Telttaretkelle ensimmäistä kertaa

kesää odotellesssa

heips, ajattelimme mieheni kanssa kesällä lähteä ensimmäistä kertaa jonnekkin telttailu alueelle noin viikoksi.
Emme siis ole kumpikaan aikaisemmin ole ollut vastaavalla ja ei oikein ole mitään tietoa asiaan liittyen. Asumme Lohjalla ja jonnekkin 100-400km päähän haluaisimme mennä, ja mielellämme kuulisimme suosituksia paikoista? Onko tämmöisillä alueilla yleensä parkkipaikka autolle lähellä? Tarviiko teltta purkaa aina jos lähdet esim kylillä käymään, eli uskaltaako sen jättää sinne pystyyn? Onko alueella jotain vartiointia? Peseytymispaikkaa? Onko teltat tyyliin vieri vieressä eli onko yhtään omaa rauhaa?

Tyhmiä kysymyksiähän nämä on, mutta kiva ois tietää.

7

3230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jooo-oo

      En nyt lähde suosittamaan mitään tiettyä paikkaa, mutta paikkoja voi katsella vaikkapa camping.fi sivuilta.

      Auto ajetaan yleensä ihan telttapaikan viereen, eli auto voi olla aivan teltan vieressä.

      Telttaa ei tarvitse purkaa jos lähtee käymään jossakin, mutta mitään arvotavaraa en jättäisi telttaan...

      Ja tottakai leirintäalueilta löytyy vessat, suihkut ja ruuanlaittopaikat ja paikasta riippuen paljon muutakin.

      Joskus voi olla teltat lähes vieri vieressä, mutta joskus on väljempää.. riippuu ajankohdasta ja paikasta.

      Tässä nyt jotain kysymyksiisi.

      • Telttailijatar

        Itse olen toistaiseksi yöpynyt leirintäalueilla lähinnä pyöräreissuilla ja vain 1-2 yötä kerrallaan, mutta miksei pitempikin oleskelu olisi joskus kiva. Ehkä kuitenkin viikon sisällä vaihtaisin ainakin kerran tai kaksi maisemaa.

        Telttailualueilla kai tarkoititte leirintäalueita? Yhden yön hinta on 15-25 euroa yleensä ja siihen sisältyy ainakin suihku, vessa ja jonkinlainen keittiösysteemi. Ahvenanmaalla ja etelämpänä voi suihku toimia kolikoillakin. Usein on myös uimamahdollisuus ja joissakin paikoissa aamusauna kuuluu hintaan.

        Paikan saa itse valita telttailualueen puitteissa, respasta saa kartan tai ohjeet. Auto ajetaan tosiaan siihen nurmikolle, mihin telttakin pystytetään. Korvatulpat kannattaa olla mukana, koska et voi tietää, kuka tulee lähelle, ja telttaan kuuluu kaikki sisälle. Pitää myös olla lämmin makuupussi- ja alusta, sillä yöt ovat usein viileitä ja kosteita. Aamulla taas teltta muuttuu saunaksi, jos aurinko osuu siihen.

        Olen jättänyt tavaraa telttaan, koska pyöräilijä ei saa niitä mihinkään lukittua, eikä mitään ole vielä hävinnyt. Kamera, lompakko, kännykkä yms. arvotavara on sellaista, jonka otan mukaan joka paikkaan.

        Itse olen tykännyt esim. Lappeenrannan Huhtiniemen alueesta, koska se on melko lähellä kaupunkia. Toinen kiva on ollut Savonlinnan Vuohimäki, koska se on aika laaja ja vaihteleva alue tasaisen nurmikentän sijaan. Mutta nämä on ihan makuasioita.

        Kannattaa tarkistaa, osuuko suunnittelemallenne ajankohdalle joku kesätapahtuma kaupunkiin. Itse olen pariinkin otteeseen ollut Visulahdessa, kun Mikkelissä on Kuninkuusravit. Leirintäalueella ei silloin ole kovin rauhallista. Punkaharjulla taisi olla jokin ulkoilmalava, jossa vedettiin karaokea. Tuusulanjärvellä oli autoharrastajien kokoontumisviikonloppu, Kölnissä sateenkaarinaisten tapaaminen...

        Eli hiukan rentoa mieltä vaaditaan, mutta kyllä leirielämä on hauskaa.


    • teltta-autoilija

      teen itse kesäisin n. 5 päivän autoreissun teltan kanssa eli yövyn neljä yötä teltassa leirintäalueilla. en suosittele, että olisitte koko ajan samassa paikassa vaan vaihtaisitte leirintäaluetta välillä. tehkää jonkinlainen lenkki jonka kierrätte.

      leirintäalueet harvemmin ovat mitään varsinaisia nähtävyyksiä, jossa kannattaisi kahta päivää kauemmin olla. itse lähinnä haen vaan sitä paikkaa missä voin nukkua yön yli hotellia edullisemmin, käyn suihkussa, laitan ruokaa, ehkä saunon ja uin jos mahdollisuus, mutta seuraavana aamuna lähden reissussa eteenpäin.

      oikeastaan kaikilla leirintäalueilla asiat on aika rempallaan suihkujen, vessojen, ruuanlaittopaikkojen ym suhteen, joten mitään luksusta ei kannata odottaa millään paikalla. telttailijoita katsotaan aina vähän kieroon (lähinnä karavaanarit) ja kaikille leirintäalueille ei pääse edes telttailemaan. reissun kun kiertää niin aina tulee pari uutta leirintäaluetta nähtyä millasta se missäkin on.

    • ihan kivoja paikkoja

      Olin menneenä kesänä suositulla kalajoen leirintäalueella kesäkuun alkupuolella yön. Silloin sain olla lähes yksin telttani kanssa. Pyöräilin Norjasta takaisin heinäkuussa ja poikkesin samaan paikkaan yöksi. Heinäkuussa oli silloin helle ja ihmisten lomat. Leirintäalueelta ei meinannaut telttapaikkaa löytää, oli siellä väkeä ja nimen omaan telttaporukkaa.

      Yleensä leirintäalueilla ei ryysistä ole telttapaikoilla, ehkä Turun ruissalosta voisi sanoa että telttapaikoilla on kysyntää. Silloin kun siellä pyöräilin osui taas kohdalle helleviikko.

      Kesätapahtumat esim. Seinäjoen Provinssirock 2012 15.-17.6.2012 On sellaista hullunmyllyä ettei kyllä kannata mennä jos ei kyseiseen tapahtumaan ole varta vasten menossa. Teltatkin saa laittaa ihan kylki kylkeen kiinni kysisen tapahtuman aikana, yleensä on oltava laissa määrätty turva väli, mutta silloin ei.

      Menneenä kesänä olin Kokkolan leirintäalueella koulujen loppumis viikonloppuna, oli aika levotonta. Kevyenliikenteen väylä kulkee leirintäalueen läpi, oli nuorisoo liikkeellä ja kova mekkala läpi yön.

      Yleensä leirintäalueet on aika rauhallisia, mutta joukkoon mahtuu aina joku jota ei yleiset hiljaisuus säännöt koske.

      Ajelen kesäisin polkupyörällä aika paljon ja yövyn leirintäalueilla. Kesällä 2011 olin yli 40 yötä leirintäalueilla teltassa sekä sadepäivinä halvoissa mökeissä.

      • kesääodotellesssa

        Kiitos kaikille vastauksista! Oli todella hyviä vinkkejä paikoista ym.
        Tosin vähän jo ihastuttiin Haapasaareen, eli sinne varmaan menemme. Löysin kyseisestä paikasta jotain vanhoja keskusteluja joissa oli haukkujakin paikasta, mutta emme me ole niin tarkkoja kaikessa.

        Millään ei malttaisii odottaa kesää, ja toivottavastati tästä tulee meille "harrastus". Ehkä nyt alkuun vain yhdellä paikalla yöpyminen ja kun vähän tottuu telttailuun niin seuraavana kesänä sitten parin paikan reissu :)

        Muuta ei puutu ku teltta ja yöpymisvehkeet! :) Niitä siis hommailemaan.


    • Keravalainen

      Olen kierrellyt itse n.8 vuotena ympäri suomea telttaillen ja on todettava että parhaimpiin palaa aina vaan uudestaan siksi että ne toimii. Itse suosittelen Tuuria(sekä keskisen camping 10e/yö että junamajoitus),Vaasaa,Kalajokea.Yleensäkkin Etelä-pohjanmaa on kivaa seutua matkustella.Kuopion Rauhalahti on aivan feveri.Seinäjokea en suosittele kenellekkään myös kevyen liikenteentien vuoksi joka löytyy myös Kokkolasta.Tuntuu aika hurjalta että itse maksaa n.30e yöpymisestä kun muut talsii vapaasti teltan vieressä eikä ole minkäänlaista vartiointia.

      Tänä kesänä lähdemme taas täältä Keravalta Turun suuntaan ja siitä Etelä-pohjanmaata pitkin Lappiin.

    • ihan kivoja paikkoja

      Tuo on kyllä aika käsittämätön asia, että kevyenliikenteen väylä kulkee maksullisen leirintäalueen läpi. Seinäjoella on vielä telttapaikat ihan väylän vieressä. Vartioitu alue, vartia käy autolla pari kertaa yön aikana. Henkilökunta lähtee yöksi pois.

      Kokkolassa sama peli, kevyenliikenteen väylä kulkee läpi leirintäalueen. Omistaja lähtee yöksi kotiinsa nukkumaan. Mielestäni ei voida puhua vartioidusta leirintäalueesta, jos omistaja nukkuu kotonaan ja mopot ajaa leirintäalueen läpi koko yön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3504
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1588
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1425
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      99
      1075
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe