Hei kaikki.

Drakkan

Hei,

Olen elänyt elämäni uskossa mitä en koskaan pitänyt oikeana, lähinnä sen hirveän tyrkytyksen vuoksi olen joutunut sen käymään läpi siinä missä kaikki muutkin koulussa, rippikoulussa, jopa tarhassa. ja varsinkin jos on kristillisestä perheestä, itselleni alkoi kehittymään varsin kriittinen käsitys jumalasta. mutta kuitenkin omaksi harmikseni huomasin sen vasta 20 kymppisenä kun rupesin asiaa käymään kunnolla läpi. Olen erittäin paljon avoin ihmisten erillaisille ajatuksille ja ja meidän luonteellemme, minua kiehtoo ihmisten ajatukset, tuntuu aivan tarpeelta opiskella lisää meistä, ketä olemme mistä tulemme, kuka olimme entisessä elämässä. Mikä meitä kiehtoo syistä johon emme tiedä vastausta, pidämme vain siitä ihan järjettömästi. Oli se nyt eläin, maa, kulttuuri, historia. Haluan oppia ihmisiä. Lähiaikoina erosin kirkosta ja rupesin etsimään uutta elämää itselleni, kiinnostuin wiccalaisuudesta paljon lähinnä hyvin samallaisten mieltymysten ja ajattelu tapojen kanssa samalainen elämän näkemys yleisesti ottaen itseni kanssa, metsä ja luonto on tosi lähellä sydäntäni, nautin rauhasta, hiljaisuudesta ja vapaudesta. olen lukenut paljon ja luen edelleen wiccalaisuudesta nyt ja tämä tuntuu vetovoimaiselta ja oikealta. Toivoisin opastusta ja neuvoa vanhemmilta tälle tielle. Lähinnä mistä kannattaisi aloittaa kun tuntuu että olen saanut tarpeeksi kerättyä tietoa. Tutkin kyllä tosi paljon historiaa, uskontoja sekä eri kulttuureja.

7

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Drakkan1

      Hei loihtija!

      Tosi kivan kun kirjoitit omia mietteitäsi, avasi taas hieman enemmän silmiäni. Pahoitteluni koska aloitin keskutelun hieman väärin kirjoittamalla sanan kritiikki, pakosti jossain määrin mielessä sitä kehittyy jonkin verran. Ja kyllä se on välillä hyvinkin pitkälti keinotekoista, eikä sillä pääse pitkälle niinkun sanoit! Minusta olisi hienoa kuulla enemmänkin erillaisia mietteitä ja mieltymyksiä tämmösistä asioista sekä positiivisen että negatiivisen kannan kohdalta koska se avaa enemmän omaa henkilökohtaista näkemystä eri kannoilta!

    • Palava Pensas

      http://www.koemuutos.fi/irti-ennustusten-kierteesta/

      Sinua kutsutaan tänään uudestisyntymän kautta Jeesuksen seuraajaksi.
      Älä missaa tilaisuuttasi.
      On elämäsi tärkeimmästä valinnasta kyse.
      Puolestasi rukoillaan muutaman henkilön toimesta.
      Kuin myös kokonaan tämän suomi24 keskustelusaitin puolesta.

      koe muutos elämässäsi, joka kestää kuoleman tuolle puolellekin.
      Perille saakka.

    • väellä, ei voimalla

      Kannattaa tutkia suomenuskoa myös. Se tuntuu luontevalta ratkaisulta Suomessa. Samoin se vastaa nohin esittämiisi tärkeisiin arvoihin. Uskontoaan ei voi mielestäni valita kuin kaupan hyllyltä, mutta etsintätilanteessa haluan ehdottaa tutustumista kotoperäiseen tapaan mieltää usko ja jumalat.

    • Jeesustelijat...

      Loihtija asiasta ollaan monta eri mieltä. Friedrich Nietzsche oli aikoinaan kirjoittanut seuraavaa - Nietzschen mukaan synnin käsite on pappien apuväline ihmisten alistamisessa. Synnistä puhuminen pakottaa ihmiset nöyristelemään kuvitellun jumalan edessä. Hyvät ihmiset joutuvat katumaan aivan tavallisia elämän asioita. Heidät pakotetaan katumaan itsenäisyyttään ja arvokkuuttaan. He joutuvat katumaan omaa itseään ja itsenäistymistään keskenkasvuisesta aikuiseksi. Raamattu väittää Nietzschen mukaan synnin olevan vain sitä, että jumalan kunniaa loukataan. Synti on pelkkä majesteettirikos. Jumala on pikkumainen hirmuvaltias, joka antaa armoa vain nöyristelijöille. Näin rikotaan ihmisen vapautta vastaan ja turmellaan humanismin perintö, jonka kreikkalainen filosofia on maailmalle antanut. Jumala ei ole kiinnostunut siitä, mitä seurauksia väärällä käyttäytymisellä on ihmisten elämässä. Synti on vain rikos jumalaa vastaan, ei ihmisiä vastaan. Kristinusko perustuu pelotteluun ja rangaistuksiin. ”Ei se työnnä meitä pois, että emme löydä jumalaa historiassa tai luonnossa tai luonnon takana – vaan se, että emme tunne 'jumalalliseksi' sitä, mitä jumalana kunnioitetaan, vaan pidämme sitä surkuteltavana, mielettömänä, vahingollisena, emme ainoastaan erhetyksenä, vaan rikoksena elämää vastaan.”

    • Jeesustelijat.....

      Kaiken lisäksi millähän oikeudella sitä tullaan tuomitsemaan sitä mihin ihminen voi uskoa, ja mihin ei. Tiedämme kaikki kristinuskon perustan jo ihan lapsesta pitäen. Meidät on opetettu kasvamaan siihen että tämä Kristinusko on ainut ja oikea tie. Meidät on kaikki aivopesty uskomaan siihen, siinä pelossa että emme löydä rauhaa tuonpuoleisessa elämässä, ja että pelkäämme suututtavamme jumalaa entisestää kun edes kaihdamme mieltämme etsiessämme jotain muuta. Miksi ihmeessä teidän jumalanne jonka on kuvattu olevan niin armelias ja kaikkiaan lapsiaan rakastava isä tekisi näitä hirmutöitä? No tietenkään te ette usko suostumaan siihen ja vedätte raamatun povitaskusta ja alatte pätemään jotain sieltä. Olisi oikein tyypillistä kun ei enään muutakaan keksi millä yrittää ihmistä vakuuttaa. Ja kukin uskoo nyt mihin uskoo, kun tietää sen vain sydämmessään olevan oikealla paikalla. Minusta on tyrmistyttävää tulla lukemaan tämmöistä että ihmisille ei anneta avointa katsetta tai edes osoiteta minkäänlaista kiinnostusta asiaan vain vaan sitä lähdetään heti kritisoimaan että ei sinä teet väärin, sinun pitää tehdä näin tehdäksi asian oikeaksi ja hyväksi, polvistu kuin orja ja anele armoa. Ei. Käyttäjä itse tietää sydämmessään koska hän tekee väärin koska oikein.

    • Jeesustelijat.......

      Että et sä voi mennä sanomaan ihmiselle joka on kiinnostunut seksuaalisesti samasta sukupuolesta että "Hei, susta pitää tulla hetero taas koska kirkko on homoseksuaalisuutta vastaan" Sä rikot siinä ihmistä itseään, vapautta ja oikeutta olla ja ilmaista itseään semmoisena kun ihminen on. Kun hän on, ei kukaan ihminen pysty tekeytymään semmoiseksi mitä hän ei ole. No asiasta riippuen tietenkin mutta varsinkin tässä asiassa. Sitä vain olisi korkea aika ruveta kunnioittamaan. Ja ensinnäksin avaamaan omaa elämän katsomustaan ja filosofiaa muillekkin tasoille. Ja oppia ymmärtämään ihmisiä ja hyväksymään semmoisina kun ne on. Että kysymys kuuluu kuka sinä olet tuomitsemaan jos vain jumala voi tuomita sinut?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11201
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3123
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2974
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2177
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1938
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1734
    9. 85
      1698
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe