Bichon Frisen turkinhoito?

jnawxd

On kuulemma tolkuttoman vaikeaa, mutta selviääkö siitä? Meille tulossa sellainen.

Tahtoisin kysyä muutamia asioita, kun olen lukenut niin paljon erilaista tietoa.

1. Pitääkö turkki karstata joka päivä, joka toinen päivä vai esim. kolme kertaa viikossa? (jossain luki, että turkki jotenkin villaantuu tai vastaavaa jos tekee joka päivä, jossain taas luki, että ehdottomasti joka päivä)

2. Jos turkin karstaa joka toinen päivä, onko se sellaista hampaat irvessä vetämistä vai meneekö suhkoht helposti esim. puolessa tunnissa?

Olen tietoinen että siihen kun turkki pestään, föönataan yms. menee jotain pari tuntia, mutta eikai turkin ns. yleiskunnossapitoon mene niin kauan aikaa? :)

Trimmauksen hoidamme ammattilaisilla, ellemme itse innostu.

12

4261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ap

      Unohtui lisätä, että koira tulee ihan seura/lenkkeilykaveriksi :)

    • Sylvi

      Kai se turkinhoito on ihan omasta motivaatiosta kiinni. Ei se ainakaan omasta mielestäni niin paha homma ole kuin mitä väitetään. Toki pennun takkukausien yms läpikäyminen on melko perssiistä, mut se on vain niin lyhyt aika sen koiran elämästä. :)
      Itse pesen/föönaan/trimmaan piskini (perheessä 9v narttu ja 3v uros bichonit) kahden/kolmen viikon välein, enkä juurikaan välissä karstaile. Likaisen turkin kampaaminen katkoo karvaa ja sitä myöten edesauttaa takkuuntumista. Hyvä ja säännöllinen pesu sekä huolellinen takuttomaksi ja täysin kuivaksi föönailtu turkki on kaiken a ja o.. Siihen hommaan meneekin sitten parikolme tuntia helposti. :) Ja varsinkin kun koira ei tule näyttelykoiraksi, hommaa helpottaa se kun turkin voi pitää vähän lyhyempänä.
      Mutta kunnollisiin turkinhoitovälineisiin kehotan panostamaan. Villakoirakampa (harvapiikkinen) pehmeä karsta (suosittelen doggymanin karstoja, saa ainakin petenkoiratarvikkeesta tilattua ja varmasti muualtakin) sekä kunnon koirafööni on ihan ehdottomia. Huonoilla välineillä turkin hoito vaikeutuu huomattavasti. Ja trimmaan myös koirani itse. Joskun ne näyttää kameleilta ja joskus bichoneilta, mutta mulle henk.koht takuton turkki on tärkeämpi kuin ulkonäkö. :)

    • bikoonrais

      1. Karstauksen tarve riippuu koirasi turkin laadusta: paksu turkki vaatii enemmän karstahommia. Meillä on vankkaturkkinen bichon, ja aluksi oli huono hoitoaine, ja piti karstata joka ilta ja tuli takkua. Sitten löysimme sopivan, laadukkaan hoitoaineen, ja karstaamme koiraa joko pari - kolme kertaa viikossa (tuolloin menee ehkä 10 minuuttia per kerta) tai sitten joka päivä tosi lyhyesti, koska turkki ei ehdi takkuuntua päivässä ollenkaan. Koskaan ei ole huopunut liiasta karstaamisesta, mutta jos karstaa liian harvoin, huopuu varmasti.

      2. Jos käytät hyvää, laadukasta ja koirille tarkoitettua shampoota ja hoiroainetta sekä maltat pesun jälkeen föönata pitkään ja ihan rutikuivaksi asti, karstaus ei ole koskaan hampaat irvessä vetämistä. Meillä menee ehkä kymmenen minuuttia koko koiran karstaamiseen.

      3. Pentukoiran pesuun ja föönaukseen ei todellakaan mene kahta tuntia, ja aikuisenkin saa reilussa tunnissa - puolessa toista laitettua, jos ei ole näyttelyä varten tarkasti laitettavana. Pikkupennulla koko operaatioon voi mennä puolisen tuntia tai alle. Muutenkin bichonin turkinhoitoa mielestäni liioitellaan: pestäähän sitä itseäkin tai omien lasten hiuksia tms., ei se sen kummallisempaa ole :)

      Onnea tulevasta pennusta!

      • bichon frise

        Mikä pesu/hoitoaine kyseessä 2v Bichonin omistaja


    • Peetu kollilta

      Pesen ja raaputan sitzu/biconin noin kerran kahdessa viikossa ja käytän yes tiskiainetta jossa on sama PH kuin heidän omassa turkissa.Samalla en tarvitse maksaa petturi hintoja lajin sikaloille.Huuhtele rikkaasti ja käytä fööniä kuivaukseen jolloin kiharat "oikenevat".Leikkaa samalla kynnet koska ne nyt ovat pehmeitä leikattaviksi kylvyn jälkeen.Leikkaa joka kerta kun kylvetät! Älä trimmaa samalla kertaa sillä se on liian rankkaa yhdellä kertaa.Itse leikkaan turkin joka kolmas kerta=n.kerran kuussa.

    • siis iyy

      bichon frise?????????? sellai saatanan lamppuharja pöly huisku ei kannata ikinä ostaa myy pois jos sul on sellai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • jnawxd

      Kiitos kaikille viesteistä :) Alkaahan toi tulla selvemmäksi.

    • 3 krt Bichon

      Tuo kunnon turkkifööni on myös ehdoton apuväline ja säästää aikaa tosi paljon. Tavallisella tukankuivaajalla menee uskomattoman paljon aikaa ja lopputulos voi jäädä liian heikoksi (kosteaksi), joka lisää myös takkuuntumista.

    • kolemetoist

      Itse ainakin föönaan bichonini ihan tavallisella hiustenkuivaajalla ja karstaan samalla täysin kuivaksi ja suoraksi, menee n 15-20 min. Hyvänä on turkki säilynyt, kun ei kuitenkaan ole mikään näyttelykoira. Karstaan turkin läpi joka ilta, siihen menee n 10 min. Kurakeleillä käydään aina suihkuttelemassa lenkin jälkeen tassut ja maha, joskus täytyy pestä aamun pitkän lenkin jälkeen koko koira pikaisesti, siihen menee alle puoli tuntia kuivauksineen.

    • fghahga

      Itse harjaan koirani 1-3 kertaa päivässä..Sesse tykkää ja ei tuu takkuja.

    • Wella3

      Meillä on melkein 2-vuotias bichon tyttö ja heti alusta hankimme hyvän föönin, jolla turkin on saanut kuivattua 30min-1h riippue, miten hyvin esim. on kuivannut pesun jälkeen turkin ja kuinka pitkässä turkissa on. (Metro Air Force Commander-merkkinen kone).

      Karstaamista kannattaa kysyä kasvattajalta, joka osaa neuvoa, kun tietää millaisesta suvusta pentu tulee ja pystyy myös karvoja tunnustelemalla (ja vertaamalla) näkemään, millainen karva koirallasi on. Esim. meidän tyttö on sen verran hentokarvaisempi, ettei sille kannata karstausta harrastaa, vaan takut on selvitetty harvapiikkisellä (jossa ne piikit myös pyörivät) kammalla. Turkkia ei ole tarvinnut selvitellä kuin max pari kertaa viikossa, jos tehdään tyyliin ihan koko kroppa tiheällä tarkistuksella. Koiran turkki kasvaa ja kehittyy ja muuttuu varmasti iän myötä, joten sitä kannattaa myös ottaa huomioon, kun koiran turkkia hoitaa. Jos et pidä pitkässä "täydessä" näyttelyturkissa, on varmasti heppohoitoinen.

      Tärkeää mielestäni on, että sen turkin kuivaa täysin kuivaksi, ettei jää kosteaksi, koska joillain se voi jäädä sitten muhimaan ja aiheuttaa ihossa kutinaa, ja jos koira alkaa sitä rapsuttelemaan... siitä voi tulla pitkäkin riesa, jos pääsee tulehtumaan tai tulee esim. atooppinen ihottuma jne. mutta tämä on sitten jo geeneistä kiinni ja mielestäni sellaisia koiria ei pitäisi pennuttaakaan, joilla on todettuja ihosairauksia.

    • tassun jälki

      Meidän koira vedetään kakskertaa vuodessa kaljuksi.
      Eikä ole ollut iho-ongelmia.
      Koira pestään kun on siihen tarvis, ei muuten.
      Ei oo sen vaikeempi rotu hoitaa kuin muutkaan..................

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      189
      2286
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2094
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      171
      1893
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      171
      1692
    5. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      36
      1374
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1344
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      15
      1184
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1178
    Aihe