Imetysvaatteet

tarviiko niitä?

Tarvitseeko imetyspaitoja ja imetysliivejä oikeesti ? Vai onko ne ihan turhia hankintoja. Jos ostaa imetysrintaliivit niin miten paljon suurempi kuppikoko täytyy valita kuin normaaleissa liiveissä ? Jääkö rinnat imetyksen jälkeen pysyvästi suuremmiksi?

21

3392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • imetysonihanaa

      En minä ainakaan olisi pärjännyt ilman niitä. Olen kehdannut imettää aika julkisillakin paikoilla imetyspaidan kanssa, kun siinä saa rinnasta esiin just sen verran kuin on tarvis. Mulla ei ainakaan mikään entinen vaate olisi auennut yhtä kätevästi. Ja vaikka imettäisi vaikka vaan kauppakeskusten lastenhoitohuoneissa ym, niin on se helpompaa kun rinnan voi sujauttaa kätevästi esiin. Samasta syystä imetysliivit ovat minusta tarpeelliset, niin ei tarvitse jotenkin hankalasti vääntää tisua esiin vaan voi vain avata vetoketjullisen luukun.

      Rinnat ovat nähdäkseni kaikilla ainakin aluksi huomattavasti suuremmat kuin yleensä, mutta kuinka paljon suuremmat, siinä on varmaan vaihtelua. Ainakin minulla rinnat kasvoivat mittaansa jo loppuraskauden aikana, joten ehdin hankkia oikeankokoiset liivit. Sitten kun ei enää imetä kovin montaa kertaa päivässä, rinnat pienenevät takaisin lähelle entistä kokoa.

    • nimi7merkki

      Mulla ei ole yhtään virallista imetyspaitaa, mut oon haalinu imetyskelpoisia normivaatteita. Varsinkin kietaisutyyliset avarat kaula-aukot yhdistettyinä rinnan alta pätkäistyyn halpistoppiin on toimiva viritys.

      Imetysliivitkin olen kokenut välttämättömiksi, mutta tiedän joidenkin selvinneen ilman. Musta on mukavampi avata liivin luukku kuin kaivaa rinta ulos normikupista, joka sit jää painamaan/kiritämään. Etukäteen ostin yhdet hieman joustavammat kaarituettomat liivit yhtä kuppia isompana selä yökäyttöön Sloggi-topin, ja vauvan ollessa parikuinen parit kaarituelliset liivit lisää. Mun imetys ei ole vielä loppunut, mutta vissiin YLEENSÄ rinta kasvaa 1-2 kuppia ja rintakehän ympäryskin raskausaikana vähän, ja yleensä rinnat ei jää isommiksi ellei painoa jää muutenkin. Mutta hyvin monenlaisia variaatioita olen kuullut, joten kovin kalliita tai useita liivejä ei kannata ostaa ennen kuin maidontulo on vakiintunut n. vauvan 2kk iässä.

    • 00000000000

      Imetysliivit on täälläkin olleet ehdottomat. Mulla on käytössä nyt parit vanhat (esikoisen ajoilta) ja parit uudet. Kaarituettomia kaikki, ja ihan toimivia. Ennen vauvan syntymää en ostanut liivejä tällä tokalla kerralla, vaan otin sairaalaan mukaan vanhat, ja sitten käytiin ostamassa uusia vauvan synnyttyä. Kuppikoko kasvoi alussa enempi kun maito nousi rintoihin, mutta tasaantui sitten. Ekan lapsen jälkeen kuppikoko jäi C:ksi kun ennen raskautta se oli ollut B. JA C:ksi jäi myös imetyksen lopetettuani. Katotaan miten käy kun toisen imetyksen lopetan...

      Imetyspaitoja mulla ei ole ollut koskaan. Ihan tavallisilla paidoilla olen mennyt. Mä en tykkää kuitenkaan imettää julkisesti, joten voin nostaa paidan ylös kun imetän katseilta piilossa kuitenkin. Ihan pari kertaa olen imettänyt kahvilan nurkkapöydässä tai vastaavassa paikassa, ja nostanut paidanhelmaa. Mitään ei näy kun laittaa harsoa ja takkia ym. suojaksi. Joskus laitan paidan alle raskausajalta jääneen masutuubin, ja se peittää sitten vatsaa kun nostan paidanhelmaa imettäessäni.

    • imettäjä

      Ei niitä mitenkään välttämättä tarvitse, paitoja nyt varsinkaan. Kaikkea vaan nykyään pannaan ihmiset ostamaan. Kotioloissa imettäessä kivointa on vain ottaa rintsikat ja paita pois. Muualla rintsikan ja paidan helman nostaminen ei ole suuren suuri ongelma, vaikka siinä hyvät imetysrintsikat voivat olla kyllä tavallisia kätevämpiä.

      Useinhan rinnat pikemminkin jäävät pienemmiksi. Jos ne jäävät isommiksi, on yleensä kyse siitä, että lisäkiloja on tullut.

      • 000000000000000

        Mulla tuli toki lisäkiloja raskaudessa, mutta raskauksien välillä palauduin alkupainoon ja vähän hoikemmaksikin. Silti kuppikoko jäi isommaksi. En sit tiedä olinko alunperinkin käyttänyt liian pieniä liivejä. ;)

        Piti vielä lisätä, että mä ostin imetysliivini Lindexiltä. Hinta on mun kukkarolle sopiva (alle 20 euroa), liivit ovat olleet ihan hyviä. Toki kalliimmat olisivat varmasti laadukkaammat ja vielä paremmat päällä, mutta mä en normaalistikaan osta yli kahdenkympin liivejä...


    • imetystä

      Mä oon kyllä tykännyt Boobin paidoista, vaikka ovatkin aika kalliita. onneksi olen löytänyt niitä kirppiksiltä. H & M:n imetyspaidat on ihan yhtä tyhjän kanssa, tosi hankalaa yrittää avata sitä luukkua yksikätisesti ja istuvat muutenkin huonosti.
      Olen myös pitänyt tavallista trikoopaitaa ja masutuubia rintojen yli vedettynä alla. Kangaskaupasta saa edullisesti monen väristä putkitrikoota, josta noita tuubeja on hello ommella itse.

      Liiveiksi ostin jo raskauden loppupuolella Bravadon luukkumalliset seamless imetysliivit , ovat tosi joustavat, mutta napakat. Syntymän jälkeen lähetin miehen kauppaan ostamaan parit samanlaiset lisää.

    • mykiäiskä

      Yksi monien suosima on Carriwell, ne on halvempia kuin Bravadot ainakin. Osa Carriwelleistä toimii avattavan luukun periaatteella, osa taas on sellaisia saumattomia, joita voi pitää vaikka öisinkin.

    • ihme08

      Minäkin liputtaisin niiden imetysliivejen puolesta. Mitä suurempi kuppikoko, sen tarpeellisemmat ovat kunnon liivit, koska rinnat PAINAA ja menee pilalle jos niitä ei tue (itsellä imetysaikana 75 F). Lisäksi tavallisia käyttäessä, voivat aiheuttaa maitotiehyeisiin tukoksia jos ne painavat rintaa, kun sitä yrittää saada imetystä varten niistä pihalle.
      Itse ostin ennen esikoisen syntymää H&M imetysliivit, jotka osoittautuivat ihan pelleilyksi. Kyllä ne paremmat olivat kuin ei mitään, mutta kävin sitten ostamassa kunnolliset kun vauva oli reilu kuukauden ikäinen. Enkä ole katunut.

      Nyt olen imettänyt 2 lasta, kumpaakin reilun vuoden ja hyvät liivit ovat olleet todellakin hintansa arvoiset. Imetysvaatteet ovat sitten enemmänkin makuasia, niitä ei nyt välttämättä tarvitse. Käteviähän ne ovat, mutta kuten edellä sanottu, itse voi niitäkin tuunata. Suosittelen lämpimästi kunnollisia imetysliivejä, jos aikoo imettää lastaan vähänkin pidempään.

    • voi voi

      No itse olen pärjännyt ilman, kun ei edes ollut saatavilla tuollaisia, vaikka olen lapseni tehnyt viimevuosituhannen lopussa. Ja osalla rinnat pienenee, siitä mitä ovat imetysaikana. Kai se nyt järkikin sanoo, maitorauhaset siinä täyttyy kun imettää.

    • KALEWI SAKARI

      Ei kai tällainen kaisa ymmärrä kuinka täkeäääääääääääääää olisi imettää,ja olla ensimmäiset vuodet pikkuisen kanssa.toivon ettet saa sitä lasta koskaan, kun et kerran ymmärrä ÄITIYDEN SUURTA MERKITYSTÄ,vaan eurot pyörivät silmissäsi mahdollisen synnytyksenkin aikana.ja voithan toki tehdä siitäkin rahaa kun myyt tän onnettoman mahdollisen ikävän tapauksen jollekkin paskalehdelle.ja jos pienokainen syntyy ,niin voit laittaa hänet heti kynnelle kyettyään,vaikka rahastosi hoitajaksi,niin ei menisi pinellä lapsuuskaan hukkaan, sinun ajatusmaailman myötä!!!!!

    • entinen imettäjä

      Eihän ne ihan välttämättömiä ole, itse pärjäsin pitkälle alkuun ilmankin. Kietaisupaitoja ja napillisia paitoja tuli käytettyä. Ajattelin että jos en kauan imetä kuitenkaan, mutta päätin sittenkin hankkia kokeeksi ja miellyin kovasti. Imetyksiä kestikin yhteensä kuutisen vuotta melkein putkeen, joten ei ihan hukkaostoksia olleet. Lisäksi menevät todella hyvin kaupaksi käytön jälkeen. On tosiaan helpompi vain raottaa vähän luukkua kuin availla nappeja tai nostella koko paitaa.

      Liivikoko ja rintojen kasvu on tosi yksilöllistä, minulla rintojen koko pysyi ihan samana ennen raskauksia, niiden aikana ja imetysten aikanakin. Ei siis kannata etukäteen ostaa kovin kalliita ja useita liivejä, pehmeitä "yöimetysliivejä" suosittelen varalle, niissä on paljon varaa kasvuille ja kutistumisille ja ovat tosiaan varsinkin yöllä mukavat. Ja siinä alussa sairaalassa ollessa myös kun tulee paljon vain makoiltua. Merkki oli muistaakseni Carriwell.

    • ullapullakko

      Olen kolme lasta imettänyt, ja mitään erityisiä raskaus- tai imetysvaatteita en ole hankkinut. Löysä t-paita peittää ihan riittävästi ja on helppo nostaa helmaa sen verran että vauvan saa rinnalle (julkisella paikalla vaikka sinne paidan allekin, ei haittaa kenekään silmää) ja liiveinä ovat parhaita tukevat tavalliset liivit, kyllä niistä saa rinnat kätevästi esille. Itse plopsautin liivit rintojen yläpuolelle imettäessä, kokeilin kyllä imetysliivejäkin, mutta sellaisia helposti yhdellä kädellä käytettäviä ei mulle sattunut,niin katsoin parhaaksi olla ilman. Yöllähän tulee myös käyttää liivejä tukevuuden vuoksi, mutta itse en ole koskaan käyttänyt.

    • sydänveri78

      Imetysliivit ovat olleet tarpeelliset, mutta imetys paidat joita mulla oli 2 kpl jäi käyttämättä. Tosin ostin toisen niistä raskausaikana kun oli yhdistetty äitiysvaatteeseen se imetysmalli samaan. Tosi nätti paita olikin ja pidin paljon. Ei menny se paita hukkaan. Alkuun rinnat vuoti yöllä paljon, enkä siihen keksinyt ratkaisua kun liivit päällä en tykänny nukkua. Pyyhe oli välillä topin alla :) kannattaa muuten käyttää jotain alustaa rintojen alla ettei mene petari pilalle:)

    • eihän mulla muita ol

      No minulle imetysliivit ja -paidat eivät ainakaan ole olleet turhia, aika monta vuotta tässä on tullut niitä käytettyä :) Minä olen vielä kantanut vauvoja paljon kantoliinassa, eli liina on ollut melkein aamusta iltaan päällä, luukullinen imetyspaita on siinä ollut paljon kätevämpi kuin helman kiskominen ylös tai nappien availu. Eivätkä minulle ole imetysaikana edes sopineet vanhat tavalliset liivit saati että niistä olisi mitenkään kätevästi ja mukavasti rintaa saanut esiin.

      Tällä kokemuksella neuvoisin ostamaan ennen synnytystä parit pehmeät joustavat liivit (esim. carriwellit). Alussa rintojen koko vaihtelee kun maito nousee ja maidontulo hiljalleen tasoittuu. Alkuun liivejä joutuu todennäköisesti pitämään öisinkin että saa pidettyä liivinsuojia ja estettyä sängyn tulvimisen, yöliiveinäkin tuollaiset saumattomat joustavat ovat hyviä. Sitten kun vauva on muutaman viikon tai kuukauden vanha, voi ostaa muunkinlaisia imetysliivejä, mieluiten sovittamalla. Varsinkin jos haluaa kaarituelliset imetysliivit (joita kaikki eivät suosittele ollenkaan) pitää sovittaa etteivät kaarituet pääse painamaan maitotiehyitä. Itse olen tykännyt Hotmilkin liiveistä, Changella on myös ihan kiva pitsinen kaarituettu imetysliivimalli.

      Paidoista käytännöllisimpiä ja laadukkaimpia ovat olleet Boobit, olen tykännyt myös Glamourmom-topeista joissa on liivit sisäänrakennettuna.

    • isetstrc

      Imetysliivit olivat kyllä imetysaikana (10kk) todella näppärät käytössä. Ostin ennen vauvan syntymää kahdet Svegmark-merkkiset, yhtä kokoa tavallisesti käyttämääni suuremmat ja ne sopivat koko imetysajan. Öisin käytin monesti Sloggin toppia ja liivinsuojuksia, muuten olisin saanut vaihtaa yöpaitaa ja lakanoita jatkuvasti.

      Imetyspaitoja ostin 2kpl setin H&M:ltä, mutta ne jäivät aika vähäiselle käytölle. Minusta niiden systeemi ei ollut erityisen näppärä. Ystävältä sain pari Boobin paitaa, jotka toimivat paremmin, mutta toisaalta ihan tavallisilla topeilla ja T-paidoilla pystyi kesäaikaan imettämään ihan yhtä hyvin. Viileämmillä keleillä heitin sitten vain neuletakin tai kietaisupaidan topin päälle.

    • äiti vm 2011

      Ehdottomasti tarvii!! Imetyspaita on ehdottomasti yksi parhaimpia hankintoja sekä imetystyyny. Itse tykästyin äitiyspakkauksessa jaettuihin Myllymuksujen pestäviin liivinsuojiin, ovat ihan parhaimmat käytössä! Tilasin näitä liivinsuojia lisääkin http://www.myllymuksut.com/imetys-odotus-liivinsuojat-c-11_46.html

      Tuolla paidat on hennesin hintoihin verratuna aika suolaisen hintaisia mutta ehdottomasti kyllä laadukkaampia. Värit pysyy pesuissa eikä nyppyynny ja veny muodottomaksi ensimmäisessä pesussa

    • Hop

      Imetysliivit on kyllä aika pakolliset mielestäni, mutta normivaatteilla olen ainakin itse pärjännyt. En ole imettänyt missään täysin julkisella paikalla, mutta kahvilan nurkkapöydässä jne olen kyllä.

    • Jasmin.fi

      Imetysliivit ja -vaatteet helpottavat imettämistä ja julkisella paikallakin pystyy imettämään huomaamattomasti kun siihen tarkoitukseen suunniteltu vaate paljastaa rinnasta vain sen minkä tarvitsee. Jasminin verkkokaupasta löytyy laaja valikoima imetysvaatteita arkisiin ja juhlaviin tilanteisiin.
      http://www.jasmin.fi/imetysvaatteet.html
      Oulun myymälästämme löydät Anitan laadukkaat imetysliivit. Asiantunteva henkilökuntamme auttaa mielellään kokovalinnassa, joka monesti voi ainakin esikoistaan imettävälle olla hankala arvioitava.

    • Miirmausk

      Itse kyllästyin viime vuonna kesän tullen toppi-masutuubi-viritelmiin, muutenkin kuuma ja sitten vielä useampi vaatekerros päällekkäin ja sitten ne alla olevat lähti rullaantumaan liikkuessa... Vanhempien avustuksella uskaltauduin tilaamaan missymomin paidan, piti vielä myöhemmin pari lisää hommata helppouden takia ja kun imetys tuntui sujuvan ja jatkuvan pitkään (samoin kuin lisää lapsia on suunnitteilla) niin aloin miettiä et kyllä siinä tulee rahalle vastinetta. Ei ole tainnut tulla muita paitoja edes käytettyä noin ahkerasti missään vaiheessa. Katselin et nykyisin on myös äitiys&imetyspaitoja, joilla on vielä pidempi käyttöikä, ehkä jos vuoden loppupuolella tärppää niin vois sellaiseen sijoittaa... Tää ainakin on ihana http://missymom.shop.wosbee.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=4-02S
      Mut jokaisen oma asia se kyl on tartteeko niitä, et miltä haluaa näyttää, miten tärkeäks kokee sen helppouden ja miten pitkään aikoo ja pystyy imettämään. Ja jos ei imetysvaatteet tunnu omilta, niin huutiksessa ja kirppiksillä niille on kyl kysyntää, et voi senkin ajatella tohon hankintahintaan.

    • www.9kk.fi

      Täältä löytyy imetysvaatteita ja äitiysvaatteita :

      www.9kk.fi

      Ilman toimituskuluja.

    • pöh1223

      Mä oon vastarannan kiiski ja sanon ettei tarvii. Mä inhoan niitä tissiluukkuja ja heivaan sen tissin paljon helpommin kupin yli vauvan suuhun. Toppi villatakki/huppari/avonainen paita/kauluspaita yhdistelmillä oon imettänyt jo 4,5 vuotta lapsiani. Lisäksi halpisliivit ei tue mitään jos on vähänkään isommat rinnat. Meinasin kolmannelle kierrokselle ostaa oikein kunnon imetysliivit, mutta en todella jaksa alkaa pelleilemään niitten luukkujen kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7000
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2731
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2303
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      86
      1987
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1695
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      8
      1502
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1278
    Aihe