun lapsi on jo mennyt kouluun??
Auttakaa ja kertokaa tyhmälle. .

5

1998

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tällasta löytyi
    • open you eyes

      "pidennetty oppivelvollisuus tark sitä että lapsesi ei ole syystä tai toisesta vielä valmis oppimaan asioita /eikä n.s.voi vielä lähteä alaluokalle.ole hyvilläsi että lapsesi hyvinvoinnista pidetään huolta ja lastasi ei tulla kiusaamaan koulussa,koska hän tulee sinne sitten kun on "kypsä" koulumaailmaan.

    • po

      Heippa! Oikeastaan nyt on myöhäistä alkaa pohtia pidennettyä oppivelvollisuutta, jos ensi syksynä alkaa eskari. Pidennetty oppivelvollisuus tarkoittaa sitä, että 5-vuotiaana saa aloittaa vapaaehtoisen esiopetusvuoden ja sitten 6-vuotiaana varsinaisen esiopetusvuoden, joka on jo oppivaelvollisuuden ensimmäinen vuosi. Ja sen vuoden voi siis olla vielä eskarissa tai mennä jo kouluun. Jos pidenetyn oppivelvollisuuden turvin käydään kaksi vuotta eskaria (6 ja 7 vuotiaana) jätetään käyttämättä pidennetyn oppivelvollisuuden mukanaan tuoma etu oikeasta pidennetystä oppivelvollisuudesta. Pidennetty oppivelvollisuus tarkoittaa aina erityisen tuen päätöstä eli oppilas siirretään erityisopetukseen ja näin ollen kouluun mennessään aloittaa koulun erityisopetuksessa. Pidennettyyn oppivelvollisuuteen tarvitaan aina asiantuntijalausunto/lausuntoja (erityissairaanhoidon lääkäri, neurologi, psykologi tms), pelkkä päivähoidon lausunto ja huoli ei riitä. Otahan puheeksi oikein kunnolla, etteivät kuitenkin päivähoidossa tarkoittaneet koululykkäystä eli eskarin kertaamista. Ja aina, on sitten kyseessä pidennetty oppivelvollisuus tai eskarin kertaaminen, lapsi tulee saamaan tukitoimia. Pidennetyssä oppivelvollisuudessa erityistä tukea ja koululykkärinä tehostettua tukea.

      • -0-0-

        Tuskinpa se myöhäistä on vielä pidennystä miettiä? Aina ei nämä diagnoosit tule niin hyvissä ajoin, että voisi 5-v. aloitella eskaria... "Koululykkäystä" tuskin suositellaan ennen eskaria. Siellähän se näyttäytyy, minkälaiset oppimisvalmiudet ovat.


      • erityistä tukea
        -0-0- kirjoitti:

        Tuskinpa se myöhäistä on vielä pidennystä miettiä? Aina ei nämä diagnoosit tule niin hyvissä ajoin, että voisi 5-v. aloitella eskaria... "Koululykkäystä" tuskin suositellaan ennen eskaria. Siellähän se näyttäytyy, minkälaiset oppimisvalmiudet ovat.

        Ei olekaan. Paras tulos on tullut siitä, kun lapsi aloittaa kuusi vuotiaana esiopetuksen oppivelvollisuuteensa kuuluen ja käy esiastetta kaksi vuotta. Pidennetty oppivelvollisuus tuo lainvoimaisen oikeuden saada tukea oppimiseensa. Se on siis hyvä hakea eikä missään nimessä liian myöhäistä.

        Vapaaehtoinen vuosi viisivuotiaana tarjotaan siksi, kun muillekin tarjotaan vapaaehtoisena esiopetus ennen oppivelvollisuutta. Kuitenkin siitä ei ole niin paljon hyötyä kuin kuusivuotiaana aloitetusta ja kaksi vuotta jatkuneesta esiopetuksesta.

        Pidennys tapahtuu joka tapauksessa esiopetuksen aikana. Päätös voidaan myöhemmin myös purkaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe