Skootterin vuokraus?

matkakuumeinen

Olemme matkustmassa loppuvuodesta phukettiin. Ja olenkin lukenut että skootterin vuokraus kyseisessä kohteessa halpa liikkumistapa? Millainen liikenne kohteessa on? Usklataako sellaisella ajaa?

23

3063

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • halba halba

      Eikös siellä joku aika sitten 4 ruotsalaista kuski kuolleet liikenneonnettomuudessa..

      • en vuokraisi

        tuoreempi on 2 viikon takaa kun suomalainen kuoli mopolla....todella vaarallista ajaa ja vasenpuoleinen liikenne tekee hommasta todella vaikean.


    • booop

      Mopoilijoita männöö harvasen päivä.

      • Anonyymi

    • lälläripyörä :)

      Phuketista en tiedä, mutta itse vuokraan skootterin joka lomalla koko lomaksi. Yhtään vaaratilannetta ei ole kohdalle sattunut. Toki kannattaa ensimmäisellä thaimaan reissulla istua vaikka taksiin etupenkillä, ja katsella ryhmittyisikö väärin, ja väistäisikö väärältäpuolelta... kun siellä vasemmanpuoleinen liikenne kuitenkin on.

      Se että mopotapaturmien määrä on suuri,, johtuuu ainakin osittain siitä että siellä monet aika surutta ajavat päihtyneenä.

      Järki käteen ajellessa. Eikä varovaisuus ole pahasta.

      skootteri on osa thaimaa nautintoa.

      • nameste

    • phuketskooterrental

      skootterin vuokraus phuketissa maksaa n. 150-250 bath päivä ja vuokrattaessa pitää jättää passi vuokraajalle säilytykseen. ennen riitti melkein aina passin kopio , nyt lähes aina vaativat passin itselleen vuokrauksen ajaksi , paitsi jos vuokraat suomalaisilta skootterin vuokraajilta niin riittä pelkkä kopio passista oman maan eli suomen kansalaisilta riittää , lisäksi vahingon sattuessa asiat helpompi sopia omalla kielellä jos olet vuokrannut suomalaiselta. suomalaisia skootterin vuokraajia on ainakin patongilla , chalongissa ja rawailla. vakuutus ei korvaa mitään ja jos jotain satuu ja lähes aina on vika turitissa ja turisti maksaa kaiken vaikka ei oikeasti olisikaan syyllinen kolariin / onnettomuuteen. kypärä on pakollinen ja sen käyttämättä jättämisestä voi ulkomaalainen saada pienen sakon. kypärän käyttämättä jättämisestä voi helpoiten saada sakon patongilla ja muualla saarella sen käyttö valvotaan lähinnä liikenneympyröissä joita on muutama saarella , muuten sen käyttöä ei juuri valvota. kansainvälinen ajokortti vaaditaan ja siinä pitää olla A kirjian kos skootterit ovat moottoripyöriä , yleensä 125 tai 135 cc . jos poliisi pysäyttää ja ei ole kansainvälistä ajokorttia niin voi näyttää suomen ajokorttia ja sanoa "international" ja yleensä se käy koska poliisit jotka kyselevät ajokorttia tietävät kyllä että pitää olla kansainvälinen ajokortti mutta eivät tiedä miltä se näyttää , ongelmia tulee kyllä kortin kanssa sitten jos jotain sattuu koska asiaa selvittelemään tulevat liikennepoliisit kyllä tietäväy minkälainen on kansainvälinen ajokortti ja tietävät myös että siinä pitää olla A lirjian ja se on ensimmäinen asia minkä tarkistavat. kv. ajokortin saa suomesta autoliitosta helsingistä . maksaa 34 euroa ja on voimassa vuoden.
      suomessa kansainvälinen ajokortti ei käy. vasemmanpuoleiseen liikenteeseen tottuu yllättävän helposti. aluksi voi ajaa hiljaa tien vasemmassa laidassa ja tarvittaessa pysähtyä esim enne risteystä miettimään miten risteys ajetaan.
      alkoholin nauttiminen ja skootterilla ajaminen aiheuttaa varmasti ison ojan kolareista. phuketissa ajetaan ihan yleisesti kännissä ja asiaan ei varmasti puutu kukaan eli voi ajaa känninnä koska asiaa ei valvota millään lailla ,paitsi taas se juttu että vasta sitten kun kolari sattuu niin sitten se kännisssä ajelu ja kortin puuttuminen on ongelma , muuten ketään ei kiinnosta ajtko kännissä vai et . voin laittaa tänne suomalaisten skootterin vuokraajien tietoja tai jos tulee lisä kysymyksiä niin voin vastailla..........

      • Erojalöytyy

        Riippuu mistä vuokraa sen pyörän. Itse vuokraan sen samasta hotellista missä majoitun. Passin kopio riittää. Pitäähän se passi olla kun rahaa vaihdat.. minkääkaista ajokorttia kysytty koskaan Thaimaassa.


      • Kuusvuottamyöhäs
        Erojalöytyy kirjoitti:

        Riippuu mistä vuokraa sen pyörän. Itse vuokraan sen samasta hotellista missä majoitun. Passin kopio riittää. Pitäähän se passi olla kun rahaa vaihdat.. minkääkaista ajokorttia kysytty koskaan Thaimaassa.

        Eroja löytyy myös majoittumisessa kun toiset majoittuu mopovuokraamoissa.


    • kolmenpromillenmopot

      itsellä aluksi kun vuokrasin skootterin ekan kerran aamupäivällä niin pelotti ensin ajaa sillä , mutta kun sillä sitten ajelin baarista baariin , niin illalla olin jo niin kännissä , että ei pelottanut yhtään ajella vaan pujottelin liikenteen seassa niinkuin oisin ajanut vuosikadet vasemmanpuoleista liikennettä ja tollaisissa ruuhka kaaoksissa ja huom. thaimaassa voit ajaa kännissä , poliisi ei puutu asiaan...

    • axsaxsazzcsddss

      phuketissa hiljainen liikenne , voi ihan hyvin vuokrata skootterin. toi kännisssä ajelu on sellainen juttu , että vaikka en suomessa ajele kännissä , niin tuolla kun se on maan tapa että saa ajaa niin tuli itsekkin ajeltua kännissä ,vaikka ennen lähtöä en olis uskonut , mutta tuolla se on ihan ok !!!

      • mai maulau

        jouduppas kolariin kännissä. Luulen että käsityksesi muuttuu asiasta.

        Vaikka paikalliset saa kännissä ajosta muutaman euron sakon, länkkärille se voi koitua kalliiksi.


      • .... totta
        mai maulau kirjoitti:

        jouduppas kolariin kännissä. Luulen että käsityksesi muuttuu asiasta.

        Vaikka paikalliset saa kännissä ajosta muutaman euron sakon, länkkärille se voi koitua kalliiksi.

        Ja JOS ei ole kansainvälistä ajokorttia niin sakot ovat kalliimmat kuin niille jolla KV-ajokortti on. Todettu paikanpäällä.


    • zxdfgrtewsazxxc

      älkää ajako kännissä phuketissa. tiedän että siihen ei puutu kukaan , vaikka poliisi näkisi että lähdet baarista skootterilla niin ei ne mitään sano . se on ok niin kauan kun ei mitään satu , mulla kaverin kaveri vuosia sitten ajoi paikallisen jalankulkijan yli skootterilla kännisssä. jalankulkijalle ei jäänyt pysyviä vammoja , mutta oli toki sairaalassa hoidettavana noin viikon verran. turisti vankilaan ja alkoi neuvottelut mitä maksaa ulos pääsy oli vähän yli 3 kuukautta vankilassa kunnes saivat neuvoteltua 15000 euron korvaukset josta osa poliisille ja osa uhrille (yhteiskorvaus) ei kerrottu miten summa jakautuu ja sitten veivät lentokentälle ja sanoivat että pois maasta ja takaisin ei ole asiaa. miehen vanhemmat joutuivat lainaamaan tuon 15 tuhatta muihin kuluihin vielä muutama tonni päälle. kaikkien vanhemmat ei voi maksaa tai lainata rahoja niin silloin istut vankilassa pitkään ! tuossa tapauksessa oli peloteltu 5 vuoden tuomiolla , mutta se oli poliisien taktiikkaa kai kun yrittivät nostaa rahasummaa , mutta voisin uskoa että voi siellä vähän yli vuoden jopa tollaisesta joutua istumaan vankilassa ja niissä vankiloissa varsinkin se on pitkä aika...

      • autojaskootteri

        vuokraa ihmeessä skootteri. meillä toi kännissä ajo meni silleen että sitten kun oltiin niin kännissä että ei enää pystynyt skootterilla ajamaan niin vaidettiin kaverin
        auto alle kun siinä on neljä pyörää niin sillä oli helpompi ajaa kovassa kännissä eli kannattaa vuokrata sekä auto että skootteri...


    • hethethet

      Skootterin vuokrausee tarvii vaan kopion passista. Muista et thaimaan liikenne on aika helvetin vaarallist ja kortitta ajamisest saa 500bath sakon, ilman kypärää tulee 300 bath, mut sen jälkee saat vaik ajaa koko päivän sil sakko lapul :D näytät vaa kytille et "joo mut on jo sakotettu"

    • zxcvbnmnbvcxzxcvbnmm

      ei voi suositella kenellekkään skootterin vuokrausta phuketista , liian paljon riskejä joihin ei voi itse vaikuttaa vaikka olis kuinka varovainen. sekavaa touhua.

    • Thaimaan matkaaja

      Me oltiin mieheni kanssa ensimmäisen kerran Thaikuissa viime talvena. Olemme kotoisin maaseudulta, jossa ei ole juuri lainkaan liikennettä tai se on tosi harvaa.

      Kun saavuimme perille, niin ensimmäisenä kauhistelimme liikennettä. Sielä seassa menee kaikenlaista kulkijaa. Yhden sckootterin päällä saattoi olla viisi paikallista, kokonainen perhe lapsineen yhden mopon päällä oli hurjan näköistä, sielä meni ruokaa, puuklapeja, kuormia ei ollu sidottu mitenkään, ihmisiä auton lavoilla, katoilla ties missä, vaarallisen näköistä menoa.

      Totuttelimme menoon ensimmäisinä päivinä ajelemalla tuk tukeilla.

      Haimme oman scootterin vuokralle, jolla ajoimme kaks päällä. Se oli aiva tuliterä ja kulki kovaa. Meillä oli matkalla mukana vain EU ajokortit ja nekin jätimme aina hotellille. Kukaan ei tullut kyselemään. Vuokraamo halusi pantiksi 3000 bathia tai passin. Annoimme rahat. Väärensimme nimet ja hotellin tiedot lomakkeeseen, koska kuulimme juttua, että vuokraamon porukka voisi varastaa sen meiltä esim yön aikana ja sitten vaatia korvauksia.

      Mitään ongelmia ei syntynyt. Poliisi ei pysäyttänyt. Vahinkoa ei tullut. Olihan se hurjaa, mutta luotin 100% mieheni ajotaitoihin. Katse kokoajan tiessä ja 100% keskittyminen ajamiseen. Saa olla kokoajan valppaana. Kiersimme ympäri Phukettia ja edullisemmaksi tuli kuin olisi tullut tuk tukilla.

      En edes tiennyt, että pitää olla KV ajokortti ja moottoripyöräkortti.

      Tuuria oli. Ens kerralla täytyy hommata edes ajokortti sitten.

      • Siksi KV-Ajokortti

        Jos sattuu onnettomuus niin SUOMALAINEN VAKUUTUSTHTIÖ EI OLE VELVOLLINEN MAKSAMAAN KORVAUKSIA koska thaimaassa täytyy olla KV-ajokortti. Siis voi tulla hyvinkin kalliiksi sairaalamaksut.


    • Vuokraaja
    • kossei

      Älä vuokraa vesiskootteria! Se maksaa sinulle helposti sen 40.000,- bahtia kun palautat. Jetistä löytyy jokin vika/kolhu ja sitten alkaa helvetinmoinen kalabaliikki. Kusetusta jossa poliisi mukana.

    • aivansellaisenaan

      Vastahan tuossa aikaisemmin todettiin, että nykyään suomikortti kelpaa

      • Kannattaa muistaa että moni asia on muuttunut Thaimaan 2014 sotilasvallankaappauksen jälkeen (siis mikä on yhä "voimassa").

        Erilaisten henkilö- (etenkin eteläisissä maakunnissa, myös Phuketissa) ja ajokorttitarkastusten määrä on lisääntynyt huomattavasti, nykypäivänä turistilla pitää käytännössä olla KV ajokortti (oman kansallisen kortin lisäksi) tai sakot tulevat.
        Myös puhallutukset ovat lisääntyneet (aikaisemmin niitä ei ole itseni kohdalle osunut yhtään, mutta viimevuosina useita kappaleita).
        Samoin kypärävalvonta (kypäräpakko) on lisääntynyt ja poliisi pysäyttää sekä sakottaa välillä myös paikallisiakin kypärättä ajamisesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe