Arkkitehti + lyhyt matematiikka?

opiskelija..

Olen lukion 2. luokan loppuvaiheilla, ja minua on alkanut tosissaan kiinnostamaan opiskeleminen arkkitehdiksi.Kuvaamataito ja taiteellinen osaaminen itselläni hyvä, niistä kaikista kursseista kympit, mutta ei taida pelkästään tuolla taiteellisella osaamisella päästä. Onko kuitenkin turhaa miettiä ylipäätään hakea yliopistoon opiskelemaan arkkitehtuuria, koska olen lyhyellä matikalla, ja keskiarvoni siinä on 8? Pääsykokeen tehtävät kuulemma koostuvan paljolti pitkästä matematiikasta? Mitä pitkän matematiikan kursseja kannattaisi siis opiskella, ja minkälaisia matematiikan tehtäviä pääsykokeissa yleensä on?

11

6210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se teekkari

      Älä viitsi! Arkkitehtimatematiikka on yksi melkoisista hupiaiheista teekkareiden keskuudessa. Eihän arkkitehdin käytännössä tarvitse osata laskea muuta, kuin että arkkitehtisuunnittelu on 3 prosenttia rakennuksen 2,5 miljoonan euron kokonaiskustannuksista.

      Tosiasiassa pääsykoe taitaa olla arkkitehtien kovimmista matemaattisista koettelemuksista. Mutta kertaa lyhyt matematiikka kauttaaltaan ja opettele prosenttilasku aivan oikeasti, sitä kysytään. Tsemppiä!

      • kone-t-kari

        Samaa mieltä. TTY:n arkkareilla ei ole kurssiakaan matematiikkaa, ja fysiikkaa sivutaan muutamalla opintojaksolla. Sinne vaan sekaan.


    • ererere

      Joo, arkkitehtikoulutuksen ensimmäinen ja viimeinen matematiikan kurssi ja koe on pääsykoe. Arkkitehtikoulutukseen ei kuulu lainkaan matematiikan opintoja, toisin kuin DI-linjojen opintoihin. Pääsykokeessakin testataan lähinnä geometrian ymmärrystä. Eli mitään korkeampaa ja teoreettisempaa matematiikkaa ei tarvitse osata. Pinta-alalaskut, kolmion sivujen pituuksien määritykset yms. perusasiat pitää sen sijaan osata. Pääsykokeen matikan koe liittyy siis arkkitehtuuriin. Muuta matematiikkaa siinä ei testata. Ja jos on kokeen läpäissyt, katsotaan ettei sen enempää arkkitehdin tarvitse matikkaa osatakaan.

    • d+9g8

      ei tuu onnistumaan, ihan jo senkin takia että alalle on niin pirusti tunkua ja pitkällä matikalla saa paremmat alkupisteet

    • hmmhmm

      "ei tuu onnistumaan, ihan jo senkin takia että alalle on niin pirusti tunkua ja pitkällä matikalla saa paremmat alkupisteet "

      Kiintiöitä on kaksi: lähtöpisteet pääsykoe, ja sitten pelkän pääsykokeen pisteiden pohjalta pääsevät. Jälkimmäisestä voi päästä, vaikkei olisi niin matematiikkaa lukenutkaan, kunhan osaa sitä kuitenkin riittävästi läpäistäkseen matematiikan pääsykokeen, mielellään ihan kohtalaisesti niistäkin pisteitä saaden, koska ne lasketaan pääsykokeiden kokonaispisteisiin.

      • moshfunk

        Matematiikan koetta ei itseasiassa lasketa pisteisiin itsessään, vaan se on ratkaiseva tekijä vain jos tulee tasapisteitä sisäänpääsyrajalla. Näin siis koekiintiössä. Yo-kiintiössä matikan koe lasketaan yhteispisteisiin mukaan.


    • anonyymi1234

      Eli AMK arkkitehti saa paremman koulutuksen matikan suhteen? Koulutus sisältää 4 kurssia matikkaa, geometriasta integraalilaskentaan.

      Jotenkin olen aina ollut siinä käsityksessä että arkkitehdin tulisi osata myös rakennemitoituksen perusteet johon vaaditaan fysiikkaa ja matikkaa.

    • Sini____
    • MiksiLaskeaItse

      rakennemitoituksen perusteet johon vaaditaan fysiikkaa ja matikkaa...kyllä AutoCAD ja sovellukset hoitavat laskennat ja lujuusopin - näin on tapahtunut jo aikapäivää...

      • Todettu_on

        Ja sitten ihmetellään peukalo perseessä, miksi rakenne tuli alas jo ensimmäisenä lumitalvena. Kun asiaa ei ymmärrä, niin turha siinä on yrittää sovelluksiakaan käyttää.


    • Kirjoitit kysymyksen 2012. En tiedä miksi tämä tuli esiin?
      Kiinnostaa kuitenkin minne päädyit? Tuliko sinusta Arkkitehti?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1595
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1429
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1337
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1325
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      34
      1266
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1208
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe