Monta gerbiiliä?

Minulla on ollut nyt 3 vuoden ajan gerbiilejä 2-3 ryhmiä. Tyttöjä kaikki tähän menessä. Haluaisin ns perustaa isomman ryhmän gerbiilejä jossa noin 5kpl samassa terraariossa. Tässä muutama kysymys;

1. Kummat tulevat paremmin toimeen tytöt vai pojat?
2. Haluaisin että kaikki olisivat jollain tavalla erivärisiä että ne erottaisi toisistaan, mistä löytäisin näin että olisivat samaa porukkaa?

Ihan vielä mielenkiinnosta onko kukaan tuonnot jyrsijöitä ulkomailta suomeen? Tai tietää jonkun joka tuonnot? Olen huomannut että jyrsijät ovat alle 5e:akin joissain maissa. Tuttavallani on ollut kohta 2 vuotta hamsteri (tuotu virosta), eikä sillä ole mitään sairauksia ollut jne. Onko teillä posittivisia/negatiivisiä KOKEMUKSIA? Toki saa myös asiallisesti mielipiteensä! :)

6

1058

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyppymyyrä

      Osuit oikeaan paikkaan! Itsekkin olen tätä pohtinut. Mutta saat vastaukset..

      1. Urokset tulevat yhtä hyvin toimeen kuin naaraat. Sen luin SGR ry - gerbiilin hoito-ohje. Kannattaa katsoa sieltä tarvittavat tiedot :)
      2. Kasvattajalta. Kasvattajalta löytyy kaikenlaisia värivalikoimia. Eläinkaupasta voi myös löytää eri valikoimia, sillä värit eläinkaupoissa on laajentunut. Itse suosittelen kasvattajaa. Voit etsiä kasvattajia netinkautta.

      Lemmikkiä ei ehkä kannattaisi hankkia ulkomailta, mieluiten kotimaasta. Mutta googlesta löydät terraario laskurin, laita terraariosi mitat siihen, saat selville kuinka monta gerbiiliä terraarioon mahtuu. Isonna tarvittaessa terraariota yläkerroksella kuten häkillä, tai osta suurempi terraario. Terraarioita löytyy halvalla huutonetistä tai zooplussasta. Zooplussassa on melko kallista sinäänsä, mutta kyllä sieltä terraariot löytyy, ostettiin gerbiileillemme suurin terraario mikä oli hyvä ja tilava. Nyt gerbiilit viihtyvät siellä. Kannattaa katsoa myös läheisistä eläinkaupoista jos löytyy akvaario, joka on alkanut vuotamaan, ettei siinä voi pitää kaloja. Kauppiaat voivat myydä sen halvalla terraarioksi gerbiileille. Muista käydä katsomassa :)

    • pastillero

      Hei! 9:n vuoden gerbiilikokemuksella voin sanoa, että 2-3 siimahäntää per terraario on sopiva. Uroksilla ainakin saattaa tulla koviakin johtajuustaisteluja kun kasvavat isommiksi. Mulla kävi niin, että ostin 6 ihanaa pikkugerbiiliä, kaikki poikia ja oli monta väriä. Aluksi kaikki sujui ihanasti. No, jonkun kuukauden kuluttua ne alkoi hirmusti tapella, ja oli pakko hommata lisää terraarioita, etteivät repineet toisiaan kuoliaiksi. Ja meillä ne ei todellakaan joutuneet asumaan missään typerässä pikku kopperossa ahdistumassa, vaan oli isot 300 litran terrat, ja lisäksi juoksutin lattialla vapaana kerran päivässä. Mutta niitä uroksia ei voinut enää laskea yhteen edes lattialle. Heti kun porukat pieneni, tilanne rauhottui ja olivat taas ihan sopuisia ja kilttejä. Että kannattaa harkita ja miettiä asiaa :)

      • pastillero

        Niin, ja lisään tuohon vielä,että ne kaikki 6 vekkulia olivat samaa perhettä, siis veljeksiä, mutta silti vaan tuli eripuraa isompana.


    • gerbujenomistaja

      Tuollaista suurta laumaa ei välttämättä saa toimimaan, vaikka olisivatkin samasta poikueesta, kuten pastillero jo mainitsi. Voisitko ehkäpä hankkia kahteen terraarioon pienemmät, esim. kolmen gerbiilin laumat? Voihan olla, että saisitkin lauman toimimaan, mutta minullakin on valitettavasti huonoja kokemuksia suurista laumoista.

      Itse en lähtisi jyrsijöitä kuskaamaan ulkomailta ainakaan halvan hinnan takia. Suomesta saa myös hienoja lemmikkieläimiä, vaikkakin saattavat maksaa enemmän, kuin jossain muualla.

    • Anonyymi

      Monta gerpiiliä pitää olla

    • Anonyymi

      Meillä on tulossa luovutusikään 11 gerbiilin poikasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1970
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1539
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      140
      1387
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1308
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1240
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      273
      1047
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      992
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      957
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      118
      954
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      49
      777
    Aihe