Minkä talon rakentaisit?

Nyt tai ei koskaan

Meillä on niin loistva tontti etten sinne nyt mitä tahansa haluaisi köhätä kasaan, joten minkä ihmeen sinne laita. Mitään en suostu tekemään itse eli pakettitalo.
Hassua kyllä Kastellin ja älvärinkohdalla jälkimmäinen on voittanut. Sitten ols viellä kilpailussa Jukktalo , aitotalo, helmitalo, jetta-talo älsby,ja kannustalo. Mikä näistä on paras?
Ja miksi ? Haluan talon jota voin tuunata ja mikä on koti ei näyttelykappale. Siis ei mikään ylimoderni vaan perinnetalo punaisellakatolla yms...

29

2889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastaava tjo

      Kastelli hoitaa reklamaatiot surkeasti, niistä saa vääntää kättä kyllästymiseen asti, eivät ota vastuuta asioiden kuntoonsaattamisesta.

    • Omatalo rulez

      Ehdottomasti Omatalo!

      • Oulusta tereissii

        Osta omatalo, ilmaa vuotava hometalo! Tutustu Oulun rakennusvalvonnan virallisiin ilmavuotomittausraportteihin ja tee päätöksesi!


    • nyt tai ei

      Omataloa ei tule se päätettiin kun tutustuttiin kallis kastelli ja Kastellia ei tule, koska kallis rintamamiestalo.

    • MMAM

      Suunnitteluta talosi yksilöllisesti tarpeisiisi. Teetä suunnitelman perusteella se pitkästä tavarasta jollain seutukuntasi hyvämaineisella rakennustoimistolla avaimet käteen. Nautiskele torpastasi joka istuu tonttiisi ja tarpeisiisi toisin kuin naapureittesi väkinäiset pakettiratkaisut. Onnea matkaan.

      • Omatalo is In

        Voihan sitten senthään. "Kysyn ja vastaan ittekseni..". Oisit ees laittanut mainokses tähä välii, -tananan pönttö :(


      • neuvon sua
        Omatalo is In kirjoitti:

        Voihan sitten senthään. "Kysyn ja vastaan ittekseni..". Oisit ees laittanut mainokses tähä välii, -tananan pönttö :(

        Älä kirjoittele nettiin kännissä, viet vain tilaa.


    • SikaTepi

      Ehdottomasti Älväri, se on paras kaikista! On muovimattoa seinissä ja lattioissa, notkuva lattia, ampuma-aukot ikkunoiden yläpuolella jne.

      • Keliaakkos

        Älväri ehdottamast! Tuunata voit sitä miten paljon halua esim terassi niin pajo, että voitte kyläläste kansa pitää vaika lava tansit, sit voi muovimaton vaika vahtaa hiema trentikkäämpää laminaatiin ja yläkerta varakseen tähtitaivas letlampuilla sekä saunan voi sävyttä supisanavahalla vaikka mustks... vitu siinä taivas on vaa ranana!


      • Keliaakkos
        Keliaakkos kirjoitti:

        Älväri ehdottamast! Tuunata voit sitä miten paljon halua esim terassi niin pajo, että voitte kyläläste kansa pitää vaika lava tansit, sit voi muovimaton vaika vahtaa hiema trentikkäämpää laminaatiin ja yläkerta varakseen tähtitaivas letlampuilla sekä saunan voi sävyttä supisanavahalla vaikka mustks... vitu siinä taivas on vaa ranana!

        ..nii ja ne alspytalon valkoiset kattopeltilistat voit mmalata punasxs vaika pansarimaalila...


    • perinnetalon puolest

      Laitoin Kannustalon mansardi-Rauhalan 245 m2 punaisella katolla. Työläs projekti oli, teetettynäkin, mutta lopputulos on kyllä ollut vaivan arvoinen! Ja arvokas tontti on saanut arvoisensa rakennuksen.

      Älä tyydy älväriin sinäkään, jätetään parakit ruåtsalaisille.

    • VTUNAPINAT!

      Jorma-Talo tiätty! tai Pena-Hus...
      Vai antaisitko arkkitehdin suunitella unelmasi..

    • Nyt tai ei milloinka

      tiettäkö joku jotain muurametaloista millaisia ne ovat laadultaan?

      • Presnev

        MUURAMETALO= moduulielmenttipaskaa... myös mahdollinen homepommi (vaneri trossipohja)... Mutta hei!, sieltä ostetaan mistä halvimmalla saadaan!


      • Rahat meni!
        Presnev kirjoitti:

        MUURAMETALO= moduulielmenttipaskaa... myös mahdollinen homepommi (vaneri trossipohja)... Mutta hei!, sieltä ostetaan mistä halvimmalla saadaan!

        Ei pärjää Omatalolle. Meidän talossa vaihdettiin jopa raportti - Omatalo ei homehdu, vaikka tämä kyllä vuotaa edelleen saumoista ja parta alkaa taas kasvamaan!


    • ehdottomasti

      Kannustalo

    • mites..

      Herralatalo..?

      • Jokeri tai Eemeli

        Jos haluat laadukkaan moduleista koottavan valmistalon niin se on Jokeri-talo. Jos taas haluat pelata omilla pohjaratkaisuilla ja monimuotoisempaa kuin mihin modulitalot ei taivu niin ota yhteyttä urakoitsijaan nimeltä Eemelitalo,joka tekee sulle hyvää rakentamistapaa noudattaen avaimet käteen talon suurelementeistä omalla pohjaratkaisullasi.
        Unohda Konkurssikypsä suomalaisen pientalorakentamisen maineen pilaava Omatalo.


    • TOIMITTAA
    • Todella pettynyt

      Älä ainakaan Jettaa. Laatu kaukana siitä mitä itse kehuvat. Meillä TODELLA HUONOJA kokemuksia. Meillä projeksi kestänyt nyt kaksi vuotta eikä vielä päätöksessä. Kuluttaja-asiamiehen kanssa saadaan asiaa nyt selvitellä.

    • Kananen

      Me harkitaan Muurametaloa. Tehtaalla kuivissa sisätiloissa tehty elementti kuulostaa Suomen säissä fiksummalta kuin taivasalla rakennettu.

      • Kukkolainen

        Me taas mietitään Omataloa :) Se on tehty vielä kuivemmissa tiloissa.


    • Terveydellisyys = 1.

      Merkillä ei väliä, kunhan talosi rakenteet ovat oikeanlaiset. Suomessa ovat allergiat lisääntyneet viimeisen 30-40 vuoden aikana räjähdysmäisesti verrattuna muihin maihin.
      Usein syytä etsitään ravinnossa olevista lisäaineista, mutta ne ovat muissakin maissa samaa tasoa. Yksi olennainen ero on kuitenkin olemassa mitä ei ole vielä kunnolla tajuttu eikä tutkittu, mutta tullaa pian tutkimaan.
      Se on suomalainen talonrakennus ja ilmanvaihtojärjestelmä, jollaista ei muualla käytetä.

      Ihmisen elimistö on kehittynyt toimimaan ulkotilan kaltaisessa luonnollisessa ilmankosteudessa. Jos elät liian kuivassa se rasittaa limakalvoja ja altistaa allergioille. Lisäksi ilmanvaihtojärjestelmä kerää putkistoon valtavasti epäpuhtauksia jotka kiertävät asunnossasi jatkuvasti.
      Paras talo on siis rakenteiltaan mahdollisimman luonnonmukaisesti toimiva ja kaikki muovipussitalot kannattaisi unohtaa.

    • Pitkään jatkuneen pohdinnan jälkeen olen valmis vastaamaan esittämääsi varsin mielenkiintoiseen kysymykseen. Ja yritän seuraavassa tarkastella aihetta näkökulmasta "mitä itse tekisin tilaajan roolissa"....

      Ensinnäkin on syytä muistaa, että kaikki tähän "leikkiin" osallistuvat haluavat/ansaitsevat palkkansa - eli ensimmäinen ohje on välttää ylimääräsitä ja/tai kahteen kertaan tehtävää työtä. Tuosta luonnollisena seurausena on se, että todella fiksu rakennuttaja ei luota lupaukseen "ilmaisista luonnoksista". Itse lähtisin siitä, että taloni luonnosteleetalotoimittajista riippumaton taho. Tai talotoimittajan luonnostellessa kotini, ostaisin nuo luonnokset itselleni, jotta voisin estoitta kilpailuttaa niitä kuvia.

      Kun taas toisaalta muistelen, että talopakettifirmoilla on myyntikaatteesta rahoitettavina palveluinaan mm. myyntiverkoston ylläpto, markkinointi yms. Iselleni tehdessä kuormittaisin tuota organisaatiota mahdollisimman vähän - lähestyisin tarjouskyselyllä suoraan talotehdasta - tarjotkoon joko suoraan tai edustajansa välityksellä. Lisäksi ottaisin tarjouskisaan mukaan pari...kolme paikallista toimijaa - niillä kun on noihin markkinointikustannuksiin liittyviä kilpailukykytekijöitä. Ja jos omaisin yhtään hankinta ym. valmiuksia, tutkisin myös "omajohtoisen vaihtoehdon" eli sellaisen, että pestaisin työntekijät suoraan palkkalistoilleni ja tekisin hankinnat itse...

      Ja veikkaukseni lopputulemasta kertoo, että omista valmiuksista riippuen kilpailukykyisin vaihtoehto olisi: omajohtoinen rakennuttaminen... vain huonoilla omakohtaisilla valmiuksilla päätynen ostamaan valmistalon joltain valtakunnalliselta toimijalta... nuo paikalliset talontekijät kiilannevat tuohon väliin.

      Mutta yhteenvetona toteiaisin, että kaikille konsepteille tuntuu riittävän asiakkaita, joten tuskin niistä kukaan on täysin kelvoton.

    • Tomppa

      Omatalon ostin ja ostaisin edelleenkin.. Vähän huoletti nuo Finndomon saneeraus hommat ja ihmisten peloittelu täällä mutta Omatalo jatkoi toimintaa omalla tuotemerkillään/uusien omistajien voimin Sonkajärvellä ja vastaa tietääkseni tehdastakuista/reklamaatioista vaikka teinkin kaupan aikoinaan Finndomon kanssa. Toivottavasti en ole väärässä.. Minulla ainakin homma toimi..

      • Herää.

        Mitkä ihmeen uudet omistajat ? Samojahan ne on kun Finndomossakin ! Uusi yhtiö vaan piti perustaa, kun edellisen piikkiin ei saanut enää ostettua tavaraa velaksi ja maine ehti menemään alta.... sama konkkatouhu jatkuu nyt sitten vaan pari kuukautta pidempään ennen kuin karahtaa pohjaan lopullisesti.


    • Jeesu

      Pikanttitalot suunnittelee talon asiakkaan toiveiden ja tontin mukaan yksilöllisen talopaketin. Käsittääkseni yksi laadukkaimmista valmistajista, ja saa just sellasen talon kun haluaa. Alvsbylatoja yms. mahtuu 13 tusinaan, ja noista huomaa että kaikessa on menty just siitä missä aita on matalin.

      • hohoijjaaa

        Pikantti - Palvelu loppuu just siihen pisteeseen kun nimet on paperissa. Toimitusajat ei pidä paikkaansa ja kun kiire yllättää, ketään ei saa kiinni. Ei hyvä.


    • Ertti

      Joku mainitsiUrakoitsijan nimeltä Eemelitalo tai Eemelitalot. Sitä firmaa ei kyllä uskalla suositella, aivan kehnoa työtä, mahdottomia vääntämään ja kinaamaan urakan rajoista, ja siitä kuka maksaa aivan selvän heille kuuluvan työn. Karmea tapaus. Jukkatalon elementtejä voi kyllä suositella, mutta pitäis löytää joku hyvä urakoitsija . ..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      469
      11005
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      316
      7629
    3. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      28
      4615
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      340
      2407
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      1817
    6. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1663
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      192
      1410
    8. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      188
      1313
    9. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      6
      1194
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      54
      1028
    Aihe