Metsästykseen todella pettynyt

Jämtlanderi

Vihdoin saan asian tänne kirjoitettua. Eli siis metsästin hirveä/karhua jämpti poijan kanssa n.3 vuotta ( koirakin siis 3. vuotta) Aloitin metsästyksen taas pitkän tauon jälkeen ja otin myös oman "oikean koiran" pitkästä aikaa.

Viime syksynä kun olin metsällä niin kävi erittäin selväksi nyky metsästäjien ahdasmielisyys. Ei jelpata kaveria koska on "väärän värinen" koira, ei oteta porukkaan kun on "väärän värinen koira" ja jopa vahingoitetaan koiraa KOSKA SE ON OLEVINAAN "VÄÄRÄN VÄRINEN"

Luin sen jutun "karjankarhukoira rasismi" ja ihan pahaa teki ihmisten ahdasmielisyys.
Koirani pahoinpideltiin alku syksyllä, koska ei "väärän väriselle" koiralle saa karhua ampua.
Olin vakavissani lopettamassa metsäsätyksen, mutta aina kun näin koirani silmissä onnelisuuden ja vapauden huuman kun pääsi metsälle jatkoin metsästystä hammasta purren, ja koiralta tuli välitön kiitos!

Istuin syksyn yksin hirvi/karhu passissa kun kaikki "oikean värisen" omistajat käänsi selkänsä. Eli onko kaikkialla tosiaan samlaista jos ei ota "oikean väristä koiraa" ??

Petyin syvästi nyky-ajan metsä "kulttuuriin". Olenko ainut, vai onko jämpti tosiaan "väärän värinen"

Ps; koirani toimii metsällä kuin unelma!

15

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ällistynyt

      Sillä ei ole edelleenkään mitään väliä, minkä värinen koira siellä metsässä juoksee - olkoon vaikka pinkki puudeli, jos se vain toimii! Älä ihmeessä lopeta metsästystä, vaan tuo jahtiporukoille julki heidän lapsellisuuttaan. Meidän seurassa on monenlaisia koiria, on puhtaita ja sekarotuisia, mustia ja harmaita - jopa punaisia! Meillä on aina mennyt hyvin siinä suhteessa, että kaikki koirat ovat päässeet samalla lailla etsimään ja tekemään töitä.

      Jos teidän seurassa ei porukka saa järkeä päähänsä, niin vaihda porukkaa, mikäli mahdollista.

      Koskahan ihmiset ymmärtäisi, että koira kun koira - kunhan se toimii!

      • Monia syitä

        Oliskohan ittellä peiliinkattomisen paikka?Kymmeniä vuosia hirviporukkaa seurannut ja meillä määräilevät päällepäsmärit ei saa koirilleen passimiehiä,koiran väristä riippumatta? Ja jos koira pelittää,siinä ei väenpaljous auta,muuta ,kun veto ja nylky hommis!


      • Jämtlanderi
        Monia syitä kirjoitti:

        Oliskohan ittellä peiliinkattomisen paikka?Kymmeniä vuosia hirviporukkaa seurannut ja meillä määräilevät päällepäsmärit ei saa koirilleen passimiehiä,koiran väristä riippumatta? Ja jos koira pelittää,siinä ei väenpaljous auta,muuta ,kun veto ja nylky hommis!

        Olenko minä päällepäsmäri?- Olenko?

        Samassa porukassa metsästänyt nämä kolme vuotta ja ukot oli kavereita siihen asti kunnes kerroin ottavani jämptin ja voisin kokeilla itsekin ajomiehen hommaa. Siinä vaiheessa alkoi jo roturasistisuus tulla ilmi ja ystävyys rakoilla.

        Sitten kun koira oli siihen ikään pääsyt että voi lähteä "oikeasti" metsälle, niin ukot jäi yksi kerrallaan "ylitöihin"
        Kaksi kertaa pääsin koirani kanssa porukan mukana metsässä käymään, sitten loppui kaikenlainen yhteyden otto ja porukka henki.

        Olenko päällepäsmäri? Enpä usko.


    • Parempi vaihtoehto

      Lopeta toki eläinten ammuskelu kateellisten ja salavihaisten seurueissa. Saat vain pahan mielen joutavasta porukasta. Miksi käyttäisit aikaasi tuollaisten tumpelojen seurassa? Eivät ne miksikään muutu.

      Siiry ulkoilemaan luontoon ilman aseita. Jätä eläimet rauhaan ja ryhdy perehtymään ympäristöön ja opi kunniottamaan kaunista luontoa.

      • Metsästävä Nainen

        Jos mahdollista,niin jatka,mieleistäs harrastusta,metsästyksen ja koiraharrastuksen parissa..Jossakin vaan vaikea vaihtaa porukkaa..On houraavia ukkoja porukat täys ja nuorempia ei kateuttaan tahdota kelpuuttaa sakkiin,vaikka ei enää tieltä mihinkää päästä..Täälläkin yritin olla kahdessa porukassa ja on pelittävä koira,mut ei annettu viedä mettään,aina vaan epäilivät,et en osaa ja koira ei osaa..Sitten löysin sellasen porukan,jossa olen saanut,koirani kanssa mennä metsään,aina kun on pyyntipäivä..Tulostakin on tullut,joka syksy useita kaatoja koiralleni..Viimesyksynä ehkä liiankin monta,koska 1 saman rodun omistava,vanhempi jäärä jo meinas repiä ihokkaansa,mut ei vakavempaa! Muut porukan jäsenet avuliaita ja kohteliaita olleet..Roturasismia ei ole ollut, mitä pientä huulenheittoa,joka huumorilla kuittailtu.Meillä porukas.Jänttejä,KKK.a ja Norskeja..Meillä asiat nyt hyvin,vaikka edellisis porukois oli,mieli maas,niinkun sinulla nyt..Mutta jospa se sinulla ja jäntilläskin vielä iloksi muuttuis? Tsemppiä vaan sinne...!!!


    • Latailija

      Jos sul toimiva koira kerta niin aletaan etsiä yhteyksiä karhujahtiin ja porukka kasaan. En roturasisti vaan pidän hyvistä koirista. syksylläkö pohj.karjalaan?

      • Latailija

        Tähän porukkaan sit otetaan kaikkia rotuja joilla oireita karhulle. Tasavertainen peli ja jokaiselle mahdollisuus, kiertosysteemi. Jokainen jonkin alueen käynyt putoaa kierron hännille. Ed.iltana arpa ratkaisee alottajan jne. Jos useita koiria niin kierto sen mukainen että joka koira saa kokeilla tasavertaisesti. Toi reilu 40e ei varm kaada karhulupana ko asiaa.


    • Jämtlanderi

      Kuulostaa tosiaan reilulta porukalta, ottaisin tarjouksen ilossa suin vastaan mutta en tiedä itsestäni "varmaksi" pidänkö tuollaisista "piipahdus porukoista".
      Eli tarkoitan sitä että asun niin kaukana että kävisin siellä asti metsällä max. 1-2 viikkoa ja sitten kotia kohti ;)

      onko kukaan käynyt semmoisella sivustolla kuin; Karhunkaatajankennel- Raiku karhujen kauhu.
      Tuolta on karhu perimät meijän Lucalle tullu :)

      • Latailija

        Otetaan karhulupa ja sen mukaan käytetään koiria, arvotaan käyttö järj. alueille. Älä ujostele, saat helposti 10 miestä passiin jos koirasi vähänkin kiin karhusta. katselin sivustoja et tuoppa vaan koira kokeiluun. Älä pety jos kaikki ei mene paperien mukaan. Täs porukassa ei kats papereita.


      • Latailija

        Tuntuisiko se sit pahalle jos sun koiralle saattaisi karhukaato sattua?


      • Latailija

        No, aletaanko asiaa vetää eteenpäin? Eiköhän muitakin koiranomistajia kiinnosta lähteä. Uskon niin. Reilusti kokeilemaan jos ei anna ni ei otakkaan, mut aina voi kokeilla. Mikä ois hyvä kokoontumispaikka pohjoiskarjalassa. Ruunaan lomapaikka vähän liian keskeinen. Onko siellä vielä ns lomapirtti paikka?


      • Latailija

        Olen yli 50v ukko etten enää leikkiä jupise jos jotain meinataan tehä.


      • Latailija

        Sie näissä ns viikon piipahdusporukoissa saisit arvokasta kokemusta ainakin jokasuhteessa. Ei ne leikkiretkiä ole 4:tä ylös ja maastoon. Keskipäivällä suunnilleen ruoka maastossa ja torkut ja homma jatkuu. 2 karhua on saatu 5v aikana.


      • Jämtlanderi
        Latailija kirjoitti:

        Sie näissä ns viikon piipahdusporukoissa saisit arvokasta kokemusta ainakin jokasuhteessa. Ei ne leikkiretkiä ole 4:tä ylös ja maastoon. Keskipäivällä suunnilleen ruoka maastossa ja torkut ja homma jatkuu. 2 karhua on saatu 5v aikana.

        Juu... Kiitos taas tarjouksesta mutta nyt kun hommaa lähdin ajattelemaan ja kyselemään eteenpäin niin mulla ja Lucalla ois nyt "karhu-tullin" virka ens syksyksi.

        Kyllä se haavakko karhujen jäljittäminen tuntuis käyvän aika passelisti tolle koirallekkiin. Kyllä se porukka metsästys saa taas vähän tauolle jäädä kun pestikin saatiin.


    • säälittäviä ne on

      Kerran eräs sankarimetsästäjä lupasi "auttaa" ja lopettaa koirani, koska ei ollut puhdasrotuinen. Sellaisia sankareita nämä ja baarista oli tulossa tietenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3604
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3288
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2418
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe