kenkäasiaa

kengätön

Tää on nyt ehkä vähän tyhmä aisa, mut jäin nyt miettimään, kun tytölläni on ikää 1v1kk ja kohta tarvis alkaa ostelemaan kenkiä, siis kevääksi/kesäksi, nti osaa kävellä hyvin ja on nyt talvella pitänyt kuomia ja kävellyt jonkin verran ulkona. Minkälaiset kannattaa ostaa, onko niillä ensiaskelkengillä enää mitään merkitystä kun jo kävellyt reilu 3kk.. uutena aion ostaa nyt ainakain parin ekan vuoden kengät, josko sillä mitään merkitystä on.. kenkäkaupastakin varmaan saisin neuvoja, mut olis kiva kuulla vanhempien kokemuksista! Kiitos jos joku viittii jelpata :)

20

4524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ainea

      Kannattaa ostaa oikein kunnon arvokkaammat "ensiaskelkengät". Itse ostin esikoiselle ensimmäiselle kesälle superfit-merkkiset sandaalit ja samanmerkkiset talvikengät ensimmäiselle talvelle kun osasi kävellä. Pieni hinta maksaa 60-70 euroa kengistä kun ne ensimmäiset kengät on kuitenkin tärkeät niiden jalkojen kehityksen kannalta, ettei tule mitään ongelmia myöhemmin. Niillä samoilla jaloilla on kuitenkin tarkoitus kävellä jopa yli 100 vuotta.

    • jo 2v.äiti

      Käytetyistä kengistä sen verran, että just noille ihan pienille (lue kevyille lapsille) voi käyttää käytettyjäkin kenkiä kun painoa ei ole paljoa eikä kengät käyttöikä ole suuri, niin eivät pääse vielä painumaan väärään asentoon ja näin haittaa seuraavan käyttäjän jalkaa.
      Mutta siis, meillä oli myös Superfit sandalit (Sokoksessa toukokuussa S-etuna 39e), mutta en pitänyt niitä kovinkaan hyvinä. Lapsi halusi mielummin lenkkarit jalkaansa. Lenkkarit oli Adidakset, ne oli pehmeimmät kaikista sovitetuista. Niitä lapsi piti mieluiten jalassa.
      Käytössä oli myös käytetyt ensiaskelkengät (kävelykenkämalli, en muista merkkiä) joita käytettiin hiekkalaatikolla yms.laikaisissa leikeissä.
      Suosittelen ostamaan kengät vasta kun niitä oikeasti tarvitsee, joten tulee oikea koko. Esim.sandalit vasta touko-kesäkuussa riippuen säästä/tarjouksista? Sandalit ehdottomasti kiinteällä kärjellä, tuon ikäinen konttaa vielä paljon leikkiessään esim.hiekkalaatikolla ja varpaat hankatuvat helposti rikki jos kärki on avonainen.

      • Käytetyistä kengistä

        Näin on. Meillä ensimmäisiä kenkiä pidettiin ihan muutama kerta ja silloinkin hvyin lyhyitä hetkiä. Ei montaa askelta otettu. Kelit kylmeni ja tarvittiin lämpimämmät kengät ja muutenkaan poika ei alkuun suostunut pitämään kenkiä. Tai ainakaan kävelemään niillä... Eli kengät voi ollas lähes uudet.


    • jo 2v.äiti

      Piti vielä lisätä, että ehdottomasti tarrakiinnitys kenkiin. 1v.ei jaksa odottaa, että äiti tai isä sitoo nauhat.

      • ...

        Kyllä meillä 1v käveli ulkona eikä suostunut konttailemaan..

        Jaksaa myös odottaa nauhakiinnityksen.. Tuo riippuu hyvin paljon lapsesta ja lapsen kärsivällisyydestä.


      • Lapset erilaisia
        ... kirjoitti:

        Kyllä meillä 1v käveli ulkona eikä suostunut konttailemaan..

        Jaksaa myös odottaa nauhakiinnityksen.. Tuo riippuu hyvin paljon lapsesta ja lapsen kärsivällisyydestä.

        Riippuu tosiaan lapsesta. Meidän pojalla meni n. 2 kk siitä, kun oppi sisällä kävelemään, että alkoi kävelemään ulkona. Alkoi aina kiukuttelu ja jalat meni makaroniksi jne. Jotenkin meni heti hermot, kun kävely ei sujunut niin hyvin kun sisällä, ei jaksanut yrittää jne.

        Ja ei pidä pukemisesta ja paikallaan olosta. ESim. vaipan vaihto on tosi hankalaa ja kengät on hyvä olla tarrakiinnitteiset. Mutta kukin varmaan tuntee lapsensa sen verran hyvin, että kannattaako ottaa nauhallisia.


    • 2v.pojan äiiti

      Ainakin pienet pojat konttaa vielä 2-vuotiaanakin ajaessaan autoja niin sisällä kuin ulkonakin.

    • shoes

      Osta aina uudet, omat kengät. Kumpparit nyt menevät, muut ei.

      • yksjuttuvaan

        Mä kyllä aion laittaa toiselle lapsellemme esikoisen kenkiä. En viitsi uusia kaikkia, kuluneimmat saa mennä mut hyväkuntoiset siirtyvät "kakkoselle".


    • ++++++++++++

      Meillä ei ole ostettu lapselle koskaan niitä kalleimpia kenkiä. Ei mulla ole itsellekään varaa ostaa 60-70 euron kenkiä, joten lapsikaan ei sellaisia saa, koska hänellä kengät ovat vielä niin vähän aikaa käytössäkin.

      Esikoisella oli 1-vuotiaana talvella kalleimmat kenkänsä, maksoivat kai n. 50 euroa. Kenkäkaupasta ostettiin. Sen jälkeen ollaan ostettu marketeista kenkiä, ekana keväänä vajaa 1,5-vuotiaana oli muistaakseni jotkut varrelliset kävelykengät, olisivatko olleet Ciraf-merkkiset (Prismasta), maksoivat 20-30 euroa. Kesällä sitten n. 1,5-vuotiaana mentiin tennareilla ja lenkkareilla, tais olla jotkut "sporttisandaalitkin". Ihan hyviä ovat kaikki olleet. Olen aina katsonut ettei ole liian kovat pohjat, vaan semmoiset joustavammat. Ja että kengät tukevat jalkaa eivätkä ole liian löysät tms.

    • kenkuliini

      Prisman Ciraf-kengät ovat ehkä suurinta kuraa jota voi lasten kengiksi nimittää.

      Kengät kannattaa olla jotain laadukasta merkkiä, ja niitä voi ostaa alennuksista seuraavaa kautta varten. Nettikirppareilla ja huutonetissä on myytävänä paljon vähän käytettyjä, erittäin hyväkuntoisia laatukenkiä. 20-30 eurolla osta mieluummin vähän käytetyt hyvät kengät kuin uutena Prisman Cirafit.

      Lenkkarit eivät ole pienen lapsen arkijalkine! Kesäksi hyvät sandaalit ja laadukkaat kävelykengät, ei tennareita ja lenkkareita marketin alennuskorista.

      Suurin osa lapsista, n. 70 % käyttää huonoja kenkiä, siis ihan täällä Suomessa. Sitä kannattaa miettiä.

      • hmmmmps

        Ei niitä aina voi ostaa etukäteen seuraavaksi kaudeksi. Koko voi mennä ihan pieleen. Nyt osaan jo ostaa 4-vuotiaallemme, ja ostinkin ensi talveksi jo goretexit.


      • siis omg

        Kas kun meillä oli lenkkarit lapsella ja ne olivat kyllä ihan kunnolliset ensiaskel lenkkarit.. Hyvin olivat tukevat yms, mutta lenkkarit....


    • ap

      ongelma ratkaistu näin; ostimme vikingin lenkkarit, näitä myös kaupassa suositeltiin. hyvin on kävely niillä ulkona sujunut. sai myös kumisaappaat, ne on todella vähän käytetyt joten uskalsin ne ottaa.

      • :)

        Kuulosti hyvältä lopputulokselta mielestäni :) Me ostetaan myös uudet kengät ensialkuun sekä ekalle että nyt tälle seuraavalle. Kumppareita käytetään kyllä samoja molemmilla.

        (meillä tosin on esikoisella jo ekat kengät ihan kuluneet jo, eli ei ole läheskään uudenveroiset vähän kävellyt)


    • ei pa...aa

      Minäkään en suosittele noita markettien halpiskenkiä. Mielummin yhdellä lapsella käytetyt laatukengät!!

    • toinenkin pettynyt

      Ei todellakaan kannata ostaa kalliita 25€ Ciraf kenkiä prismasta, kesti meinaan kolmeviikkoa kun kivet tuli kantapäästä läpi ja nyt pitää taas ostaa uudet kengät!
      Ehkä 50-80€ kengät kestävät ainakin viisikertaa pidempään joten on tosi halpoja loppujen lopuksi. Köyhän ei kannata ostaa halpaa koska se tulee ajankanssa kalliimmaksi.

      • Entinen S-jäsen

        Meillä myös meni noin 15 käyttökerran jälkeen kantapäät puhki tytön Ciraf-kengistä, eli kuukauden sisällä ostosta. Prisma ei suostu korvaamaan. Tavaratalonjohtaja väittää sitä normaalikulumiseksi ja sanoo, että ei ole aihetta reklamaatioon. Nyt olen ottanut yhteyttä kuluttajaneuvojaan mutta ei sielläkään annettu hirveästi toivoa. Omalla kustannuksella täytyisi lähettää kengät Helsinkiin kuluttajariitalautakunnan katsottavaksi ja kestää kuukausia saada ratkaisu. Kuluttaja on heikoilla. Myyjä ilmeisesti tietää tämän ja myy siksi sontaa ihan rauhallisin mielin. Prisman Infossa yksi työntekijä sentään oli kanssani samaa mieltä ja sanoi, että Ciraf-tuotteet on huonolaatuisia, hänen omankin lapsen kengät on kestäneet max. 3 kk, eikä hänellekään ole korvattu vaikka on työntekijä. Kuluttajasuojasta tiedän sen verran, että esim. kengät pitäisi kestää vähintään yhden kauden.


    • virhevastuu

      Ilmoitapa vielä uudestaan Prisman johtoon vedoten selkeästi myyjän virhevastuuseen. Pakko heidän on korvata. Selkeästi virhe tuotteessa. Tuotteen tulee kestää sen käyttöiän mikä kuluttajalla on aihetta odottaa esim. verrattaessa muihin vastaaviin tuotteisiin. Ota ihan liitteeksi tuolta pätkä: Kuluttajansuojalaki 5. luku.
      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1978/19780038

    • Kenkää_kengille

      Vanha aihe, mutta Ciraf-laatu on edelleen samaa kuraa... Prismasta ostetut Ciraf-saappaat kuluivat lapsella 5 viikossa pohjasta puhki! Näköjään Prisma jatkaa edelleen huonolaatuisen merkin myymistä reklamaatioista huolimatta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1898
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1485
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe