Terveiset Hurghadasta (eka kerta) ja Siva Grand Beach hotellista

ffkldsklfdsk

No niin... Noin viikko sitten palattu ekalta Egyptin reissulta.
Nyt sen tajuaa, miksi se todellakin jakaa mielipiteitä.

Päällisin puolin hyvä paikka pitää "löhöloma" mutta toisaalta helpommallakin pääsee...

Taksikuskin todellakin yrittää huijata joka tilanteessa. Vaihka hinta sovittu etukäteen, niin matkalla tai viimeistään perillä alkaa hillitön mankuminen, että lisää pitäisi saada... Saattaa viedä jopa ensin väärään paikkaan ja sitten kun oikeeseen pääsee, niin kinuaa lisää rahaa kun tuli ajettua pidemmän kautta... Helvettiäkö menee ensin väärää...
Parasta antaa tasaraha... Yrittää antaa vääriä/ vanhoja rahoja takaisin tai sitten niitä pikkuseteitä, jotka vastaa meidän senttejä. En muista niiden nimeä, koska kukaan niitä käytä.
Miksi niillä on mittarit autoissa kun niillä ei hintaa määrätä? Kysyin sitä parilta kuskilta ja selitys oli mitä oli... Taitaa laki sanoa, että ne on oltava päällä ja niitä on käytettävä. Kyllähän ne laitetaankin päälle, mutta sen mukaan ei maksua voi suorittaa.

Jopa pankin rahanvaihtaja yritti kusettaa... Antoi mulle 50:sen josta puuttui n. sentti toisesta reunasta... Eihän se kellekkään kelvannut ja menin seuraavana päivänä sen pankkityypi juttusille ja palautin rahan... Vähän aikaan se siinä nikotteli, mutta antoi sitten uuden tilalle.

Kaupassa, vaihka kiinteät hinnat, niin ylimääräistä yritetään saada... Kannattaa pyytää siinä tapauksessa kuitti, niin johan onkin sitten oikea hinta.
Basaari kauppiaat ahdistelevat, mutta itse en pitänyt sitä ollenkaan pahana. Sen kun huutelee... Ei tarvi huomioida, sen kun kävelee ohi. Perää tulee lisää huutoa esim "hei, puhun sulle"... Ei mua haittaa. Kuulin muutaman kerran, kun ne huusi venäläisten perää... Se ei ollut mitään hupailua. Venäläisistä ei edes Egyptin kauppiaat pidä.
Mitä tulee egyptiläisten ystävällisyyteen, niin ainakin mulle muodostui käsitys, että kaikki on vaan teatteria. Jos vierailin kaupassa, missä oli kiinteät hinnat, niin mitään palvelua ei saanut... 5 äijää tuijottaa telkkaria ja yksi yrittää hoitaa kassaa. Kyllä se ystävällisyys rajoittuu ainoastaan siihen, että ne ajattelee vain ja ainoastaan sun rahoja.

Siva Grand Beach hotelli oli ihan jees... Hienosti hoidetut viheralueet ja isot tilat. Hotelli oli kyllä parhaat päivänsä nähnyt ja rapistumisen merkkejä oli näkyvissä.
Henkilökunta todella ystävällistä (ilmeisesti odotteli isoja tippejä) ja niitä oli paljon. Allasalueella/ rannassa hieman häiritsi hotellin omat "kauppiaat". Joka päivä sama tyyppi tuli tarjoamaan hierontapalvelua, sama tyyppi henna/ oikeita tatuointeja, sama tyyppi viereisen hotellin alueella toimivaan ravintola illallista... Miksiköhän nämä tyypit saivat tarjota hotellin ulkopuolisia palveluja... Sitä en ymmärtänyt... Teki vissiin ihan omaa pisnestä muiden töidensä ohella.

Päivällä altaalla/ rannassa tarjoilu pelasi. Juotavaa ja monen sortin syötävää oli tarjoilla AI asiakkaille... Hotellissa ei tainnut kyllä muita ollakkaan kuin ranneekeen omaavia. Kaljahanat oli käännetty tiskiltä niin, että asiakas sai itse valuttaa kaljat. Hyvä systeemi, ei aina tarvinnut odotella tarjoilijoita.
Kalja mukikin oli ihan sopiva. Kyllä sinne se 3-4 desiä sai mahtumaan, jos oli saatavilla niitä kovamuovisia mukeja. Väliin ne oli loppu ja joutui juomaan kaljansa pikkuisesta kahden desin pikarista.
Paikalliset ilmaiset drinkin oli aika paskoja... Ihan sama ottiko giniä, votkaa... niin samalle maistui.
Softdrinkit oli esassista mehua. Ei kunnon kokista/ spriteä.
Päivällinen hotellissa... Joka ilta oli eri variaatio bufeesta... Oli International buffet, Oriental Buffet, Arabian buffet jne... Kaikki maistui samalle... eli ei oiken millekkään. Täyteen toki tuli, mutta aika huonot oli illallis bufeet. Jälkiruoka pöytä notkui ja oli upean näköinen... Kaikki vaikutti herkullisilta, mutta kun aloin niitä maistelemaan, niin täyttä esanssia kaikki... Ei maistunut millekkään.
Aamupala oli ihan ok. Kokki paisteli otsa hiessä munakkaita ja kahvikin oli ihan ok... Samalista kahvia saa jokaisesta suomen ulkopuolisesta paikasta...
Välihuomautus: Meillä suomessa on oma makkara, maito, sinappi ja kahvi, jollaisia ei mistään muusta maasta saa (mun mielipide)

Golffia kävin kierroksen pelaamassa... Sika kallis, mutta hieno kokemus. Ei siitä sen enempää...

5

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sddsfdsdf

      Helvata... Kirjoitin vielä monta kappaletta, mutta viesti oli liian pitkä... Kopion lopun ja poistin sen, mutta sähläsin, enkä voinutkaan enään listätä sitä tähän... voi perse.

      En jaksa enään kirjoittaa, mutta jos kysymyksiä tulee, niin vastaan mielelläni. Itsekkein sain tältä palstalta paljojn hyviä vinkkejä ja nyt kun asiat on vielä tuoreessa muistissa, niin autan mielelläni.

      Kysymys siihen, että lähtisinkö uudelleen... niin pakko vastata, että en tiedä.
      Löhö lomana se meni ja olihan se erillaista mitä olin aijemmin nähnyt (31 eri maata), mutta nyt se on nähty... Ehkä egypti laitetaan samaan ryhmään, kun Kanariansaaret, Turkki ja Sri Lanka... Ei ikinä enään... ehkä ei :-)

    • jk

      Mukava lukea tälläista että joku viitsii kirjoittaa kunnolla. Muutama kysymys olisi noista hurghadan ostosmahdollisuuksista. Olemme lähdössä 16.4 ja mietimme että kannattaako kahdeksi viikoksi kantaa täältä kaikki t-paidat ja shortsit sekä uima vehkeet. Missä hinnoissa siellä oli ja oliko minkäänlaista laatua niissä??

      • ov.11

        Kiitos kirjoituksesta. Olemme menossa samaan hotelliin 21.5.Sen oliko venäläisiä hotlassa haluaisin tietää


      • ffkldsklfdsk
        ov.11 kirjoitti:

        Kiitos kirjoituksesta. Olemme menossa samaan hotelliin 21.5.Sen oliko venäläisiä hotlassa haluaisin tietää

        Venäläisiä ei ollut... Tai aivan muutama eli sen verran, että ei ollut mitään haittaa.
        Saksalaisia varmaan 95% ja suurin osa yli 50- vuotiaita.

        Hyvää matkaa


      • ffkldsklfdsk

        Kaikkea on myytävä. T- paitoja, shotseja jne. Siva hotellin vieressä oli isot kaupat jossa kiinteät hinnat. T- paitojen hinnat 70- 200 puntaa (9- 25 euroa)
        Ostin pari paitaa aidosta urheiluliikeenstä, toinen oli aika kallis, mutta oli Adidaksen uutuuksia eli maksoin siitä n. 40 euroa.
        Egyptin puuvilla on ilmeisen laadukasta eli kannattaa ostaa paitoja perillä.
        Jos ei hinnat hirvitä, niin aitoja merkkiliikkeitä löytyy ja laatu paranee esim Senzo Mall n. 15 kilometriä Sakkalasta


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1145
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      54
      850
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe