häiritsevät asiat

ärsyyntynyt

Olen 150cm, en siis lyhytkasvuinen mutta lyhyt. Haluaisin kuulla millaisia huonoja arkipäivän kokemuksia teillä on ollut pituudestanne. Itse olen huomannut sellaisen asian, että jos joku tuttu/tuntematon kertoo jotain juttua ja meitä on siinä useampi kuuntelemassa, seistään ehkä ringissä, niin tämä puhuja katsoo kaikkia muita vuorotellen silmiin kertoessaan juttuaan mutta ei minua! Tätä on tapahtunut useamminkin ja se tuntuu inhottavalta, että minut sivutetaan täysin ja "normaalipituisia" katsotaan kyllä silmiin. Siinä tulee ulkopuolinen olo eikä enää kiinnosta kuunnella toisen juttua. Ystäväni kyllä katsovat minuakin kun puhuvat, mutta hyvänpäivän tutut ja tuntemattomat vain harvoin. On se nähtävästi vaikea katsoa parikymmentä senttiä alemmas. Jos taas olen kahdestaan jonkun kanssa keskustelemassa niin silloin minua kelpaa katsoa simiin kun ei siinä paikalla muitakaan ole. Siksi mieluummin istun kuin seison ihmisten kanssa jutellessa, sillä istuessa pituuseroa ei niin huomaa.

Ja toinen asia mikä häiritsee kovasti on se, että jotkut ihmiset kumartuvat puoleeni kun puhun ja toisinaan kohtelevat kuin lasta. Olen kuitenkin 23-vuotias enkä kaipaisi sellaista kohtelua. Ymmärrän, että esim. baarissa on vaikea kommunikoida ellei olla suunnilleen samalla tasolla, mutta tavallisissa olosuhteissa ei tarvitse kumartua puoleeni, sillä kuulen ihan hyvin ja itse puhun kovaa ja selkeästi eli kyllä muutkin kuulevat sinne "ylös".

Ja onhan näitä muitakin, mutta nämä ovat ärsyttävimmät asiat, sillä ne ovat läsnä lähes päivittäin. Onko teillä samanlaisia kokemuksia? Tai millaisia muita arkipäivän huonoja kokemuksia joudutte kohtaamaan? Huomaatteko joissakin tilanteissa selkeästi, että "normaalipituista" ystäväänne kohdellaan eri tavalla kuin itseänne? En haluaisi, että pituuteni olisi minulle ongelma, mutta kun ihmiset aina jollain tavalla tuovat sen esille, niin väkisinkin siinä paha mieli tulee.

11

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piitkula

      Moikka! Olen 184 cm, mutta silti joudun usein sivuutetuksi keskusteluissa. Ei se ole koosta kiinni. Jotkut ihmiset vain ovat niin epäkohteliaita ja sivistymättömiä, etteivät huomioi toisiaan. Ole siis huoleti, samanlaista kohtelua voi saada koostaan huolimatta.
      Hyvää kevättä!
      t pitkulainen ukkeli

    • dallaspullava

      Minulle ei ole ihan vastaavasti käynyt, mutta olen kyllä tässä elämän varrella tottunut kuulemaan jos jonkinmoista kommentointia pituudestani. Yleisimmäksi on nousseet "No oletpas sinä lyhyt!". Tähän tulee vastattua vaan että "niimpä näytän olevan, mukava kun kerroit, empäs ole huomannut aiemmin" tai jotain vastaavaa. Ihmisillä on jonkinlainen pakonomainen tarve kommentoida jotenkin toisen ulkonäköä. Vaikka olenkin lyhyt (153cm), niin pystyn silti elämään normaalia elämää. Minä olen tälläinen, ota tai jätä. Tiedän myös yhden toisen tytön, joka on 180cm ja hän saa aina kuunnella että "voi kun sinä oletkin pitkä, miten sinä voitkaan olla NOIN pitkä?". Onhan niitä pidempiäkin nähty. Niinkun on nähty minua tai sinua lyhempiäkin. Ja me kaikki olemme normaaleja ihmisiä. Jotkut ovat vaan niin huonokäytöksiä tai tyhmiä etteivät sitä tajua. Pistäviä huomautuksia osaavat kaikki antaa, minäkin osaan vastata ilkeästi takasin jos mieli tekee. Ja olenkin niin joskus tehnyt. Se on ehkä ilkeä vastata huudahdukseen "Oletpas sinä lyhyt!" vastaamalla "Oletpas sinä lihava!" mutta ei se osoita kypsyyttä myöskään ensimmäiseltä huomauttitelijalta (joskei myöskään toiseltakaan), mutta ei hänkään pidä ulkonäön kommentoinnista. Miksi minä pitäisin?
      Mutta nyt tuli ainakin pitkä teksti, toivottavasti siitä oli sinulle edes jonkinlaista apua. Mukava kun on joku muukin joka kokee ongelmia pituudestaan, niin ainakin joku ymmärtää myös minuakin :)
      Aurinkoista kevättä sinulle!

    • Pätcat

      Olen diagnosoitu lyhytkasvuinen, 143cm ja päälle kolmen kympin ikäinen. Arkipäivän huonoja kokemuksia ovat lähinnä niitä, kun ei yllä kaupassa johonkin tarvittavaan tuotteeseen ja, kun ei voi käyttää tavallista, "hehtaari" ostoskärryä.
      Olen tarkka palvelualttiudesta siellä, missä ikinä asioinkin. Vaadin hyvää palvelua itselleni ja pisteityän mielelläni kokemukseni tavallaan lyhytkasvuisen ja invalidin silmin. Voin jopa tehdä valituksenkin, mikäli palvelu on ollut erityisen huonoa, koska minusta se hyödyttää kaikkia osapuolia. Ilman palautetta ja kehitysehdotuksia eivät lyhytkasvuisten asiat parane.
      Sosiaalisessa ja varsinkin yöelämässä minun katsotaan lyhyenä ymmärtävän erittäin hyvin ihmiskohtaloita ja jaksavan kuunnella tarinoita loputtomiin. Eli minua ärsyttää se, että toisinaan vedän tahtomattani puoleeni ihmisiä, jotka käyttävät erilaisuutta hyväksi. Sellaiset joko haluavat purkautua muuten vain tai koettavat saatella kysymykseen, miksi olen lyhyt ja miksi olen tällainen..
      Joillekin olen topakasti vastannut, että en halua puhua siitä tai vain sitten vaihtanut aihetta. Kun olen pitämässä hauskaa, minä en välttämättä halua puhua erilaisuudestani.

      • kfikfkffkfk

        Mikä susta tulee isona?


    • mies 196cm

      Itse tykkään taputella pätkiä päälaelle Benny Hill tyyliin. Muistatteko, se pieni kalju jota taputettiin aina päälakeen, tap tap :D

      • .....-------......

        Se siitä asiallisesta keskustelusta! Jälleen kerran!


      • mies 196cm

    • dietyyli1

      Itse normaalipituisena tuntuu jotenkin "väärältä" katsoa alaspäin, katson kyllä siltä silmiin. Eikä se kumartuminenkaan ole hyvä. Yks tuttu on 140cm, tavatessa miuluiten molemmat istutaan niin pystyy keskustelemaan normaalisti eikä niskatkaan tuu kipeeksi. :D

      • dietyyli1

        *silti


    • JEE!

      ITSE OLEN N.160S .VELJENI ON 199M.SSARENI PUOLESTAAN 139S.
      mEILLÄ ON OLLLUT HAUSKA ELÄMÄ,KUN SISKO JA VELI KERTOVAT KOKEMUKSISTAAN.SISKO VITSILEE=TAAS YKS TYYPPI SÄVÄYTTI SANOMALLA,ETTÄ OLET SINÄ PIENI.SISKO AINA KATSOO PUHUJAA YLLÄTTYNEENÄ JA TOKAISEE=OLENKO?JA ESITTÄÄ ÄLLISTYNYTTÄ(NÄYTTELIJÄN LAHJOJA SATTUU OLEMAAN)jOS JOKU,OLKOON KUKA TAHANSA,SISKO KÄSKEE KATSOMAAN SILMIIN PUHUESSA,OMPA NOUSSUT VIKKELÄSTI PORTAALLEKKIN,TAI JOLLEKKIN KOROKKEELLE NÄKYVÄÄN TYYLIINSÄ MIIELIKUVITUSRIKAS KUN ON.
      vELJELTÄ KYSYTÄÄN,ETTÄ TUULEEKO SIELLÄ YLHÄÄLLÄ.VELI SANOO TUULEVAN JA PAHOITTELEE PASKANHAJUA ALHAALLA JA ON MYÖTÄTUNTOINEN.
      MINULLA ON PUOLESTAN TOSI HUONO NÄKÖ,EN TUNNISTA IHMISIÄ HELPOSTI.MINULLE HUUDETAAN USEIN,ETTÄ NÄHDÄÄN TAAS.

    • Aikuinen mies

      Hei,

      Haluisin kaverin lyhytkokoisesta kundista, itse olen 184 cm, [email protected]

      T, Pieni on kaunista

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 140
      4001
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      110
      3619
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2555
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1609
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1513
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      89
      1483
    Aihe