Kissan hoidon hinta päivässä?

Sarzuh

Eli siis onko kellään tietoa paljonko kissan hoito päivässä voisi maksaa. Tarkoitan tällä siis vain, että paljonko ruokaan ja hiekkaan menee?

4

238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei voi sanoa

      Sehän riippuu ihan siitä miten paljon kissa syö, mitä se syö ja mistä ruoan ostat. Laadukas ruoka tulee lopulta kuitenkin edullisemmaksi, koska kissa syö sitä vähemmän. Laadukkaasta ruoasta pienemmästä määrästä kissa saa kaiken tarvittavan ja se vähentää sitten ulosteen määrää ja muuttaa sen laadun oikeaksi. Se taas sitten auttaa pitämään hiekan pidempään puhtaana ja vähentää anaalirauhasvaivoja. Siksi myös kannattaa hiekan valinnassa ottaa laatu huomioon, se maksaa usein itsensä takaisin - lääkärikäyntien vähäisyytenä ja hiekan kulutuksessa.

    • vaihtelee.

      Riippuu ihan vuodenajasta. Varhaisestä keväästä myöhäiseen syksyyn kissa saalistaa pääosin itse ravintonsa ja hiekankulutus on hyvin pientä. Talvella ruokinta- ja hiekkakustannuksia tulee enemmän kun kissa viettää aikaansa enemmän sisätiloissa.

    • johntr

      Riippuu kyllä ihan kissasta että missä kissa aikaansa viettää. Eivät kaikki kissat ole talvella enemmän sisällä kuin kesällä. Ja joillain (kuten meilläkin) on kokonaan sisäkissa.
      Meillä menee yhdellä kissalla noin.. 4-5 euroa hiekkaan (yksi hiekkapussi, Top-kattia) ja yhdestä pussista riittää kahteen tyhjennykseen. Eli yhdestä pussista riittää NOIN viikoksi. Tai ainakin näin meillä. Tietysti riippuu että kuinka paljon kissa käy kopalla. Ruokaa menee tosi vähän. Iso raksupussi (olisko ollu sitä Whiskas) kahden kilon verran maksaa noin 3-4 euroa ja se riittää yhdelle kissalle vajaa kuukaudeksi. Lihaa (Kitekat?) niitä laatikoita joissa pusseja sisällä, menee yhdelle kissalle noin yksi paketti (3-4e) viikossa-puolessatoista viikossa. Riippuu tietysti että kuinka kova nälkä kissalla on.

      Ja kissoissakin on tietysti eroja.
      Eli noin viikossa noin 10euroa, ja mitä se sitten päivässä tekeekään.. Reilu euro? Eli ei kissan hankintaa kannata rahallisesti miettiä.

    • kissan hinta

      Niin, ei terveen kissan hoitokustannukset ole juuri mitään.Mä laskin että 10-20 euroa viikossa meillä ( yksi kissa).
      Mutta pitää muistaa rokotukset, madotukset, mahdollinen vakuutus.
      Kastraatio poikakissalle ellei halua kärsiä voimakkaasta virtsan hajusta ja sterilaatio tytölle ellei halua kestää kissan kiimaa joka uusi noin kahden viikon välein koko valoisan kauden pahimassa tapauksessa. Kerrostalossa tuo kiima aiheuttaa meluhaittoja, joten pitää huomioida myös naapurien sietokyky.
      Viikko sitten kissallani todettiin korvatulehdus.Lääkärikäynti plus lääkkeet 150 euroa.Käymme vielä konrtollissa, josta luommollisesti tulee lisäkuluja.
      Joten jos eläimen hankkii, minkä tahansa, on tilillä oltava aina ainakin muutama satanen ensiapua varten. Eläinlääkärissä käynti ei ole ilmaista ja pikkuvaivoihinkin menee helposti 100-200 euroa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe