Padova + Ancona, kokemuksia?

Ihgiko

Buongiorno kaikille!

Tarkoituksena olisi kesällä tehdä pieni Italian reissu, ja ainakin nämä 2 kohdetta olisi suunnitelmissa nähdä. Jos täältä löytyy joku, joka on ehtinyt käymään jommassa kummassa paikassa, tai peräti molemmissa, kaikki vinkit tms info otetaan ilolla vastaan. Olen yrittänyt kaivella netistä matkakertomuksia, mutta ei ole tärpännyt. Kuvia sentään on löytynyt, järkyttävän kauniilta vaikuttavat molemmat.

Grazie mille.

6

1640

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • italianystävä

      Ciao!

      Bella Italia, ahhh :-) olen ollut anconassa lomalla, siellä on hyvät uimarannat ja ihan kivaa. ei ole pitkä matka käydä san marinossa, jos tahdotte kurkistaa pikkuvaltioon.
      matkastani on jo aikaa, mutta se oli erittäin mukava kokemus.
      eikös padova ole pohjoisessa? muistan sen tienviitan, se taitaa olla enemmänkin läpikulkupaikka. vaikka toki siellä on varmasti hyvää ruokaa ja aurinko paistaa.
      menitte minne tahansa italiassa, kohtaatte iloisia ihmisiä, aurinkoa ja hyvää ruokaa sekä viiniä.
      viime vuonna olimme firenzessä ja sitä edellisenä venetsiassa, italia on meille tuttu ja ihana lomakohde.
      mutta välttäkää milanoa ainakin omalla autolla, siellä on tosi sotkuista ajaa ja parkkeeraaminen on lähes mahdotonta. autobaanalla on sitten niin, että teitä ohitellaan vasemmalta ja oikealta, tööttäily kuuluu mentaliteettiin.

    • Abano Terme

      Minäkin suosittelen San Marinoa jos Anconaan päin olet matkalla. Anconasta ei jäänyt minulle paljon muistoja. Ihan mukava paikka kai oli. Muistaakseni oli kovasti jyrkkiä katuja ja laivasatama jäi mieleen. Siitä on jo niin kauan aikaa...

      Padovassa olen käynyt useamminkin. Siellä on paljon tarjottavaa kulttuurin ja taiteen ystävälle. Katedrali on henkeäsalpaavan kaunis ja näkemisen arvoinen. Keskusta on viehättävä ja aika helppokulkuinen. Siellä on iso tori tai aukio missä on päivittäin markkinat. Kojuissa on niin ruokatavaraa kuin paljon muutakin. Jos shoppailla tykkää niin Padovassa on muutama todella kiva ostoskatu. Ne ovat tosin osittain vaikea löytää. Liikkeitä ripoteltu sinne tänne. Merkkiliikkeitä ja kansainvälisiä ketjuja löytyy.

      Padovan ohessa on Abano Terme niminen kylpylä kylä. Se on täynnä hotelleja joissa on kuumien lähteiden kylpyjä. Suosittelen. Muuten paikka ei ole välttämättä näkemisen arvoinen. Siellä seudulla liikkuville suosittelisin myös Veronaa ja Vicenzaa.

      Jos kaipaat lisää tietoja, käyn palstalla silloin tällöin.

      • Ihgiko

        Ciao,

        kiitos viesteistänne. Guuglailin innoissani jo tuon San Marinon, se näyttää myöskin todella viehättävältä. Maltan tuskin odottaa kesälomaa..

        Italia tuntuu olevan täynnä niin hienoja kohteita, ettei siihen ihan yksi kesäloma taida riittää.. Täytyy jo alkaa suunnitella seuraavaa reissua:) Roomassa ja Milanossa olen ehtinyt käväistä, kauniita kaupunkeja molemmat. (Rooma varsinkin)

        Maaseutu ja pienet idylliset kylät tietysti kiinnostaisivat myös. Heh, tämä meneekin vaikeaksi..

        Kiitos teille ja aurinkoista kevättä!


    • bella ancona

      olen asunut Anconassa, aivan ihana paikka, ei ole mikään turistirysä, maaseudulle kannattaa mennä ajelemaan, aivan ihania pikkukyliä, upeita maisemia ja mahtavaa hiekkarantaa varmaan 80km suuntaan jos toiseen.. mm. Sirolo ja Numana ovat viehättäviä pieniä paikkoja, Portonovo on taivas maan päällä eli ihanat maisemat ja upea uimaranta.. kaikista parasta on se ettei joka paikassa oli turisteja vaan paikallisia asukkaita! olen käynyt niin Napolissa, Caprilla, Roomassa, Venetsiassa, Firenzessä jne. tunnetuissa paikoissa mutta parasta on Marchen koskematon ja turistien vielä pilaamaton seutu!!

    • Olly

      Eihän tuollaisella matkasuunnitelmalla voi pieleen mennä. Kumminkin, nuo eivät ole sen kummoisempia kuin muutkaan (jep, ihania mutta Italian mittapuussa tavallisia). Jos tiedät minne olet lentämässä (?), mietitään lisää.
      Tylsinä asioina olen huomannut joidenkin länsirannikon paikkojen ryssittymisen, ja sen kautta tulevat yhä aggressiivisemmat krääsämyyjät.

    • Ihgiko

      Hei taas,

      Nyt on kotiuduttu Italiasta, ja täytyy sanoa että upea reissu oli! Padovan vanha kaupunki oli pakahduttavan kaunis, ja elämänmeno mukavan letkeää, ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Katukahviloissa oli mukava istua ihmisiä katsellen, ja Camparisodaa hörppien.

      Venetsia oli myös kaunis, mutta turistipaljous vei mehut aika äkkiä. Pitäisi käydä siellä uudestaan joskus varsinaisen turistikauden ulkopuolella, saisi varmasti paikasta vielä enemmän irti.

      Ancona näytti ensisilmäyksellä hieman aneemiselta, mutta kun "löysimme" vanhan Anconan, niin pisteet nousi. Pari pvää hurahti kuin siivillä.

      Matkakuume ei hellittänyt, ja päätinkin tuhlata viimeiset roposeni uuteen reissuun, ja varasimme matkan FIrenzeen syyskuun lopulle. Mielelläni kuulen Firenzen kävijöiltä vinkkejä esim ravintoloista jne. Uffizi on ainakin pakko nähdä, liput sinne kannattaa varmaan hommata etukäteen?

      Mukavaa loppukesää teille:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe