Kissa kusee ja paskoo joka paikkaan

Stormi

Huh huh. Taas sai siivota kusilammikon sängyn alta. Sama juttu vähintään kerran viikossa. Meinaa mennä hermo tuohon kissaan. Kaksivuotias leikattu naaraskissani ei anna yhtään komentaa itseään. Jos sen tavoittaa tekemästä pahojaan, se alkaa murista ja sähistä. Kun torun sitä murisemisesta ja sähisemisestä, se menee sängyn tai keittiön pöydän alle kusemaan ja paskomaan. Joskus kasat ja lammikot löytyvät sohvalta tai lakanoiden seasta. Näitä "vahinkoja" ei tapahdu muutoin kuin komennettaessa. Lisäksi kissa hyökkää kimppuun, jos sitä yrittää rankaista ts. viedä kylpyhuoneeseen arestiin. En halua asua angstaavan murrosikäisen teinikakaran vanhempana vaan tasapainoisen ja kiltin kissan omistajana! Mikä eteen?

38

425

  Vastaukset

  • Itkettää joutua kestämään kissan muodossa maailman raivostuttavinta ihmisryhmää, teini-ikäisiä.

   • Älä liiaksi komentele kissasi. nE EIVÄT PIDÄ siitä. PYSY ITSE RAUHALLISENA, MUTTA ANNA KISSAN OLLA.
    en eläissäni ole tavannut hyvin hoidetun kissa sähisevän, oikeastaan en koskaan.


   • Aivan käsitavat, että hermot menee


  • 1. Mikäli kissa on muuttunut aggressiivisiseksi ja alkanut pissailemaan, sillä mitä luultavimmin on jotain fyysistä häikkää.

   2. Kissa ei todellakaan näytä kipua ulospäin, joten MYÖS ajoittaiset ohipissailut voivat olla oire kivuliaista virtsatieongelmista.

   3. Onko kissallasi ollut aiempia käytösongelmia? (Johtuen esim. liian aikaisesta luovutusiästä). Onko kyseessä ensimmäinen kissasi?

   Kts. vastaus toiselle henkilölle:

   Pelletit ja helmet voivat aiheuttaa ongelmia - jostain syystä kaikki kissat eivät käytä niitä mielellään. Vaihda hiekkaan.

   Jos kissasi syö pääosin kuivaruokaa, se ei välttämättä juo tarpeeksi, mikä taas aiheuttaa virtsavaivoja (virtsakiteet). Ruokavalion muutoksen ei tarvitse olla kallis. Voit jatkaa kaupan märkäruuilla, mutta osta kissalle myös alennuksessa olevia lihoja ja tarjoile ne raakana (sydän, jauhelihat, suikaleet, ajoittain sisäelimet).

   Kissat eivät näytä kipua vasta kuin hengen hädässä, koska luonnossa kivun ilmaiseminen altistaa eläimen vaaralle. Vaikka kissasi vaikuttaa terveeltä, on mahdollista, että sillä on virtsakiteitä. Yksi kiteiden/tulehduksen oire on, että kissa pissaa pehmeille alustoille. Se välttää hiekkalaatikkoa, koska yhdistää siihen epämiellyttäviä asioita. Epäilen, että syystä tai toisesta kissasi on voinut kehittää jonkinlaisen virtsaongelman. Hoitamatta jääneet kiteet tai tulehdus voi tappaa kissan.

   Kipin kapin lääkäriin! Nimittäin vaikka itse terveysongelma saadaan hoidettua, voivat ohipissailut jäädä tavaksi, mikäli ongelmaa ei hoideta ajoissa. Kissalle ei kannata huutaa tai työntää päätä ulosteisiin, sillä ei ymmärrä rangaistuksen tarkoitusta - lisästressi saattaa pikemminkin pahentaa pissavaivoja.

   Moni on todella yllättynyt, että heidän kissansa on kipeä "koska se nyt vaan protestoi". Joskus kyse on "psyykkisestä" vaivasta, mutta usein omistajat ovat autuaan tietämättömiä karvapallojensa terveydentilasta, koska kissat eivät puhu eivätkä ilmaise kipua (vasta kun se on liian myöhäistä).

   Älä puhdista kissan pissaamia kohtia klooripohjaisilla aineilla, koska kissat pitävät kloorin hajusta. Kloorilla voit pestä kissan hiekkalaatikon, muttet paljoa muuta.

   Tsemppiä!

   • Kyllä kissat puhuu paljonkin, mutta se vaatii omistajilta tahtoa kuunnella kissan juttuja


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä kissat puhuu paljonkin, mutta se vaatii omistajilta tahtoa kuunnella kissan juttuja

    Aivan. Melkein aina vika on omistajassa.
    Olen omistanut eläimiä 67 vuotta . Tuossa ajassa oppii kyllä puhumaan kisaa ja koiraa, elekieltä ja äänensävyä. 7 collieta ja kasvatin karkeakarvaisia mäyräkoiria 39 vuotta, ilman minkäänlaisia ongelmia. oLEN OMISTANUT 11 KK-mäyräkoiraa ja nyt vanhana minulla on chihu ja kissa. Ei mitään ongelmia, paitsi kissa on nirso.


  • Suosittelen, että perehdyt kissan käyttäytymiseen vaikka kirjallisuuden avulla.Kissaa ei rangaista, jos se pissaa/ulostaa väärään paikkaan. Terve kissa on siisti ja käyttää laatikkoa, jos on siihen oppinut.
   Kuten jo yllä, vie kissa lääkärille ja selvitä onko sillä pissatulehdus tai muu sairaus taustalla.
   Kissa ei myöskään "protestoi" pissaamalla ja kakkaamalla vääriin paikkohin.Hajumerkit ovat kissoille tärkeä osa viestintää. Jos kissa tuntee, että sen oma alue (reviiri=koti) on uhattu, se usein merkaa aluettaan pissalla.Näin kissa yrittää saada reviirinsä paremmin hallintaan. Ulostaminen on pissaamista vielä vahvempi merkitsemistapa.Kertomasi perusteella ei kuulosta, että kissallasi olisi jokin sairaus vaan enemmänkin niin, että olet tietämättömyyttäsi omalla käytökselläsi pahentanut jo ahdistuneen kissan käytöstä..

   • Kyllä vaan kissat protestoi paskomalla/kusemalla vääriin paikkoihin. Myöskin stressikissat tekevät sitä ja olen huomannut että enemmin tuota käyttäytymistä esiintyy leikatuilta tytöiltä. Ovat herkempiä varmaan asioille. Niin ja mistä vedän tämmöset päätelmät. Pidän sijaiskotia ja löytökissojen viimestä vaihtoehtoa. Ei kissat mitään aivottomia ole. Kyllä niilläkin on ajatusmaailmansa. Ap:n kysymykseen vastaisin että kokeile kissan vakkari "vahinkopaikalle" laittaa jotakin ettei pääse siihen tekemään. Myöskin kissankarkote voi joillakin auttaa. Sekin että jos kissa tekee pahuutta niin se osaa odottaa että reagoit. Mene kissasi luokse mutta älä sano sille mitään älä edes katso sitä. Työnnä kissa pois siitä mitä onkaan tekemässä ja lähde itse pois. Et luo pelko stressi tilannetta. Keksi lisää virikkeitä että on jotain uutta tekemistä. Toivottavasti jotain apua olisi tuosta. Pidä pääsi kylmänä niin ehkä saat suhteesi lemmikkeihisi korjattua ja voitte nauttia yhteiselosta:-)


   • Osaatko sinä tai joku muu sanoa nimeltä jonkin hyvän,
    kissojen käytöstä (myös ongelmakäytöstä) valaisevan kirjan?


   • En ole mikään kissa-asiantuntija, muta olen nimimerkki KISSAN ASIALLA täysin samaa mieltä. Ihmettelen, miksi olet ottanut kissan, kun ett näköj ään pysty rakastamaan sitä. Mene itseesi, niin saat vastauksen ongelmisii


   • Kissa ilmaisee tahtonsa naukumalla Eri sävyt vaihtelevat, riippuen siitä, mitä kissa tarkoittaa.
    Mutta kissan omistajalta vaaditaan taitoa lukea kissansa kieltä.


  • Ärsyttävää miten tän ketjun ekalla viestillä on miinusta vaan! Onko se perkele teidän mielestä hänen vika että kissa tekee noin?

   • On.


  • Kissat ei protestoi tarpeita tekemällä. Kissat eivät ole aivottomia, mutte ne eivät osaa ajatella loogisesti kuten ihminen. Kissa ei ajattele että paskon tähän protestiksi siitä tai tästä. Ihminen ajattelee niin. Eläintä liikaa inhimistämällä mennään perse eellä puuhun ja lopputulema on onneton kissa ja onneton omistaja.Stressi, johtuu se sitten sairaudesta tai elinolosuhteista saa kissan tekemään tarpeita ei toivottuihin paikkoihin. Mutta ei se, että kissa ajattelisi että "väännämpä tähän menehevän tortun, niin jo rupee omistajalla sieppaamaan".
   Hyviä vinkkejä ylläolevissa kirjoituksissa noin muuten.
   aloittajan kertoman perusteella ongelma kuulostaa melko yksinkertaiselta: kissan komentaminen= kissalle stressi Sängyn alle pissaaminen=reaktio.
   Omaa käytöstä muuttamalla tuo ongelma voi olla helppo ratkaista. Älä kurita/komenna kissaa vaan houkuttele se pois pahanteosta muilla konsteilla ja palkitse kissa kun se lopettaa ei-toivotun käytöksen ja keskittyy johonkin toivottuun asiaan.

  • Osta koira jos haluut jonkun mitä komentaa. Kissa ei ole sitä varten. Sen pitää antaa elää vapaasti ku sentään on itsenäinen eläin.

   • MINUN periaatteeni on se, että opettele ennen kun otat minkä tahansa ELÄIMEEN
    .OPETTEeLE Olen omistanut eläimiä yli 63 vuotta ja oppinut niiltä paljon.


  • Hevoset ja muut yleisesti saalistettavat eläimet voivat(ja yleensä tekevätkin) tyhjentää rakkonsa ja suolensa jos kokevat itsensä uhatuiksi. Koira kusaisee allensa ilmaistakseen alistumista, ja urosleijonat kusaisevat kesken tappelun jos jäävät alakynteen, ja ihminenkin voi kusaista allensa pelätessään.
   Kissa siistinä eläimenä ei jätä jätöksiään näkyvälle paikalle vaan piiloon.

   • En ole kuulutkaan, että hevosia saalistetaan.


  • Melko normaali tuo pissimis/kakkimis ongelma.
   Varmin ja toimivin ratkaisu on ronskisti ottaa kissa käsittelyyn ja työntää sen naama pissaan/ulosteeseen.
   Yleensä kerta tai kaksi riittää toimenpiteeseen.

   • Arvasin, että jonkun idiootin pitää kommentoida asiaa juuri näin. Ei ole normaali pissimis/ kakkimis ongelma vaan kyllä johtuu jostakin aivan muusta syystä.
    Myöskaan normaali ratkaisu keino EI ole tuo naaman työntäminen mihinkään, ei kissalla eikä koiralla.

    Työnnäppäs oma naamasi ronskisti ensin omaan kakkaasi ja jaa hyviä neuvojasi sen jälkeen.

    Meillä kissat (8 kpl) kaikki leikattu, ikinä sontineet muualle kuin omaan vessaansa.
    Toki vessaa pitää siivota päivittäin, kissa on erittäin tarkka siitä.
    Käyttäisin oman kissani eläinlääkärin pakeilla,jos tuollaista pissailu ongelmaa olisi ja kotikeinot (vessan siistinä pito ja muutenkin kissan hyvä kohtelu) ei auttaisi. Kuulostaa tuo kissan "agressiivisuus" myös aika ihmeelliseltä.


   • VOI KAUHEETA, MITÄ NEUVOJA. niin ei saa koskaan tehdää


   • Paras tapa tökätä ronskisti oma naama siihen.Kissa siistinä eläimenä ei siitä pidä, ei halua nähdä sitä, lopettaa touhun,ettei omistaja jatka omaansa.Toista jos on tarpeen.


   • ET KYLLÄ TIEDÄ KISSOISTA JA ELÄIMISTÄ MITÄÄN . pISTÄÄ KISSAN KUONO PISSAAN ON NEUVO 1800 LUVULTA.


  • Jos kissalla on puhdas hiekkalaatikko, se tekee tarpeensa sinne. Piste.

  • moi paljon normaali kissa n2kg tarvisee ruokaa kun hirveästi paskovat kilo tolkulla, nyt vaimo syötää 3 kertaa päivässä 100g x 3

   • Käy vaikka eläintarvikeliikkeessä kysymässä neuvoa, punnitse kisut ensin.tai kyskäse eläinlääkäriltä .


  • Meillä maatiainen ja itämainen kissat. Molemmat käy tarpeilla purkissa, purkkeja on kolme, eri huoneissa. Maatiainen käyttää vain yhtä purkkia, itämainen kaikkia. Itämainen vaklaa ja hyökkää maatiaisen päälle "leikillään", mutta maatiainen ei siitä pidä. Sihisee ja murisee. Molemmat leikattu. Itämainen uros. Maatiainen naaras. Ongelma se, että jos itämainen pääsee makuuhuoneeseen niin, että itse ei nukuta sängyssä, se ulostaa välittömästi sänkyyn. Se voi tehdä sen, vaikka seisoisin vieressä. Yöllä sen nukkuu meidän kanssa ko. sängyssä. Aikaisemmin meillä oli kaikki väliovet auki, ja siivosimme ulosteen, mutta nykyisin makuuhuoneen ovi on vain yöaikaan auki, koska en jaksa pyykätä kolmea kertaa päivässä. Tarkoitan sitä, että ongelma ei johdu suljetusta väliovesta, vaan se ilmeni ennen sitä. Tilaa on, kahdessa kerroksessa yhteensä 240 m2 eli elintila kahdelle kissalle on riittävä. Ei löytynyt vikaa eläinlääkärissä. Virikkeitä on, pääsee kaappien päälle ylös, on tunneleita, telttaa, raapimis- ja kiipeilypuita. Meillä ei ole enää lapsia (=aikuisia). Koira löytyy, jonka kanssa itämainen leikkii itämaisen aloitteesta, muuten hengailevat omia puuhiaan. Jos menemme kylään lasten luo ja otamme itämaisen mukaan, se ulostaa myös siellä sänkyyn. Mökillä myös ulosti sänkyyn, mutta päiväpeitto auttoi. Ei ulosta, jos on päiväpeitto (= nukkuu sängyssä vain). Jos unohtuu laittaa päiväpeitto, menee heti ulostamaan. Kotona päiväpeitto ei ole auttanut. Vinkkejä?

   • Ompa outoa,olisko joku suolistovika,kipuja?
    Onko ruoka laadukasta?
    Eihän saa maitoa?
    Onko madotukset hoidettu?

    Yleensä pissaavat joka johtuu kivistä tai virtsatulehduksesta.Ulostaminen harvinaista.Koirilla, vanhoilla tuollaista on.Mutta silloin ne ei ns kakkaa,vaan kakka tulee maatessa yms.
    Jos leikattu,onko leikkauksen jälkeen alkanut?
    Mietin et onno kaikki mennyt operaatiossa ok ...


  • Ei kannata ottaa akkaa, jolla on kissa tai jos se akka vaatii myöhemmin kissaa, niin akka vaihtoon.

   • Ok,no entäs jos on koira?
    Saako olla joku doggi,tai mielummin hurja cihu?
    Entä muut lemmikit,akvaario,rotta, hamsteri,kani tai vaikka gerbiili?

    On hyvä että tietää varoiksi,ettei haaskaa aikaa.Sinähän oikeesti myös tiedät,ja tietoos voi luottaa,eikö?


  • No jos mun kissat alkaisivat tekemään tuhoja 0ja/tai tarpeitaan muualle kuin mihin kuuluu niin kissat saisivat lähtöpassit välittömästi.

  • Hengiltä vaan.

  • Kissanhoito vaatii älykkyyttä. Se ei ole koira, jota voi pomppuuttaa miten haluaa.
   Onko sillä hiekkalaatikko, vai kulkeeko se ulkona vapaana? Hiekkalaatikon täytyy olla myös siisti useimmille kissoille. Jotkut kissat osoittaa mieltä laittamalla pötkyn laatikon viereen, jos se tykkää, ettei laatikkoa siivota tarpeeksi usein.
   Jos parempaa paikkaa ei löydy, eikä pääse uslos niin silloin mennään vaikka sängyn alle. Oleellista on, ettei jää näkyviin. Murin käännetty mattokin käy, joka sitten huolellisesti käännetään takaisin peitteeksi.
   Kissa suuttuu komentelusta, jota se ei koe oikeutetuksi. Palkitseminen toimii paremmin.
   Sängyn alle menemisen voi myös helposti estää ja kissan voi opettaa vaikka vessanpöntölle. Katso youtube, ellet usko.
   Minulla oli kissa, joka "lirautti" kaatoaltaaseen, mutta kuivat kamat se laittoi hiekkalaatikkoon.

   • Kissa ei osoita mieltää.
    Kissan sisäsiisteysongelmat selittyvät usein virtsatulehduksella,kivillä tai kiteillä.
    Kun halutaan säästää eläinlääkärikuluissa,selitellään että kissa protestoi ,ja jopa jätetään se siksi yksin ulos.
    Kissan virtsatulehdus,ja muut virtsatieongelmat eivät parane sillä.
    Eihän ne ihmiselläkään virtsatieongelmat ulkona kyhjöttelemällä parane.

    Sairas kissa tarvitsee lääkäriä.Jos kissan sisäsiisteys käytöksen kanssa on ongelmia,eläinlääkäriltä saa apuja.
    Meillä auttoi kissaa lääkärikäynti antibiootteineen ja ruuan vaihto.

    Tietysti on huolehdittava kissan perustarpeista,laatikon siivouksesta,puhtaasta vedestä ja ruuasta .Sekä leikittämisestä.Väsynyt kissa on onnellinen kissa.Kissat nauttii jahtausleikeistä,ja niitä voi leluilla järjestää helposti.
    Voi tehdä lelut itse,tai ostaa kaupasta,valikoimaa riittää.
    Ulkotarha on kesällä mainio paikka kissalle,mutta nyt sateen ja tuulen vuoksi ei ole enää suosiossa.


  • Ongelma? sähisevä ja muriseva kissa pelkää, puolustautuu. Pelkää kohtelua? Onko vessa ok? Tai laita toinenkin vessa! Minun jo vanhempi kissani halusi joskus 7 v sitten toisenkin vessan! Kun olen töissä, en juuri silloin ole kotona palvelemassa pissipaakkua pois- joten se ei voi istua pissittyyn vessaan, vaan oltava se toinen vessa. Järjestely on toiminut hyvin.
   Eikö kissa ole pennusta oppinut kissanvessaan? Siinä tapauksessa käytöskoulu auttaa, muttei rankaiseminen. Vessa ja kissa. Samaan tilaan ja seurustella siellä sen kanssa ajoittain ja palkita oikeaan paikkaan pissimisestä/kakkimisesta. Silitys, kehut, sylitys ovat tehokkaita. Hiekan pitäisi olla jos uusi kissa, niin mitä ennenkin, ainakin osa. Jos on tottunut ulos pissimään jne, niin pistä hiekan sekaan oikeaa maata, esim jonkin kuusen alta kuivaa. Tai jos on tottunut johonkin hiekkaan, hanki sitä.
   Jos kissa taas inhoaa sinua? Se on voi voi. Tai jos itse et ymmärrä kissaasi. Sekin on voi voi, kunnes opettelet. Ei ikinä pahalla. sillä kissa ei opi yhtään mitään muuta kuin pelkäämään ja vihaamaan.
   Onhan käynyt eläinlääkärillä, ettei ole sairas? ei ne mitään henkimaailman juttuja ole...
   Itse vien lähiaikoina kissan lekuriin, kun on lähiajat syönyt huonosti. Ikä noin 14, ollut aina terveen oloinen aiemmin. Olen hyvin huolissani. Meillä ei ole pskottu, kstu minne sattuu. Ei sähistykään kotona. Nuorempi ollessaan, tapasi muita kissoja ulkoiluttaessa- muutamia mjoikui pois pihareviiriltä hyvin klassisesti- ja onnistui. Kerran hyökkäsi jo vuosia sitten yhden vaalimainosjulisteen kimppuun. Se naama ei ilmeisesti miellyttänyt.
   Sitten se vaikeampi tilanne, että kissalla on aivovamma, tai kehitysvamma tms. Silloin käytösongelmat ei parane.

  • "Kissa kusee ja paskoo"...jo pelkkä otsikko saa vastuuntuntoisen kissan omistajan kavahtamaan.
   "Ei anna komentaa itseään" "tekemästä pahojaan"....

   Anteeksi mutta Sinusta ei ole kissan omistajaksi.
   Ota yhteyttä ja anna kissa pikimmiten kuntasi/kaupunkisi Löytöläintaloon jos mahdollista. Anna kissalle hyvä elämä.
   Suosittelen sinulle koiraa.
   Yst.terv. Kissojen suojelija

   • Löytöeläintalo ei ole kissaansa kyllästyneiden kissojen kaatopaikka.
    Löytöeläintalolle viedään löytöeläiminä talteen otetut kissat.Eli vierast kissat jotka löydät pihastasi, tai maaltasi.Ei sinne omia kissoja saa viedä.
    Jos kyllästyy kissaan, omistaja etsii sille itse uuden kodin.Jos kissa on liian sairas, omistaja vie lopetukseen.


  • kissilläs on ongelma??sinusta,,,,talosta!onko sil kusilaatikkoo????et sais omistaa kissiä.onko ihmis suhteet kohalaan!?

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   141
   7135
  2. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   181
   3869
  3. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   57
   2922
  4. Ymmärsinkö oikein tuon Jari Sillanpään jutun?

   Siis Jari Sillanpäälle oli tullut hieroja hieromaan Jari Sillanpäätä. Tällä hierojalla oli ollut 12 v lapsi mukanaan saapuessaan Jari Sillanpälle. Tä
   74
   1032
  5. Yksi pikku juttu

   Sun kannattaa varautua yllätykseen, tosi isson yllätykseen. Onhan sinulla passi voimassa?
   Ikävä
   55
   950