Kokematon matkailija DUBAIhin!

amatöörimatkailija

Heips!
Kaikki ulkomaanmatkani on ollu vaan muutamaan eri Euroopan maahan, ja viimeisimmästäkin reissusta on jo muutamia vuosia aikaa..

Nyt olis kuitenkin aikomus varata reissu Dubaihin ja jo ens syksyksi,johonkin syys-lokakuulle! :) (alkaako jo olla kiire varaamisen kanssa,joko 2 tai 3 henkilöä on lähdössä?) Ja mahdollisimman halvalla mielellään, oon melko pienipalkkaisessa työssä :/ Oon siis kokematon noissa lentojen varaamisessakin, joten mitä kautta kannattais? Ja kannattaako lennot ja hotelli varata erikseen?

Muuten oon kyllä paljon lukenu juttuja ja matkakertomuksia noista Arabiemiraateista, että tietoa maasta löytyy. Tuo matkojen varaaminen on se vaikein juttu :D Ja te jotka siellä ootte olleet, kantsisko olla vaan viikko vai kaks? Tuo 2 viikkoa kyllä polttelis... ;D

16

621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dubailandikko

      Syys-lokakuussa on vielä aika kuumaa, parempi ajankohta olisi kuukausi-pari myöhemmin. Jos lompakko on ohut, mieluummin yksi viikko vähän tasokkaammassa hotellissa kuin kaksi murjussa. Mutta jos saat lennot sopuhintaan, asuminen ja muu oleminen Dubaissa ei välttämättä ole yhtään kalliimpaa kuin Kanariallakaan.

      Jos hinta on pääasia, lennot ja hotelli erikseen. Air Baltic lentänee edelleen Dubaihin, mutta huonot aikataulut. Hotelli vaikka booking.com'in kautta. Varaa lennot ajoissa, mutta ei liian aikaiseen, 2-4 kk. ennen matkaa.

    • Turkish Air

      Halvin lento taitaa olla jos varaa nyt esim. marraskuulle, n. 350 e/hlö/meno-paluu Istanbulin kautta.

    • amatöörimatkailija

      Ok, kiitos vastaajille! Kyllä tässä on alkanut matkakuume jo nousta :D Luulin että lentojen varaamisella olisi kiire, mutta hyvä jos tosiaan tuo 2-4kk ennen matkaa riittää..! Ihan vielä en voisikaan varata kun täytyy vähän tietää syksyn aikatauluja töiden osalta.. että huojentava tieto toi :-)
      Oon luullu että Arabiemiraatteihin lentää paljon kalliimmalla! Kävin itsekin kattelemassa lentoja ja tosiaan 350€ pääsis! :o Hyvä näin päin!
      Täytyy nyt tässä sitten selvittää vaan syksyn kuviot ja seurailla lentohintoja hotelleja :-)

    • Lentomyyjiä
    • uubaduuba

      Katso minkä yhtiöiden halpoja lentoja ebookers, supersaver jne. tarjoavat. Sitten käyt ao. yhtiöiden omilla nettisivuilla vertaamassa tismalleen saman reitin hintoja. Yleensä lentoyhtiön omien nettisivujen hinnat ovat halvempia. Varaat sitten kumpi on järkevämpi ja edullisempi. Muutamaan (kymmeneen) euroon ei kannata takertua jos lentoaikataulu on huono: lentoasemalla on ikävä roikkua puoli päivää ja sielläkin kuluu rahaa syömiseen.

    • Dragon Mart

      Taitaa olla halvinta mennä finskillä, sitten suraavaksi halvin on turkkilainen ja Itä-Suomalaisen kannattaa harkita emitratesin suoraa lentoa Pietarista.
      Viikolla 13-14 finskillä pääsi matkan hintaan 393e,turkkilainen tietää välilaskua,toki yhtiö hieman tasokkaampi ja kalliimpi.
      Hotellin sijainnilla on Dubaissa iso merkitys,lyhytkin kävelymatka voi olla liikenteellisesti varsin haastava-siis suosittelen asumaan metroaseman läheisyydessä tai ainakin syöttöputken lähellä. Toki taksillakin pääsee, mutta metro on ehdottomasti mailman huippua ja lasten(vaunujen) kanssa suosittelen gold-osastoa.

      • tuppai

        Tosin taksilla ajaminenkin on niin naurettavan halpaa, että eipä kannata vaivaa nähdä ja aikaa tuhlata kävelemiseen turhaan...


    • Dubain kävijä

      Jos on yksin matkassa, niin kyllä taksilla ajaminen tulee pitemmän päälle kalliiksi, vaikka se halpaa meidän taksoihin verrattuna onkin. Itse olen aina varannut hotellin BurDubaista ja Khaled bin al waleed -metroaseman läheltä. Siitä pääsee hyvin kaikkialle metrolla.

      • Jups

        Noo, kaikilla kahdella metrolinjalla ei pääse kaikkialle, vaikka pituutta linjoilla onkin. Ja jos menee esim. Bur Dubaista vaikka Marinaan, tai Emirates malliin, niin toki nuo pitemmät siivut kannattaa pyyhältää metrolla, ainakin jos on budjetti muutamasta eurosta kiinni, ja näkeehän metrosta taas vähän eri perspektiivistä kaupunkia. Maksaahan toki vastaava matka taksilla 8-9 euroa, eli pari euroa nupilta jos sattuu vaikka nelihenkinen perhe kulkemaan, mutta eipähän mukulatkaan väsy heti helteessä taapertamiseen. Itse en kovin pitkää matkaa kävellen tuolla viitsi edes ajatella edes hotellilta metroasemalle, tai kohteessa taas metroasemalta sinne minne onkin menossa (varsinkin jos lämmöt sattuu olemaan 35 tai reilusti ylikin)... taksilla kun pääsee ovelta ovelle ja niitä saa helposti kadultakin...,
        10 dirhamin kustannuksella eli parilla eurolla ajaa n. varttitunnin taksilla ja pääsee hyvinkin 5-10 km, liikenteestä ja kohteesta riippuen. Jos nyt varaa vaikka 10 euroa päivälle taksia varten ( minusta ei paljon pas..akaan jos reisuun lähtee) niin eipä tarvitse siirtymiin paljon jalkojaan vaivata eikä hikeä vuodattaa, jos nyt ei koko ajan kaupungin laidalta toiselle ajele. Toki kannattaa käyttää esim. abra vesitakseja hyväksi ( dirhamin eli 20 senttiä per matka) jos niillä kulmilla on ja silloin siirtää tosi halvalla itseään eri paikkaan...
        Mutta lopulta kaikki on omista tarpeista ja haluista kiinni, mihin haluaa muutaman euron uhrata ja aikaansa käyttää, ja kun käyttää kaikkia kulkineita hyväkseen niin näkee enemmän ja monipuolisemmin.


    • abra-kadabra

      Bur Dubaissa ja Deirassa on useita hyviä ja kohtuuhintaisia hotelleja, lähellä metroasemaa. Kannattaa vain katsoa Tripadvisorista ettei kiinnostava hotelli ole ryssien kansoittama! Taksilla kulkeminen voi tosiaan viikon mittaan tulla kalliiksi vaikka yksittäinen matka ei paljoa maksaisikaan!

    • dxb

      Sellainen vinkki Dubaissa asuvalta, etta syys-lokakuussa taalla on usein viela aika kuuma. Etenkin syyskussa mittari on lahempana 40 astetta ja ylikin. Usein siina loka-marraskuun vaihteessa alkaa olemaan hieman viileammat kelit eli lammot on siina 30 asteen paikkeilla. Jos loma on mahdollista viettaa loka-marraskuussa, niin kannattaa ehdottomasti tulla tanne vasta silloin. Vastaavasti kevaalla lammot pysyy yleensa siedettavissa lukemissa tonne huhtikuun loppu puolelle saakka hieman vuodesta riippuen. Mut esim. nyt taalla on viela ihan siedettava keli ja ulkona on ihan mukava olla keskipaivankin aikaan. Tosin tasta ilosta saa tuskin nauttia enaa 2-3 viikkoa kauemmin.

    • Dragon Mart

      Ei kannata tehdä mitään johtopäätöksiä tämän kevään perusteella.
      Kevään säät ovat olleet omituisia.
      Kyllä ne kaksi metrolinjaa palvelevat turistia erittäin kattavasti,kaupunki kun on nauhamainen ja lähes kaikki mielenkiintoinen linjojen varrella..
      Ei varmaan kaada taloutta jos ajaa kerran taksilla outletille ja vaikka Kiina markettiin.
      Tietty aktiivinen ottaa vuokra-auton ja vierailee vaikka Abu-Dhabissa,formula rata on aika siisti iltavalaistuksessa.

      • 180e meno

        Kannattaa tarkistaa norwegianin lennot. Hyvin halpaa ;)


    • Adubidhabudi

      Abu Dhabiin pääsee hyvällä bussilla Ghubaiban asemalta. Tais maksaa 3-4 euroa yhteen suuntaan.

    • Esso2299

      Ebookersilta lento hotelli paketin kun ottaa niin saa hotellin halvemmalla. Lennot maksoivat 370€ per henkilö Istanbulin kautta ja hotelli sitten oman maksukyvyn mukaan.

    • abrakadab-ra

      Ei paha hinta! Menolento vain taitaa olla yölento, ei isommin kiinnosta, pitkä odotus Istanbulin kentällä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5564
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1967
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      56
      1704
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe