Jiirisaha/watit?

åjml åm lom åäo jk

Ostin harrastushommiin ja pikkuremonteihin sitten jiirisahan liulla. Einhall merkkinen, aika tiheähampainen. Halpa hintaisekseen ja sopii kyllä mun tarpeisiin.

Ja sitten se mutta. Lestaatien kaupassa ja nettisaitilla tehoksi oli ilmoitettu 2000 wattia. Ja paffilaatikossa sitten printattuna 1600 wattia. Ja tyyppikilvessä sekä ja että. Ei watit varmastikkaan lopu kesken, mutta mä tosiaan olin kuvitellut ostaneeni 2000 wattisen koneen. Ostokriteereinä kun nimenomaan oli halpa hinta, pienhampainen terä ja mahdollisimman suuri teho.

Niettä kusiko net lestaatit mua taas kerran silmään?

Koneen tyyppi: Einhall, BT-SM 3100 Sininen on väriltään ja mun mielestä sopivasti petonista valetun oloinen ja saksalainen, ilmeisestikkin enenpi itä-saksalaista laatua:D

12

2740

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anto ja ottoautomaat

      herra antaa ja herra ottaa tehoja

    • aitoa tavaraa

      Itä-Saksa muutti sitten vissiin kauas itään... Eli ihan aitoa made in chinaa on nuo Einhellit.

      Mutta ei homma wateista jää kiinni, jos kone muuten toimii ja sahaa suoraan. Listoitushommiin kannattaa sitten hankkia suosiolla kunnollinen terä, nuo kiinalaiset terät kun ovat järjestään huonoja.

    • ostaeihell
      • nm ljoäljo äljmnäjmn

        Hei typerys.

        Tiedoiksi oli merkitty 2000 wattia netissä. Sama oli kaupan myyntilapussa ja niin sanoi myyjäkin. Mutta lestaateihin nyt ennenkään ole voinut luottaa.

        Iteasiassa usein tullut tulokseen, että myyjät on haitallisia kaupantekemiselle. Oli kyse työkaluista, puhelimista, tietokoneista, ei ne tunne tuotteita, jos jotain kysyy, surfaavat oman kaupan tai maahantuojan tai tehtaan saitille ja sieltä sitten lukevat "tietonsa".

        Vaan kyllä toi mulle riittää, harhaanjohtava markkinointi tässä ottaa pattiin. Ja se on itseasiassa rikollista. Ilmoittelevat moottoritehoa, vaikka koneita myydään työteholla. "Teho: 1600 W S1 / 2000 W S6 25%"

        Ostaisitko vähän käytettyn mercedeksen lestaatin autokaupasta? Mä en.


    • Antoteho ottoteho

      Tehoja on samalla koneella eriä. Tyhjäkäynnillä pyörii vaikka kuinka, mutta kun tulee oikea työ vastaa, siinä se vasta tositeho tulee mitattua.

      • m l.m n.lmlm6

        Joop.

        Samassa kaupassa oli juu myynissä Makita- merkkinen saha. Ottoteho oli mainittu, 1510 wattia. Hinta oli sitten viisinkertainen. Se on vähän silleen, harrastelija kun ei saa koneita vähennyksiin ja käyttökin vähäistä, ei viitsi ostaa ylihintaisia ammattikoneita autotallin hyllyyn pölyttymään.

        Ja tossa tuli tosiaan sitä antotehoa enenpi, kuin superkallis ammattikone edes lupaa moottoritehoksi. Mutta siis toi markkinointi ja myyntihomma tökkii. Kun kolmesta lähteestä tarkistanut tiedot ja sitten hokaa tulleensa pökkäytetyksi, ei se lisää ollenkaan luottamusta lestatiolaisiin. Kärkkäinen sucks :D

        Kyllä mä ton koneen pidän, sen verran kokeilin, että kyllä toimii ja lankku katkeaa nätisti. Ja jälki on siisti, pienihampainen terä, mä en tarvi urakkakonetta. Mutta ois niinkuin tosiaan voinut olla rehellistä ja ammattitaitoista kauppameininkiä.

        Jahas, pitääkin lähteä haeskelemaan rehellistä puukauppiasta, pitäis ostaa vähän lautaa ja lankkua. Kokemuksien mukaan kaikki tavara on eri mitoissa ja paljon kalliimpaa kuin edellisenä keväänä kun viimeksi ostin. Joopajoo, onneksi vähän tunnen tämän seudun kauppiaita, taidan kiertää ne pari lestaatikauppaa kaukaa :D


    • ostaeihell

      "Mutta siis toi markkinointi ja myyntihomma tökkii." Voi v***u repesin :D :D
      Pitäiskö tilittää Kärkkäiselle eikä tänne??
      Oliko muuta sydämmellä? :D :D

      PS: Katohan tarkkaan että saat edullista puutavaraa, ja älä sahaa oksankohtaan niin ei terä kulu ennenaikojaan... :D

      • fbg er re er re

        Iteasiassa sekä Kärkkäiselle, että kuluttajansuojaviranomaisille raportoitu asiasta.

        Nämät on niitä peruskysymyksiä kaikessa kaupanteossa, valehdella ei saa, edes lestaatiolainnen, joka luulee saavansa kaikki syntinsä anteeksi taivaassa jumalaltaan.

        Jostain syystä lestaatit tekee enimmäkseen kauppaa ja pisnestä keskenään, kai ne pui sitten erimielisyytensä suviseuroissa :D


    • sähköasentaja -68

      Halpavehkeissä on usein noita hattivatteja kun taas ammattikoneissa ottotehot ovat ilmoitettu rehellisemmin ja usein on ilmoitettu myös antoteho ja sehän on se joka työn tekee.

      Aivan yksinkertainen asia ei ole myöskään ottotehon ja antotehon suhde, eli hyötysuhde. Siihen vaikuttaa varsin moni tekijä, käämitys (johdotuksen paksuus > lämpöhäviöt), laakerointi, vaihteistot jne. Jopa tuuletuksen (ilmajäähdytys) toteutus vaikuttaa hyötysuhteeseen, optimaalisen tehokas tuuletus voi vaikuttaa ihan huomattavastikin suuremmissa moottoreissa sillä ilman siirtäminen vaatii myös energiaa.

      Ottoteho ei siis kerro juurikaan, antaa kyllä suuntaa jos se on ilmoitettu rehellisesti.

    • WoiWatti

      Sähkömoottorin tehon määritys ei ole aivan yksinkertainen. Kun kuormitat moottoria, se ottaa verkosta suuremman virran ja suuremman tehon. Tyhjäkäynnillä virta ja tehonkulutus ovat paljon pienemmät. Annettu teho perustuu johonkin kuormitusnormiin.

      Ennenvanhaan samankokoisten moottorien kilvissä oli paljon pienemmät tehoarvot. Tietääkseni sähköopin lainalaisuudet eivät ole viime vuosikymmeninä muuttuneet. Vastaavat käämitykset ja rakenteet tuskin voivat muuttaa sähkömootorien tehoja kovinkaan paljoa. Suuremmat tehot perustunevat pienempiin käyttöaikoihin ja korkeampiin sallittuihin lämpötiloihin. Paljon on suoranaista valehtelua myynninedistystarkoituksessa.

      Liikaa/liian pitkään kuormitettaessa käämien eristys sulaa, oikosulku ja savut pihalle. Tämä rajoittaa sähkömoottorin tehon kuormituksessa. Vain hölmö polttaa koneensa käämit. Jos koneen kuori tuntuu selvästi lämpimältä, käyttö tyhjäkäynnillä ja tauko ovat paikallaan.

      Omistan 275W tehoisen, noin 50 vuotta vanhan AEG porakoneen. Mäntylankkuun sillä tekee säädettävällä terällä helposti 35-40mm reikiä. Voimakas tuuletin, suuri ilmatila kenttäkäämin ympärillä sekä jäähtyvä alumiinikuori estävät koneen palamisen. Toki kone on hidaskierroksinen, mutta juuri siksi helposti hallittava.

      Oma jiirisirkkelini on 1050W vanha B&D. On tuolla kaikki koneeseen mahtuva katkennut, vieläpä varsin tarkasti. Pienempitehoinen kone kuluttaa tietenkin vähemmän sähköä. Jos lankku katkeaa pari sekuntia nopeammin tehokkaammalla koneella, so what?

      Tietenkin on väärin myydä konetta väärillä arvoilla. Liukusirkkelissä mekaniikan tarkkuus on paljon Watteja merkityksellisempää. Itselläni on samanmerkkinen yläjyrsin, kone on aivan käyttökelpionen.

    • ei ymmärrä

      mikä on tää lestaati ?

      ei ymmärrä !

    • onkseselestaati

      Eiks se oo semmonen lestaatiolainen niinku sillee niinku.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe