Monta gerbiiliä?

Minulla on ollut nyt 3 vuoden ajan gerbiilejä 2-3 ryhmiä. Tyttöjä kaikki tähän menessä. Haluaisin ns perustaa isomman ryhmän gerbiilejä jossa noin 5kpl samassa terraariossa. Tässä muutama kysymys;

1. Kummat tulevat paremmin toimeen tytöt vai pojat?
2. Haluaisin että kaikki olisivat jollain tavalla erivärisiä että ne erottaisi toisistaan, mistä löytäisin näin että olisivat samaa porukkaa?

Ihan vielä mielenkiinnosta onko kukaan tuonnot jyrsijöitä ulkomailta suomeen? Tai tietää jonkun joka tuonnot? Olen huomannut että jyrsijät ovat alle 5e:akin joissain maissa. Tuttavallani on ollut kohta 2 vuotta hamsteri (tuotu virosta), eikä sillä ole mitään sairauksia ollut jne. Onko teillä posittivisia/negatiivisiä KOKEMUKSIA? Toki saa myös asiallisesti mielipiteensä! :)

6

1110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyppymyyrä

      Osuit oikeaan paikkaan! Itsekkin olen tätä pohtinut. Mutta saat vastaukset..

      1. Urokset tulevat yhtä hyvin toimeen kuin naaraat. Sen luin SGR ry - gerbiilin hoito-ohje. Kannattaa katsoa sieltä tarvittavat tiedot :)
      2. Kasvattajalta. Kasvattajalta löytyy kaikenlaisia värivalikoimia. Eläinkaupasta voi myös löytää eri valikoimia, sillä värit eläinkaupoissa on laajentunut. Itse suosittelen kasvattajaa. Voit etsiä kasvattajia netinkautta.

      Lemmikkiä ei ehkä kannattaisi hankkia ulkomailta, mieluiten kotimaasta. Mutta googlesta löydät terraario laskurin, laita terraariosi mitat siihen, saat selville kuinka monta gerbiiliä terraarioon mahtuu. Isonna tarvittaessa terraariota yläkerroksella kuten häkillä, tai osta suurempi terraario. Terraarioita löytyy halvalla huutonetistä tai zooplussasta. Zooplussassa on melko kallista sinäänsä, mutta kyllä sieltä terraariot löytyy, ostettiin gerbiileillemme suurin terraario mikä oli hyvä ja tilava. Nyt gerbiilit viihtyvät siellä. Kannattaa katsoa myös läheisistä eläinkaupoista jos löytyy akvaario, joka on alkanut vuotamaan, ettei siinä voi pitää kaloja. Kauppiaat voivat myydä sen halvalla terraarioksi gerbiileille. Muista käydä katsomassa :)

    • pastillero

      Hei! 9:n vuoden gerbiilikokemuksella voin sanoa, että 2-3 siimahäntää per terraario on sopiva. Uroksilla ainakin saattaa tulla koviakin johtajuustaisteluja kun kasvavat isommiksi. Mulla kävi niin, että ostin 6 ihanaa pikkugerbiiliä, kaikki poikia ja oli monta väriä. Aluksi kaikki sujui ihanasti. No, jonkun kuukauden kuluttua ne alkoi hirmusti tapella, ja oli pakko hommata lisää terraarioita, etteivät repineet toisiaan kuoliaiksi. Ja meillä ne ei todellakaan joutuneet asumaan missään typerässä pikku kopperossa ahdistumassa, vaan oli isot 300 litran terrat, ja lisäksi juoksutin lattialla vapaana kerran päivässä. Mutta niitä uroksia ei voinut enää laskea yhteen edes lattialle. Heti kun porukat pieneni, tilanne rauhottui ja olivat taas ihan sopuisia ja kilttejä. Että kannattaa harkita ja miettiä asiaa :)

      • pastillero

        Niin, ja lisään tuohon vielä,että ne kaikki 6 vekkulia olivat samaa perhettä, siis veljeksiä, mutta silti vaan tuli eripuraa isompana.


    • gerbujenomistaja

      Tuollaista suurta laumaa ei välttämättä saa toimimaan, vaikka olisivatkin samasta poikueesta, kuten pastillero jo mainitsi. Voisitko ehkäpä hankkia kahteen terraarioon pienemmät, esim. kolmen gerbiilin laumat? Voihan olla, että saisitkin lauman toimimaan, mutta minullakin on valitettavasti huonoja kokemuksia suurista laumoista.

      Itse en lähtisi jyrsijöitä kuskaamaan ulkomailta ainakaan halvan hinnan takia. Suomesta saa myös hienoja lemmikkieläimiä, vaikkakin saattavat maksaa enemmän, kuin jossain muualla.

    • Anonyymi

      Monta gerpiiliä pitää olla

    • Anonyymi

      Meillä on tulossa luovutusikään 11 gerbiilin poikasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      26
      4678
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      301
      3652
    3. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      34
      2682
    4. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      37
      2619
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      144
      2185
    6. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      1996
    7. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      120
      1871
    8. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1564
    9. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1472
    10. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      26
      1428
    Aihe