Miten saan äidin suostumaan ?

Lollero

Hei, olen aina halunnut omaa lemmikkiä. Ja vinguin ½ vuotta äidilleni gerbiileitä, sain kun sainkin ne. Pe-La yönä näin unta, sain siinä koiran. Siitä lähtien olen halunnut koiraa. Ja kun minullahan on jo gerbiilit joten miten saisin nyt koiran? Olen katsellut APULASTA, Tori.fi:stä.. Pieniä ongelmia koiran hankkimiseen ;

- Minulle on todettu koira-allergia ( ei ole aiheuttanut mitään ennenkään )
- Isäpuoleni vihaa eläimiä
- Äidilläni koira-allergia ( en ole varma kuinka paha semmoinen )
- Perheellämme ei ole nyt kovinkaan paljon rahaa ( pian tulee lisää ymmärsin niin )
- Monet koirakasvattajat asuvat kaukana..

Onko kenelläkään vinkkejä miten saisin koiranpennun :( ?

47

862

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jepsulleen

      Et tule saamaan ikinä koiraa se on kylmä todellisuus ellei vanhempasi rupea yhtäkkiä pitämään koirista. Ja jos koirasta ei vanhempasi tykkää tulee koiran kanssa ongelmia.

    • kikkelitonttu

      Ei ole vinkkiä!

    • Koirulit

      Olen aina katsonut kieroon vinkuvia lapsia.

      • Olet siis

        paatunut vanhapiika?


      • Koirulit
        Olet siis kirjoitti:

        paatunut vanhapiika?

        Omat on opetettu olemaan vinkumatta ;)

        Vinkumalla ne ei ole ikinä saaneet mitään. Vihaan kaikenlaista turhaa vinkumista "mutku määäää haluuuuuuun, määä en ikinä saaaaaa mitääääään byääääää" joo ei kiitos!


    • kbuhjk

      Kato paskatonttu palasi jälleen, meneppäs takaisin sinne mistä tulitkin!

    • Vinkkinä vaan

      En suosittele sinun ottavan koiraa sillä jos perheessä on edes lievää allergiaa kannattaa jättää hankkimatta koska allergia saattaa pahentua ja aiheittaa pahaa astmaa ja kun kerran isäpuolesi vihaa koiria en suosittele sillä jos otatte koiran se ei ole mieluinen hankinta kellekään muulle muutakuin sinulle ja se olisi aika itsekästä :/ kannattaa jättää koira hankkimatta sillä myös koira voi joutua kärsimään kodissa jossa sitä ei haluta .

      • Rubi & emäntä

        Täällä on yksi koiranomistaja, jolla on ilmenny mm. erilaisia pöly-allergioita ja allergiaherkkyyttä myös kissoille & koirille, mutta noh, koira mulla on, 3 eri rodun sekoitus eikä siitä oo tullu mulle mitään kummempia oireita, hyvin olen pärjännyt sen kanssa, vaikka siitä karvaa lähteekin jonkun verran ynnä muuta.
        Että kyllä allerginenkin voi pitää jopa minkä rotuista koiraa tahansa, koska ihminen voi myös siedättyä erilaisille eläimille, ehkä ei kaikille, mutta kuitenki....
        Saada niinkutsuttua siedätyshoitoa, vaikka mullaki on todettu allergiaherkkyyttä,
        ni silti mun ei oo ollenkaan tukala olla mun koiran takia eikä oo kovin paljoo mitää oireita, joskus saattaa pikkusen pöly yleensä, ei välttämättä ainoastaan koirapöly, aivastuttaa, mutta ei tod. paljoo.
        Siis tottakait, jos mulla ois ihan tukala olla koiran takia, ni kai se sillon pitäis antaa pois tai jotaki, ellen halua sitte tieten tahtoen kärsiä, mutta ei ole, joten pidän koiran enkä kyllä mielelläni antaisi sitä pois, ku siihe on jo kiintynykki, ellei oo sitte ihan pakko ja jos on, ni sillo tietenki on, eihän sille sillon voi mitää....
        Tietenki se on jokaisen oma päätös, jos haluaa ottaa koiran, vaikka onkin pahasti allerginen, mutta turha sitte niinku valittaa, jos on inhottava olla sen takia.
        Mutta jos ei ole, ni kyllähän sillon voi koiraa pittää....:D


    • Lollero

      En pidä nuista törkeistä viesteistä hei?

    • fveesges

      Minkä ikäinen olet?
      Päätöstä koiran hankinnasta kannattaa miettiä enemmän kuin yksi yö.

      Osaatko vastata seuraaviin kysymyksiin?
      - Miksi haluat koiran (koska se on niin söpö ja ihana ei välttämättä ole paras vastaus)
      - Mitä koiralle tapahtuu kun lähdet opiskelemaan/muutat pois kotoa?
      - Kuka maksaa kulut?
      - Kuka sen koiran loppujenlopuksi hoitaa?
      - Mitä koiralle tapahtuu jos allergiat yltyvät niin pahoiksi ettei koiraa voi enää pitää?
      - Tiedätkö koirien hoidosta tarpeeksi?

      Kannattaa miettiä tarkkaan ja tutustua koiriin.
      Mikäli olet alaikäinen ja vanhempasi eivät halua koiraa/ovat allergisia, en näe kovinkaan todennäköisenä että saisit koiraa vähään aikaan.

      Hanki koira kun sinulla on oma koti. Siihen mennessä ehdit ottaa selvää koirista ja niiden hoidosta.

    • Uni koirasta?

      Hetkinen.. Näit siis unta ja sen perusteella haluat koiran? Just...
      Mitäs sit seuraavaksi, jos satut näkemään unta että saat hevosen, rupeatko kinumaan sellaista?
      Koiran hankkimisen pitää olla harkittua, uni ei ole mikään syy alkaa koiraa kinuamaan.
      Hoida nyt ensin noi sun gerbut tunnollisesti ja huolella, ja ehkä sitten muutaman vuoden päästä sen koiran saatat saada kun olet osoittanut että olet vastuullinen. Tai sitten odota kunnes muutat omaan asuntoon.

      • Män ite

        On kyllä aika hassun kuuloista se että toimit unien mukaan ??


      • Kyllähän sitä
        Män ite kirjoitti:

        On kyllä aika hassun kuuloista se että toimit unien mukaan ??

        paljon ihmiset koomailee kuin unissa ois. Ei mitään uutta. Onpa joku joskus kuulemma saanut lotossa päävoitonkin unissa nähdyillä nummeroilla. Miksei siis koiraakin?

        ;D


      • Mun lusikka soppaan
        Kyllähän sitä kirjoitti:

        paljon ihmiset koomailee kuin unissa ois. Ei mitään uutta. Onpa joku joskus kuulemma saanut lotossa päävoitonkin unissa nähdyillä nummeroilla. Miksei siis koiraakin?

        ;D

        Lottonumerot on kuitenkin hieman eri asia kuin elävä olento ;P plus aloittaja kertoi että isä ei eläimistä pidä ja äidillä itsellään on allergiaa, ja rahaakaan ei ole kovin paljoa(vaikka sitä tulisi pian lisää, niin mites sitten tulevaisuus?).

        Koiraa ei tulisi sen takia alkaa vanhemmilta kinuamaan että näkee unta jossa saa koiran. Koira kuitenkin on elävä olento joka tarvitsee huolenpitoa koko elämänsä ajan, sitä ei voi alkaa hankkimaan hetken mielijohteesta(tai no voi toki.. Mutta onko siinä koiran kannalta mitään itua?).

        Allergisia kun perheessä on, ja vielä henkikö joka ei eläimistä pidä ei kuulosta kovinkaan ihanteelliselta kodilta koiralle, mitä jos allergia yltyy ja koirasta joudutaan luopumaan?

        Lisäksi koko perheen olisi oltava siinä touhussa mukana, koira on iso vastuu ja sen hankinnan pitää olla harkittua, uni ei ole hyvä perusta kinuta koiraa vanhemmilta kuten jo mainitsinkin, ja kinuamalla tuskin myös koiraa tulet saamaan.

        Sinun tulisi miettiä muitakin syitä miksi haluat koiran, mitä jos allergiat yltyvät, mitäs sitten kun muutat pois kotoa opiskelemaan, mitäs sitten kun tulee hieman lisää ikää ja alkaa mahdollisesti pojat ja biletys kiinnostamaan( en yleistä tässä, ei kaikkia nuoria kiinnosta biletys yms, itseäni ei kiinnostanut kylillä juoksentelu nuorempana).
        Riittääkö kiinnostus läpi koko koiran elämän? Onko rahaa maksaa eläinlääkärit? Yms yms yms.. Kaikkea pitää miettiä.


    • viils viils

      alat vahingoittamaan itseäsi ja uhkailet vanhempiasi kyllä se pentu sillä irtoaa!!!

    • kljhkih

      Ei koiraa kannata tuossa tilanteessa todellakaan vielä hankkia. Käy vaikka hoitamassa ja ulkoiluttamassa muiden koiria ja opettele käsittelemään niitä. Hanki tietoa erilaisista koirista. Etsi netistä vaikka lähin koirayhdistys ja mene seuraamaan niiden koirakoulua.
      Oman koiran kanssa saattaa tulla eteen monenmoista ongelmaa ja koira voi vaikka sairastua. Siihen menee todellla paljon rahaa jos joutuu eläinlääkärikuluja makselemaan sillä sairas koira on aina hoidettava ja normaalit rokotukset ja madotuksetkaan ei kovin halpoja ole.

    • kortisoni

      • kikkelitonttu

        En ymmärrä?


    • Aussiiet&Belggarit<3

      Mäkin haluaisin koiranpennun jo olen itseasias halunnu koko ikäni. Äiti on sitä vastaaan, et ostettais australianpaimenkoira tai belggari. :((( Iskä haluis koiran myös, mut miten mä saan äitinki haluamaan koiran????? Äitillä on ollu 12 vuotiaana kaks labbista, mut nyt se ei haluis koiraa!!!! Kertokaa miten saan äitin suostuteltua? en oo vinkunu sitä yhtää, oon vaa puhunu siitä jonku verran aina ohimennen...

      • Rotu?

        Oletko nyt aivan varma että haluat keskikokoisen, erittäin toiminnanhaluisen, erittäin palvelualttiin ja äärimmäisen aktiivisen koiran?

        Mutta plussaa siitä ettet ole vinkunut, vinkuminen on merkki hemmotellusta ja epäkypsästä lapsesta.


    • mämämä

      Mä haluun! Mä haluun kaikki nyt ja heti! Äitii!!!

      • HEMMOTELTU KAKRU

        MÄKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        MUT ONNEKS SAAN ENS KESÄNÄ CHIHUN!


    • Aussiiet&Belggarit<3

      Meijän koko perhe on tosi aktiivinen liikunnan harrastaja nii aktiivinen rotukin sopis meille. Iskän työpaikalle saa ottaa koiratkin mukaan niin sillä ei tulis tylsääkään päivän aikana ja me käyään äitin kanssa joka päivä 2-3 tunnin lenkillä. Mää oon 13 mutta oon pitäny huolta meijän serkkujenki koirista (3 viikkoo ja koikkereita :D )
      Harrastaisin junior handlereita yms...

      Haittaako se että mulla on harrastuksena taitoluistelu ja se vie aaika paljon aikaa koska käyn joka päivä 2-2½h harkois??

      Ollaan käyty koiranäyttelyissä ja äiti on alkanu vähän lämpenne siihen aussieen tai belggariin ehkä ennemmi belggari. :))))

    • minttuliisanen

      Miks te ette tajuu?

    • huskyy

      joillekki koira ei vaa sovi!!! meille vaan tuli siperian husky ja se on kun unelma

      Lollero terveisiä sulle ja sun unelles. Et tuu ikinä IKINÄ saamaan koiraa!!

      • järkevä

        todella lapsellista ja ilkeetä!


      • pöllöllöö
        järkevä kirjoitti:

        todella lapsellista ja ilkeetä!

        Heips miten saan äitin suostumaan hoito koiraan


    • koirafanii

      Hei! Onko äitisi ja sinä allerginen kenties koiran karvoille? vai mille? nimittäin jos olette juuri karvalle joka lätee niistä niin on villakoira josta ei lähde karvaa,olen kuullut..jos isäsi ei pidä siitä että koirista lähtee karvaa villakoira auttaa siihen
      Minulla kin on vähän koira haluja koska olen 11v,entä sinä Lollero?? Voisitteko minuakin auttaa,minä haluisin sekarotuisen tai collien mutta äiti ei tykkää siitä karva määrästä mikä tulee collieista ;( mut meillä on noin 6v collie ja siitä lähtee iha saakelisti karvaa mutta minä käyn meijä collieta 3kertaa viikossa harjaamassa :DD olkaa kilttejä ja kertokaa vinkkejä...

    • mskjngoanbhj

      Kotona asuessa minäkin olen vinkunut koiraa ja aina väliin ihan mitä tahansa lemmikkiä koko pienen ikäni tai ainakin niin kauan kuin muistan...
      Äiti oli siinä tiukkaan ajatusta vastaan eikä koira ollut missään vaiheessa edes harkinnassa. Gerbiilin tai akvaarion olisin minäkin lopulta siinä 16-17 vuoden isässä saanut jos olisin itse maksanut ja hoitanut. Aika lähellä se olikin että olisin ottanut, mutta päätin kuitenkin odottaa mielummin sitä koiraa omilleni muuttoon asti koska koira on kuitenkin ollut aina se ykkönen eläimistä.

      Muutin omileni siinä 19 vuotiaana ja omistan nyt maailman kilteimmän vuoden ikäisen koiran =))) Hyvää kannatti odottaa ja ihan itse tienaamilla rahoillani olen tämän hankkinut joten sitä myös arvostan enemmän ja haluan panostaa enemmän.

      Kannattaa sinunkin nyt vain odotella sitä päivää että omillesi pääset ja elät hetken itseäsi vain elättäen. Sitten huomaat haluatko koiraa oikeasti vai oliko se vain sellainen lapsuuden innostus =) Lapsenahan eläimet on melkeenpä aina kivoja, mutta aikuistuessa ne mielenkiinnon kohteet saattaakin löytyä muualta.

    • Koirafani!!!!

      Mullaki on vähän sama ongelma, ja oon siis 13V. Oon koko ikäni halunnu koiraa, äiti sanonu mulle et kyllä me se koira otetaan, ja sit se asia vaan uhontuu, ja sit ku otan sen asian taas paljon myöhemmin esille, nii se sanoo et ei oteta :O Tai kyllä se varmaan sen koiran ottas, mutta se on vähän semmonen että se on kuullu muka kaikista koiraroduista mitä ehdotan jotain huonoja juttuja..Et se yleistää vähän liikaa...Mutta mää veikkaan että mää saan sen koiruliinin varmaan vielä tänä vuonna, Jackrussellinterrierin, mulla on tosi paljon kokemusta koirista, kaikilla tutuilla on koira. Ja en tosiaankaan sen takia halua koska muillakin on. Mulla ei oo oikeen ikinä ollu kavereita, hyviä sellasia, ja isäki kuoli aika vasta, että eiköhän se mulle sen parhaan kaverin osta...

    • auttakaa1
    • ponskutin

      Haluiasin koiran! Olen lukenut paljon koira-kirjoista tietoa jotta äiti ja isä tietäisivät paljonko koirista tiedän, ja paljonko haluan koiraa. Mutta vielä ei ole auttanut! :(
      Olisiko vinkkejä?

      • KOIRAFANI!!!<3<3<3<3

        Moikka!! Juu oon tota 11v tyttö ja koko ikäni halunnu omaa koiraa. Halusin oman cavalierkingcharles spanielin. Iskä ei tykkää niistä karvoista ja äiti ei oo koira ihminen. Aattelin imuroida joka päivä että iskä näkis ettei karvat oo ongelma ja siitä rodusta muutenki irtoo vähän. Äitille aattelin joka päivä selostaa miten ihana se koira on. Halusin siis lenkki ja ulkoilu kaverin. Ja tekemistä ja seuraa. Ne tietää miten paljo haluun omaa koiraa. Rakastan koiria. En oo koskaan halunnu mitään enempää! Auttakaa miten ne rupeis haluamaan sitä!!!???????!!!??!?!????


      • LOL!
        KOIRAFANI!!!<3<3<3<3 kirjoitti:

        Moikka!! Juu oon tota 11v tyttö ja koko ikäni halunnu omaa koiraa. Halusin oman cavalierkingcharles spanielin. Iskä ei tykkää niistä karvoista ja äiti ei oo koira ihminen. Aattelin imuroida joka päivä että iskä näkis ettei karvat oo ongelma ja siitä rodusta muutenki irtoo vähän. Äitille aattelin joka päivä selostaa miten ihana se koira on. Halusin siis lenkki ja ulkoilu kaverin. Ja tekemistä ja seuraa. Ne tietää miten paljo haluun omaa koiraa. Rakastan koiria. En oo koskaan halunnu mitään enempää! Auttakaa miten ne rupeis haluamaan sitä!!!???????!!!??!?!????

        Ihan naurettavaa että unen perusteella! Et voi olla tosissasi!


    • parzoni

      Mäki aatelin tässä haluavani Sinivalaan mutta äiti sano ei :( apua?

    • En suosittele

      Huomaan että teidän perheen tilanteen perusteella koira ei ole teille paras mahdollinen vaihtoehto.
      Jospa keskittyisit gerbsujesi hoitamiseen :)
      Sinun kannattaisi unohtaa koira siihen asti kun muutat omaan kotiin.
      Jos perheessänne on vähänkin allergiaa, niin en suosittele ottamaan koiraa.
      Koirakin kärsii jos joutuu vaihtamaan kotia monesti.
      Ja lisäksi ymmärtämäni mukaan näit vain unen, ja sen perusteella haluat koiran?
      Jos koiraa on hankkimassa, sitä pitää miettiä jonkin aikaa ja osata vastata ainakin tähän kysymykseen: Onko koira meille juuri nyt hyvä vaihtoehto?

    • Ketuttavat

      Kaikki te jotka kinuatte koiraa:

      Lollero, jos sulla ja äitilläs on allergia, ja isäpuoles vihaa koiria niin ei kyllä oikeen voi. Koiran pitää olla kaikkien haluama ja se on koko perheen päätös. Ja UNEN perusteella?! Ton perusteella sitten kun koiralla ja sulla tulee murkkuikä niin suutut kiukuttelevalle koiralle ja lähet kylille poikien perään. NOUP.

      Aussit&Belggarit, kinuamalla et saa mitää. Jos vanhempas ei halua koiraa niin sä et 99 prosentin todennäkösyydellä saa sitä.

      Sitten nää 3 tanelia "KOIRAFANIA" Määki haluun lentävän yksisarvisen, mut äiti ei anna!

    • rottis fani

      miten saisin rotweilerin kun olen haaveillut niitä isin kanssa kauvan mutta äiti ei pidä niistä, isällä on ollut pienenä rotweileri ja luin koira kirjoista siitä ja innostuin siitä koirasta ihan kamalasti meillä olisi varaa pitää sitä ja olisi tekemistä sille ja lenkeilyttäisin sitä ja veisin sen isin kanssa koirakouluun että ne kouluttaisi siitä uskollisen ja hyvän koiran mutta äiti on tätä kaikkea vastaan ja varsinkin kun meillä on pitkäkarvainen collie, kani ja kissa mutta silti minä haluaisin sellaisen ja hoitaisin sitä yhtä hyvin ja paljon kuin muitakin lemmikkejäni mutta äiti on yleensä aina ongelma minulle. :D

    • huhhuhhh!!!

      Kun täytät 18 ja asut omillasi voit katsoa sitten asiaa uudelleen.
      Eikö äitisi ja sinun allergiasi ole täysin pätevä syy jättää koira ottamatta.
      Keskity nyt niihin gerbiileihin vaan!

    • Surunsiipi

      Sori,mutta uskon että sun vanhemmas pelkää sitä että heti kun saat koiran rupeet heti kinuu jotain toista eläintä !
      oot onnekas ku sait gerpiileitä.Mulla ei oo ollu koskaan lemmikkiä vaikka oon vinkunut koiraa jo 9 vuotta :(

    • Tahmatassu

      Moi! On olemassa koirarotuja jotka eivät allergisoi niin paljon,mutta kannattaisiko sinun miettiä koiraa pari kuukautta ettei se olisi vain hetken mielijohde.Ja jos olet miettinyt koiraa kauan ja vielä tahdot koiraa voit näyttää vanhemmillesi,että pystyt kantamaan vastuuta koirasta ja käydä aikaisin aamulla lenkillä sitten päivällä ja vielä illalla jotta saat todistettua,että pystyt huolehtimaan koirasta.Jos et jaksa joka päiväistä lenkillä käymistä ja huolenpitoa sinun kannattaa ottaa koira,kun olet vanhempi tai kun muutat omaan asuntoon. :)

      • Järkevä

        Hei!!!!! Ei tiedän tarvii olla niin ilkeitä lokerolle! Mut kahamoon lollero... Ei yks uni oo mikää selitys! Juurihan sait ne gerbiilit...


    • koirahulluxDDDDD

      Mä ja mun äiti kasvatetaan monii eri koirii ja meillä on jo 4 omaa koiraa ja haluisisin saksanpaimenkoiraa ja meillä oli hoidossa yks saksanpaimenkoira ihastuin siihen ja siitä oli jotai 2 vuotta sitten ku se tuli meille ja nyt haluun saksanpaimenkoiran mut ongelma on se että mun äiti rakastaa rotweillereitä ja haluisi semmosen ja mulle on ihan sama mut haluun vaan saksanpaimenkoiraa mutta meillä on ollut jo 2 kertaa rotweiller ja hoidossa on jo yks rottis ja äitini ei usko jos saisin oman saksanpaimenkoiran niin hoitaisin sitä kunnolla mutta meillä on ollu koirii kotona yli sata ja myytyne ja vaan hoidettu ja meillä on rahaa ja mä ja mun täti meillä on semmonen oma yritys joka on semmonen koira juttu ja haluuun niiiiiiiin paljon sksanpaimenkoiraa!!!

      • h89ojljnlö

        Yli sata koiraa ollut kotona...eiköhän siinä jo ollutkin tarpeeksi,ei kannata lisätä enää yhdelläkään.Hoito heikkenee,kun koirien määrä kasvaa.


    • Koira hullu❤️

      Itse olin toivonut noin 6vuotta omaa koiraa ja olin jo menettänyt toivoni kun yhtäkkiä sain koiran, mutta itse suostuttelin äidin ottamaan koiran kertomalla kuinka paljon hyvää siitä olisi "saisin paljon enemmän liikuntaa koiran kanssa" "lupaan viedä sen itse ulos ennen koulua" En ole varma auttaako tuo jos teillä on allergioita sun muita ehkä sinun kannattaisi kysyä että voisimmeko otta jossain vaiheessa ottaa koiran eikä juuri nyt.

    • Koira hullu❤️❤️

      Ps minullakin on gerbuja ja olen tullut siihen tulokseen että eivät oikein sovi yhteen mulla ei ainakaan riitä aika/kiinnostus molempiin joten kannattaa odottaa että gerbiilit poistuvat tästä maailmasta ennenkin hankkii oman koiran.

    • Anonyymi

      Valitettavasti vaikuttaa siltä, että saat koiran vasta aikuisena.:(

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4673
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1024
    Aihe