kasvattaja ei pidä yhteyttä

harmistunut perhe

Onko oikeus ja kohtuus että kasvataja ei vastaa meileihin?
ostettiin kultsunpentu Jyväskylän suunalta eikä kasvattaja vastaa vaik neuvoo kysellään joissaki asioissa.
Ollaanko me tehty jotain pahaa tai misä vika.
maksoimme pennusta 1200euroa joka ei ihan pieni raha meidän perheelle.
loppuko kasvattajien kiinnostus omaan kasvattiinsa heti kun saa rahan käteen ja oven kiinni.

37

1988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tälleen

      Mikä mieltäsi painaa, kerro, yritämme vastata ?
      Syitä on vaikea sanoa, ei se välttämättä kerro välinpitämättömyydestä, mutta kurjaa tuollainen on, ja jos se on em. syistä, sieltä pitää lopettaa pentujen hankinta.
      Yritä vielä soittaa, usein sillätavoin tavoittaa paremmin.

      • harmistunut perhe

        Selvishän se syykin sitten.
        Soitimme monta kertaa tänään, eikä vastausta, laitoimme tekstiviestejäkin, eikä vieläkään vastausta, sitten soitin ystäväni puhelimesta, johon pennun kasvattaja vastasi. Hän löi minulle luurin korvaan, koska en kertonut että meillä on kennelnimi, en pitänyt sitä silloin tärkeenä asiana kun pennun hain, nimi on ollut jo muutaman vuoden, eikä meillä ole yhtäkään pentuetta ollut.
        vanhimman tyttäreni kanssa kävimme kasvattajakurssin, koska halusimme tietää kultsuista enemmän, kurssi oli ihan kiva ja saimme uusia perheitä ystäviksemme. Kumpikin tyttäreni ja minä läpäisimme kurssin ja kun olimme muutaman kuukauden miettineet, niin otimme kennelnimen.
        nyt on pentumme kasvattaja ottanut nokkiinsa eikä halua olla enään tekemisissäkään.
        Ei voi olla totta, yhden kennelnimen takia kohtelee näin, eikä ole edes kiinnostunut kasvatistaan tämän jälkeen.
        Sanoi minulle puhelimessa ettei olisi myynyt pentua jos olisi tiennyt kennelnimestä ja halusi ostaa pennun takaisin.
        Emme enään voi luopua pennusta, ei kukaan meistä.
        meidän koko perhe on ihan äimänä.


    • .....

      Kertoiko hän mitään syytä miksi ei pitänyt siitä että teillä on tuo kennelnimi? Aijotteko alkaa kasvattamaan kultsuja? Eikö hän halua kasvatillaan pentuja?
      Omituista käytöstä, täytyy kyllä myöntää. Onnea uuden pennun johdosta!

    • harmistunut perhe

      ei hän kertonut mitään syytä, sanoi vain ettei olisi myynyt jos tämä olis tidossa ollut. Ei meidän perhe mieti kasvattamista, mutta mistä sitä tietää joskus vuosien kuluttua. Tämä kasvattaja sanoi että on hänelle ennenkin huijariostajia ollut. Mieli tekisi pentu palauttaa mutta olemme jo kiintyneet siihen.
      Kylmää touhua kyllä kaikin puoli, en osaa muuta sanoa.

    • Tälleen

      No jos on tuonällinen kasvattaja, on parempikin ettei pidä yhteyttä. Koiramaailma on kateuden ja pahanpuhumisen leikkikenttä , no 1. Pidä pentu, ja jätä kasvattaja omaan arvoonsa.

    • harmi!

      No on kyllä kummallinen kasvattaja. Itse myisin ilomielin perheeseen jossa on kennelnimi: sehän osoittaa että koirasta ja sen kasvatuksesta ollaan kiinnostuneita.

      Muistatko, että siellä kasvattajakurssilla nimenomaan painotettiin, että pentujen omistajille pitää olla tukena! Sitäpaitsi, jos rotukoiran hankkii, niin sitä on täysi oikeus käyttää jalostukseen, ellei sitten muuta ole sovittu tai koira ej-rekisterissä.

      Minusta ainakin tuntuu pahalta, ellei pennusta mitään kuulu sen jälkeen kun se kotoa lähtee. Tulee vähän sellainen olo, että onkohan sillä kaikki hyvin? Rakkaitahan nämä pikkuiset ovat, kun niitä on monta kuukautta hoitanut.

      On teille kyllä sattunut kurja kasvattaja. Tulee vähän mieleen että onko hänellä jotain salattavaa...kun koiraa ei tunnu saavan käyttää jalostukseen...

    • harmistunut perhe

      urospennun sieltä ostimme ja kun olimme lähdössä, niin kasvattaja sanoi että jos sitä meinaa jalostukseen käyttää niin on häneltä ehdottomasti kysyttävä siihen lupa, ja hän katsoo sukutiedot ym. sellaista ja hyväksyy tai ei. Kyllä mekin ne osaamme katsoa ja älytä.
      Kavattajakurssilla painotettiin luonnonmukaista ruokintaa, ja sekin on aika erikoista tämän pentumme kasvattajan kohdalla että hän syötti vain Nutra Nuggets perfonmance nappuloita, ei mitään muuta saanut ruokaan lisätä. ja C vitamiinia olisi pitänyt antaa purkista joka päivä peräti 500mg, sitä emme edes aloittaneet. pentu on saanut raakaruokaa nappuloitten lisänä meillä kotona. Kun pentua haimme ja sitä katselimme niin se oli tosi kuiva ja hilseilevä iholtaan ja karvaltaan. On meillä enenkin kultsu ollut mutta ei tuollainen pölyävä ollut. Lisäksi kasvattaja antoi ruokintaohjeessaan että pitää alkaa syöttämään nivelaine Atroflexiä 1ml päivässä.
      Emme tätäkään edes aloittaneet vaan annamme luita ja rustoja siis barffia.
      6kk ikäiselle ruoka vain kaksi kertaa päivässä, ja siirrytään Nutra nuggets lamb&rise kuivamuonaan.
      Me emme siis noudata näitä ohjeita, ja siksi haluaisin kysyä nyt mitä muut kasvattajat ovat mieltä näistä ruokintaohjeista, entäpä siitä että itse suosimme barffia.
      omalla kokemuksellamme tämä meidän ruokintamalli ja laatu on paras mahdollinen enkä ole nähnnyt syytä sitä vaihtaa ja edellinenkin kultsu oli täysin terve ja söi samalla tavalla.

    • Henkistä väkivaltaa.

      No niin selvisihän se syykin:

      Et sinä ainakaan mitään neuvoja ole kysymässä etkä varmasti halua noudattaa minkäänlaisia ohjeita. Kovasti tunnut olevan barffi-uskovainen ja tietävän itse parhaiten miten koiraasi astutuksessa käytät. Mikäs siinä, mutta ethän sinä sitä kasvattajaa mihinkään tarvitse. Olisikohan vain ettei kasvattaja halua enää kanssasi kiistellä siitä kuinka väärin hän kaiken onkaan tehnyt ja kuinka hyvä itse olet.

      Oikeus ja kohtuus on, että jätät sen kasvattajaparan jo rauhaan.

    • Sepe85

      Nyt kyllä tuntuu, että puhut itsesi pussiin, alkaa tuntau siltä, että ei siinä kasvattajassa mitään vikaa ole, vaan sinun asenteessa. Ja sehän on ihan yleinen käytäntö, ettei koiraa saa käyttää jalostukseen ilman kasvattajan lupaa..

      Tämän viimeisen viestisi jälkeen minultakin lähtee sympatiat kasvattajan puoleen.

      • voi luojantähden

        Täyttä höpöä. Ei varmasti ole edes normaali saati yleinen käytäntö! Jossain erikoistapauksissa olisi tarpeen ja hyvä kysyä kasvattajalta mutta ei nyt mitään LUPIA sentään! ellei ole kyse kasvattajan sijoituskoirasta, vaan tietoa onko suvussa takana mitä vikoja ja periytyviä ominaisuuksia. Ne pitää tietää kertoa esim nartunomistajalle...


    • Just näin

      Jos minä ostan koiran, ja maksan siitä 1200e, aivan takuulla käytän jalostukseen, myyn, lopetan koiran aivan oman harkintani mukaan. Koiraan käytetään irtaimen omaisuuden kauppaehtoja, ja täysi hallinta ja omistusoikeus siirtyy ostajalle hinnan maksun jälkeen.

      Ja mitään suukopuja on turha kaupan jälkeen käydä. Ei ohjeet voi olla velvoittavia, tietysti jos korvauksia haetaan, ja hinnan alennusta jälkeenpäin, voi tulla kyse ohjeista. Mutta sitovia, siis käräjäsalissa sitovia ne eivät varmasti ole.
      Omallaan saa tehdä sitä mitä haluaa. ( nyt pienipäisille tarkennus, tietysti eläintenpidon lakien mukaan )

    • jenny275

      No saahan omalle koiralle tehdä mitä haluaa, mutta eikö tässäkin keskustelussa nimenomaan haluttaisi, että kasvattaja pitäisi yhteyttä, mihin sitä kasvattajaa mukamas enää tarvii, jos kaikki on itselle selvää, eikä mihinkään tarvitse apua ja kaikki päätökset tehdään itse...

    • Just Näin

      Kyllä , pointtini ei ollut se etteikö yhteyttä voisi pitää, ja se olisi suotavaakin, mutta sitten jos alkaa mutina siitä, saako, voiko omaa koiraansa käyttää jalostukseen, ilman kasvattajan suostumusta, tai kärhämää siitä jos ei ruoki koíraansa kasvattajan suosittelemalla ruualla, alkaa asia käydä vähän hankalaksi. Minusta silloin, ja itse toimin niin, että toimin oman harkintani mukaan, ei koiran ostajan tarvitse kulkea kasvattajan talutushihnassa.

      ( Huom, koira tulee ruokkia hyvin, ja pennutusta en nyt nykyisellä koiramäärällä osaa suositella, ellei koiralla ole jotain erityisen hyvää annettavaa rodulle.Muutakin kuin penturahat kasvattajalle. )

    • harmistunut perhe

      Kiitokset kaikille, kaikenlaisista vastauksista.
      Meidän perheessämme ei kukaan ole barff-uskovainen, mutta tämän ruokintamallin opimme edellisen kultsumme kasvattajalta, jonka kanssa vielä tänäkin päivänä olemme hyviä ystäviä, ja yhteydessä lähes viikottain, hän ei kasvata enään, muutenhan olisimme häneltä uudenkin kultsumme ostanut.
      Nykyisen kultsumme kasvattaja ei itse ruoki koiriaan eikä pentujaan barffilla, koska se tulee liian kalliiksi ( kasvattajan omia sanoja lainaten ).
      Kun soitin hänelle ja sovimme milloin voimme käydä pentua katsomassa, niin kerroin jo puhelimessa että jos pentu meille tulee, niin alamme ruokkimaan barffilla, ja tämä kasvattaja hyväksyi asian puhelun aikana, en tiedä sitten onko unohtanut myöhemmin.
      Hän olisi voinut myäskin kertoa ettei myy, jos emme ruoki kuten hän sanoo.
      Tämän kasvattajan kanssa ei ole tarvinnut kiistellä, ja miten voisimmekaan kun ei edes vastaa meille.
      Ja kaikkiko kennelnimen takia?
      Pennulla on ollut silmissä vikaa, joita ei kuulu olla, ja siksikin yritimme olla kasvattajaan yhteyressä ja kasvattajalta neuvoa kyselleet, mutta hän ei vastannut mitään.
      Eläinlääkäri sitten totesi perinnölliseksi viaksi, eikä tämä johtunut barffauksesta. mutta se siitä.
      Ostimme koiran omaksi, meillä ei ole sijoitussopimusta, jalostusoikeuttakaan emme kasvattajalle luovuttaneet, eikä myöskään yhteisomistajuutta ole.
      Käteisellä pennun maksoimme, emmekä vaadi mitään korvauksia mistään.
      Jalostukseen emme tule koiraa koskaan käyttämään, sillä emme halua periyttää perinnöllistä silmävikaa.
      Kysyin kasvattajalta myös missä ja milloin voisimme törmätä samoissa näyttelyissä, jospa hän haluaisi kasvattinsa esittää, tai edes tavata, tähänkään ei vastausta tullut.
      Kyselimme myös, voimmeko tuoda koiraa näytille, ei vastausta.
      Kyselimme myös järjestääkö hän jonkun taipparikoulutuksen, ei vastannut tähänkään. Kuvia olemme lähettänyt monia, mutta niitäkään ei kommentoinut, eikä niitä ole kotisivuillaankaan.
      ilmeisesti sitten olemme kurjia lurjuksia, ehkäpä esitettiin liian monia kysymyksiä, ja kertomamme uutiset silmistä olivat pettymys kasvattajalle.
      Kasvattajalle sanoisin, että jos nyt tunnistat itsesi tästä tarinastamme, niin älä hätäänny, emme mainitse nimeäsi missään, koskaan, emmekä tule vaatimaan rahoja takaisin, tämä koira on meille perheenjäsen ja sellaisena se saa myös meidän perheessämme elää elämänsä loppuun asti. Vaikka tulevaisuus toisi mitä tahansa vikoja ja sairauksia, perinnöllisiä tai ei, niin ole sinä vain rauhassa, emme tule sinua enään koskaan häiriköimään.
      Valitettavasti puskaradion kautta saamiemme tietojen mukaan emme ole ainoita joita olet kohdellut samalla tavalla.
      Sinä kasvattaja taisitkin tuossa muutama kirjoitus ylöspäin juurikin minulle vastata. En halua aiheuttaa sinulle henkistä väkivaltaa ;)

      • henkistä väkivaltaa

        Epäilystäsi huolimatta en ole koirasi kasvattaja - ihan sillä ettei hän nyt saa lisää syitä niskoilleen. Ei tosiaan kyllä kannata nimellä kirjoittaa. Varsinkin kun se syy miksi hän ei halua, että käytätte koiraanne jalostukseenkin selvisi: kun sillä on se silmäsairaus. Se on tosiaan perinnöllinen, eikä siihen ruokinta vaikuta. Kauppakirjoissa yleensä rajataan nämä pevisan mukaiset sairaudet "takuun ulkopuolelle". Se pitää ymmärtää kun kultaisen noutajan ostaa. Mitään perusteita korvaukselle ei siis ole.


      • harmistunut perhe
        henkistä väkivaltaa kirjoitti:

        Epäilystäsi huolimatta en ole koirasi kasvattaja - ihan sillä ettei hän nyt saa lisää syitä niskoilleen. Ei tosiaan kyllä kannata nimellä kirjoittaa. Varsinkin kun se syy miksi hän ei halua, että käytätte koiraanne jalostukseenkin selvisi: kun sillä on se silmäsairaus. Se on tosiaan perinnöllinen, eikä siihen ruokinta vaikuta. Kauppakirjoissa yleensä rajataan nämä pevisan mukaiset sairaudet "takuun ulkopuolelle". Se pitää ymmärtää kun kultaisen noutajan ostaa. Mitään perusteita korvaukselle ei siis ole.

        Yritän tässä vielä vääntää tämän asian rautalangasta.
        Koiramme kasvattajahan ei ole reagoinut millään tavalla mihinkään.
        Hän EI OLE myöskään ilmoittanut meille "ettei halua meidän käyttävän urosta jalostukseen", ei häntä kiinnosta.
        Tämän jalostukseen käyttämättä jättämisen olemme IHAN ITSE päättäneet, ilman kasvattajaakin.
        Kyseinen kasvattaja ei myöskään ole halukas tapaamaan kasvattiaan näyttelyissä, joissa silmäviastakin huolimatta aiomme käydä. Meniköhän tää asia nyt sulle "henkistä väkivaltaa" perille.
        Emme myöskään ole edes ajatelleet periäkkään mitään korvauksia, ja olemme kyllä erittäin tietosia että jos pennulla on jotain perinnöllisiä vikoja, niin omaan piikkiimme menee toikin, tuskin kukaan kasvattaja korvaa mitään enään nykypäivänä, korjatkaa jos ole väärässä.
        painotan vielä että emme ole korvauksia vaatinut, vain neuvoa kysytty, siis NEUVOA tässä silmäasiassa.
        Mutta kuten sanotaan "kateus vie vaikka kalatkin vedestä", niin kaipa me olemme kennelnimellämme isokin uhka kasvattajalle ;)
        ja meidän perheemme päättää nämä pälinät tähän.
        hyvää kesän alkua kaikille, ja mukavia näyttelypäiviä myös.


      • kaikenllaist
        henkistä väkivaltaa kirjoitti:

        Epäilystäsi huolimatta en ole koirasi kasvattaja - ihan sillä ettei hän nyt saa lisää syitä niskoilleen. Ei tosiaan kyllä kannata nimellä kirjoittaa. Varsinkin kun se syy miksi hän ei halua, että käytätte koiraanne jalostukseenkin selvisi: kun sillä on se silmäsairaus. Se on tosiaan perinnöllinen, eikä siihen ruokinta vaikuta. Kauppakirjoissa yleensä rajataan nämä pevisan mukaiset sairaudet "takuun ulkopuolelle". Se pitää ymmärtää kun kultaisen noutajan ostaa. Mitään perusteita korvaukselle ei siis ole.

        No jassoo...ja piäppäs sinä kuule pienempää ääntä sielä nimimerkki henkistä väkivaltaa. Kyllä se pennun omistaja nyt on oikiassa ja sie vääräs, mokomakkii hurjatelijaa. tairat olla sen kasvattajan perssiinuolijoita jotta tualla tavalla aljat sättimmää. minu mielestä tämä pennu ostaja on tehny nyt ihan oikkee eikä hänt voipi siit syyttää, eikä tuo rahaa ole ruinaamas vaan neuvoa ja tukea, kysellöö vielä näyttelyistäkkii nii kyl siinä saa kasvattaja olla mielissää kun tämä immeinen viittii viedä koiraa kuitenkii näyttelyy, ja taippareiskii kyseli eikä mokoma kasvattaja vastaa.eipä voi kunnolliseksi kasvattajaksi mainita, en tunne ihmist enkä tahokkaa mut näin tämä asia ny on.


      • henkinen nyt hukassa
        henkistä väkivaltaa kirjoitti:

        Epäilystäsi huolimatta en ole koirasi kasvattaja - ihan sillä ettei hän nyt saa lisää syitä niskoilleen. Ei tosiaan kyllä kannata nimellä kirjoittaa. Varsinkin kun se syy miksi hän ei halua, että käytätte koiraanne jalostukseenkin selvisi: kun sillä on se silmäsairaus. Se on tosiaan perinnöllinen, eikä siihen ruokinta vaikuta. Kauppakirjoissa yleensä rajataan nämä pevisan mukaiset sairaudet "takuun ulkopuolelle". Se pitää ymmärtää kun kultaisen noutajan ostaa. Mitään perusteita korvaukselle ei siis ole.

        Onko sulla ymmärtäminen ihan hukassa, vai kuulutko niihin jänkkääjiin, jotka ovat vain ja ainoastaan oikeassa??????


        Säälittävää toimintaa "henkistä väkivaltaa"...........ihan oikeasti.


    • ...pirkanmaa...

      Samat kokemukset myös minulla, samalta alueelta ostin urospennun, ja täysin samat ohjeetkin sain.
      En syöttänyt ohjeiden mukaan.

      Lonkat tulivat koiralle D/D:nä, kyynärät täydelliset 0/0, silmä terveet, mitä nyt alaluomi roikkui kuin kuppi.
      Kovin matalakasvuiseksikin jäi tuo poika.

      Kennelnimi minullakin on, ja samat kokemukset oman koirani kasvattajasta, ei vastaillut sähköpostiin ym.

      Pennussa oli heti havaittavissa jonkinlaista arkuutta tiettyjä asioita kohtaan, ne saatiin lähes kokonaan pois hoidettua totuttelemalla kaikkeen pelottavaan.
      Raakaruokaa söi meilläkin, luita, lihaa ja sisäelimiä, ja nappulaa lisänä.

    • Arkalainen

      Se arkuus taitaa olla Ranskan tuliaisia.

      • ...pirkanmaa...

        ...niinpä taitaa...


    • ahneus pyörittää

      Melkein kaikki Suomen kenneleiden pitäjistä pyörittävät toimintaa puhtaasti rahan takia. Se on fakta.

      Ihmiset tuppaavat unohtamaan että kyseessä on kuitenkin elinkeino joka ei vaadi erityistä koulutusta tai lupia joten kasvattajia on joka lähtöön.

      Muutenkin koko kasvatus toimintaa varjostaa omituisuudet. On normaalia että kasvattajat rekistöröivät koiria ohi kennelin nimen sillä tällä tavoin voidaan kiertää esimerkiksi kennelliiton mahdollisia kieltoja sekä piiloittaa toiminnan laajuus.

      • Tyhjää kadehdit

        No ei todellakaan ole fakta - kyllä useimmat kasvattajat kasvattavat koiria rakkaudesta rotuun ja pyrkimyksenään parantaa rotua.

        Useimmat kultaisennoutajan kasvattajat ovat ns. kotikenneleitä, jotka teettävät omilla kotikoirillaan yhden pentueen silloin tällöin. Jos siitä lasketaan kulut/tuotot, niin en usko, että sillä kukaan on rikastunut - turhaan kadehdit. Mutta kukaanhan ei kiellä kokeilemasta, jos suureen rahantuloon noin kovasti luotat.

        Ilmoita kennelliittoon ne, jotka myyvät ohi kennelnimen, niin saadaan pois nämä roskat joukosta.


    • aikuisten oikeesti

      Oikeasti ketuttaa kasvattajana(ei kultsuja) lukea näitä keskusteluja.
      Reikäpää pennunostajat eivät noudata ruokintaohjeita- tiesittekö että kasvattajan vastuu loppuu siihen?
      Kun ruokintaohjeita ei noudata, sahaa omaa oksaansa.

      Käräjillä pennunostaja ei pystynyt todistamaan ruokkineensa koiraa ohjeiden mukaan,
      sinne meni korvausvaateet ja saivat maksaa kasvattajankin oikeudenkäynti kulut.

      Minusta erinomainen päätös koska en ota vastuuta pennunostajan mutu ruokinnasta.
      Meillä tosin barffataan täysin, silti jokaisella kasvattajalla on syynsä neuvoa juuri se ruokinta pennulle jonka hän on valinnut.

      Ja tuohon kennelnimi asiaan, myyn kennelnimellisellekin. Jos pentu minusta tuntuu
      niin lupaavalta että sitä ehkä on järkeä käyttää jalostukseen.
      Mutta jos ostaja "unohtaa" mainita kennelnimen/mahdollisen jalostuskäytön niin
      kummeksuisin minäkin. Olettaisin että ostajalla ei olekkaan puhtaat jauhot pussissa..

    • GoldenWhisky's

      Itse olen ollut enemmän kuin tyytyväinen oman kultsuni kasvattajaan. Aina voi kysyä jos on ollut jotain ja aina ollaan vastaus saatu. Neuvoo mielellään ja aidosti haluaa olla mukana kasvattinsa elämässä ja haluaa kuulla kuulumisia ja näin. Tähän mielestäni jokaisen kasvattajan tulisi pyrkiä.

      • Toisinkin päin

        Itse tällaisena yhdenpentueen kasvattajana olen tietysti kiinnostunut pentujen elämästä. Sinänsä harmittaa, kun yhdestä pennusta ei vaan kuulu mitään... ei vaikka koittaa soittaa (ei vastaa) ja laittaa tekstarilla kyselyitä että kuinka sujuu....toivottelee hyvät joulut ja kyselee kuinka sujuu....ja uudet vuodet ja kyselee....

        Pentu meni lääkäriperheeseen, joten olisiko sitten etteivät halua olla tekemisissä tavallisten pulliaisten kanssa....tai sitten ovat sitä mieltä että tavara on ostettu eikä sen kohtalo kasvattajalle kuulu...

        Harmittaa....onneksi muista pennuista on kuulunut.


    • kesk.suomi

      Pirkanmaa: syötit siis koiraasi oman mielesi mukaan, etkä noudattanut koirasi kasvattajan ohjeita, ja nyt tulet tänne valittamaan, kun koirallasi on D/D lonkat. Mitäköhän tuloksia muilla koirasi sisaruksilla on? Ovatko muutkin D-lonkkaisia, vai olisiko oma ruokintasi syynä D-lonkkiin? Helppohan sitä on kasvattajaa kaikesta syytellä!

      • ...pirkanma...

        D siskoillaankin ja jopa E.
        Ei kai muutkaan syöttäneet kasvattajan ohjeitten mukaan.
        Vai olisiko tähän vielä muita mahdollisuuksia syyttää koiran omistajaa, en omista kaikkia pentuja?


    • MielipideKullakin

      Jos normaalin sopivan koiranruuan rajoissa koiran syöttää, ei pelkästään sillä ruokamerkin eriävyydellä saa E ja D lonkkia millään terveelle koiralle aikaiseksi. Koira pitäisi juoksuttaa altavuotiaana pyörällä risaksi, pitää matoisena, aliravittuna tai sikaläskinä ja niin edelleen. Toki nämäkin sopivan määräinen ja laatuinen ja tarpeellisen määrän ravintoaineeita sisältävä sekä koiralle yksilönä ja linjaltaan/rodultaan sopiva ruokinta, matojen poissapitäminen, sovelias määrä liikuntaa olematta liian vähäistä tai liian rajua ja kuluttavaa liian nuorelle koiralle, tapaturmien sattuminen/sattumattomuus, vaikuttavat, mutta D ja E tason lonkkia ei saa ihan sillä normaaliperimäisille terveille koirille, käyttää muuten sopivaa ruokintaa mutta eri merkkiä kuin kasvattajan lempimerkki.

      Ottamatta kantaa yksittäistapauksiin, noin ajatellaan koiramaailmassa yleisesti.
      Rotu kuin rotu, järkevät asialliset ihmiset joilla ei selittelyä eikä fanatiikkaa kiillä silmissä.

    • Ihmettelenpä

      Järkyttävä viestiketju tämäkin. Ihmettelen sitä, kuinka avoimesti täällä mustamaalataan nimimerkin turvin toisia kasvattajia.

      Tämä ko.kasvattaja tulee kyllä viestiketjusta selkeästi ilmi, vaikkei nimeä suoranaisesti mainitakaan.

      Ottamatta hänen toimintaansa kantaa, olen järkyttynyt siitä, kuinka kasvattajat mollaavat toisiaan, eihän keskustelupalstoilla "huonojen kokemusten" jakamisessa ole mikään muu, kuin huonon maineen levittäminen kyseessä.

      Onko tämä järkevien ihmisten toimintaa? Oli kasvattaja kuinka inhottava tahansa, ei keskustelupalsta ole oikea paikka asian julkituomiseen.

      Ihmettelin kommentteja uroksesta, jolla on D/D lonkat ja 0/0 kyynärät, ja jonka sisaruksilla olisi D-lonkkia ja jopa E-lonkkia. Kävin katsomassa koiranetistä viestiketjun aiheena olleen kasvattajan pentueet läpi, enkä löytänyt yhtäkään pentuetta, jossa olisi ollut uros D/D lonkillä ja 0/0 kyynärillä, jonka sisaruksilla olisi D- ja E-lonkkia.

      En ole viestiketjun aiheena ollut kasvattaja. Fiksut kasvattajat eivät selvitä asioitaan keskustelupalstoilla, ei omiaan, eikä muiden. Vähemmän fiksut kasvattajat levittävät keskustelupalstoilla valheita nimimerkin turvin.

      • troppiki

        mistään kohtaa ei miulle selvii kuka on kasvattaja ja kuka on ostaja ja nii erelleen! miks sit keskustelupalstoja on miks niitä ylläpiretään ei tääl ole kukaan nimiä maininnut vai jäiköhä miulta huamaamata


      • sakemannityttö

        Tarkistitko uroksen äidin ja isän muut pentueet? Uroksen omistaja on voinut tarkoittaa sisaruspuolikkaita, mielestäni ne ovat yhtä tärkeässä asemassa kuin täyssisarukset, ja niitäkin kannattaa katsella ennen kun ostaa pennun tai käyttää koiraa jalostukseen.


      • lucita1

        Olipa ihanaa lukea viestisi. Minä en ole kasvattaja, mutta kaipaan meiltä ihmisiltä välillä juuri tuota kirjoittamaasi uskollisuutta toista samaa työtä tekevää kohtaan.

        On niin kovin helppoa olla todella pikkumainen naapuripitäjän puolella olevasta kilpailijasta, mutta yhdessä jos tekisi työtään niin kaikki hyötyisivät.

        Ehdin myös ihmetellä keskustelurumbaa koiran ruokkimisesta kasvattajan ohjeiden mukaan. Eiköhän lähtökohta ole se, että koiran kuuluu pysyä terveenä, ruokkii sitä sitten NutraNuggettilla tai Eukanuballa Barffista puhumattakaan. Jokaiselle koiralle löytyy oma ruokavalio joka sopii sille parhaiten. Miksi joku olisi parempi kuin toinen kun koiratkaan eivät kaikki ole identtisiä? Ihmeellistä.

        Eli siis loppukaneettina sanoisin, että fiksut ihmiset eivät nypi toisiaan pyrstösulista vaan ystävällisesti antavat apua pyydettäessä. Koko keskustelun pointti hävisi jossain vaiheessa ja piti oikein käydä tarkistamassa, että mistä tämä keskustelu alkoi.

        Toivottavasti perheellä on joku jolta voisi kysyä asioita jotka mietityttävät ja toivottavasti kasvattajallakin on kaikki hyvin.

        Terveisin
        Kahden kultsun omistaja

        - I found my dream @ http://galleriasomnium.blogspot.fi/ -


    • soili.s

      Viestiketjua ei poisteta vaikka pyyntöjä on ylläpidolle lähetetty.
      Muita samankaltaisia ketjua on poistettu mutta vaatii paljon niitä pyyntöjä ja kanannaottoja.
      Saako ylläpito provikkapalkkaa :) miksi ei poistopyynnöt toteudu?

      • kult1

        Mullakin sama ongelma, kasvattaja samalta suunnalta ei pidä minkäänlaista yhteyttä, rekisteripapereita piti kysellä sen sata kertaa, ja soitin jopa itse kennelliittoon kun kasvattaja väitti laittaneensa paperit ja selvisi ettei ole tulleet. Lupasi myöskin vuoden GR jäsenyyden mutta jätti maksun ja ilmoitukset hoitamatta. Todella pettynyt olen. Enää en viitsi kyselläkkään häneltä mitään tai olla yhteydessä vaan kysyn tuntemaltani huomattavasti kokeneemmalta kasvattajalta jos on kysyttävää.


      • 6+6

        Ei ole mitään syytä poistaa asiallista viestiketjua. Kasvattajien toiminnasta on hyvä keskustella, sillä sen verran paljon niissä epämääräisyyksiä on.


    • minunkoira1

      itse en edes haluaisi kasvattajan pitävän yhteyttä. kun olen koiran maksanut se on silloin minun eikä minulla ole mielenkiintoa tai minkäänlaista halua lässyttää siitä sen jälkeen kenenkään vieraan kanssa.

      ja toinen, ei mielestäni kuulu kasvattajalle ellei myyntiehdoissa erikseen mainintaa, käytätkö koiraasi jalostukseen vai et, kennelnimellä tai ilman.
      korjatkaa toki jos olen väärässä. erikseen on maininta jos ei saa jalostukseen käyttää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe