Mozilla Firefox vs. Google Chrome

dsddsd

Olen aina käyttänyt Firefoxia, mutta nyt kun firefox selain ollaan jättämässä niin ajattelin siirtyä chromeen. Mutta kannattaako tämä?
Firefox /-?
Chrome /-?
En osaa sanoa kumpi on parempi, ja toivon että täällä joku osaa sen sanoa, MUTTA jos sanoo niin selittäkööt myös.. sitä en aijo uskoa jos sanot vain: "Hanki chrome." Joten perustelut kiitos!

32

4786

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poistopyyntö

      avaus ei liity ongelmiin tietokoneiden tai ohjelmien kanssa
      tämä on palstalla ongelma
      selaimista voi keskustella siihen tarkoitetuilla S24 palstoilla

    • vainoharhaiset niinkuin minä käyttävät firefoxia :)
      google kuulemma vakoilee ihmisiä mutta niinhän kaikki muutkin tekevät.
      tosin firefoxi on muuttunut jotenkin raskaaksi ja kaatuilee joskus satunnaisesti mutta en ole silti vaihtanut muuhun selaimeen koska olen tottunut tähän.

      siks toiseks olen vastahankainen juntti kivikaudelta joka ei chromea asenna eikä liity facebookkiin :)

      • 20

        Foxi on vaan muuttunut entisestä mahtiselaimesta joksikin muuksi. Ja en väitä, ettetkö olisi sitä itsekin huomannut, kuten kirjoitit.
        Yksi testi on ottaa Adblock pois päältä ja kokeilla foxia, mennään kuin täi tervassa, ysäriluvun tahtiin.
        Eikä ole pitkiä aikoja, kun foxista lähti pois IE kutos-lookki.
        Vakavampaakin henkilöä naurattaa versionumerointi, kolmosversio on vakaa, kehitysversioissa laukataan yhdessätoista.


    • Firefox 11

      Chromium on avointa koodia. Käytössä Firefox 11 jossa parempi adblock.

    • Google Chrome on parempi... Koska se on kevyempi ja nopeampi... Siinä on myös flash sisäänrakennettu joten flashia ei tarvitse enää itse päivittää vaan se päivittyy selaimen mukana. Kaikki kirjanmerkit, pikavalinnat, salasanat saa kätevästi talteen omalle Google tilille..

      • ei Chromea

        Chrome vaan sattuu vakoilemaan käyttäjiään, mielummin sitten vaikka Chromium josta on ne vakoilukomponentit jätetty pois.


    • en vaihda muihin

      FireFox on edelleen paras.

    • Firefox Nightly 14.0a1 on paras, kertaakaan ei oo kaatunu ja on pirun nopee selain!

    • RouskuSi

      Ite vaihdoin Mozillasta Chromeen hitauden takia, mut nyt kuulin juttua et Google vakoilee käyttäjiään > Vaihdoin takasin :D
      Hidas tää Mozilla on, mut en haluu et joku kattoo mitä teen netissä. ;p

      • Vdhsha

        Ei siellä Googlella "joku kato" mitä teet Internetissä. Tuo seuranta on esimerkiksi sitä, että jos selain kaatuu tai antaa virheilmoituksen, asiasta ilmoitetaan Googlelle.

        Tietysti Chromessa kaikki mitä kirjoitat osoitepalkkiin tallentuu Googlen servereille, koska osoitepalkkiin on integroitu Googlen haku. Mutta aivan samahan tapahtuu Firefoxin hakupalkissa ja Google.com-sivulla.

        Jos haluat vähentää seurantaa, ota Chromen asetuksista nämä asiat pois käytöstä.


      • seurausonsairaus

        höpö höpö. ettei kato. Et vaan osaa seurata.


    • Chrome2012

      F-Securen Mikko Hyppönen sanoi että Chrome on selaimena turvallisempi mutta tietosuoja ei ole Firefoxin tasolla. Eli jos surffaat sivuilla joilla saattaa olla haittaohjelmia, käytä Chromea. Pankkiasiat kannattaa hoitaa Firefoxilla sen paremman tietosuojan vuoksi.

    • lillukka

      Makuasioita, sanoi kissa kun persettään nuoli. Mulla on Tulikettu, mutta kai se tuo chromekin on ihan ok. Ystäväni joka on tietoliikenneinsinööri käyttää Fitefoxia. Niin taidan minäkin jatkaa tämän kirppusirkuksen parissa

    • 18224

      Chrome ei vakoile käyttäjiään sen enempää kuin muutkaan selaimet. Sekaannusta on synnyttänyt Chromessa alun alkaen esitelty yhdistetty osoite- ja hakukenttä. Sama kenttä siis ottaa vastaan www-osoitteita ja ohjaa oikealle sivulle, sekä hakusanoja tarjoten selaimen oletushakukoneen kautta hakutuloksia. Tämä on ihan makuasia tykkääkö tästä toteutuksesta vai ei. Itse tykkään. Tätähän varten selain on.

      Selaimen ensiasennuksen yhteydessä Chrome kysyy minkä hakukoneen käyttäjä haluaa oletushakukoneekseen tarjoten Bingin, Googlen ja Yahoon vaihtoehdoiksi. Myöhemmin voi ottaa itse käyttöön muunkin hakukoneen.

      Hyvät uutiset: toiminnon saa myös pois käytöstä! Työkalu-kuvake - - asetukset -- haku -- ruksi pois kohdasta "nopeuta hakua ottamalla instant käyttöön" JA sitten -- lisäasetukset -- tietosuoja -- ruksi pois kohdasta "käytä ennakointipalvelua hakujen täydentämiseen ja url-osoitteiden kirjoittamiseen osoitepalkkiin".

      Vaihtoehtoisesti voi käyttää Incognito-tilaa, jossa toiminnot ovat automaattisesti pois käytöstä. Sitä paitsi, hakukone, jota käytät, saa joka tapauksessa ihan samat tiedot silloin kun menet hakukoneen omalle sivulle ja haet sillä. Ihan millä tahansa selaimella.

      Lisää tietoa:

      http://www.google.com/chrome/intl/fi/more/privacy.html

    • jujuju

      eix kyse ole sitä, että chrome lähettää googlelle tietoja siitä missä vuissa käyttäjä vierailee

      hakukoneet ilmaisee mitä hakuja käytetään

      eli on vähän kaks eri asiaa

      Sitä paitsi, hakukone, jota käytät, saa joka tapauksessa ihan samat tiedot silloin kun menet hakukoneen omalle sivulle ja haet sillä.

      miten hakukone saa tietoaa siitä millä sivuolla käyttäjä käy? ainoastaan siinä tapauksesa, jos selain lähettää tiedot Googlele - eli Chrome!

      • Valetta.

        Jos otat Chromesta haun pois käytöstä, ja menet jollekin sivulle kirjoittamalla sen osoitteen manuaalisesti (ei hakua), niin Google ei saa MITÄÄN tietoa vierailemastasi sivusta.

        Se, että Chrome seuraisi jokaista liikettäsi Internetissä, on valetta. Google saa tietoa Chromelta, kun

        1. käyttäjä kirjoittaa jotain osoitepalkkiin ja Googlen haku on päällä,
        2. kun vieraillun sivun osoite täsmää paikalliseen huijaussivuluetteloon,
        3. kun selain antaa virheilmoituksen, tai
        4. kun Chrome lähettää virheraportteja tai käyttötilastoja.

        Kaikki nämä ominaisuudet voi ottaa pois käytöstä asetuksista. Silloin Google ei saa mitään tietoja, ellet vieraile Googlen sivuilla.


    • nikke8

      Google chrome on miljoona kertaa parempi!!!

      • kakka14444

        Merkityksetön kommentti. Haluaisin kuulla ne perustelut, että mitkä ovat parhaat puolet ja mitkä huonoimmat puolet vs mozilla.


    • Guugle200

      Sanoisin, että Google Chrome on ehdottomasti paras selain. Olen tässä testannut selaimien HTML-tulkkia, ja Google Chromella näet kaikki koodit, kun taas Internet Explorer tai Mozilla ovat näyttäneet vain heikon version koodista. Chrome on siis tukee enemmän verkkosivujen koodikieltä, kuin muut.

    • jassa1

      Huomioikaa myös tietoturvariskeihin reagoiminen. Ja parashan ei välttämättä ole se joka tuottaa eniten/nopeammalla reagointi ajalla päivityksiä, tai vähiten/hitaammin.

    • nörönärä

      "Kaikki nämä ominaisuudet voi ottaa pois käytöstä asetuksista. Silloin Google ei saa mitään tietoja, ellet vieraile Googlen sivuilla."

      Heh, huippu "tietoisku" huhtikuulta!

    • Tempest&&

      Minä palasin Firefoxiin käytettyäni lähes yksinomaan Chromea/Chromiumia noin 2 vuotta. Syynä oli tämä Googlen lisääntynyt urkkiminen ja selaimen koplaaminen muihin Googlen palveluihin. Lisäksi eräät nettisivustot näyttivät multimedian huonommin kuin FF. Ja tärkeä tekijä liittyi siihen että FF:ssä on edelleen paremmat lisäosat.

      Oikeastaan myös Chromen kuuluisa nopeuskin on myytti. Selain avautuu kyllä nopeammin kuin FF (ja IE) mutta itse toiminnassa se ei ollutkaan niin nopea kuin monet meistä uskoimme. Chromen kiitelty nopeus on eräänlainen harha.

      • dumari

        Nimenomaan Chrome avaa kyllä itsensä nopeasti, mutta juuri aika heikon grafiikan takia myös käytän pääosin Firefoxia taas.

        Toinen huono ominaisuus Chromessa ettei saa poistamaan selaushistoriaa autona kun suljet, ja taas incognitossa heittää Adblockerin pois. Saman toki tekee "Foxissakin" mutta harvemmin tarvii tota Privacy-tilaa, ja historian saa poistamaan aina.


      • aaa-tk

        Puhutte asiaa.


    • Mulligan

      Firefoxin tärkeät valikot - Sivuhistoria ja Kirjanmerkit - ovat jotenkin paremmin jäsennelty Firefoxissa (samoin kuin IE:ssakin) kuin Chromessa. Sitten on nuo lisäosta: ne ovat edelleen ehdottomasti Firefoxin suuri vahvuus. Samoin tietoturva.

      Oikeastaan Firefoxin ainoa heikkous Chromeen nähden on sen avautuminen hitaammin. Toisaalta jos käytät nettiä vaikkapa yhtä jaksoisesti 2 tuntia sinä avaat vain kerran selaimen. Onko nuo menettämäsi 4-5 sekunttia sitten "katastrofi"?

    • Torkkuaivo

      Safari. Siis safari.

      • unilukkari

        Torkkuaivon Safarin surkeuden huomaa heti kun katsoo edellisten kommenttien päiväyksiä.


    • pystykorva

      Noh.. minä olen aikeissa tehdä sellaisen 4 gigan CF-kortti asennuksen tuosta linuxista, jossa on selaimena chrome. Tämä sitten vedetään aina sileäksi jos jokin asetus on muuttunut poistamalla uudet tiedostot ja vetämällä yli muuttuneet. Nettikone nyt muutenkin eri verkossa kuin muut koneet - ja ilman fyysistä kontaktia, että mikään ei oikeastaan edes muutu..

    • Huoh888888888888888

      Voi luoja teitä XD KAIKKI nettiselaimet "Vakoilevat" (teidän määritelmän mukaan siis) käyttäjiään, ei nettiselaimen vaihtaminen asiaa muuta.

      Google chrome tallentaa kirjainmerkit, salasanat yms. omalle google tilillesi jotta voit kirjautua toisella laitteella chromeen ja tuoda ne toiselle laitteelle.

      Firefox tallentaa noiden lisäksi evästeitä ja lomaketietoja yms. koneellesi tai mozilla tilillesi.

      Kaikki nettiselaimet tallentavat evästeitä, salasanoja, lomaketietoja yms. koneellesi josta ne voidaan kaapata tai tallentaa eri palvelimille, siksi on olemassa YKSITYINEN SELAUSTILA!

      Sitten aiheeseen.

      Chromea kannattaa käyttää vain jos käyttää google palveluita paljon (gmail, youtube, Google drive jne.) Se nimittäin syö vitusti muistia.

      Firefox on muuten hyvä, mutta kaatuilee välillä ja sitä päivitetään useammin kuin Linux distroja.

      Nopeuden takia ei kannata lähteä vaihtelemaan selaimia, sillä selainten nopeus erot ovat MILLIsekuntteja jota siis ei huomaa, jos selaimessa käyttää vain vakio liitännäisiä kolmansien osapuolien liitännäisten, kuten mainosblokkereiden sijaan.

    • kiitettävä-10

      Saattaa tietenkin olla hieman eroja Firefoxin toimivuudessa eri käyttöjärjestelmissä, mutta ainakin Mintissä on toiminut ublock-mainoksenestäjän kanssa aivan kiitettävästi.

    • k-lootus

      Firefox on parempi, eikä kerää kaiken maailman sivuhistorioita.

    • Leavingonthjetplane

      Mihinkäs se Firefox nyt ollaan jättämässä? Siitä on tulossa uusi ja aivan erityinen versio, joka sallii aivan yksityisen selailunkin.
      Olla jättämässä suihku lento tason päällä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe