Lapsen maksettava/hoidettava harrastus itse

Perheen pää

Meidän perheessä tulee olemaan ja pysymään sellainen hyvä nyrkkisääntö, että lapsen on maksettava harrastus itse ja itse myös sinne kuljettava. Muuten harrastus ei ole kestävällä pohjalla.

Onneksi ulkoilu ei hirveästi maksa. Siinä saa myös oikeasti liikuntaa. Kesätyöiässä voi sitten itse päättää säästääkö vaiko tuhlaako.

En nimittäin halua tukea nuorten urheilun kaupallistamishankkeita. Kaikilla pitää olla oikeus myös talousvaikeudet kestävään harrastukseen.

17

386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6-LAPSEN yh-ISÄ

      Siinä taas perheen tyranni rankaisee lapsiaan urheilun kaupallistumisesta.

      Et ole tajunnut lapsen harrastuksesta mitään: lapsen harrastusikä on ekaluokasta lähtien, silloin solmitaan ystävyyssuhteet ja luodaan suhteita tulevaisuuteen. Harrastus pitää lapsen poissa huonoilta teiltä.

      Taitaa olla kyse ainosataan omasta laiskuudestasi ja asenteestasi, ei rahasta. On paljon harrastuksia, joissa ei rahaa paljon tarvita; vanhempien tukea ja aktiivisuutta enemmänkin.

      Kesätyötä lapsesi ei koskaan saa, koska ilman harrastuksia saa ainoastaan jengikavereita, jotka ovat potentiaalisia sekakäyttäjiä...

      No, aina sitä löytää tekosyitä kiusatakseen lapsiaan.
      Mietin vain, että näinkö tuet jälkikasvuasi tasapainoiseen ja menestyneeseen elämään aikuisuudessa?
      Nykyään ne lapset, joilla on ollut harrastuksia ja joiden päämääriä vanhemmat ovat tukeneet, pääsevät tutkitusti pidemmälle tässä yhteiskunnassa.

      Taidat haluta omistasi samanlaisia katkeria luusereita kuin itse olet :((

    • Vjo

      Suomessa on näköjään vielä komuja :)

    • 2+3

      Nuo lapset eivät sitten harrasta musiikkia (soittimet ja opetus) eivätkä urheilua (seurojen jäsenmaksut, varusteet, kisamatkat, leirit) . Kuvataidekin (kurssit) on pois laskuista, samoin partio (varusteet ja leirit maksavat).

    • Niin sitä pitää!

      Laitathan lapsesi maksamaan siitäkin, kun ulkoillessa vaatteet kuluu ja tulee pyykkiä? Muista laskuttaa niitä pesuaineen, sähkön ym. lisäksi myös siitä ajasta, joka sinulta kuluu pyykin pesemiseen ja kuivaamiseen, jos lapset on vielä liian nuoria ottamaan siitä itse vastuuta. Näin opetat lapsillesi elämän tärkeimmän asian eli sen, ettei mikään ole oikeasti ilmaista.

    • valitettavatotuusone

      Näin se nykyään monessa perheessä menee: narkkari-, alkoholistiperheiden tenavilla on ihan oikeasti kurjaa.

      Toivottavasti ketjun aloittajan perhettä kutsutaan lapsettomaksi perheeksi.

    • kurjaa on

      Lapsi maksaa itse varmaan lelunsakin?

      Tämähän juttuhan on, kuin mistä lie kolmannen maailman maasta jossa lapsi laitetaan kaivostyöhön tai sitten jollekin äijälle kotipalvelijaksi/ seksiorjaksi.
      Suomessa ei edes pieniä lapsia palkata, joten tuo viimeisin vaihtoehto on oikeastaan ainoa keino tienata rahaa.

      Oi sitä "onnellista" lapsuutta. Myi persettä saadakseen jalkapallon.

    • 17 ja ½

      Se on vanhempien asia, maksavatko lapsiensa harrastukset vai eivät. Ei harrastuksissa käymätön lapsi kasva sen huonommaksi kuin harrastuksissa käyneetkään. Oikeastaan "Perheen pää" tekee hyvin, kun opettaa lapsilleen ettei aina pysty tekemään sitä mistä pitää, olisi se heille kuinka hyvästä tahansa.

      Ja minäkin maksan muuten itse harrastukseni, tosin minulla onkin jo ikää 17 ja ½.

      • kurjaa on

        Jos haluaa pitää asiat omanaan, niin ei varmaankaan kannata kirjoitella asiasta keskustelupalstalle. Eikä kyse ole siitä, että aina ei pysty tekemään sitä mitä haluaa, vaan tässä tapauksessa lapsi ei harrasta lapsuutenaan yhtään mitään sellaista joka vaatii jotain rahallista panosta.

        Eikä kyse ole myöskään harrastuksissa käymisestä vaan harrastamista. Ainakaan aloituksessa ei yksilöitä harrastamisen muotoja.


    • 12lajia

      Aika kauheelta kuulostaa. Olen itse yläaste ikäinen ja olen harrastanut itse kahtatoista eri lajia enään en harrasta mitää, mutta lajeista olen saanut kavereita ja ajanvietettä sen sijaan että roikkuisin ostarilla tupakki huulessa umpi kännissä. Kaikki kaverini harrastavat edelleen ja ovat löytäneet jo omat vahvat juttunsa missä ovat hyviä. Kun kaverini ovat treeneissä lenkkeilen itsenäisesti, mutta pienempänä oli tärkrää että oli omat lajit. Ja kyllä edelleenkin katsotaan hieman kieroon kun kertoo että ei harrasta mitään virallisesti...

    • huhhuhuuhuh

      Aivan totaalisen typerä periaate. Jos lapsi on oikeasti innostunut jostain harrastuksesta, tarvitsee hän vielä vanhempien tukea taloudellisesti ja henkisesti. En oikein tajua mitä tuo periaate palvelee. Lasta koulutetaan kovaan maailmaan??
      Eiköhän tuota kovuutta ja ankeutta vielä tule eteen ilman että sitä pitää lapsena vasiten opettaa.

      Kaupallistamista? Urheiluseuroissa tekee Suomessa kymmenettuhannet aktiivit ilmaista työtä että sinun lapsesi voisi harrastaa mahdollisimman edullisesti. Erona on juuri se että nuo aktiivit ovat sitä mieltä että lapsien liikkuminen ja harrastaminen on TÄRKEÄÄ, toisin kuin ilmeisesti sinusta. Omaehtoinen liikkuminen on tärkeää, tottakai, mutta ei toteudu ikävä kyllä juurikaan tänä päivänä.

      Tutkimustenkin mukaan lapsena harrastanut on aikuisena tasapainoisempi ihminen.

      Mutta ilmeisesti et halua lapsestasi onnistujaa, vaan taivaanrannanmaalarin. Ja todellakin pahimmassa tapauksessa sen ostarin siiderihemmon.

      Onnea ja menestystä valitsemallasi tiellä.

    • ei ymmärrä hän

      Mielelläni maksan lasteni kaikki harrastukset. Toisinaan mielenkiinnon kohteet vaihtuvat, mutta se on ihan normaalia. Paljon kun kokeilee niin sieltä se mieleisinkin harrastus löytyy joka saattaa kantaa koko loppuelämän. ja kuskaankin aina kun on mahdollista.

      Jos tuo ensimmäinen kirjoittaja nyt vähän avaisi että mitähän kasvatuksellista päämäärää tuo hänen periaatteensa oikein palvelee? Kun ei oikein ymmärrä hän.

      Ja samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. Suurin osa urheiluseuroista on voittoa tuottamattomia vapaaehtoisvoimin pyöriviä yhdistyksiä. En oikein tajua miten seuratoiminnasta kieltäytyminen olisi kannanotto "kaupallistumista" vastaan.

      Mutta meitähän on monenn junaan. Kyseinen kirjoittaja on tosin jäänyt asemalle. Ja pakottaa lapsetkin jäämään. No mikäs siinä steissillähän on mukavaa, saa bisseä ja muuta....

      • wjfk

        Ajatelkaa jos teemu selänteen olis ite pitänyt juniorina maksaa itse jääkiekko? Urheilu olis jäänyt siihen ja siit olis tullu sohvaperuna


    • harrastava

      Itse olen äärettömän kiitollinen vanhemmilleni, että ovat harrastuksiani maksaneet. Jos laji menee pidemmälle ja varusteita tarvitaan, olen itse maksanut tai ollaan vanhempien kanssa sovittu jokin diili. Kyllä menen vastapalvelukseksi sitten vanhainkotiin katsomaan ja hoidan heidän kotihoitonsa yms. tarvittavan vanhusten hoidon. Välittämistä osoitetaan puolin ja toisin.

      Ketjun aloittajan sääntö kuulostaa kamalalta, jos ei lapset muka saa minkään laista tukea harrastuksiinsa. Tiedä vaikka jostakin lapsestasi tulisi seuraava Mika Häkkinen tai Teemu Selänne. Mistä saa alle 10-vuotias rahaa ostaa vaikka sen jalkapallon tai edes tennispallon?

      Harrastuksia voi olla se käpyjen heitto, kivien keräily tai pituus sylkeminen, mutta varmaan äkkiä johtaa siihen kioski- ja karkkivarkauksiin.

      • ITSEPÄISET

        Aloittajalle
        Tolla periaatteella sun lapses pystyy harrastaa jotain jossain seurassa vasta n.16 v. Kun aikasemmin ei voi mennä kesä töihin paitsi lehden jakajaksi ja kuikakohan monella nuorella olisi vaikka varaa harrastaa jääkiekkoa kun jäsen maksutkin on 1000-10 000€ ja päälle varustee niin siin saa olla koko kesän töissä et pystyy harrastaa edes vuoden tai sit ei pääse ollenkaan ja melkein kaikissa harrastuksissa maksut nousee vuosi vuodelta!

        Ja taas yksy syy lisää miksi nyky nuoret on ylipainoisia (LÄSKEJÄ) kun vanhemmat ei halua maksaa harrastusta eikä niitä edes kiinnosta!!!!!!!!!


        Onneks mull on sentää sellaset vanhemmat ketkä maksaa mun harrastukset!!!!


    • erä777

      perheen olet luuseri

    • tyly iskä

      Aloittaja vain selittelee itselleen omaa laiskuuttaan. lasten harrastaminen vaatii myös vanhemmilta viitselöiäisyyttä ja aikaa. Rahaa ei kaikissa harrastuksissa niin påaljon tarvita. Ehdotan että tutustut asiaan.

      Totta kai tulee vaatia myös lapsilta omaa intoa ja paneutumista asiaan. Mutta mitenkähän 7-vuotias ipanajudosta innostunut maksaa oman harrastuksensa ja kulkee sinne?

      Mutta niin, sehän onkin vaan kapitalismia pahimmillaan kun joutuu 150 euroa vuodessa maksamaan seuralle jonka opettajat ilmaiseksi hoitavat arvokasta työtä. Opettavat lapselle liikunannan alkeet, valmistavat motorisesti, opettavat sosiaalisuutta ja elämän pelisääntöjä, auttavat löytämään kavereita ja parhaassa tapauksessa opettavat lapselle alkeet harrastuksesta josta saattaa tulla koko iän kantava apu ja sosiaalinen verkosto.

    • eioletottakaan

      Aloituksen on pakko olla provo. Ei vaan mene järkeen että tuollaista perheen päätä on oikeesti olemassa.

      Kehoitan "perheen päätä" seuraavan kerran netissä roikkuessaan tutustumaan erilaisiin harrastelajien sivustoihin ja niitä tukeviin sivustoihin, kuten esim. Nuori Suomi. Esim. joukkueurheilu opettaa ja kasvattaa lasta niin monella tavalla itsenäisyyteen, solidaarisuuteen, vastuuntuntoisuuteen, pitkäjänteisyyteen ym,ym. Yksilölajeihinkin nuo mainitut hyveet sopivat.

      Yksi ylitse muiden on se, että lapsi oppii kestämään ja ottamaan vastaan vastoinkäymisiä kun ei se peli aina kule tms... "perheen pään" lapset taitavat oppi kestämään sen että vanhempiaan ei voi valita? Talousvaikeuksissakin on mahdollista harrastaa vaikka mitä, mutta se vaatii hieman viitteliäisyyttä vanhemmilta ja perehtymistä asiaan. Kaikki on mahdollista, jos haluaa, mitä lapsen harrastusten mahdollistamiseen tulee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3548
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      194
      1648
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1317
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1182
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      863
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      845
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      804
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      799
    9. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      51
      799
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe