Uimahallisiivous

jfkdhgjkhdf

Olen etsiskellyt tältä palstalta tietoa uimahallin yms. märkätilojen kokopäiväisiltä siivoojilta mutten ole löytänyt. Itse olen kohta aloittamassa kyseisessä hommassa, joten kyselisin, millaista työ on ollut, mikä raskainta, ärsyttävintä, mukavinta yms. Kaikki kommentit tervetulleita!:) Viime kesän olin kesätöissä siivousalalla, mutta työnkuva oli täysin erilainen(toimistosiivous) joten odotan tältä työltä hieman erilaisia ulottuvuuksia.

20

6200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dimensiot

      Naispuolisena tulet näkemään miesten pukuhuonetta siivotessasi todella monenlaisia ulottuvuuksia.

    • jaaJa joo

      Jaa, voi kyse olla hygienian takia vuoropesusysteemeistä, monenlaisiin kemikaaleihin törmäät... Ja veden jättämiin kalsiumsaostumiin, kuumatyönä saunanpesuihin.

      Koneet on hyviä nykyisin.

      Kertakäyttöpefletti on kiintoisa. Sen saa murusteltua höyrysaunoihin. Ja kiinnitettyä märkänä ihan mihin pintaan saa rätkäistyä.
      Surureunoihin on koneita, mutta tiettyä käsinhankuuta altaassa käsipelissä...
      Allashuone on lämmin.

      Eritejutut on uimahalleissa tarkasti selviteltäviä, ja, heti!
      Kloori-ilmasto muuten ns. syö trikoota, sitä ei toinna töis pitää.

    • jussuuuu

      Hei,
      Olen ollut pienen kylän uimahallilla töissä yhteensä parin vuoden ajan.
      Uimahallin siivous on mitä monipuolisinta hommaa.
      Pääasiassa siivous uimahallilla on ns.märkäsiivousta eli ruiskutat ensin pesuaineet märkätiojen ja pukuhuoneen lattioille,penkeille ja seiniin. Sen jälkeen aletaan harjailemaan lattioita ja pienellä käsiharjalla penkkejä ja seiniä.
      Annetaan aineen vaikuttaa 15min ja sitten huuhdellaan kaikki märkätilat ihan vesijohtovedellä. (Nämä kaikki uimahallin siivoukset pyritään tekemään uimahallin kiinni-oloaikoina eli et tule näkemään alastomia ihmisiä.)
      Omasta mielestäni työ on oikein mukavaa ja todellakin monipuolista, koska työssä ei pelkästään siivoja märkätiloja vaan tietysti myös uimahallin oleskelutilat yms. ns.kuivatilat eli myös ihan normaalia moppia ja imuria joutuu tässä työssä käyttämään.
      Ja sitten joka syksy ennen talvilomaa tyhjennetään koko allas osissa ja pestään se huolellisesti samanlailla kun märkätilat ja taa täytetään osissa ettei kaakeleihin tule liikaa painetta kerralla.
      Joskus näiden siivoustöiden lisäksi saan vastailla toimistossa puhelimeen ja olla kassalla ottamassa asiakkaita vastaan yms. myös iltavuorossa, jolloin asiakkaat tulevat niin silloin ei siivota vaan valvotaan uimareita ja vaan hengaillaan työkavereiden kanssa..
      Omasta mielestäni tämä on maailman helpoin työ.
      Onnea tulevan työn johdosta!

    • aloittajafgjd

      Kiitos kaikista kommenteista! Lisääkiin saa laittaa jos jaksaa. Työhaastattelussa sanoivatkin tuosta kuumuudesta ja hikoilusta, mutta leipomotyötä tehneenä se ei liene suuri ongelma. Pitää muuten muistaa tuo kloori- trikoo yhdistelmä silloin kun valitsee työvaatteita. Vähänhän tuo arveluttaa, että miten miehet siivoojanaiseen suhtautuvat, mutta uskon että siitäkin selviää.

      • no minäkin vastaan ,vaikken olekaan ollut uimahallilla kuin työssäoppimisjakson verran vuonna 2005. tein silloin vain päivävuoroa, että saunojen ja allasosastojen pesemiset jäi näkemättä ja kokematta ne kun tehtiin iltaisin (ja ehkä öisin).
        mut aamut ja aamupäivät siivottiin muita yleisiä tiloja, auloja, vessoja yms. keskipäivällä käytiin moppaamassa pukuhuoneiden lattiat ja letkulla huuhtelemassa suihkujen lattiat ja siivoamassa/tarkistamassa niiden vessat. ensin eivät meinanneet vakituiset siivoojat kehdata laittaa mua nuorta likkaa miesten puolelle, mut pari kertaa sit lopulta senkin puolen siivosin. eipä tuossa sen kummempaa, hyvin paljon sillä puolella oli mustaa sukkanöyhtää mikä tahtoi olla vaikeaa saada pois karheasta turvalattiasta pelkän mopin avulla, ja kerran yks vanhempi mies tarjoutui moppaamaan lattioita mun puolesta, ilkosen alasti :D eikä tuolla miehet pahemmin naispuolista siivooja nolostelleet tai mitään, naisten puolella tarvittiin kerran huoltomiestä ja naispuolisen siivoojan piti juosta edeltä toitottamaan että 'mies tulossa!'
        loppupäivät siivoilin yleensä yksin henkilökunnan (?) suihkutiloja kellarikerroksessa.
        eihän tuo tietenkään anna kuvaa uimahallin siivouksesta kokonaisuudessaan kun en ilta- (ja yövuoroon) mukaan päässyt, mut jotain kuitenkin..


    • Sepyörtyiliki...

      Nestettä ja suiolainen välipala ennen kuumatyötä. älä koskaan yksin jää 0,5 h pidemmäksi aikaa kerrallaan kuumaan, juomatta välillä normilämpöisessä huoneessa vähintään lasillinen...
      Itse kerran liki jäin saunatiloihin, kun ahnehdin, että kerkeän paljon.
      Ja jalkineet...Liukastelematon esim. elintarvikealan kummari, luonnonvalk. on ok.

      • takanaolija

        Niinpä. Kannattaa käyttää pitäviä jalkineita miesten puolella. Saattaa tuntua painetta takana jos sattuu kaatumaan.


    • ex-uimahallisiivooja

      Itse olin n. viikon uimahallisiivoojana ja se riitti! Jatkuva kuumuus, hikoilu, alastomien ihmisten näkeminen, hirveä sotku aina pukuhuoneissa, jatkuva ramppaaminen samaakierrosta tehden, huh huh. Kauhea kiire saunojen ja suihkuhuon. pesut asiakkaiden lähdettyä, vahvat pesuaineet kävi hengitykseen, tosi raskas paineletku-menetelmä suihkutil. pesussa, kipeytin selkäni ja väsyin totaalisesti Lattiakaivojen puhd. oli karseaa, ne oli niiiin täynnä karvoja ja limasia...!. Aina mentävä hiipimällä ettei liukastu! Vaatteet liimautui ihoon kiinni , oli niin hiki , ihm. jätti paljon tavaraa tiloihin , OLi kauhein siivouspaikka jossa olen ikinä ollut! Nyt siivoan kuivissa tiloissa ja olen tyytyväinen. T En suosittele

    • Arkee

      No totahan se ON.. Miten asennoituu, toisaalta jotain etuja, vetisiä yleensä saa kun on uimahallihommissa. Eli voi pulahtaa vuoronsa jälkeen, kyllä siinä jähtyy...
      En itse uimahallihommissa tarvint saunoa vapaalla...

    • gf

      ja kloori pilaa silmälasit ja työnantajat eivät korvaa uusia

    • nejnej

      en suosittele.työ on raskasta ja välillä erittäin likaista.kuumien saunojen pesu on terveydelle haitallista.kiire.osa pesuaineista sellaisia myrkkyjä ettei iho kestä.jokusen vuoden jaksoin sitä kuumuutta ja meteleiä.ja kuten gf mainitsi niin silmälaseja ei todellakaan korvata firman puolesta jos sinulla on omat ja ne hajoavat.

      • uikkarit3

        ei meilläpäin mitään kuumia saunoja pestä.ne pestään aamulla ennen hallin aukeamista.
        ei kai nyt kukaan mene kuumaa saunaa pesemään!!!


      • näin meillä
        uikkarit3 kirjoitti:

        ei meilläpäin mitään kuumia saunoja pestä.ne pestään aamulla ennen hallin aukeamista.
        ei kai nyt kukaan mene kuumaa saunaa pesemään!!!

        meillä pestään.pari kertaa olen luullut että pumppu pettää kun tulee niin huono olo.saunat ovat myös aamuisin kuumat kun työaika alkaa.


    • Musta on jees!

      Minulla on hienot muistot ajoilta kun olin uimahallin siivoojana. Sauna oli mielenkiintoinen kohde ja varsinkin kun siellä oli kerran jotain ulkolaisia pelaajia keniasta asti. Vaaleana naisena olin heille silmäniloa ja kyllähän minullakin alkoi halut heräämään, mutta naimisissa kun olin niin ne saunan näkymät täytyi vaan kätkeä mieliin kun mieheni kanssa naitiin ;) ja voin sanoa että rakastelut olivat kiihkeitä ja miehen luullessa että olin pelkästään hänestä kiihottunut ;) Sinkkuna minulla olisi ollut mahdollisuus antautua näiden isojen komeiden miesten syleilyyn, mutta se jäi kokematta silloin.

      Nyt eronneena olen ottanut menetykset takaisin ja olen matkustellut lukuisia kertoja juuri tuolla keniassa ja marokossa ;)

    • oletko tosissasi?

      Voiko joku viihtyä siivoojana tai uimahallisiivoojana? "Uimahallin siivous on mitä monipuolisinta hommaa.??? Näinköhän........

    • mimic123

      Olen ollut aikoinani kylpylän että pienemmän uimahallin siivoojana. Raskainta työssä on saunojen ja altaiden pesu koska kuumaa ja kosteaa. Työ sisältää saunojen pesua, altaiden pesua, yleisiä tiloja ym. Lisäksi joudut tekemään välisiivouksia miestenkin puolella ja silloin pitää olla pokkaa. Ei kannata pelätä vaan hoitaa työnsä. Siivous on märkäsiivousta eli ruiskutat ensin pesuaineet märkätiojen ja pukuhuoneen lattioille,penkeille ja seiniin. Sen jälkeen aletaan harjailemaan lattioita ja pienellä käsiharjalla penkkejä ja seiniä.
      Annetaan aineen vaikuttaa 15min ja sitten huuhdellaan kaikki märkätilat ihan vesijohtovedellä. Ei uimahallin siivous huonoimmasta päästä ole ja parempaa liksaa siitä saa kuin mitä toimistosiivouksesta.

    • Hallisiivoojalaikkari

      Teen toisinaan sijaisuuksia uimahallissa, jossa työtä tehdään hallin aukioloaikana aamu- ja iltavuorossa.

      Allastilassa on todella lämmintä ja hiostavaa työskennellä. Samoin erityisen raskasta on 60-70-asteisten saunojen pesu päivän päätteeksi. Aamuisin on myös usein todella kova kiire, että ehtii tehdä tarvittavat työtehtävät ennen hallin aukeamista.

      Mukavinta on uimahallisiivouksen monipuoliset työtehtävät, ja mukavat asiakkaat. Korkean hygienian kohteena uimahallisiivous on erityisen vastuullista (vrt. leikkaussali, vanhainkoti, jne), eli saa käyttää ammattitaitoaan tosissaan. Lisäksi saa pitää luvan kanssa useammin taukoja, kuin muissa siivouskohteissa, ja välillä on muutenkin hieman rennompaa aikaa työvuoron aikana.

      Eniten ärsyttää vastakkaista sukupuolta olevien asiakkaiden jokapäiväiset "fiksut" kommentit: "miten sut on tänne päästetty siivoamaan?", "siivoat varmaan laput silmillä?" jne. Oma lukunsa myös ne asiakkaat, joiden on pakko päästä suihkuun juuri siihen kohtaan, jota olet juuri huuhtelemassa, vaikka tilaa olisi muuallakin.

      Kaikenkaikkiaan mukavaa hommaa, jos on valmis tekemään töitä palkkansa eteen, ja asenne muutenkin kohdallaan.

    • likinäköinen

      Onnistuuko saunojen pesu silmäläsien kanssa... nehän on heti huurussa? Haiseeko pesuaineet millä saunaa ym pestään voimakkaasti? Raskastahan se varmasti on pestä kuumia saunoja. Ottaa varmasti selän päälle jos on selkävaivainen.

      • Hallisiivoojalaikkari

        Ei kannata pitää silmälaseja; huurtuvat, ja klooripohjaisista aineista haihtuvat huurut ja lämpö ei tee hyvää laseille. Hapan aine on hieman voimakkaamman hajuinen, mutta muuten tuppaa hallissa vallitseva yleinen kloorin haju olemaan siivousaineita voimakkaampi. Työvälineet ja ergonomia kun ovat kunnossa niin ei juuri käy selän päälle. Itselläni kärsii lähinnä olkapäät ja käsivarret. Kuumuuteen tottuu kyllä..täytyy muistaa juoda väh. n. tunnin välein.


    • Eiollumunjuttu

      Kun opiskelin laitoshuoltajaksi oli uimahalli yksi työssäoppimis kohteistani.
      Työ oli tylsää ja semmoista peukaloiden pyörittelyä.Pieni halli,jossa vaan 1 iso allas ja lastenallas miesten ja naisten suihku-ja pukutilat.

      Vessa ja pukkarikuerroksia 1h välein.
      Miesten puoli oli perseestä sillä osa heitti asiatonta "läppää".

      Perjantaisin tehtiin illalla peruspesuja.
      Fiksut työntekijät pesivät kuumaa saunaa kloriitilla ja ihmettelivät kun käy pumpun päälle.

      Kuumaa,yksitoikkoista ja puuduttavaa hommaa,josta ei edes maksettu.Trinomin työntekijöillä(2 vakkari siivoojaa) palkka oli "huimat" 8.56€/h ja iltalisä päälle joka oli päälle euron.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4519
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe