Kokemuksia Balin kohteista kaivataan

Make & Vaimo

Tuli hankittua edulliset lennot kesäkuulle Singaporeen (Finnair 715 / hlö) ja suuntana myös Bali. Tarkoitus kierrellä Balia pari viikkoa. Balilla kiinnostaa ainakin Sanur, Ubud, Lovina, Amed/Tulamben. Noissa varmaan riittävästi kahdelle viikolle vai korvaisitko jonkun noista jollain vielä paremmalla? Lähtijöinä pariskunta.

21

4839

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taapsa

      Ehdottomasit Gilin saaret. Ite oltiin Gili Menolla 5 yötä. Meidän mielestä huippupaikka.

    • fiber

      Gili saaret kannattaa katsastaa jos aikaa riittää. Edestakas matkan saa paikanpäältä nopealla paatilla n 50 euron hintaan.

    • make11-1

      Sanurissa ei ole oikein muuta kuin uimakelpoien ranta (ei aaltoja). Sanurissa ei ole mitää varsinaista näkemistä. Itselle Ubudista jäi kauppapaikan maku (niinkuin koko Balista). Ubud oikeasti taitaa ollakuitenkin näkemisen arvoinen paikka, oma virhe oli se että olin siellä järjestetyllä retkellä. Retken järjestäjällä pyrkimyksenä tuntui olla saada turistit erilaisiin myyntipaikkoihin (sai kai rojaltteja).Tanah Lotiin kannattaa mennä, näkemisen arvoinen paikka. Kuta on pelkkää liikenneruuhkaa mutta en silti pidä turhana käyntinä.

      ps. älä pidä käsiä lanteilla, luulevat sinua vihaiseksi.

    • mynsteri

      Hei, tulimme Balilta muutama viikko sitten.Olimme kuukauden.7yötä Sanurissa,10 yötä Ubudissa,7 yötä Lovinassa ja loput Kutalla.Paikat ovat kaikki erilaisia.Olemme pariskunta, joka mielellään liikkuu omatoimisesti ja vuokraamme mopon jos mahdollista.
      Sanurin läpi menevä katu on täynnä kauppoja ja ravintoloita, koko rannan mitan kulkee rannalla kivetty kävelytie, jonka varrella ravintoloita. Pyörien ja mopon vuokraus mahdollista.Hotellimme Laghawa Beachin ranta ei ollut laskuveden aikaan uimakelpoinen, mutta hotellien piha-alueet ovat paratiisimaisia.Ihan kiva jos haluaa ottaa aurinkoa ja istuskella ravintoloissa, hintataso ei erityisen halpa.Sanurin ulkopuolella mopoilu ei ole kivaa.Käytiin Uluvatun temppeleillä,kannattaa käydä.
      Ubud:Asuttiin Monkey Forestin takana Saren Indah hotellissa, suosittelen.Metsän läpi lyhyt matka kaupunkiin.Kaupungissa paljon kaunista katsottavaa ja ostettavaa.Mopolla pääsee kaupungin ulkopuolisille nähtävyyksille, joita on paljon.Riisiterassit upeita, samoin tulivuoren kraaterin seutu.Liikenne hirveää.Suosittelen kohteeksi.
      Lovina:Täysin kuollut paikka maaliskuussa.Kaupustelijat ahdistelee.Snorklausretki ja delfiinit katsomisen arvoisia.Mopoilu kivaa, kunhan pääsee ulos Lovinasta.
      Kuta:Rannalla mahtavat aallot, mutta maaliskuussa ilmeisesti sateiden takia meri täynnä roskaa ja rannalla leveä roskavyöhyke laskuveden aikaan. Muovipussia, mukia, paperia yäk.Liikenne tukossa, ahdasta ,vaatteet Suomen hinnoissa,kadut täynnä gallupin tekijöitä, jotka soittelevat perään, jos vastaat kyselyyn, ahdistavaa.
      Summa summarum:Ei ihan niin paratiisimaista ja edullista, kun etukäteen luultiin, mutta luonto kaunista,balilainen uhrilahjakulttuuri viehättävää,paljon kaunista ostettavaa,puuveistoksia,tauluja,saronkeja. Ruoka hyvää ja aika edullista, olut tuplaa ravintolalaskun.Meidän kriittisyyttä lisäsi ehkä se, että oltiin kaikenkaikkiaan 11 viikkoa reissussa, joten ei voitu olla koko ajan ostamassa jotain ja jotain muutakin kaipasi, kun auringonottoa. Ilma siellä on ihana.

    • pööllö

      sinuna ehdottomasti en menisi balille, on nimittäin hiukkasen suuri pettymys. pulau perhentia malesiassa rules. mutta jos ihan välttämättä haluat balille ni mee tulambeniin... sukellus sielä on jees...

      • Malesia on

        muslimimaa.

        En koskaan matkusta muslimaahan.


    • Oltiin myös kaksi viikkoa Balilla.
      tälläinen reitti: 1 yö Kuta- 2 yötä Ubud-2 yötä Amed-6 yötä Gili Trawangan- 1 yö Ubud- 3 yötä Sanur.
      Mullekin jäi vähän mitäänsanomaton maku Balista. Oli siis ihan ok nähdä taas eri paikkoja ja ainahan matkailu avartaa, mut jotenki Bali mun mielestä ylimainostettu. Mainostetaan yhtenä maanpäällisenä paratiisina upeine rantoineen, no joo olen kyllä paljon hienompia paikkoja ja varsinkin rantoja nähnyt, esim. Thaimaassa paljon hienompaa.
      Ja sitten se Balilaisten epärehellisyys. Joka käänteessä koittavat huijata kaikessa, hinnoissa, rahanvaihdoissa, hotelleissa, kaikessa. Ensin hymyillään niin ystäävälisesti ja sit huijataan ja kkun sen tajaut, niin kyllä hymy hyytyy heillä.
      Kannattaa mennä käymään Gilin saarilla,siellä on hyvät ja kauniit rannat mutta en itse siellä viikkoa pidempään viihtyisi.

    • Kingston town

      Sanur on tylsähkö rantapaikka, ja vähän kallis. Gilit hakkaa sen mennen tullen. Balilla on hieno kulttuuri ja nähtävyydet, vuoristoon kannattaa ehdottomasti mennä. Kannattaa satsata hyvään paikalliseen oppaaseen. Ubud on keinotekoinen, mutta retkiä ajatellen hyvä sijainniltaan.
      Kutalla ja Legianilla pääsee näkemään australialaisten Kanariansaaret-elämää, joka on kokemus sekin. Surffausta olisi ollut kiva osata, joskin parhaat surffauspaikat on itärannikolla.
      Ruoka on kaikkialla ihan huippua.

    • Ei koskaan tyytyväin

      "Sanur on tylsähkö rantapaikka,"

      K"utalla ja Legianilla pääsee näkemään australialaisten Kanariansaaret-elämä"

      Complex people die unhappy.

      En kadehti sinua, tuskin kukaan muukaan...

    • pinkki lootus

      Balilla on puolensa. Itselleni jäi vähän ristiriitaiset fiilikset. Ubud ja Gilit olivat ihania. Joulu-tammikuussa oli välillä varsin sateista, joten en tiedä jaksaisinko kovin usein talvilomiani Balilla viettää. Kutalla on seuraa ja meininkiä, mutta meri aikalailla uintikelvoton roskien vuoksi. Surffauksen opetteluun ko. ranta on sensijaan hyvä.

      Kutalla paikalliset ovat välillä aika röyhkeitä, mutta tekevät mielellään tuttavuutta turistien kanssa. Muualta Indonesiasta tulleet rantapojat /-miehet pyörittävät turistineitoja seksin, ilmaisen ruoan, juoman ja lahjojen toiveessa. Ennenkaikkea mielessä häämöttää lentolippu ja viisumi kuviteltuun helppoon elämään Indonesian ulkopuolella.

      Nyt eilisen maanjäristyksen jälkeen mietin, että koskakohan tuolla rysähtää taas oikein kunnolla. Bali on siinä mielessä aika turvaton ja ymmärtääkseni hankalassa kohdassa mannerlaattojen yhtymäkohtaan nähden. Kutan ranta on uskoakseni kuolemanloukko, jos esim. tsunami osuisi kyseiseen rantaan.

      Ryöstöt ja varkaudet ovat etenkin yöaikaan Kutalla varsin yleisiä. Illalla ei kannatta lähteä baarialueille pyörimään luottokortti, passi ja tukku rahaa mukana, vaan ottaa vain sen mitä tarvitsee. Itseäni ei juurikaan missään huijattu, mutta olen matkustellut paljon Aasiassa ja osaan jo varoa tutuimpia vedätyksiä.

      Balilla on kaunista, ruoka hyvää, kivoja shoppailumahdollisuuksia, hyviä surffaus- ja snorklailuvesiä..

      • Tule tänne

        "Kutalla paikalliset ovat välillä aika röyhkeitä, mutta tekevät mielellään tuttavuutta turistien kanssa. Muualta Indonesiasta tulleet rantapojat /-miehet pyörittävät turistineitoja seksin, ilmaisen ruoan, juoman ja lahjojen toiveessa. Ennenkaikkea mielessä häämöttää lentolippu ja viisumi kuviteltuun helppoon elämään Indonesian ulkopuolella. "


        Sanurin puolelle - täällä iloTYTTÖJÄ riittää!


      • rantapummit
        Tule tänne kirjoitti:

        "Kutalla paikalliset ovat välillä aika röyhkeitä, mutta tekevät mielellään tuttavuutta turistien kanssa. Muualta Indonesiasta tulleet rantapojat /-miehet pyörittävät turistineitoja seksin, ilmaisen ruoan, juoman ja lahjojen toiveessa. Ennenkaikkea mielessä häämöttää lentolippu ja viisumi kuviteltuun helppoon elämään Indonesian ulkopuolella. "


        Sanurin puolelle - täällä iloTYTTÖJÄ riittää!

        Kutallakin näkyi baarityttöjä, mutta rantapojat kiinnittivät enemmän huomioni. ;) Meininki ei paljon poikkea kesällä esitetystä dokumentista "Ihanat miehet rannalla".

        ps. Ubudissa suosittelen suomalais-balilaisen perheen pitämää Gayatri Bungalows majapaikkaa ja ravintolaa Monkey Forest roadilla. Yksikertainen, mutta viihtyisä ja edullinen paikka, omistajat tosi ystävällisiä. Missään guestarissa en ole saanut vastaavaa aamiaista!


    • hoi'oi

      Kannattaa muistaa, että kun puhutaan Gileistä, puhutaan kolmesta eri saaresta. Ja nämä kolme eri saarta ovat kaikki erilaisia. Suurin osa turisteista paahtaa suoraan Gili Trawanganille, ja jättää Menon ja Airin väliin. Kannattaa tehdä toisinpäin. Menkää Airille jos haluatte olla diskojytästä erossa, Menolle jos haluatte täydellistä rauhaa. Itse pidin molemmista saarista paljon enemmän kuin Trawanganista, joka muistuttaa vähän ruotsinlaivaa. Ihan ok paikka sekin, mutta paremmin viihdyin Menolla ja Airilla.

      Joku täällä suositteli Pulau Perhentianeja. Jos joku on sinne suuntaan menossa, niin kannattaa huomioida sekin, että Perhentianin saariakin on 2 kappaletta, Kecil ja Besar. Toinen näistä on lungi paikka, missä voi ottaa halpaa keittoa yömyöhään, toinen on ehkä enemmänkin perheille suunnattu saari, joka on ammuttu täyteen japanialaisia. En tiedä, kumpaa saarta kirjoittaja tarkoitti. Molemmat ihan mukavia, jos sinne päin joku eksyy.

      Balilta vielä kehotan menemään Kutalta hieman alaspäin, Pecatuun, joka on lähellä Ulu Watun temppeliä. Mukavan rauhallinen paikka. Älkää kuitenkaan menkö Nusa Duaan, joka on saaren eteläkärjessä. Täynnä äveriäitä ihmisiä ja kalliita hotelleja. Ei pätkääkään balifiilistä.

      Ubud oli jees, pikavisiitti sinne ok. Nusa Lembongan kohtuullisen rauhallinen ja rento. Tykkäsin. Ei hirveästi turisteja, autoja ei ollenkaan.

      Kutaa monet haukkuvat, itse pidin tästä hälinästä. Mukava paikka aloittaa ja lopettaa Balin loma!

      • selamat pagiiiii 1

        Jos nyt tarkkoja ollaan niin Lombokin ympäristössä on about 18 Gilisaarta ;)


    • Jos matkaatte tänne Balille, meidän kautta löytyy hotelleja, aktiviteettejä ja retkiä ympäri saarta. Tai jos muuten tulee jotain kysyttävää saaresta niin mielellämme neuvomme/opastamme.

      Nettisivut on vielä vähän vaiheessa, kun vasta aloitetaan markkinointia eurooppaan. Mut hätäisimmät saa kiinni sähköpostilla: [email protected]

      Suomen, englannin, korean tai indonesian kielellä

      -Toni
      www.ilovebali.eu

    • Jos matkaatte tänne Balille, meidän kautta löytyy hotelleja, aktiviteettejä ja retkiä ympäri saarta. Tai jos muuten tulee jotain kysyttävää saaresta niin mielellämme neuvomme/opastamme.

      Nettisivut on vielä vähän vaiheessa, kun vasta aloitetaan markkinointia eurooppaan. Mut hätäisimmät saa kiinni sähköpostilla: [email protected]

      Suomen, englannin, korean tai indonesian kielellä

      -Toni
      www.ilovebali.eu

      • Resssuapina

        Rosvoja koko sakki Indonesiassa.


      • Mauni02
        Resssuapina kirjoitti:

        Rosvoja koko sakki Indonesiassa.

        Ja suomi on ihana paikka.. ketään ei esim raiskata tai tapeta taikka saati hakata ihan ilman syytä.


    • Sanariini

      Ryöstäjät veivät mun lompsan ja kännykän Kutassa helmikuussq 2013.. Kuta on Balin vaarallisin paikka olla. Todella epäluotettavia ihmisiä.

    • IloveAnimals

      Indonesialaiset antavat ystävällisen vaikutelman, mutta todellisuudessa ovat pääosin umpikieroja. Kaksi kertaa riitti, kun toisella kerralla selvisi mijin katosivat Kutan villikoirat täysi-ikäisinä. Turistien lautasille....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe