ulkoilutus

lenkit ok

Miten pitkiä lenkkejä teette koiranne kanssa ja montako kertaa päivässä? Monen ihmisen tekstistä saa sen kuvan, että ulkoilutuksiin menee vähintään 2,5h päivässä? Kenellä on tuollaiseen aikaa?

25

718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MK

      Meillä tehdään keskimäärin juurikin tuon 2,5h lenkkejä (aamulla n.1,5h ja illalla 1h) koiran kanssa. Joskus toki lenkkiaika päivässä jää 1-1,5h ja joskus viikonloppuisin saattaa mennä yli tuon 2,5h. Meillä on kaksi lenkittäjää, jonka aikataulut menee arkena ristiin sen verran että toinen hoitaa aamulenkin toinen iltalenkin. Viikonloppuna saatetaan sitten porukalla ulkoilla enemmänkin. Ei tuollaista määrää varmaan ainakaan säännöllisesti jaksaisi jos yksinään pitäisi homma hoitaa, eikä siihen riittäisi aikakaan.

    • se_on_siinä

      Kolme lenkkiä, joista aamulenkki 30 min, päivälenkki 1 - 1,5h ja iltaisin pikapissit.

    • Tötsö

      Aamulla 30-45 min
      Töiden jälkeen 30-45min
      Illalla 1-1,5h
      Viikoloppuisin sitten vähän enemmän ja arkisinkin jos vedetää treenisettiä

    • Näin meillä

      Neljä lenkkiä, aamulla 40min, päivällä 1-2 ja illalla 1-2, sekä iltakusetus 30-40min. Pitkien lenkkien pituus yleensä riippuu toisistaan, jos ensimmäinen lähellä/yli 2 tuntia, niin jäljempi tunti tai vähän yli/ali. Mutta alle 3 tunnin yhteisulkoilua tuo ei oikein sulata.

      Vastaus kysymykseen "Kenellä on tuollaiseen aikaa?"

      - jokaisella joka haluaa ettei koira häröile.

    • Joobax

      Muuttaisin tuota sanamuotoa "ulkoilutus" hieman... Eli koiran kanssa aktiiviseen tekemiseen menee varmasti vähintään 2,5 h päivässä. Jollei olla ulkona, sitten ollaan jossain treeneissä tai tehdään jotain juttuja kotosalla. Siksi koiran hankkijan pitäisikin olla ns. koiraihminen, jolle se koira ei ole "esine", jolle pitää "varata" aikaa, vaan koira on elämäntapa :) Joka päivä pelkkää lenkitystä ei tule 2,5 h.

    • 15+30+15

      Kyllä lenkitys (ulkoilu)aika perustuu myös koiran kokoon ja ikään. Pieni koira ei tarvitse tuntikaupalla ulkoilua, mutta sisäohjelmaa tietysti.

      • Kröhm

        Virheellinen väite. Pieniä koiria jotka haluavat paljon liikuntaa: jackrusselin terrieri, chihuahua, kääpiöpinseri, beagle, schipperke, shetlannin lammaskoira, kooikerhondje, papillon.. Nämä näin nopeasti ajatellen.


      • Ei ole lenkityksen määrä suoraan verrannollinen koiran kokoon tai ikään. Täällä lenkkeillään 7kg:sen 10-vuotiaan papan kanssa päivittäin yleensä 1,5-2h. Kesäkuumalla pappa ei enää jaksa pitkiä lenkkejä, mutta talvipakkasilla saatetaan tehdä kerralla 1,5h lenkki. Nuorempana meni helposti yli 5km lenkitkin, ja niin menee vielä nykyisinkin. Kunhan ei ole liian kuuma.


    • y67j

      Mä en osaa oikein laske meillä tuota liinkunnan määrää.. vaihtelee niin kovasti päivien ja työvuorojen mukaan.. meillä koirat käy yl.pv:ssä 4-5x ulkona.. pari pidempää 1/2-2h ja sitten pari pienempää n.15min.
      Välillä käydään koirakentällä tai juoksuttamassa pellolla/metsässä tai sitten "leikkideiteillä" kaverien koirien luona.. välillä tehdään lyhkänen lenkki jonka päätteeksi on tokoa/tottista.. 1-2x/vk käydään toko/tottis/suojelu treeneissä ja sitten kun lumet sulaa käydään pelto ja metsä jäljellä..
      Nyt meinasin kesäksi ostaa pyörään springerin,että josko alkaisi tuota kevyempää mallia sillä juoksuttamaan ja toisen kanssa sitten canicrossaamaan.. voisi sitten vaikka syksyllä käydä vetäsemässä AD-kokeen ;)

    • että silleen!

      Näin meillä:
      Aamulla n. 5-20 min lenkki.
      Koulun jälkeen n. 10-30 min lenkki.
      Iltapäivällä n. 15 min lenkki.
      Illalla n. 5-20 min lenkki.

      Omat koirani ovat 9 ja 12 vuotiaat.
      Lenkit tehdään aina sen mukaan miten vanhempi koira jaksaa. Toisinaan 10 min lenkki on vain roskikselle ja takaisin nuuhkimista ja toisinaan 1,5km hölkkä. Tämän lisäksi pihalla vapaana juoksentelua on 4x 30 min päivässä, jolloin nuorempi koira saa purkaa energiaa pallon perässä ja vanhempi pitää omat hupinsa haukkumalla taivasta. :)

      "Kenellä on tuollaiseen aikaa?"
      - Vastuullisella koiranomistajalla eli minullakin, vaikka olen yksin asuva opiskelija.

    • koirien ehdolla

      Mun koirille riittää 0,5-2 tunnin vapaana juoksu pellolla ja aina tuon jälkeen sammuvat melkein yö unille, ainut että herätän ne siinä 19 aikaan käymään taas ilta tarpeillaan, saattavat parit ilta painit repästä ja menevät siinä 19:30-20 yö unille.. Varsinkin jos kaveri tulee omansa mukana kans. Siellä nakella palloa nii pitkälle ku jaksaa ja niitä ne pinkoo ottamaan kiinni ja vielä et kuka ehtii eka. Sitten tietenkin koirien oma jahtaus leikit siihe päälle. Tänäänkin oltiin tuo 2h ja mukavaa koiranunta tuntuvat näkevän. Ja siis iso kokoiset koirat kyseessä, ei mitään pikkukoiria.. paino menee 23-35 välillä kun otetaan vielä kaverien koirat mukaan.

      Ovat todella lihaksikkaita ja hyvä kuntoisia tuollakin määrällä. Kunto hommasta tiedän sen, kun välillä käydään 10-20km pyörälenkeillä (lähinnä omaa kuntoa ylläpitämässä) ja koirat eivät ole läheskään yhtä väsyneitä, kuin tuossa pellolla juoksemisesta, ovat vain katomassa minua, et vielä kelpais pieni reissu pellolla.

    • Pen_tu

      Meillä ulkoillaan yleensä näin:

      - aamulla 30 min (joskus jopa tunti, jos on myöhäisempi herätys)
      - iltapäivällä vähintään tunti (yleensä 1 1/2 tuntia ja joskus esim. viikonloppuisin 2-3 tuntia)
      - illalla noin 10 minuuttia

      Jos on vapaapäivä, käytän koiraa neljä kertaa päivässä ulkona, mutta työpäivinä määrä jää kolmeen. Lisäksi koira saa mahdollisimman usein juosta vapaana koirakavereiden kanssa, se on kaikkein parasta liikuntaa.

      "...ulkoilutuksiin menee vähintään 2,5h päivässä? Kenellä on tuollaiseen aikaa?"

      Sellaisella ihmisellä, joka ansaitsee pitää koiraa. Jos ei ole valmis liikkumaan, ei pidä ottaa koiraa ollenkaan. Jos koira saa liikuntaa vaikka vain puoli tuntia päivässä, se joutuu viettämään vuorokaudesta 23 h 30 min sisällä. Jaksaisitko itse vain maata sisällä ilman mitään virikkeitä? Toki liikunnan suuri määrä ei kuitenkaan automaattisesti takaa sitä, että on hyvä koiranomistaja, vaan koira tarvitsee myös muutakin, kuten aivojumppaa ja leikkimistä.

    • lenkille mars

      Olen sitä mieltä,ellei ole aikaa koiraa ulkoiluttaa ja viettämään sen kanssa aikaa niin kannattaa tyytyä johonkin muuhun lemmikkiin kuten akvaariokaloihin.Meillä lenkkeillään kahdesti päivässä tunnin lenkki ,joista toinen on metsässä vapaana telmimistä.,mahdollisesti pidempäänkin ja kolmas lenkki on lyhyempi. Käyvät myös välillä pihalla pissalla.

    • tätihenkilö

      Aamulla n. 20 minuuttia, ruokatunnilla n. puolenpäivän aikoihin 1 h (tämä lenkki jää väliin pari kertaa viikossa, kun koira kotona yksin päivän) , iltapäivälenkki n. 1 h joskus neljän jälkeen, iltalenkki 9 aikoihin noin 30 - 45 min.

      2,5 - 3 h tulee päivässä normaaleina arkipäivinä. Viikonloppuisin käymme pitemmillä kävelyillä ja harvemmin eli kolmesti päivässä. Silloin tulee käytännössä 3 - 6 tuntia ulkoilua, sisältäen kahviloissakäynnit, kaupoissakäynnit (yllättävän moneen pikkukauppaan pääsee koiran kanssa)

      Hyvin riittää aika, tosin muita harrastuksia ei juurikaan ole. Mitenkään urheilullinen perheemme ei ole eli vauhti on enempi löntystelyä ja pallonheitot puistossa sun muu toiminta lasketaan mukaan ulkoiluaikaan.

      Sadetta ja pakkasta ja kylmää tuulta inhotaan kaikki, huonolla ilmalla ulkoiluajaksi jää 0,5 - 1 tuntia päivässä.

      Ollaan ehkä vähän outoja silti, nimittäin hommataan koiralle lapsenvahti, jos lähdetään miehen kanssa kumpikin yhtä aikaa iltamenoihin :)

    • rot ja ran

      AIKAA?Esitän AIKA kysymyksen toisin päin? Mulla ei kyl kauheesti jää töiden lisäksi aikaa muuhun kuin kodin pystyssä pitämiseen ja koiriini!

    • ?!

      miten kaikki kerkeävät ulkoiluttamaan koiria aamuisin!?

      • Herää tarpeeksi aikaisin niin kerkeää hyvin.


    • Hakiksen kundi

      Aikaisin aamulla 1, aamupäivällä 1/2, iltapäivällä 1 ja illalla 1/2 eli yhteensä noin kolme tuntia. Isokokoinen terrierimme vaatii kunnon ulkoilut. Aikaa on, kun koiran emäntä ja isäntä ovat jo eläkkeellä ja pitävät itsekin ulkoilusta. Ilman koiraa tuskin tulisi näin hyvin ja terveellisesti liikuttua.

      Ennen koiran hankintaa kannattaa miettiä tarkkaan, onko sen ulkoiluttamiseen aikaa. Myös sijaisulkoiluttajat on varmistettava etukäteen flunssapäivien varalle.

    • Samaa mietin minäkin...miten kerkee aamulla 1 tunnin lenkittään? Jos menee töihin kuuteen, ja työmatka kestää bussilla tunnin..pitääkö nousta ennen neljää lenkittään koiruus? Ei kait se tarkota, ettei oo koiraihminen?, jos ei aamuyöstä koiraansa lenkitä, vaan käyttää pissalla/kakalla, ja lenkitykset jää iltapäivään ku töistä palaa...ja viel iltasella ulkoillaan pissatukset ennen maate menoo. Vkloput on tietty erikseen. Sillon mahollista aamustakin pitempään reissuun :)

      • Rotikkarinsessa

        Aamusta ei välttämättä tarvitse tunnin lenkkiä, mutta se aamulenkin lyhyys pitää sitten korvata jotenkin muuten päivän mittaan.

        Mekin joskus huvin vuoksi tehdään pienehkö aamulenkki, mutta samalla sitten siinä lenkillä otetaan myös treeniä, jolloin koira saa liikuntaa ja aivotyöskentelyä samassa, jolloin se väsyy tehokkaammin. :)


    • Rotikkarinsessa

      Täällä koiran hihnalenkit kestävät 15 minuutista 3 tuntiin riippuen niin paljon siitä mitä tehdään, missä mennään, kävelläänkö reippaasti vai saako koira haistella ja karsia tienvieruspuita ja ilmasta. Lisäksi sitten pyrin siihen, että vapaanaoloa tulisi päivittäin vähintään tunti, puistossa tai jossain metsässä tms.

      Sen lisäksi koiran kanssa harrastetaan ja tehdään muutakin, tokoa, uintia, näyttelyitä (ne tosin ovat lähinnä minulle, omistajalle, hupia ja ihmisten ilmoilla olemista - koira vain kulkee mukana ja tottuu siinä samalla isompiin ihmis- ja koiramassoihin ja opettelee, kuinka siellä käyttäydytään) ja yleistä arkikäyttäytymistä.

      Eli ulkoiluun meillä menee aikaa vähintään 3,5 tuntia/päivä (2,5 h hihnalenkkejä tunti vapaanaoloa: arkisin tehdään neljä lenkkiä, viikonloppuisin usein enemmän) ja sen lisäksi sitten tunnista eteenpäin harrastuksiin ja muuhun tekemiseen.

      Ja oikein hyvin riittää aika, vaikka minäkin käyn koulussa välillä 8-16 ja siihen päälle muut omat touhut; kaverit, mahdolliset työkeikat, "tuulettumassa" käymiset sun muut. Ja nukkuakin ehdin vähintään 6 tuntia yössä.

    • Smurffi

      Jaahah, tarttis läheteekki ulos..

      Onkos teidän mielestä ok vai liian vähän jos koiraa lenkittää aamul 15-20min, iltapäiväl 30-60min, illal 20min ja ennen nukkumaanmenoa 5min. pissatus?

      Ihan rauhallinen on kotona eikä tuhoa paikkoja.. Keskikokoinen rotu.

    • häkittäjä

      missäs tästä ketjusta on tarhakoirien omistajat ja ne joiden koira oleskelee vapaasti pisassa ja sisällä. Silloin käydään kerran päivässä, yleensä iltasella virkistyslenkki, kun pissat ja kakat on tehty ulos koiran tarpeen mukaan.

    • riippuu säästä

      Riippuu säästä.Menen aina metsän reunaan kun täällä maaseudulla asun ja koira kiertelee missä kiertelee,kun keittelen kahvia.Koira on tarpeeksi lenkkeillyt kun hakeutuu jalkoihin koisimaan.Kesällä 6kk vaeltelemassa eli koira saa lenkkeilyä noin 8 tuntia päivässä ja ulkona 24/7 vapaana yleensä.

    • Qunttu

      Meillä myös (niinkuin joillakin muillakin)
      - Aamulla herättyä tunnin lenkki (tai vaihtoehtoisesti puoli tuntia)
      - Ruoka
      - Päivällä koulusta tultua puoli tuntia (tai vaihtoetoisesti tunti)
      - Ruoka
      - Illalla puoli tuntia

      Yleensä aamulla tulee tehtyä tunnin lenkki, mikä saa koiran rauhoittumaan poissaolon ajan sillävälin kun olen koulussa (mutta eipä tuo muutenkaan rieku, siltti varmuudeksi) (tietää heräämistä klo 5.30) mutta toisinaan, jos aamulla laittautuessa ja miettiessä mitä laittaa päälle menee aikaa, lenkitän aamulla puoli tuntia. Sitten taas listassa mainitulla tavalla.
      Aamulla ja illalla on 'hihnalenkit' mutta päivällä mennään koirien ulkoilutusalueelle (mikä lukee ihan kyltissä) olemaan irti (tottelee käskyjä niinkuin yhteiskuntakelpoisen koiran kuuluukin).
      Toisinaan pidän koiraa myös vapaalla lenkkipoluilla, mutta jos tulee ihmisiä vastaan, niin laitan koiran kiinni. Kyllä se luoksetulo kannattaa opettaa pennusta pitäen ja vahvistaa herkuilla, jos meinaa unohtua. On nimittäin suuri ilo sitten myöhemmin :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4935
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3124
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe