Kotona kyyneleitä !

Maasar

Egyptiin jäi rakkaimpani,perhe joka on minulle hyvin tärkeä.Yksi yli 60v. kaksi 40-50v. setsemän 20-45v. ja pienokaisia kuusi 2-13v.Tämä on kokonainen normaali perhe.He asuvat yhdessä , ei ole sosiaaliapua ei minimipalkkaa ei ilmaista terveyden ei hammashuoltoa,sairastavat samoin kuin mekin,samoja tauteja,ei kelan korvauksia ei uudelleen koulutuksia.Lasten koulunkäynti maksaa.Heistä kaksi oli laivalla tarjoilijoina vuosikaudet,ympäri vuorokautta 1-1,50 euron päiväpalkalla,tänään ei töitä ,koska ei turisteja niin paljon.Laivat on telakalla.Kun kohtasin heidät 10v.sitten,perheen isä vielä eli,toimeentulo oli taattu poikien työn vuoksi ja isän puusepän taidoilla.Isä sairastui syöpään ja kaikki säästöt kului lääkkeisiin ja lääkäreihin.Viimein he asuivat savesta kyhätyssä majassa jossa ainoa lehmä toisessa päässä majaa.Silloin tiesin että tämä on perhe jonne minun avustus kulkeutuu etupäässä.Tänään työttömyys vaivaa edelleen ,mutta heillä on pieni puoti ja oikea koti jossa kolme huonetta ja keittokomero.joka kerta jätän tälle perheelle kaikki ylimääräiset matkatavarani, ostan ruokaa ja rahan jonka varaan omaan sairastumiseeni siellä,siis tietenkin jos en sairastu.Tiedättekö keskustelijat että tämä ei ainoa tarina siitä maasta,näitä on paljon.kuinkahan suomalainen kestäis,ei ainakaan hymyhuulin.Ajattele ennenkuin arvostelet ihmistä jonka elämästä et tiedä.Vasta sitten kun olet kävellyt heidän kengissään tiedät mistä hiertää.Egyptiläisten sydämissä asuu suuri rakkaus ihmisiin.Me suomalaiset olemme niin jäyhiä ja luotaan työntäviä ja suu suoltaa sanoja kuin stiletin terä vallatenkin jos on nautiskeltu muutakin kuin mehua.

7

442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tavallinenperhe TKU

      Hei, missä kaupungissa asuvat? Ollaan menossa toukokuussa Hurghadaan. Voisimme auttaa heitä jos asuvat siellä. Tultiin juuri Sharmista. Ostetaan tavaraa ja sensellaista eli suoraa rahaa emme anna, kuin poikkeustapauksissa. Kerroppa lisää niin käydään toimeen, että perheen hyvinvointi kohentuu. Toivottavasti muutkin heräävät auttamaan perhettä.

      • Maasar

        Tämä perhe asuu El-Mineassa,Hurghadasta 6 tuntia bussilla Kairoon päin niilin rantaa pitkin.Kovin kaukana turisti alueilta.Eikä pojat enään töissä laivoilla.En osaa sanoa miten heidät tavoitatte.Minä lähden taksilla riippuu rahatilanteesta tai luksorista junalla,vieraaksi heidän kotiinsa.
        Kerrompa vielä että ne kauppiaat Hurghadassa ne aktiiviset myyjät ovat ehkä ainoita perheen elättäjiä ja se perhe ei välttämättä ole pieni.
        Kerran tilasin matkakumppanini kanssa perhe pizzan ja arvatkaa että sitä oli heti paljon , myyjä hieman ihmetteli mutta toteutti tilauksemme.saimme kanankoipia pepsicolaa ranskanperunoita ja pizzan ,ruokaa oli 7 hengelle.Ystävällisesti he loput pakkasivat meille mukaan.ja luovutimme ne eräälle paikalliselle naiselle oli poikansa kanssa kerjäämässä.Hurghadan kaduille on ilmestynyt enempi kerjäläisiä,voi sanoa ettei niitä ennen näkynyt juuri ollenkaan ,nyt niitä on,vaikka turisti poliisit yrittää siivota katuja.
        "Kaiken mitä annat meren taakse saat kaksinverroin takaisin"


      • Valitettavasti tämä ei ole ainoa perhe joka tarvitsee apua.Autettavia onpaljon,esim suurin osa Hurghadasa työskentelevistä ihmisistäja heidän perheensä.Köyhyys saa ihmiset tekemään mitä vain.Suurimmalla osalla työssäkäyviä kuukausiansio on noin 50e,


      • LIPS4U

        hei! jos haluaat auttaa niiin otamme vastaan vaatteita ja kenkia , leluja, jne. osan viemme cairoon ja osan tanne hurghadaan! minulla on liikke sakallassa ja katu lapset tulevat joka paiva kysymaan hyvin kohteliaasti etta onk tullut mitaan vatetta tai muutam on kiva nahda heidat niin ilosena! nyt on 2 poikaakin ilmestynyt sinne heill aon surket kengat ja vaateet, mutta minulla ei ole ollut sen ikaisen poikine vaateita talla kertaa, mutta jos on vaikka teini ikaisen pojan en tieda tarkkaa kokoa mutt voi olla ehka 155-175 pituisia nama pojat. ja nyt on 1 tytto lupautunut opettaa heille englantia myos vapaehtoisesti. jos kiinostaa niin tule kaymaan meilla liikkeemme on ihan METRO kaupan lahella sakallassa,

        sheraton kadulla sijitsee 1 hotelli sen nimi on new seagull siina on iso aukeama missa on kahvila sen hotellin edessa. ja toisella puolella katua on kauppa minka nimi on ARAB CENTER. siite lahdette kavelemaan pikku katua oikealta sita arabcentteria, noin 50 metria ihan sen kadun paahan tulee poikki katu ja vasemmalla puolen on liike nimi LIPS4U. ja lette muutenkin tervetulleita sinne juomaan suomalsitsa kahvia.


    • hurghada

      Mielestäni on tosi söpöä kun syötän puluja kaupungilla niin siinä samassa pulujen kanssa taistelee jyvistä 15 paikallista köyhää tunnen itseni kauniiksi ja rikkaaksi ylemmäksi arvoltani;)

    • Olipa liikuttavaa ja surullista. Mietin samaa, kun kävimme helmikuun lopussa Hurghadassa. Ajoimme kerran taksilla ja maksoimme 100 puntaa. Joku sanoi ;että viikon palkka sille. Mielellään annoimme. Jälkeen päin harmitti, kun emme auttaneet enemmän. Mieheni vastusti.

    • du

      Voi helllanlettas mikä chuenel irtosi, Yhyyy?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe