Hyväksyttekö spondyloosia sairastavan koiran käytön jalostukseen

Tyhjät kolinapurkit!

Ylipäätänsäkin rajanvetoa ja keskustelua sairauksista!

35

916

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväksyisittekö

      epilepsiaan kuolleiden koirien sisaruksen käytön, wobleria periyttäneen lähisukulaisen käytön, silmäsairaan lähisukulaisen käytön, t-eh palkittujen käytön

    • kysymys

      entä jos on käytetty sydänsairasta jalostukseen...

    • ei hyväksytä

      ..mutta aika sairasta touhuahan tuo tuntuu joidenkin kohdalla olevan :(

      • Töttöröööö

        Näyttelytulokset on veteen piirretty viiva.. Esim T; n voisaada laiha nuori koira.


    • ei hyväksytä

      itseltäni jäi huomioimatta nuo näytelytulokset. Se on totta, mitä "töttöröö" edellä kirjoitti. Tosin siinäkin kohtaa tulee mieleen, että jos koira nuorena ja kesken kehityksen saanu esim T ai H näyttelyssä, miksei sitä voisi käyttää sitten myöhemmin antamassa niitä "näyttöjä" mikäli niitä on.

    • koiranet kertoo

      hoikuudesta harvemmin T jos koira muuten rodunomainen. ei kai kukaan tuo koiraa luurankonlaihana näyttelyyn? ja jos on tuonut ja koira hieno niin miksi ei hae perempia tuloksia ennen jalostyskäyttöä.

      terveystarkailussa ja tuloksissa kannatttaa kiinnittää huomiota myös vanhempien vanhempiin ja sisäruksiin ennen huutelua käytämme vain terveitä koiria ja sukuja.
      rahasta kasvattavat ei näihin perehdy! sydämmellä.. joo joo

    • Kokemus ja järki!

      ^noviisit kasvatin omistajat voivat erehtyä tuomaan koiran esim junnuihin laihana. Useinkin on nähty. Toisaalta kasvattaja varmasti osaa katsoa aikuisesta koirasta rakenteen ja suvun ilman näyttelytuloksiakin. Ideaali tietysti olisi että jalostuskoira olis valio , mutta asioissa ja kasvatin omistajissa on aina monta puolta!
      Suomessa pelkästään rahasta kasvattajia ei ole koska se on käytännössä mahdotonta! Kulut on isoja ja pentuekoot vaihtelevia jne.. Tiedän että tähänkin joku älähtää mutta pitempään kasvattaneet tietävät mitä tarkoitan! Vielä; terveitä sukuja ei ole vaan kasvattaminen on mm sairauksien kanssa luovimista käyttämällä tervettä jalostuskoiraa..

    • lillakarnillan

      tännekinhän vois alottaa tämmösen keskustelun ihan omalla nimellä eikä huudella puskista, vai oliko tarkotettu provoks, samatenhan nuo jotka vastailee viestiin toisia mollaten vois laittaa nimensä, eikö olis reilumpaa koko rotua kohtaan...
      terv vuokko jormakka

      • Tekopyhyys loistaa

        Mielestäni kukaan ei oo täällä ketään morkannu ja nimiä ei oo sanottu. Ehkä sun pitäs kattoo ite peiliin ja miettii että miks niin kovasti älähdät kun joku täällä ottaa tämmösen aiheen puheeks.

        Ja ihminen joka käyttää nimimerkkiä, jota ei oo ees rekisteröity S24:ään ei pitäs saarnata toisille siitä että kun eivät uskalla omilla nimillään keskustella. Tekopyhääkö?


      • Tekopyhyys loistaa kirjoitti:

        Mielestäni kukaan ei oo täällä ketään morkannu ja nimiä ei oo sanottu. Ehkä sun pitäs kattoo ite peiliin ja miettii että miks niin kovasti älähdät kun joku täällä ottaa tämmösen aiheen puheeks.

        Ja ihminen joka käyttää nimimerkkiä, jota ei oo ees rekisteröity S24:ään ei pitäs saarnata toisille siitä että kun eivät uskalla omilla nimillään keskustella. Tekopyhääkö?

        eiköhän mein kennelnimi ole tänne käyttäjäks rekkaroitu ja samaten mun oma nimi on reilusti alla, että pitäskö opetella tutkimaan ennenko hutkimaan vai kattositko peiliin, ei vaikee arvata kuka tonkin on kirjottanu:)


    • koiranet täällä

      kokemus ja järki: olet osin oikeassa. mutta eikö voisi vähemmän sairata sukuja jatkaa. jos tausta isällä ja isän suvulla jo kyseenalaone terveyden monilta osaalueilta, miksi kehua terveiksi suvultaan kun eivät ole. railiusti vaan omienkin sairauksita keskustelemaan julkisesti jos muitakin voi syyllistää.
      ei valio tee kourasta jalostuskoiraa vaan terveys já hyvä luonne yhdistettynä rodunomaisuuteen jha mielellään voisi olla jälkeläisnäyttöä terveyden ja luonteen lisäksi myös ulkomuodollisesti. muutakin kuin ne 4 jalkaa, pää,häntä, korvat, silmät mm. löytyy niiltä ihanilta poikasilta isonakin

    • einsteinpÖLLÖ

      epilepsiaan kuolleiden koirien sisaruksen käytön, wobleria periyttäneen lähisukulaisen käytön, silmäsairaan lähisukulaisen käytön, t-eh palkittujen käytön ....
      ................Minusta ainakin anxious kennel on tosi hyvä, suosittelen lämmöllä!
      Ei varmaan yhtään T-EH koiraa kaikilla titteleitä. On ollut ihan vuoden kasvattajakin.

    • Höpöpöpöpöpö

      Mitä tämä periyttää?
      http://www.kennel-dogge.ru/cms/cms.php?/pages/males/eng
      (Kair del akela)

      http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI22725/09&R=235.2

      Ei perinnöllisiä silmäsairairauksia (lukee sivulla). Kai Suomessa silmätohtorit on iha huonoja..?
      Myös Jerker Mårtenson? Tai Päivi Vanhapelto?
      Edellä mainitut ovat tutkineet minun koirani silmät.
      Sairaus periytyy todennäköisesti usean perintötekijän yhteisvaikutuksesta nk.
      polygeenisesti.
      Wobbler, Akelan periyttämääkö?, Tuskin! Vaikka Ryssäkoiraa on nyt helppo haukkua, mutta tätä Ryssäkoiraa on käytetty suhteellisen paljon, siementä on säilössä Ranskassa, suht hapokkaalla hinnalla myynnissä.. Ei kai ihan wobbler-kunniaa kokonaan Ryssään nakata!?
      Jos on jollain epäselvyyttä tämän asian suhteen, ota yhteyttä suoraan minuun. Fakta on faktaa ja fiktio on sitä itteensä.
      Terveisin Anneli Kuvaja

      • lejeerinki

        Suhtautuisin suurella varauksella Venäläisiin doggeihin. Valitettavasti taustoista ei voi tietää totuutta ja moraali siellä ei ole ollut samaa luokkaa kuin täällä!
        Yleensä (Itä)merta edemmäs kalaan lähteminen tuottaa lisää sairaita koiria.


      • tervetuloa ulkosiito
        lejeerinki kirjoitti:

        Suhtautuisin suurella varauksella Venäläisiin doggeihin. Valitettavasti taustoista ei voi tietää totuutta ja moraali siellä ei ole ollut samaa luokkaa kuin täällä!
        Yleensä (Itä)merta edemmäs kalaan lähteminen tuottaa lisää sairaita koiria.

        Se on sinun mielipide,
        Onko sama suhtautuminen Ranskalaisiin koiriin, Italiaisiin?
        Suosittelen tutustumaan sukutauluun.
        http://kinologclub.narod.ru/pedigree/greatdane/6akela-eng.htm
        Jos yhdistän kaksi italian tuontia, tai puolan, koirien takaa löytyy ranskalaista linjaa.. Minkä maalaisia pennut ovat??
        Lejeerinki, juttelen mielelläni kanssasi, soittele =)

        terveisin Anneli Kuvaja


    • ....

      Kair del kennelin omistaja on myös koiranäyttelyissä tuomarina arvosteli tanskandoggeja viime vuonna virossa.
      minä en sitä ihmistä ainakaan pidä ihan pilipali moraalittomana venäläisenä

      anneli Kuvaja

    • ............

      Minun osalta kirjoittaminen tälle palstalle loppuu, mielipiteitä saa ja pitääkin olla.
      Mutta peli menee rumaksi, sen olen monta kertaa todennut.
      Siitä ei tule kuin tarhaa pahaa mieltä.
      Hyvää Pääsiäistä jokaiselle tasapuolisesti

      Anneli Kuvaja

    • lejeerinki

      ^meneekö peli heti rumaksi kun aletaan puhua asiaa? Ei ole tarvetta puhelimessa keskustella. Puhuin venäläisistä dogeista en muun maalaisista! Kokemusta rodusta löytyy varmasti tuplaten kuin sinulla ,joten mielipiteeni ei miksikään muutu vaikka kuinka asiaa vatvoisin. Se että on tanskandogeille arvosteluoikeudet ei tee ihmisestä yhtään sen "parempaa", johan se ollaan kotimaassakin nähty!

    • dansgandoggi

      Puhua asiaa :D :D anna mun kaikki kestää.
      Terveitä linjoja ei olekaan..kyllä joka linjasta löytyy sairauksia.
      Ei ole tarvetta puhelimessa keskustella mutta nimettömänä palstalla voi haukkua.
      Jos on kokemusta niin luulis että tulis asiallisia neuvojakin sitä myöten.
      Kokemus ei näköjään kasvata ihmisenä.

    • tavis ei kasvi

      Mutta voi miettiä ihan oikeasti mitä jalostaa ja mitä sukuja käyttää. Miettiä mitä pentueen sisaruksilla on jos meinaa jalostukseen käyttää. Kyllä minä itäkoiria pitkään harkitsisin jalostukseen käytettävän (vaikka komeita ovatkin).Yhtään itänaapuri kasvattajaa en ole rehellistä tavannut, enkä rehellisestä kuullut. Mutta muistettavaa on että yhdistelmään tarvitaan kaksi koiraa. Ja huonolla tuurilla kummankin perimä yhtyessään saattavat laukaista sairauden.

      Pentueen tekeminen on helppoa, jalostaminen vaikeaa ;)

    • ..............

      Hienoa että kokemusta löytyy, sanoinkin että mielipiteitä saa ja pitääkin olla. Oppia ikä kaikki. Täältä perässä tullaan, vuosia eteenpäin minäkin voin sanoa että on tuplaten kokemusta kuin silloin kun täällä palstalla vatvoin.
      Hyvää Pääsiäistä

    • Jassu---@

      Kiva jos tästä palstasta saadaan uusi koirien sairauksien tietopankki! Ajaisi rotua eteenpäin enemmän kuin yksikään jtk. Saisko nimiä noista koirista, ketkä tiettävästi noita periyttää ja jättää? Ja mielellään niin että tieto on faktaa. Ja sanojen takana kai seisotaan, joten nimi alle. Spondyyn sen verran, että sitä tutkitaan ihan vitullisen vähän. Katsoa sopii vaikka std ry:n sivuilta tutkitut koirat (koirat minkä tutkimustulokset on sinne toimitettu) aika harvassa niiden TERVEIDEN linjojen tutkitut koirat ;) summarum, terveet niin kauan kun toisin todistetaan ja silloinkin vain harmillinen sattuma ja oletettavasti paskan omistaja vika, tai ehkä jopa vika kasvattajassa, riippuen tietenkin siitä että kuka on kyseessä.... Jepjop. tutkimattomasti terveitä ne spondyloosi vapaat linjat!!

    • neulaheinäkasasa

      pelkästään spondyloos keskusteluko tämä oli, voi ihan väärässä kketjussa kommettit ku muistakin sairaukisista .. hei

      • ..... oho

        Tyhjät kolinapurkit!
        3.4.2012 12:39
        0

        Ylipäätänsäkin rajanvetoa ja keskustelua sairauksista!


    • S

      Voi hyvänen aika!! Eiköhän jätetä Doggien (kuten muidenkin koirien) kasvattaminen niille kasvattajille, jotka sitten valitsee ihan itse kasvattiensa partnerit parhaan katsomuksensa mukaan. Harva kasvattaja hakee sairasta pentuetta..

      Onhan toki hienoa että osaa päätään aukoa, mutta voisi puuttua asioihin joista tietää eikä kokeilla hakuammunnalla!?
      Ja jos haluat edellämainituista sairauksista tietoa, niin kannattaa varmaan itsensä ilmiantaneiden kasvattajien tietoutta käyttää hyväksi ni ei tule jatkossa näitä ylilyöntejäkään.

      • osta dogiosta dogi

        Tottakai mitä sen on väliä. Ei toisetkaan välitä. Jos silmistä vika löytynyt ei ilmoita ei vikaa. Jos luonteessa emo pois kun pentuja esitellään. Jos muuta vikaa niin kyllä voi käyttää kun muutkin , yhdistyksen jalostus työmyyrät myös niin tekee. Ei sairaus este ole. Geneettistä lisä materiaalia vain.


    • Tiina Hakkarainen

      Mielestäni jalostuskoiralla tulee olla PEVISAn täyttämät terveystulokset luonnolllisesti. Mutta toki toivoisin jalostukoirilta myös muitakin tutkimuksia. Ultrausta, mielellään jos pentuja useampikin niin pentueiden välilläkin ja loppuelämän ajan. Usein vain käy niin että kun sijoituskoirat pennut tehtyään siirtyvät sijoitusperheiden omistajille eivät he enää sitten viitsikkään maksaa 2v välein esim. ultraa. Tai eivät koe itse tärkeäksi käydä kuvauttamassa selkää vielä vanhemmalla iällä uudelleen. Toki ei ole montakaan kasvattajaa joka viitsisi omat kotona asuvansa koiransakkaan näin tutkituttaa... Mutta terveustuloksien takana kuitenkin suurimmaksi osaksi olemme me rodun harrastajat, kasvattajien omistuksessa/sijoituksessa on kuitenkin hyvin pieni osa koiramäärästä. Sairauksia varmasti on joka suvussa, ns. tervettä linjaa tuskin löytyy. Mutta eteenpäin on silti mentävä. Ja koska kaikkien sairauksien kohdalta ei vielä ole edes tutkittua tietoa miten periytyy on hyvinkin vaikea sulkea "vain sairaat" jalostuksesta... saattaapi olla niitä kantajia koirapopulaatiossa yllin kyllin, mutta ei ole geenitestiä jolla osoittaa moinen sairaus. Spondyloosi, DCM, silmäsairaudet, lonkat, kyynärät jne. on onneksi helppo todeta yksinkertaisilla tutkimuksilla, toista on esim epilepsian ja neurologisten oireiden toteaminen ja tutkiminen. Itse kannatan avointa ja rehellistä sairauksien julkituomista ja niiden koirien tutkimista. Tutkimustuloksia tulisi pilvinpimein enempi ja tilastoja olisi helpompi tehdä jos ne kotikoiratkin siis tutkittaisiin...

    • dabbadaaba

      Monellako tähän kirjoittaneella on mieli jo muuttunut kun oma etu ollut mielessä?

    • eiikinäenää

      EN TODELLAKAAN HYVÄKSY!!! Elä spondyloosi koiran kanssa ja tee ratkaisu käyttää sitten uudestaan!

    • pellollayksi

      Mielipiteet vaihtuu todellakin anakin huutajien. Tulossa pentue lähi suvussa spondylosia sairautta.

    • 8010

      Taidan olla poikkeus tällä palstalla sillä minua ei pätkän vertaa kiinnosta mitä muut tekee. Eikä varsinkaan kiinnosta ottaa kantaa muiden tekemisiin.

    • Eienääsiitäkennelistä

      Akaaseen tulossa spondy waapukoita. Pitkänlinjan kasvattajalle, hienoa!
      Monikin laittaa nukkumaan selkävaivasia. Lisää näitä!
      Luulisi Akaan Rouwalla olevan muitakin emäehdokkaita kuin spondyllä varustettuja. Ei muuta ku pullat uuniin vaan! Taitaa ihan päiväduuni olla tehdä waapukoita, kun niitähän pukkaa tulemaan joka kuukausi.

    • Qweeetyyyuui

      Mitä pienistä spondylooseista, sydänvijoista, syöpistä ja epileppsijoista.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7826
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2872
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1845
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1449
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe