Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kaukkarit ja muut isot koirat

huolissaan

Miten pitäisi suhtautua seuraavaan tilanteeseen:

Tiedän talon, jossa iso koira, kaukkari. En tunne ihmisiä sieltä vielä kovin hyvin. Pyysivät käymään siellä. Koira on täysikasvuinen eikä ole tottunut perheen ulkopuolisiin ihmisiin. Sanovat, että siitä on tarkoituksella tehty vahtikoira ja se voi purra vierasta ihmistä. Se on aina häkissä silloin kun paikalla on vieras ihminen esim pihassa. Mutta se kuulemma haukkuu siellä häkissäkin. Sanovat, että se ei tee mitään, jos ei vieras mene sen häkin luokse. Pitääkö paikkaansa vai puolustaako se muutakin reviiriään kuin häkkiään ja saattaako se kokea uhaksi tai luulla rosvoksi ym ihmistä joka on sen omistajan seurassa mutta ei kiinnitä mitään huomiota siihen koiraan, koska ei ole tarkoituksella edes tullut koiraa katsomaan vaan ihan muuta kuin sitä koiraa? Jotkut pelottelee, että kaukkari voi jopa tulla häkin läpi. Pitääkö paikkansa? ja onko mahdollista, että kaukkari murtautuu häkin läpi ja hyökkää ja puree ihmistä joka ei edes kiinnitä huomiota siihen koiraan ja on koiran omistajan seurassa? Koira on perheensä jäsenille sekä muille perheen eläimille kiltti.



Uskaltaao sinne mennä ja miten suuri riski tämmöisessä tapauksessa on siihen että tulee häkin läpi ja hyökkää kimppuun? Silittämään ei ole todellakaan tarkoitus sitä mennä eikä muutenkaan siihen huomiota kiinnittää.



minulla on kokemusta koirista, mutta ei kaukkarista. olen vaan kuullut niistä, että ovat vahvempia ja aggressiivisempia kuin esim rotikka tai saksanpaimenkoira jne. Ja että ne saattavat hyökätä vaikkei niihin kiinnitä huomiota. Se johtuu niiden voimakkaasta vartiointivietistä.


Uskaltaisiko sinne mennä vai onko parempi jättää menemättä jos on semmoinen joka tarkoituksella on opetettu ettei vieraitten kanssa pidä olla tekemisissä.

5

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riippuu monesta´

      Luonne on yksilökysymys. Olen tuntenut äärimmäisen aggressiivisia kaukkareita ja sellaisia kaukkareita jotka eivät vahdi lainkaan. Samoin rottweilereiden ja saksanpaimenkoirien kohdalla olen tavannut yksilöitä päästä päähän. Riippuu rodun lisäksi suuresti suvusta, yksilöstä, koulutuksesta ja tottumuksista. Sinäkin kerroit, että siitä kaukkarista ollaan tarkoituksella tehty vahtikoira, joten varmasti on kova vahtimaan, jos oikein yllytetty ollaan.

    • kaukkarin omistaja

      voi mennä.menet vaan pihaa etkä kiinnitä mitään huomiota koiraa,vaikka se hyppäisi aidan yli ja juoksisi kuola valuen kohti olet vain kylmän viileänä ja harmittomana ja kävelet sisään taloon.kaukkari ei ole paha koira eikä mikään hirviö, jos se näkee että olet harmiton se ei tee mitään.ja se näkee kyllä oletko vai et.jos menet kylään rehellisin aikein ja mitään salailematta niin saat olla rauhassa

      • koirkoir

        Mutta annas olla jos sinulla on salaisuuksia, olet vaikka puhunut pahaa talon isännästä selän takana.. silloin kaukkari näkee ettet tule puhtain mielin ja syö sinut!


    • Paraspystäri

      Kuullostat sellaiselle "koiraihmiselle", että parempi pysyä kotona, eikä mennä tunkemaan toisten pihalle. Meidän pystykorvakin nostaa metelin, eikä laske pihalle
      semmoista ihmistä, jolla on ketunhäntä kainalossa.

    • kalileo

      kaukkarin kohdalla nostaisin kyllä päätäni,enkä menis. Ovat sen verran arvaamattomia,tai eväthän ne pahaa tarkoita, reviirin ja oman lauman puolustamisvietti on vain niin vahva.

      Ostin 6 vuotta sitten ensimmäinen "ison" koiran,kaukkarin. Pentuna oli todella kiltti ja leikkisä ja tuli kaikkien kanssa toimeen. Iän myötä opetimme sen sitten olemaan pihalla irti( toimii maatilalla vahtikoirana) ja aina kun joku vieraampi ihminen tuli pihaan niin tämä alkoi heti murisemaan ja vahti tippu suusta,omalle väelle oli se sama vanha lellipentu.
      Kaukkarin ollessa 3 vuotias,ostimme vielä toisen vahti koiran,leonbergin,kun meinasi yöllä navettaan tunkea kutsumattomia vieraita. Leo oli juuri samanlainen karvapallo kuin kaukkarikin pentuna,sukulaislapsen sai velloa sitä mihin suuntaan tahansa,eikä se ärähtänytkään. Ikää tuli sillekkin lisää ja se pysyi samanlaisena, leikkisenä pallerona kuin mikä oli pentuna.

      No, aluksihan kaukkari, suoraan sanottuna meinasi repiä tämän leopennun.
      Kun koirat olivat sisällä kaukkari sieti toista koiraa,mutta kun ne laitettiin pihalle,se yritti hyökätä samantien kimppuun. pidimme ne pihalla erillään ja sisällä sitten totutimme toisiinsa.

      Nyt 3 vuotta myöhemmin, meillä taapertaa pihassa 2 isoa vahtikoiraa,molemmat yhtä lempeitä ja säyseitä,niin omaa väkeä kohtaan, kuin vieraitakin kohtaa.
      Mutta monet kyllä ovat kääntyneet on tiehaarassa ympäri,kun ovat nähneet kahde,vasikan kokoisen koiran istuvan pihatiellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe