Kissa kusee ja paskoo joka paikkaan

Stormi

Huh huh. Taas sai siivota kusilammikon sängyn alta. Sama juttu vähintään kerran viikossa. Meinaa mennä hermo tuohon kissaan. Kaksivuotias leikattu naaraskissani ei anna yhtään komentaa itseään. Jos sen tavoittaa tekemästä pahojaan, se alkaa murista ja sähistä. Kun torun sitä murisemisesta ja sähisemisestä, se menee sängyn tai keittiön pöydän alle kusemaan ja paskomaan. Joskus kasat ja lammikot löytyvät sohvalta tai lakanoiden seasta. Näitä "vahinkoja" ei tapahdu muutoin kuin komennettaessa. Lisäksi kissa hyökkää kimppuun, jos sitä yrittää rankaista ts. viedä kylpyhuoneeseen arestiin. En halua asua angstaavan murrosikäisen teinikakaran vanhempana vaan tasapainoisen ja kiltin kissan omistajana! Mikä eteen?

40

2015

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stormi

      Itkettää joutua kestämään kissan muodossa maailman raivostuttavinta ihmisryhmää, teini-ikäisiä.

      • Anonyymi

        Älä liiaksi komentele kissasi. nE EIVÄT PIDÄ siitä. PYSY ITSE RAUHALLISENA, MUTTA ANNA KISSAN OLLA.
        en eläissäni ole tavannut hyvin hoidetun kissa sähisevän, oikeastaan en koskaan.


      • Anonyymi

        Aivan käsitavat, että hermot menee


    • kissaneuvo

      1. Mikäli kissa on muuttunut aggressiivisiseksi ja alkanut pissailemaan, sillä mitä luultavimmin on jotain fyysistä häikkää.

      2. Kissa ei todellakaan näytä kipua ulospäin, joten MYÖS ajoittaiset ohipissailut voivat olla oire kivuliaista virtsatieongelmista.

      3. Onko kissallasi ollut aiempia käytösongelmia? (Johtuen esim. liian aikaisesta luovutusiästä). Onko kyseessä ensimmäinen kissasi?

      Kts. vastaus toiselle henkilölle:

      Pelletit ja helmet voivat aiheuttaa ongelmia - jostain syystä kaikki kissat eivät käytä niitä mielellään. Vaihda hiekkaan.

      Jos kissasi syö pääosin kuivaruokaa, se ei välttämättä juo tarpeeksi, mikä taas aiheuttaa virtsavaivoja (virtsakiteet). Ruokavalion muutoksen ei tarvitse olla kallis. Voit jatkaa kaupan märkäruuilla, mutta osta kissalle myös alennuksessa olevia lihoja ja tarjoile ne raakana (sydän, jauhelihat, suikaleet, ajoittain sisäelimet).

      Kissat eivät näytä kipua vasta kuin hengen hädässä, koska luonnossa kivun ilmaiseminen altistaa eläimen vaaralle. Vaikka kissasi vaikuttaa terveeltä, on mahdollista, että sillä on virtsakiteitä. Yksi kiteiden/tulehduksen oire on, että kissa pissaa pehmeille alustoille. Se välttää hiekkalaatikkoa, koska yhdistää siihen epämiellyttäviä asioita. Epäilen, että syystä tai toisesta kissasi on voinut kehittää jonkinlaisen virtsaongelman. Hoitamatta jääneet kiteet tai tulehdus voi tappaa kissan.

      Kipin kapin lääkäriin! Nimittäin vaikka itse terveysongelma saadaan hoidettua, voivat ohipissailut jäädä tavaksi, mikäli ongelmaa ei hoideta ajoissa. Kissalle ei kannata huutaa tai työntää päätä ulosteisiin, sillä ei ymmärrä rangaistuksen tarkoitusta - lisästressi saattaa pikemminkin pahentaa pissavaivoja.

      Moni on todella yllättynyt, että heidän kissansa on kipeä "koska se nyt vaan protestoi". Joskus kyse on "psyykkisestä" vaivasta, mutta usein omistajat ovat autuaan tietämättömiä karvapallojensa terveydentilasta, koska kissat eivät puhu eivätkä ilmaise kipua (vasta kun se on liian myöhäistä).

      Älä puhdista kissan pissaamia kohtia klooripohjaisilla aineilla, koska kissat pitävät kloorin hajusta. Kloorilla voit pestä kissan hiekkalaatikon, muttet paljoa muuta.

      Tsemppiä!

      • Anonyymi

        Kyllä kissat puhuu paljonkin, mutta se vaatii omistajilta tahtoa kuunnella kissan juttuja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kissat puhuu paljonkin, mutta se vaatii omistajilta tahtoa kuunnella kissan juttuja

        Aivan. Melkein aina vika on omistajassa.
        Olen omistanut eläimiä 67 vuotta . Tuossa ajassa oppii kyllä puhumaan kisaa ja koiraa, elekieltä ja äänensävyä. 7 collieta ja kasvatin karkeakarvaisia mäyräkoiria 39 vuotta, ilman minkäänlaisia ongelmia. oLEN OMISTANUT 11 KK-mäyräkoiraa ja nyt vanhana minulla on chihu ja kissa. Ei mitään ongelmia, paitsi kissa on nirso.


    • kissan asialla

      Suosittelen, että perehdyt kissan käyttäytymiseen vaikka kirjallisuuden avulla.Kissaa ei rangaista, jos se pissaa/ulostaa väärään paikkaan. Terve kissa on siisti ja käyttää laatikkoa, jos on siihen oppinut.
      Kuten jo yllä, vie kissa lääkärille ja selvitä onko sillä pissatulehdus tai muu sairaus taustalla.
      Kissa ei myöskään "protestoi" pissaamalla ja kakkaamalla vääriin paikkohin.Hajumerkit ovat kissoille tärkeä osa viestintää. Jos kissa tuntee, että sen oma alue (reviiri=koti) on uhattu, se usein merkaa aluettaan pissalla.Näin kissa yrittää saada reviirinsä paremmin hallintaan. Ulostaminen on pissaamista vielä vahvempi merkitsemistapa.Kertomasi perusteella ei kuulosta, että kissallasi olisi jokin sairaus vaan enemmänkin niin, että olet tietämättömyyttäsi omalla käytökselläsi pahentanut jo ahdistuneen kissan käytöstä..

      • Kisukoti

        Kyllä vaan kissat protestoi paskomalla/kusemalla vääriin paikkoihin. Myöskin stressikissat tekevät sitä ja olen huomannut että enemmin tuota käyttäytymistä esiintyy leikatuilta tytöiltä. Ovat herkempiä varmaan asioille. Niin ja mistä vedän tämmöset päätelmät. Pidän sijaiskotia ja löytökissojen viimestä vaihtoehtoa. Ei kissat mitään aivottomia ole. Kyllä niilläkin on ajatusmaailmansa. Ap:n kysymykseen vastaisin että kokeile kissan vakkari "vahinkopaikalle" laittaa jotakin ettei pääse siihen tekemään. Myöskin kissankarkote voi joillakin auttaa. Sekin että jos kissa tekee pahuutta niin se osaa odottaa että reagoit. Mene kissasi luokse mutta älä sano sille mitään älä edes katso sitä. Työnnä kissa pois siitä mitä onkaan tekemässä ja lähde itse pois. Et luo pelko stressi tilannetta. Keksi lisää virikkeitä että on jotain uutta tekemistä. Toivottavasti jotain apua olisi tuosta. Pidä pääsi kylmänä niin ehkä saat suhteesi lemmikkeihisi korjattua ja voitte nauttia yhteiselosta:-)


      • Kirjallisuus hukassa

        Osaatko sinä tai joku muu sanoa nimeltä jonkin hyvän,
        kissojen käytöstä (myös ongelmakäytöstä) valaisevan kirjan?


      • Anonyymi

        En ole mikään kissa-asiantuntija, muta olen nimimerkki KISSAN ASIALLA täysin samaa mieltä. Ihmettelen, miksi olet ottanut kissan, kun ett näköj ään pysty rakastamaan sitä. Mene itseesi, niin saat vastauksen ongelmisii


      • Anonyymi

        Kissa ilmaisee tahtonsa naukumalla Eri sävyt vaihtelevat, riippuen siitä, mitä kissa tarkoittaa.
        Mutta kissan omistajalta vaaditaan taitoa lukea kissansa kieltä.


    • aeraerhaehr

      Ärsyttävää miten tän ketjun ekalla viestillä on miinusta vaan! Onko se perkele teidän mielestä hänen vika että kissa tekee noin?

      • Anonyymi

        On.


    • ProTest

      Kissat ei protestoi tarpeita tekemällä. Kissat eivät ole aivottomia, mutte ne eivät osaa ajatella loogisesti kuten ihminen. Kissa ei ajattele että paskon tähän protestiksi siitä tai tästä. Ihminen ajattelee niin. Eläintä liikaa inhimistämällä mennään perse eellä puuhun ja lopputulema on onneton kissa ja onneton omistaja.Stressi, johtuu se sitten sairaudesta tai elinolosuhteista saa kissan tekemään tarpeita ei toivottuihin paikkoihin. Mutta ei se, että kissa ajattelisi että "väännämpä tähän menehevän tortun, niin jo rupee omistajalla sieppaamaan".
      Hyviä vinkkejä ylläolevissa kirjoituksissa noin muuten.
      aloittajan kertoman perusteella ongelma kuulostaa melko yksinkertaiselta: kissan komentaminen= kissalle stressi Sängyn alle pissaaminen=reaktio.
      Omaa käytöstä muuttamalla tuo ongelma voi olla helppo ratkaista. Älä kurita/komenna kissaa vaan houkuttele se pois pahanteosta muilla konsteilla ja palkitse kissa kun se lopettaa ei-toivotun käytöksen ja keskittyy johonkin toivottuun asiaan.

    • 32t64y5u4ju

      Osta koira jos haluut jonkun mitä komentaa. Kissa ei ole sitä varten. Sen pitää antaa elää vapaasti ku sentään on itsenäinen eläin.

      • Anonyymi

        MINUN periaatteeni on se, että opettele ennen kun otat minkä tahansa ELÄIMEEN
        .OPETTEeLE Olen omistanut eläimiä yli 63 vuotta ja oppinut niiltä paljon.


    • Veikkaanpa

      Hevoset ja muut yleisesti saalistettavat eläimet voivat(ja yleensä tekevätkin) tyhjentää rakkonsa ja suolensa jos kokevat itsensä uhatuiksi. Koira kusaisee allensa ilmaistakseen alistumista, ja urosleijonat kusaisevat kesken tappelun jos jäävät alakynteen, ja ihminenkin voi kusaista allensa pelätessään.
      Kissa siistinä eläimenä ei jätä jätöksiään näkyvälle paikalle vaan piiloon.

      • Anonyymi

        En ole kuulutkaan, että hevosia saalistetaan.


    • peruskissalaiffii

      Melko normaali tuo pissimis/kakkimis ongelma.
      Varmin ja toimivin ratkaisu on ronskisti ottaa kissa käsittelyyn ja työntää sen naama pissaan/ulosteeseen.
      Yleensä kerta tai kaksi riittää toimenpiteeseen.

      • Lohdutus1

        Arvasin, että jonkun idiootin pitää kommentoida asiaa juuri näin. Ei ole normaali pissimis/ kakkimis ongelma vaan kyllä johtuu jostakin aivan muusta syystä.
        Myöskaan normaali ratkaisu keino EI ole tuo naaman työntäminen mihinkään, ei kissalla eikä koiralla.

        Työnnäppäs oma naamasi ronskisti ensin omaan kakkaasi ja jaa hyviä neuvojasi sen jälkeen.

        Meillä kissat (8 kpl) kaikki leikattu, ikinä sontineet muualle kuin omaan vessaansa.
        Toki vessaa pitää siivota päivittäin, kissa on erittäin tarkka siitä.
        Käyttäisin oman kissani eläinlääkärin pakeilla,jos tuollaista pissailu ongelmaa olisi ja kotikeinot (vessan siistinä pito ja muutenkin kissan hyvä kohtelu) ei auttaisi. Kuulostaa tuo kissan "agressiivisuus" myös aika ihmeelliseltä.


      • Anonyymi

        VOI KAUHEETA, MITÄ NEUVOJA. niin ei saa koskaan tehdää


      • Anonyymi

        Paras tapa tökätä ronskisti oma naama siihen.Kissa siistinä eläimenä ei siitä pidä, ei halua nähdä sitä, lopettaa touhun,ettei omistaja jatka omaansa.Toista jos on tarpeen.


      • Anonyymi

        ET KYLLÄ TIEDÄ KISSOISTA JA ELÄIMISTÄ MITÄÄN . pISTÄÄ KISSAN KUONO PISSAAN ON NEUVO 1800 LUVULTA.


    • Just my opinion

      Jos kissalla on puhdas hiekkalaatikko, se tekee tarpeensa sinne. Piste.

    • isovaalea

      moi paljon normaali kissa n2kg tarvisee ruokaa kun hirveästi paskovat kilo tolkulla, nyt vaimo syötää 3 kertaa päivässä 100g x 3

      • 3+987yu

        Käy vaikka eläintarvikeliikkeessä kysymässä neuvoa, punnitse kisut ensin.tai kyskäse eläinlääkäriltä .


    • Anonyymi

      Meillä maatiainen ja itämainen kissat. Molemmat käy tarpeilla purkissa, purkkeja on kolme, eri huoneissa. Maatiainen käyttää vain yhtä purkkia, itämainen kaikkia. Itämainen vaklaa ja hyökkää maatiaisen päälle "leikillään", mutta maatiainen ei siitä pidä. Sihisee ja murisee. Molemmat leikattu. Itämainen uros. Maatiainen naaras. Ongelma se, että jos itämainen pääsee makuuhuoneeseen niin, että itse ei nukuta sängyssä, se ulostaa välittömästi sänkyyn. Se voi tehdä sen, vaikka seisoisin vieressä. Yöllä sen nukkuu meidän kanssa ko. sängyssä. Aikaisemmin meillä oli kaikki väliovet auki, ja siivosimme ulosteen, mutta nykyisin makuuhuoneen ovi on vain yöaikaan auki, koska en jaksa pyykätä kolmea kertaa päivässä. Tarkoitan sitä, että ongelma ei johdu suljetusta väliovesta, vaan se ilmeni ennen sitä. Tilaa on, kahdessa kerroksessa yhteensä 240 m2 eli elintila kahdelle kissalle on riittävä. Ei löytynyt vikaa eläinlääkärissä. Virikkeitä on, pääsee kaappien päälle ylös, on tunneleita, telttaa, raapimis- ja kiipeilypuita. Meillä ei ole enää lapsia (=aikuisia). Koira löytyy, jonka kanssa itämainen leikkii itämaisen aloitteesta, muuten hengailevat omia puuhiaan. Jos menemme kylään lasten luo ja otamme itämaisen mukaan, se ulostaa myös siellä sänkyyn. Mökillä myös ulosti sänkyyn, mutta päiväpeitto auttoi. Ei ulosta, jos on päiväpeitto (= nukkuu sängyssä vain). Jos unohtuu laittaa päiväpeitto, menee heti ulostamaan. Kotona päiväpeitto ei ole auttanut. Vinkkejä?

      • Anonyymi

        Ompa outoa,olisko joku suolistovika,kipuja?
        Onko ruoka laadukasta?
        Eihän saa maitoa?
        Onko madotukset hoidettu?

        Yleensä pissaavat joka johtuu kivistä tai virtsatulehduksesta.Ulostaminen harvinaista.Koirilla, vanhoilla tuollaista on.Mutta silloin ne ei ns kakkaa,vaan kakka tulee maatessa yms.
        Jos leikattu,onko leikkauksen jälkeen alkanut?
        Mietin et onno kaikki mennyt operaatiossa ok ...


    • Anonyymi

      Ei kannata ottaa akkaa, jolla on kissa tai jos se akka vaatii myöhemmin kissaa, niin akka vaihtoon.

      • Anonyymi

        Ok,no entäs jos on koira?
        Saako olla joku doggi,tai mielummin hurja cihu?
        Entä muut lemmikit,akvaario,rotta, hamsteri,kani tai vaikka gerbiili?

        On hyvä että tietää varoiksi,ettei haaskaa aikaa.Sinähän oikeesti myös tiedät,ja tietoos voi luottaa,eikö?


    • Anonyymi

      No jos mun kissat alkaisivat tekemään tuhoja 0ja/tai tarpeitaan muualle kuin mihin kuuluu niin kissat saisivat lähtöpassit välittömästi.

    • Anonyymi

      Kissanhoito vaatii älykkyyttä. Se ei ole koira, jota voi pomppuuttaa miten haluaa.
      Onko sillä hiekkalaatikko, vai kulkeeko se ulkona vapaana? Hiekkalaatikon täytyy olla myös siisti useimmille kissoille. Jotkut kissat osoittaa mieltä laittamalla pötkyn laatikon viereen, jos se tykkää, ettei laatikkoa siivota tarpeeksi usein.
      Jos parempaa paikkaa ei löydy, eikä pääse uslos niin silloin mennään vaikka sängyn alle. Oleellista on, ettei jää näkyviin. Murin käännetty mattokin käy, joka sitten huolellisesti käännetään takaisin peitteeksi.
      Kissa suuttuu komentelusta, jota se ei koe oikeutetuksi. Palkitseminen toimii paremmin.
      Sängyn alle menemisen voi myös helposti estää ja kissan voi opettaa vaikka vessanpöntölle. Katso youtube, ellet usko.
      Minulla oli kissa, joka "lirautti" kaatoaltaaseen, mutta kuivat kamat se laittoi hiekkalaatikkoon.

      • Anonyymi

        Kissa ei osoita mieltää.
        Kissan sisäsiisteysongelmat selittyvät usein virtsatulehduksella,kivillä tai kiteillä.
        Kun halutaan säästää eläinlääkärikuluissa,selitellään että kissa protestoi ,ja jopa jätetään se siksi yksin ulos.
        Kissan virtsatulehdus,ja muut virtsatieongelmat eivät parane sillä.
        Eihän ne ihmiselläkään virtsatieongelmat ulkona kyhjöttelemällä parane.

        Sairas kissa tarvitsee lääkäriä.Jos kissan sisäsiisteys käytöksen kanssa on ongelmia,eläinlääkäriltä saa apuja.
        Meillä auttoi kissaa lääkärikäynti antibiootteineen ja ruuan vaihto.

        Tietysti on huolehdittava kissan perustarpeista,laatikon siivouksesta,puhtaasta vedestä ja ruuasta .Sekä leikittämisestä.Väsynyt kissa on onnellinen kissa.Kissat nauttii jahtausleikeistä,ja niitä voi leluilla järjestää helposti.
        Voi tehdä lelut itse,tai ostaa kaupasta,valikoimaa riittää.
        Ulkotarha on kesällä mainio paikka kissalle,mutta nyt sateen ja tuulen vuoksi ei ole enää suosiossa.


    • Anonyymi

      Ongelma? sähisevä ja muriseva kissa pelkää, puolustautuu. Pelkää kohtelua? Onko vessa ok? Tai laita toinenkin vessa! Minun jo vanhempi kissani halusi joskus 7 v sitten toisenkin vessan! Kun olen töissä, en juuri silloin ole kotona palvelemassa pissipaakkua pois- joten se ei voi istua pissittyyn vessaan, vaan oltava se toinen vessa. Järjestely on toiminut hyvin.
      Eikö kissa ole pennusta oppinut kissanvessaan? Siinä tapauksessa käytöskoulu auttaa, muttei rankaiseminen. Vessa ja kissa. Samaan tilaan ja seurustella siellä sen kanssa ajoittain ja palkita oikeaan paikkaan pissimisestä/kakkimisesta. Silitys, kehut, sylitys ovat tehokkaita. Hiekan pitäisi olla jos uusi kissa, niin mitä ennenkin, ainakin osa. Jos on tottunut ulos pissimään jne, niin pistä hiekan sekaan oikeaa maata, esim jonkin kuusen alta kuivaa. Tai jos on tottunut johonkin hiekkaan, hanki sitä.
      Jos kissa taas inhoaa sinua? Se on voi voi. Tai jos itse et ymmärrä kissaasi. Sekin on voi voi, kunnes opettelet. Ei ikinä pahalla. sillä kissa ei opi yhtään mitään muuta kuin pelkäämään ja vihaamaan.
      Onhan käynyt eläinlääkärillä, ettei ole sairas? ei ne mitään henkimaailman juttuja ole...
      Itse vien lähiaikoina kissan lekuriin, kun on lähiajat syönyt huonosti. Ikä noin 14, ollut aina terveen oloinen aiemmin. Olen hyvin huolissani. Meillä ei ole pskottu, kstu minne sattuu. Ei sähistykään kotona. Nuorempi ollessaan, tapasi muita kissoja ulkoiluttaessa- muutamia mjoikui pois pihareviiriltä hyvin klassisesti- ja onnistui. Kerran hyökkäsi jo vuosia sitten yhden vaalimainosjulisteen kimppuun. Se naama ei ilmeisesti miellyttänyt.
      Sitten se vaikeampi tilanne, että kissalla on aivovamma, tai kehitysvamma tms. Silloin käytösongelmat ei parane.

    • Anonyymi

      "Kissa kusee ja paskoo"...jo pelkkä otsikko saa vastuuntuntoisen kissan omistajan kavahtamaan.
      "Ei anna komentaa itseään" "tekemästä pahojaan"....

      Anteeksi mutta Sinusta ei ole kissan omistajaksi.
      Ota yhteyttä ja anna kissa pikimmiten kuntasi/kaupunkisi Löytöläintaloon jos mahdollista. Anna kissalle hyvä elämä.
      Suosittelen sinulle koiraa.
      Yst.terv. Kissojen suojelija

      • Anonyymi

        Löytöeläintalo ei ole kissaansa kyllästyneiden kissojen kaatopaikka.
        Löytöeläintalolle viedään löytöeläiminä talteen otetut kissat.Eli vierast kissat jotka löydät pihastasi, tai maaltasi.Ei sinne omia kissoja saa viedä.
        Jos kyllästyy kissaan, omistaja etsii sille itse uuden kodin.Jos kissa on liian sairas, omistaja vie lopetukseen.


    • Anonyymi

      kissilläs on ongelma??sinusta,,,,talosta!onko sil kusilaatikkoo????et sais omistaa kissiä.onko ihmis suhteet kohalaan!?

    • Anonyymi

      Kaikkia vatipäitä täälläki. Kyllä kissat osaa olla vittupäitä ihan vaan koska omistaja teki jotain ei kivaa, esim pesit kissan syystä x/y niin oma katti joka ei ikinä paskonut tai kussut sänkyyn tai muuallekkaan juoksi ensimmäisenä sängylle ja kusaisi siihen samalla kun tuijotti silmiin. Ei ollut lääkäri hätä, ja yleensä tykkäsi läträtä vedessä esim suihkun jälkeen.

    • Anonyymi

      Vanha ketju. Kissan kuseminen minne sattuu, ja paskominen samoin. Syitä voi olla useita yhtäaikaa. Pissatietulehdus ja liian kivulias pissata, kissanvessaan.
      Stressi, ja ns hätäpäissään reviirillä paskominen, ja kuseminen. Joskin oikein pidetty kissa ei normaalisti toimi näin- vain jos kissa oikeasti kovasti on peloissaan, se voi rykäistä johonkin piiloon.
      Miten kyseinen kissanomistaja muuten ratkoi ongelman? Kävikö kissa tohtorilla? Selvisikö pelon syy, jos pelko, ja mitä asialle tehtiin että kissa ei stressaa, ja pelkää?
      Itsellä on kissa, jolla on stressiherkkä luonne. Sitä pelottavat myräkät. Naapurustosta poikkeukselliset metelit, remontti, jne. Ulkoilukin pitää ajoittaa niin, ettei mitään hirveää sen mielestä ole missään. Reviiriasioitaan hoitaa kyllä ihan klassisesti.
      Ei tee mihin sattuu- paitsi kerran säikähti pentuna, puuta jonka toin sisälle, ja jätin lattialle sulamaan.
      Toisille kissoille hiekka pitää olla hyvin hienorakeista. Minun kissa ei pidä iso- ja terävärakeisesta. Täytyy olla ihan sitä hienointa raetta, tai ulkomultaa.
      Joskus likainen kissanvessa(liian harvoin kokonaan tyhjennys ja pesu) voi aiheuttaa ulostepaikan muualta etsimistä.
      Joskus kissan tekeminen väärään paikkaan johtuu suolistovaivoista.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe