Kokemuksia Schultz & Larsen äänenvaimentimesta?

Voice-pois

19

3670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ammuskelija.

      Ei ole kokemusta, mutta Ase Utran SL vaimenninta voin suositella. Kevyt, kompakti ja tehokas.

    • 223 rem

      BR:n vaimennin on myös hyvä.

    • se ei kilise, eikä lämpene niinku sl:ä

      • insiryyni

        Tehokas vaimennin lämpenee aina, sillä ruutikaasujen pamauksen muodostama energia sitoutuu vaimentimen rakenteisiin ja johtuu ulospäin lämpönä. Jos vaimennin ei lämpene, niin se on tehoton taikka sitten varsin painava suuren lämpöä sitovan massan takia.


      • Voice-pois

        Schultz & Larsen äänenvaimenninta myydään eräässä suomalaisessa aseliikkeessä juuri sillä perusteella, että se ei pidä kilinää. Ja kun olen sitä kädessä pitänyt ja testannut niin ei se todellakaan pidä mitään kilinää. Siihen ei tarvitse laittaa päälle mitään sukka-viritelmiä jne.

        Mittausten mukaan tiputtaa rekyylin lisäksi äänen voimakkuutta oleellisesti.

        Mutta onko käytännön kokemuksia kyseisestä äänenvaimentimesta?


      • ammuskelija.
        Voice-pois kirjoitti:

        Schultz & Larsen äänenvaimenninta myydään eräässä suomalaisessa aseliikkeessä juuri sillä perusteella, että se ei pidä kilinää. Ja kun olen sitä kädessä pitänyt ja testannut niin ei se todellakaan pidä mitään kilinää. Siihen ei tarvitse laittaa päälle mitään sukka-viritelmiä jne.

        Mittausten mukaan tiputtaa rekyylin lisäksi äänen voimakkuutta oleellisesti.

        Mutta onko käytännön kokemuksia kyseisestä äänenvaimentimesta?

        Kotimaiset oikeat vaimentimet eivät kyllä kilise. Joku "kyläsepän" vaimennin saataa olla irtolevyistä tehty ja helisee.
        Noita sukkia en kyllä kilinän takia muista kenenkään pitäneen. TA-touhuissa sukka estää lämpöväreilyä aivan samoin kuin piipun väreilynauha. Vaimentimen suojus toimii myös naamiointina.
        En ole kyseistä vaimenninta koskaan itse kokeillut, mutta jossain vaimennintestissä sen teho oli varsin vaatimaton. Kotimaiset vaimentimet ovat erittäin laadukkaita myös kansainvälisesti vertailtuna


    • hunttaaja

      "Äänenvaimentimen" hyöty on melko vähäinen jotain 5% luokkaa. Kiväärinpiipun etupuolella olematon, ajatellen vaikka koiraa metsästäjän edessä.

    • Keijo ja koira

      Koiraa ei pidä ampua ilman vaimenninta. Vaimentimen kanssa se on myös niin ja näin.

    • onko tiatoo?

      Koiraa ei pidä ampua ilman vaimenninta.//duoda eiko se ole koeralle ihan se ja sama ampuuko moppea vaimentimen kaa ,vai ilman... kuulohan mopelta menee luultavasti kummassakin tappauksessa..

    • hunttaaja

      Heko, heko viäräleuat, tarkoitin sitä , kun koira on aseen etupuolella tilanteessa metsästäjän ampuessa esim. hirveä.

    • hsawe

      Vaikiapa sitä on hirviä ampua koiran haukkuun ilman että koira on myös siellä. Ja eipä nuita vaimentimia ainakaan täällä päin vielää kovin monella ole.

    • Kauko Kaalimaa

      Itselläni S & L Hardcore Twister 45 .30-06:ssa. Vaimentaa todella hyvin ja vähentää rekyyliä. Ei helise, eikä kilise. Mutta vaimentimen adapteri juuttuu helposti piipun kierteisiin. Eli adapterin kierrepinnat pitää puhdistaa esim asetonilla ja laittaa uudestaan ruuvilukitetta. Vaimentimeen saa myös oman avaimen (Laatuase myy), jolla voi irroittaa ja kiristää moduleita. Maahantuoja mainostaa, että ammuttaessa ko modulit kiristyy itsestään. Näin varmaan käykin koska adapteri juuttuu piippuun. Olisi pitänyt odotella, että piippu jäähtyy reilusti ennen kuin ryhdyin irroittamaan vaimenninta piipusta. Vaimentaa hyvin, mutta kestävyydestä pidemmällä aikavälillä ei tietoa. Olen omistanut ko. vaimentimen vasta muutaman kuukauden. Maahantuojalla huonot sivut ko. kivääreistä ja vaimentimista. Onko sitten niin paskoja, ettei viitsi mainostaa?

      • Kauko Kaalimaa

        Vielä lisää kyseisestä vaimentimesta. Ruotsalaisessa Vapentidningen lehdessä Schultz & Larsen vaimennin sai hyvät arvosanat...


      • Armas Lisäke
        Kauko Kaalimaa kirjoitti:

        Vielä lisää kyseisestä vaimentimesta. Ruotsalaisessa Vapentidningen lehdessä Schultz & Larsen vaimennin sai hyvät arvosanat...

        L-39 hirvikiväärissäni on paikallisen asesepän tekemä laakea ja matalilla laidoilla varustettu äänenvaimennin. Tämä lämpenee jo muutaman laukauksen jälkeen niin että sen päällä voi laittaa makkaraperunat. Ruoka kannattaa laittaa jo kylmälle vaimentimelle sillä se poistaa resonointia.


    • Danish
    • LappalainenHirvimies

      http://www.youtube.com/watch?v=Cjm1VKiIpT4
      Tuossa olis video ainaki BR äänenvaimentajasta.
      Kivääri on tikka m65 sporter 30-06 ja kyllähän tuossa videossa huomaa että mikä on ero rekyylissä ja äänessä.
      Ostin nyt Browning x-bolt stainless 308win ja siinä on kiinni tämä SL HARDCORE TWISTER äänenvaimennin, en vain ole vielä pystyny testaamaan mutta testituloksesta laitan videon youtubeen ja linkitän tänne. Ettei vain kukaan ostais sikaa säkissä ja silleen.

    • miiso91

      Sie kattoit minu tekemän videon. Mulla on tuo Schultz & Larsenin vaimennin 308 browningissa ja se kyllä vaimentaa ja poistaa rekyyliä hyvin. Tosin vertoja se ei vedä BR vaimentimen vaimennus ja rekyylin poistolle mutta tuo "kilinättömyys" on omaa A-luokkaansa. Nyt olis hankinnassa 9,3x62 äänenvaimennin ja olen vakavasti miettiny Schultz & Larsenin vaimenninta. Ku vain näkis videon että miten se soi kyseisessä kaliiperissa. JA BTW, youtubesta löytyy myös video tuosta browningin vaimentimesta. Youtubeen vain hakukenttään miiso91 ja sitte siirtyä kanavalle.

    • 270.win

      Mulla ollut kolme vuotta käytössä ja ei ole muuta kuin positiivista sanottavaa. Ainoa miinus ehkä se,että jatkaa kokopitkänä aseen pituutta melko paljon kun ei lyhennetty piippua. Tarkkuus hyvä,vaimennusteho hyvä ja rekyyli jää kyllä olemattomaksi vaimentimen kanssa. Ainoa mistä itselläni ei juuri ole vielä kokemusta on se,miten vaimennin toimii eri mittaisena eli paloja poistamalla...olen käyttänyt aina kokopitkänä. Mutta taatusti rahan väärti ostos.

    • Valmet

      Onko kellään muulla vääntynyt tuo vaimennin?
      Kun kiertää piippuun, huomaa selvästi että on keiro. Ja kun laittaa täyspitkäksi, luoti raapaiseen reiän kylkeen ja heittää luodin sivuun. Pätkänä ei oso vaan voi käyttää normaalisti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8176
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe