Koira rikkoo ihan kaiken...

mikä koiraa vaivaa

Meillä on sekarotuinen paimenkoira, iältään vuoden vanha. Se rikkoo yksinjäädessään ihan kaiken. Mikä neuvoksi? Olemme kokeilleet jo lähes kaikkea...

Koira joutuu olemaan yksin päivässä noin kuusi tuntia.
Koira on tuhonnut sohvan, nojatuolin, ulko-oven ja eteisen välioven, ikkunanpokia, sängyn, pureskellut ruokapöydän tuoleja, syönyt kenkiä, tuhonnut pöydiltä tavaroita jne. lista on loputon. Tuhonnut myös seiniä ja lattiaa. Se ei jätä mitään rauhaan vaan rikkoo kaiken mitä eteen tulee.

Olemme yrittäneet opettaa sitä olemaan yksin. Olemme jättäneet sen toiseen huoneeseen vähäksi aikaa yksin, olemme jättäneet sen kokoasuntoon yksin ensin pariksi minuutiksi ja sitten taas vähän pidemmäksi aikaa, puoleksi tunniksi jne. Jos vien roskat, koira ei tuhoa mitään. Mutta kun se jää yksin pidemmäksi aikaa, kaikki on rikottu.
Olemme jättäneet sille luita, oikeita ja nahkaluita. Olemme jättäneet sille myös ruokaa, mutta sen seurauksena se alkoi kakkia sisälle. Koiralle on jätetty puruleluja, akitointipallo ja sellainen lelu, jonne voi laittaa ruokaa sisälle, me laitoimme mm. juustoa, maksamakkaraa, mätitahnaa jne...
Olemme käyttäneet koiraa aina kävelemässä jonkun puolisen tuntia ennenkuin se jää yksin.
Sälekaihtimet on laitettu kiinni, ettei se näe meidän perään. Ulko-oven eteen on hilattu tuoleja, hankoille ja pipoille tarkoitettu kärry, vanerilevyn pala jne, jottei se repisi ovea, mutta koira tuhoaa ensin sen mitä oven edessä on ja sitten taas ovea.
Olemme jättäneet radion päälle ja vuorostaan myös telkkarin, jotta kuulisi ääniä.

Meillä on toinenkin koira, joka ei koskaan ikinä tuhoa yhtään mitään. Joten tällä nuoremmalla on myös seuraa.
Olen laittanut webkameran joskus nauhoittamaan mitä täällä tapahtuu, niin nuori koiramme repii myös vanhempaa koiraa. Vanhempi koira nukkuu ihan rauhassa ja nuorempi tulee ja alkaa repimään sitä, siis ihan oikeasti repimään!

Koirapuistossa emme käy, emmekä tule käymään, koska täälläpäin monet tuovat sinne vihaisia koiria ja meidänkin kimppuun on siellä hyökätty.
Nyt olen laittanut koiralle parin viikon ajan kuonokopan, sellaisen metallisen, jotta voi oksentaa jne. Koira on särkenyt kuonokopalla sohvaa, kun on hangannut koppaa sohvaa vasten. Olen jäänyt katsomaan ikkunasta mitä tapahtuu kun lähden, niin koira kertakaikkiaan sekoaa kuonokopankin kanssa... se hinkkaa sitä seiniin, lattiaan, tuoleihin, sohvaan... ja sohvat on kumossa ja tuolit myös kun tulen kotiin. Koira hinkkaa kuonokoppaa myös vanhempaan koiraa, joka sitten juoksee nuorempaa karkuun.
Niin ja yhteen tai kahteen huoneeseen tilan rajaaminenkaan ei onnistunut vaan koira murtautui huoneesta ulos särkemällä oven.

Mitä teen?! Koira on myytävä tai lopetettava, jos tämä ei lopu. Emme jaksa enää, että kotiamme rikotaan, emmekä halua, että vanhempi koiramme saa kärsiä nuoremman takia.
Koirassa on jotain pahasti vialla...

27

4687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samatongelmat

      vastaus hieman myöhässä, mutta sitruunamehun tai jonkin muun kirpeän nesteen hierominen esineisiin auttaa.

    • Joseitoiminna
    • mölömölö

      Iso häkki johon tuholainen yksinolon ajaksi. Olettehan jo kaikkea muuta kokeilleet. Kun koira on oppinut rauhoittumaan sinne, voidaan yleensä häkistä vaiheittain luopua.

      • Jospatosta

        Alahakita.fi nim. huono kokemus häkkiterapiasta ja jääkaudesta.
        Kokeile lisätä aivotyötä ja liikuntaa (vapaana tai liinan avulla),tottistelua ja jäisten lihojen lisäämistä ruokavalioon tai lohipohjaista (rauhoittaa menoa)
        Tai haet apua eläinten kouluttaja kiilaan kuuluvalta jos kotikonstit lyö tyhjää muutaman viikonkin päästä.


    • SilläOnVaan

      virtaa tuhottoman paljon. Energinen pakkaus, jolla on tylsää. Pystyttekö rajaamaan koiran tilaa esim. koiraportilla vaikkapa keittiöön. Täytyy muistaa, jotta keittiössä turvalukitus hellassa jne. Koiranne tilanne jatkunee tuonne puolitoista-parivuotiaaseen saakka näillä näkymin. Mitä muita rotuja koirassa on. Vaikka loppupeleissä voi sanoa, että kaikki koirat ovat nuorena kovin, kovin aktiivisia. Jotkut enempi ja jotkut vähempi. En usko koirassa mitään vikaa olevan, sillä on vaan tekemisen puute. Se tulee varmaan tuhoamaan keittiössäkin aika tavalla, mutta eipähän tuhoa sitten muita huoneita enempää. Tuolit ja pöydän jalat kannattaa pyyhkiä jollain, vaikkapa vesi/etikkaseoksella. Kastaa rätin ja pyyhkii sillä. Tuttuni koira oli purrut keittiön tuolien ja pöydän jalkojen lisäksi seiniä jne. Rauhoittui sitten parin vuoden iässä. Ja se koira sai päivittäin pitkät liki 10 km lenkityksen jne. Vuoden ikäinen jo pärjää pitemmälläkin lenkillä. Aamuisin ei liikaa aktivointia, vaan illalla tarpeeksi. Juuri olin rekkujeni kanssa metsässä heittämässä palloja, jotta sain pahimmat aktiviteetin purettua. Sen lisäksi etsintää kotosalla ja muita juttuja. Opeteltiin tuossa hakemaan hanska ja sukka sekä tuomaan avaimet, jos tiputan. Koiralle siis pitää olla aikaa.

      Käytän koiriini aikaa päivittäin kolmisen tuntia arkena ja viikonloppuisin n. viitisen tuntia. Aamulla kilsan-parin lenkki ja iltapäivällä viiden kilsan lenkki ja vielä illalla semmonen kilsa. Lisäksi leikkiä ja hierontaa muita hoito juttuja. Hampaiden harjauskin on koiran kanssa olemista. JA KYLLÄ vain, molemmat, toinen enemmän ja toinen vähemmän tuhosivat kaikkea pientä. Meillä ei onneksi mennyt kuin jokunen matto, muutamat kengät, klapeja yms. pientä. Niistäkin matot ois säästynyt jos oisin korjannu pois.

      Koiraa en siis syyllistäisi, enkä oikein itseänikään. Jokainen on yksilö ja jokainen on nuori aikansa. Otit koiran, vieläpä paimen- ja mitälie muuta onkaan joukossa. Koirahan voi tulevaisuudessa olla aivan valloittava. Omiani 8 v. ja 3 v. rakastan yli kaiken. Niin paljon niistä on iloa ja surun tulle lohtua, että loppuun asti yhdessä mennään. Tiesit varmaan koiran tullessa, mitä on edessä. Niin meilläkin tuo vanhempi esim. nukkui yöllä jalkopäässä ja me myös, kun nuorempi järsi "korillisen" sytykkeitä ja klapeja pitkin huushollia ja tietty pissat vielä seassa. Lisäksi keittiön matto järsitty ja just uudet icebukit (vetskari). Semmosia ne eläinvauvat on. IHANIA.

    • 1320

      Laittaisin isoon metallihäkkiin. Ei ole koirallekaan eduksi stressata joka päivä. Omistajasta puhumattakaan.

    • nuut

      Melko tyypillinen eroahdistustapaus. Jos koiralla olisi kovasti virtaa ja tekemisen puutetta, sen huomaisitte kun olette kotona. Eihän koiralle järjestetä toimintaa jatkuvasti? Osaako rauhoittua, kun olette kotona? Jos osaa rauhoittua, ongelma ei ole virikkeiden puute, vaan yksinolon laukaisema stressi. Stressi taas ei vähene, ellei sen syytä poisteta. Oireet voi toki estää käyttämällä kuonokoppaa tai häkittämällä, mutta koira stressaa aivan yhtä paljon, vaikkei pystykään tätä mihinkään purkamaan. Tuloksena voi olla hyvinkin rauhallisen oloinen koira, mutta rauhallisuus on opittua avuttomuutta, jonka yleensä huomaa kohonneina eläinlääkärikuluina.

      Yksinolon harjoittelussa kannattaa ensimmäisenä selvittää missä vaiheessa koira aloittaa stressaamisen, yleensä tämä on herätyskellon ääni, joka voi ajallisesti olla hyvinkin kaukana varsinaisesta yksinolosta. Jos koira stressaa jo tässä vaiheessa, on melko turha odottaa, että koira yhtäkkiä rauhoittuisi, kun poistutte ovesta. Kaikki stressiä tuottavat ärsykkeet täytyy ensin sammuttaa ja vasta tämän jälkeen aloitetaan varsinainen yksinolon harjoittelu. Tämä tarkoittaa loputonta määrää herätyskellon soittamista ilman tulevaa yksinoloa, ulkovaatteiden pukemista, avainten kilistelyä jne. Vasta, kun koiraa ei vähempää voisi kiinnostaa nämä yksinoloa ennakoivat ärsykkeet, voidaan olettaa, että koira jää myös varsinaisen yksinolon alkaessa rauhallisena kotiin. Voi kuulostaa hankalalta, mutta jo valmiiksi kiihtyneen koiran kanssa yksinoloharjoitukset eivät tule onnistumaan. On huomattavasti helpompaa kouluttaa alusta asti rauhalliselle koiralle yksinolo, kuin aloittaa yksinolon reenaaminen kiihtyneen koiran kanssa, jonka odotetaan rauhoittuvan itsekseen.

      Kun yksinoloa pääsette harjoittelemaan, kannattaa jokainen harjoituskerta kuvata. Aikaa lisätään pikkuhiljaa ja jokainen pienikin hermostumisen merkki otetaan epäonnistumisena ja palataan harjoittelussa taaksepäin. Hermostumiseksi luetaan esim vaeltelu, läähätys jne jos koira repii tavaroita tai vanhempaa koiraa, ollaan menty metsään jo pidemmän aikaa.

      Eroahdistukselle on tyypillistä, että koiran stressitaso laskee ja kohoaa yksinolon aikana. Aikaväli vaihtelee yksilön mukaan, yleensä alussa koira on hyvin hermostunut, rauhoittuu hetkeksi ja aloittaa stressaamisen uudelleen 30-60 minuutin jälkeen, tässä kohtaa ihminen yleensä luovuttaa, kun lupaavasti alkanut harjoittelu ottaa takapakkia. Tämä kannattaa huomioida ja selvittää, mikä aikaväli teidän koirayksilöllä on, kun takapakkia alkaa tulemaan (ja sitä tulee), harjoittelussa edetään pienemmin askelin ja nostetaan aikaa vasta, kun koira pysyy täysin rauhallisena.

      Tekemisen jättäminen on kaksipiippuinen juttu.. Koiralle kannattaa enemmin pyrkiä opettamaan rauhallisuutta ja nukkumista yksinolon aikana. Jos koiralle jätetään loputon määrä aktiviteettejä, on teillä melkoinen homma keksiä koiralle tekemistä kuudeksi tunniksi. Samalla opetatte koiralle, että yksinollessa täytyy touhuta koko ajan, kun luut ja aktivointilelut on koluttu, koira alkaa etsimään muuta tekemistä ja siirtyy sohvan kimppuun :) Ruoka voi kuitenkin olla hyvä keino alentaa alun stressiä, mutta koko yksinolon ajaksi ei koiraa kannata opettaa touhuamaan. Luun voi antaa koluttavaksi, mutta tämänkin täytyy olla turvallinen rutiini, ei stressitasoa kohottava yksinoloa ennakoiva ärsyke.

      Oman eroahdistuskoiran kanssa kokeilin kaikki mahdolliset pikaratkaisut, jotka alussa saattoivat hetken toimia, mutta vasta järjestelmällinen koulutus tuotti tulosta ja koiran pystyi jättämään jopa täysin vieraassa paikassa turvallisesti yksin. Tämän koiran kohdalla aloitettiin herätysmusiikin vaihtamisella ja sinänsä jännä huomio oli, että alkuperäinen herätysbiisi laukaisi koirassa stressin koko sen elämän, vaikka se ei enää ollut eroahdistunut. Voimia ja pitkää pinnaa :)

    • huivipää

      Eroahdistus on pahimmillaan nuorella koiralla ja usein helpottaa koiran aikuistuessa. Häkistä meillä hyvät kokemukset, oli niin paha tuholainen että piti ottaa häkki avuksi. Nykyisin koira jää rennosti yksin ja häkkikin on jo myyty. Ei meillä vaan koira saanut mitään henkisiä traumoja, vaan on terve ja iloinen koira. Mistähän tuollainen väite kumpuaa? Meidän koiralle on rauhoittumisen opettelu ollut todella haasteellista, kun on niin vilkas jo rodultaankin.

    • kalliiksitulijooo

      Eroahdistus koiralta vaikuttaa.
      Joskus kun sekoitetaan rotuja,ei mietitä millaisia yksilöitä yhdistelmistä tulee.Voi tulla niin enerkisiä,ettei oikeen sopeudu sisälle yksin jätettäviksi,tuhoo paikat.Tuhoominen usein vähenee kyllä,ku ikää tulee,mutta kalliiksi se tulee myös.
      Eli joskus se edullinen sekoitus,voi koitua erittäin kalliiksi vaihtoehdoksi.Kaverilla oli,ei saanut pidettyä,kerrostaloasunto,rikkoi vaikka mitä,sohvat,autonpenkit,vessanoven,keittiönpöydän,kenkiä jne.Oli eroahdistusta,remmirähjää,agressiivisuutta vieraita ja vieraita koiria kohtaan.
      Kaveri kävi kolmella eri kouluttajalla, muttei vaan saanut koiraa hallintaan.Koiralle lopulta kolmen vuoden jälkeen hommattiin uusi osaavampi koti, pääsi maalle,kotiin jossa tilaa,aikaa,siellä sujui paremmin.
      Nyt kaverilla on ollut muutaman vuoden villakoira,se ei tuohoa,ihan eri maata entiseen verrattuna,ei vihainekaan kellekkään.Ei mitään ongelmia ollut sen kanssa.
      Usein ollaan tuosta juteltu,että kyllä hälle makso paljon saada mieleisensä,ja itselleen sopiva koira,sekotuksen joutu laittaa kiertoon, paikkojen tuhoomiset,koulutukset maksoi,ja kun ei vaan sitä osannut hallita,eikä kouluttaa.

      Toivottavasti löydät hyvän kouluttajan,ja onnistut koulutuksessa.Muuten on hankala koira käsissä.Ei se helppoa ole silloin,nähty on.

    • mietitarkkaanmitenteet

      Ei ole häpeä myötää valinneensa väärin,ja ettei pärjää koiransa kanssa.Monet laittaa koiran juuri siksi uuteen paikkaan.Eihän sille voi mitään,jos vaan ei koiran kanssa yrityksistään huolimatta pärjää.Se on vaan ite päätettävä että miten sitten tekee,yrittääkö viellä vai miten.
      Mieti seuraavaksi ainakin tarkemmin millaisen koiran otat,ja mihin tarkoitukseen.Tutki sopiiko rotu just sitten sulle.
      Ota seuraavaksi,rotukoira,paperillinen,ja hyvältä kasvattajalta.
      Niin ja voit ainakin kysellä,onko niillä vanhemmilla käytösongelmia,yms perinnöllisiä vkoja jne.Niin tiedät vähän mitä olet ostamassa.Sekoitus on arvoitus.

      Rotukoiria on muuten myynnissä edullisesti 1-4vuotiaita,ihan 300-500,nytkin on.
      A.......aikuisesta koirasta näkee heti,onko sillä ongelmia vai ei.
      Sekotuksiin voi tulla sellasia taipumuksia joita vaikee hallita,kuten liiallinen vahtivietti,jolloin kellän vieraalla ei ole kylään asiaa.Se o pitkä aika pitää kymmenen vuotta semmosta koiraa.

    • tuttuahuttua

      Milloinkahan kirkastuisi se tosiasia, että kukkahattuilulla ei vaan kaikkia koiria saada yhteiskuntakelpoisiksi. Nykyään on tarjolla pilvin pimein eläintenkoulutuspalveluja, nuoria naisia yleensä joilla todellinen kokemus on aika vähäistä. Todellinen ongelmakoira viis veisaa nakinheiluttajista. Omistajan lompakko vaan laihtuu mutta tuloksia ei saada. Kaikkia hallitsemattomia räyhääjiä ei saada maalle sijoitettua, lapsettomaan kissattomaan osaavaan kotiin hehtaarin aidatulle tontille. Omistaja kärsiköön tai vieköön ongelmakoiransa lopetettavaksi.
      Näitä koiria nimenomaan auttaisi vahva auktoriteetti ja koiran hallinta jolla pistetään rajat koiran käytökselle. Se johtajuus. Voimakasviettinen koira on oikeissa käsissä paras harrastuskoira.

      • maksanhyvästä

        Parasta on kyllä ennakoida, jättää se edullinen arvoistustaustainen seropi ottamatta.Niitä näkyy nytkin olevan paljon tarjolla uusiin koteihin, kun eivät ole ensimmäiset ottajat niiden kanssa pärjänneet.
        Ottaa mielummin selainen,jonka suku on nähtävillä,ja tiedossa.Eipä tule yllätyksiä.Ja mikä parasta,on kasvattaja jolta voi neuvoja kysyä,ja joka myös auttaa ongelmissa ihan kädestä pitäen.Halvalla ei hyvää saa,sano mun sanoneen....

        Mitä pienempi koira,sen pienemmät on ongelmatkin.Pieni ei tuhoa niin paljoa(meillä ei yhtään),pysyy paremmin käsissä(ei edes vedä), eikä syökkään paljoa.Ja iloa pienestä on silti isosti ;)


    • FuCkOfF

      Ap, tää on sun vikas. Olisko vaikeeta sitoa se kiinni johonki tai hankkiutua eroon siitä. Sillä ei ole kivaa olla yksin.

    • kukkohattu

      tuttuahuttua on ihan oikeassa. Ihmiset ei vaan halua uskoa vaikka omin silmin näkevät muutoksen esim. Milanin tv-ohjelmat. Ei se ole niin vaikeaa, mutta pitää ymmärtää koirien vieteistä edes jotain ettei vahingossa vahvista ei toivottua käytöstä ja myös miten oma olemus/ käytös vaikuttaa koiraan. Moni vahvaluonteinen koira jonka antaisi nuorelle namikouluttajalle hoitoon voisi hyvinkin nopeasti muuttua ongelmalliseksi tapaukseksi. En epäile yhtään. Kerran näin kun autosta tuli hemmetin iso ja selvästi lujan luonteen omaava uros seropi molossi. Oli vielä suht innokas kun lenkille oli lähdössä. Ajattelin, että tossa olisi kyllä haastetta ainakin itselle. Sitten ulos tuli omistaja autosta joka oli melkein parimetrinen järkäle kivikasvo mies. Heti kyllä selvästi huomasi kuka vei ketä lenkille.

      • koiramääräävauhin

        Kyllä ne isot koirat vie isoamiestäkin.Nähny olen.....jalat meni alta XD


    • Sorihanitaas

      Ongelma on siinä että laki kieltää voimankäytön,pelotteet ja vahingoitavat välineet eläimillä. Finlexistä voi tarkastaa vaikka. Tietenkin puuhapetet touhuaa piilossa lainsuojamattomina tästä huolimatta,mutta itse noudatan lakia ja tieteelliseen faktaan: koira muistaa ja ehdollistuu ruokapalkiolle.

      • tuttuahuttua

        Voimankäytön? Mitä hemmettiä? Voimankäyttöä on jo koiran pitäminen taluttimessa jos se siinä vetää. Pelotetta oikein käytettynä käytämme myös ihmisten lasten kasvattamiseen. "Odotahan vain kun isi tulee kotiin..."

        Eläintä ei saa satuttaa eikä pelolla kasvattaa, mutta voimankäyttö ja pelote on hieman eri asioita. Mielestäni sinä tulkitset lakia nyt omalla tavallasi, ylitulkinnaksi menee. Sinulla on ongelma, terveen järjen puute.

        Eläimen satuttaminen ja pelottelu eivät tuota hyvää tulosta, joten typeryyttä olisi sellaiset menetelmät. Parhaaseen tulokseen päästään auktoriteetilla joka on rauhallinen ja turvallinen. Koiranomistajan pitää ymmärtää koiran näkökulma ja arvomaailma ja osata käyttäytyä itse niin että koira arvostaa.

        Kimeällä äänellä vinkuva namiautomaatti on leikkikaveri, ei laumanjohtaja.


      • Sorihanitaas

        Ja siksikö meillä on polit täynnä ikähaitarissa 50-5v. johtajuustavalla kasvatettuja asiakkaita? Älä nyt viitsi johan se huomataan miten tehokasta (johtajuus) kuri on henkiselle puolelle. Auktoriteettisesta kasvatuksesta olen lukenut (nykyversio) missä lapselle sanallisesti selitetään pelisäännöt,ei pelkoa lietsoen.
        Millan ja PeVi tyyli on monelle aiheutanut oputtua avuttomuutta ja nousseita ell kuluja,koska koirat on alkaneet henkisen lisäksi reagoida fyysisesti.
        Itse olen piiska/nurkka tyylillä kasvatettu enkä ole kyseisten "kasvattajien" kanssa missään väleissä näin aikuisena. Menin etiketti kouluun hakemaan tavat talteen ja omaksuin kypsällä tavalla kunnon kansalaisen opit ;)
        Toki koulutuskin on sivistänyt,mutta pääpointti ollut sanallisessa ohjaamisessa ei pelon alla eläessä.


      • tuttuahuttua
        Sorihanitaas kirjoitti:

        Ja siksikö meillä on polit täynnä ikähaitarissa 50-5v. johtajuustavalla kasvatettuja asiakkaita? Älä nyt viitsi johan se huomataan miten tehokasta (johtajuus) kuri on henkiselle puolelle. Auktoriteettisesta kasvatuksesta olen lukenut (nykyversio) missä lapselle sanallisesti selitetään pelisäännöt,ei pelkoa lietsoen.
        Millan ja PeVi tyyli on monelle aiheutanut oputtua avuttomuutta ja nousseita ell kuluja,koska koirat on alkaneet henkisen lisäksi reagoida fyysisesti.
        Itse olen piiska/nurkka tyylillä kasvatettu enkä ole kyseisten "kasvattajien" kanssa missään väleissä näin aikuisena. Menin etiketti kouluun hakemaan tavat talteen ja omaksuin kypsällä tavalla kunnon kansalaisen opit ;)
        Toki koulutuskin on sivistänyt,mutta pääpointti ollut sanallisessa ohjaamisessa ei pelon alla eläessä.

        No nyt ei kyllä sun jutut ole enää koirankoulutuksessa lainkaan. Ikävää, että sinua on piiskattu lapsena ja olet saanut henkisiä traumoja siitä, mutta sellaista ei ole oikea johtajuus. Älä sotke asioita. Pahoinpitelyä ei ole kukaan tarjonnut hyväksyttävänä menettelynä. Ne eivät myöskään kuulu Millanin tai Vilanderin ideologiaan, joten kirjoitat pelkkää panettelua. Kuria voi pitää fiksumminkin.


      • Sorihanitaas

        Kolinapurkit,kurra,jäädyttely,
        tökkiminen etc. Eivät myöskään kuulu koulutukseen ne aiheuttaa nimenomaan paineistumista ja stressiä koiralle joka ei osu lain kanssa yhteen eli eläimen hyvinvointi ei ole taattu. Dominanssi koirilla on havaittu uusimpien kouluttaja havaintojen mukaan enemmän ytyä mikäli niitä yritetään paineistamalla tai impulsseilla taanuttaa.
        Namittajiakin on tänä päivänä kahta kuntaa: automaatit ja tekevät. Automoodilla syytävät joka tapaukselle namia kaikissa tilanteissa,kun taas tekevät hyödyntävät tilanteen mukaan laumateoriaa (turid rugaasin opeilla) tai automaatitusta.

        Siksi suosin mielummin nykyoppeja ja vielä enemmän kouluttajia jotka kehittää itseään alati vaikka se heidän pussistaan olisi hetkellisesti poissa. Pos. pos. enemmistö on toki automaatteja,mutta pari boxin ulkopuolelle menevää löytyy myös. Kouluilla kannattaa käydä vierailulla ja vertailla. Esim. omassa kaupungissa enemmistö on pevipohjalta toimivia vaikka eivät virallisella listalla olekaan ja namimaatit on vähemmistönä.


      • kovatotteeton
        tuttuahuttua kirjoitti:

        No nyt ei kyllä sun jutut ole enää koirankoulutuksessa lainkaan. Ikävää, että sinua on piiskattu lapsena ja olet saanut henkisiä traumoja siitä, mutta sellaista ei ole oikea johtajuus. Älä sotke asioita. Pahoinpitelyä ei ole kukaan tarjonnut hyväksyttävänä menettelynä. Ne eivät myöskään kuulu Millanin tai Vilanderin ideologiaan, joten kirjoitat pelkkää panettelua. Kuria voi pitää fiksumminkin.

        Niin, musta se sähköpanta huivin alla Milanin toimesta,kyllä on aika rajua koulutusta.Näkyy muutamissa otoksissa.Vaikka ihmiset haluaakin uskoa muuhun.Totuus on joskus vähän toinen, mitäköhän tapahtuu kun kamerat on kiinni,jos kameroiden aikanakin on tällipanta oltava.


      • realitty

        Ihmiset ei vaan tunnu käsittävän eroa koiran peruskasvatuksen ja ongelmakoiran korjauksen välillä. Kun kasvatus tehdään alusta alkaen oikein, ei koville otteille ole mitään tarvetta eikä sijaa. Ja sitten on pilattuja koiria, joiden käytös on sitä luokkaa että piikille kohta joutuisi. Näiden kanssa ei namitädit pärjää alkuunsakaan. Minusta hurskastelua tuommoinen.


    • yksinpuhelija

      Huikeata ajattelua.

    • masameikäläläinen

      Sähköpantaa, vibrapantaa tai mitä lie kaukosäädin juttuja sekä piikkipantoja ilmeisesti koirankouluttajat käyttävät ameriikoissa hyvinkin yleisesti. Varmasti todella tehokkaita apuvälineitä niille kouluttajille jotka osaavat käyttää niitä oikein. Ajoitushan on noiden kanssa avainsana ettei huvikseen painele nappia. Muuten voi mennä homma päin prinkkalaa. Netissähän on pilvin pimein videoita joissa koirat ovat menneet todella huonoon jamaan eikä varmasti mitkään namit auta enää. Esim. tällä "Miamin koirakuiskaajalla" on ihan jepulis pätkiä: https://www.youtube.com/watch?v=0Vyc8CVn3Rg Tuollainen koira ei välitä mistään purkeista tai nameista kun pääsee kunnolla möyhämoodiin. Ei pysty edes koskettamaan ilman suojapukua tai koppaa kun nappaa kiinni ja pahaa jälkeä tulisi varmasti. Tuollaiset on tietenkin todella, todella ääritapauksia se pitää muistaa.

      • eitarvettavaaralliselle

        Jos koralla on jo asiat niin huonosti,että luopuisin siitä,koska en usko että tuollaisesta voi koskaan tulla yhteskuntaan soveltuvaa ,turvallaista koiraa.Aina riski,että karkaa,tai pääsee puremaan jotakuta ohikulkijaa pahastikkin.Ei ole järkevää pitää muille vaarallista eläintä, ja riskeerata sitten kaikki muut.Se yhden koiran vuoksi.Parasta luopua vihaisesta koirasta,etteivät monet muut joudu sen puremaksi.
        Koira on koulutettava juurikin niin,ettei siitä tule luonnevikaista.Lempeästi mutta määrätietoisesti oikeaan/haluttuun käytökseen ohjaten.
        Liian kovat otteet,väkivalta,lyömiset/potkimiset saavat varmasti tollaisen aikaan.


      • no-mutta

    • todella_poikki

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1003
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      956
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      850
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      747
    5. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      741
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      707
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      702
    9. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      690
    10. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      108
      684
    Aihe