Collie ja autoilu

Marian12

Meillä on nyt 7 kk:n ikäinen collie-poika. Ongelmana on autoilu, koska pelkää sitä yli kaiken. Ollaan otettu useasti mukaan autoon, jonne hänet täytyy nostaa puoliväkisin ja ajon aikana alkaa kuola valua hirvittävästi. Välillä on oksentanutkin. Eläinlääkäriltä olen ostanut pahoinvointipillereitä, mutta niistäkään ei ole ollut mitään apua. Olisiko kellään antaa vinkkejä miten tämä autopelko saataisiin loppumaan?

6

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • :)

      Suoranaisesti ei vastaavasta ole kokemusta. Lievemmässä tapauksessa sitkeä harjoittelu auttoi. Minulla yksi collie pentuna huusi autossa ja yhtään ei ollut paikallaan. Aluksi matkusti sylissä, jos kyydissä oli kuljettajan lisäksi joku muu. Aika pian ruvettiin pitämään farmariauton takaosassa. Aluksi oli hyvä olla jonkun rauhoittelemassa, mutta kun useamman kerran viikossa ajeltiin, niin muutamassa kuukaudessa homma oli hanskassa. Silloin kun auto ei liikunut, jäi kyllä ihan ok yksinkin autoon. Kyytiin nousi oma-aloitteisesti vasta kun oli jo niin iso, että nostaminen ei ollut enää oikein kätevää.

      • Marian12

        Kiitos, täytynee vaan ottaa vielä useammin mukaan autoilemaan : )


    • Nahkiainen

      Aluksi lyhyitä matkoja, jotka päätyvät johonkin koiralle mieluisaan paikkaan esim. metsään jossa saa juosta irti. Vähitellen sitten pidennetään matkan pituutta ja muistetaan se mieluinen määränpää. Me houkuttelimme koiramme herkuilla autoon ja sitten lyhyt ajomatka jonka päässä oli vapaus juosta ja riehua. Autoilusta pitäisi ainakin aluksi tehdä säännöllinen ohjelma koiralle, ettei pääse unohtumaan. Tuolla tavoin saimme oman koiramme sietämään autoilua, vaikka ei edelleenkään siitä pidä.

    • autoilija

      Meillä oli just samanlainen tapaus. Ikää on nyt 2 vuotta, ja tuli meille suunnilleen sen ikäisenä kuin koirasi on nyt, eikä sitä ennen ollut paljoa matkustellut autossa. Kuolaamista ja oksentelua kesti jonkun kuukauden, mutta veikö sitten ikä sen vai tottuiko kyytiin, en tiedä. Nyt ihan vasta on alkanut itse hyppäämään auton kyytin (herkut auttoi) ja kävelee itse auton luokse, eikä tarvi kantaa parkkipaikan reunalta.
      Koira sai hyvää harjoitusta, sillä kuljemme pari-kolme kertaa viikossa n. 10km automatkoja, jonka päätteeksi se pääsee muiden koirien luokse tai juoksemaan vapaana. Eli harjoitelkaa kovasti, kyllä se siitä. Lisäksi aluksi annoin ruuan parkissa olevassa autossa (ei käynnissä), välillä istuskeltiin vain autossa (auto käynnissä), käytiin ajaan ihan vain pari kilsaa ym. Toinen koira auttaa paljon, eli kun kaverikin on kyydissä, on mukavampi olla itsekin kyydissä.
      Parin sadan kilsan lomareissu ensimmäisenä kesänä meni pahoinvointitablettien turvin, mutta muuten en ole niitä käyttänyt, vaan ollaan vain totuteltu. Vieläkään koira ei makaa autossa, vaan katselee ikkunoista. Luut on sen suurta herkkua, mutta autossa ei niitä syö.
      Jotta koira sai autossa muuta ajateltavaa kuin pelkonsa, yritin näyttää sille, jos ikkunasta näkyi jotain mielenkiintoista, kuten toinen koira, kävelijöitä, ym. Ehkä se auttoi oppimaan, että autosta näkee kaikkea kivaa. Tosin se haukkui näkemilleen koirille, mutta senkin olen saanut kouluttettua pois. Mutta unohtipa hetkeksi pelkonsa.
      Uskon, että omalla koirallani tuli oikeasti autossa huono olo, jonka vuoksi se pelkäsi auton kyytiä. Näin luulen, että on sinunkin koiran kohdalla, joten lyhyillä matkoilla treenaamista, kunnes pahoinvointi loppuu. Sen jälkeen vain treeniä, että autolla pääsee mukaviin paikkoihin ja autossa saa herkkuja.
      Vuosi on nyt mennyt, ja ollaan kesälomareissun lisäksi tehty pari suuntaansa 30km reissua, eikä ole ollut ongelmaa. Tänään onkin ehkä viimeinen testi, sillä lähdemme pikkasen reilun 100km vierailulle, ja takaisinkin pitäs tulla. Saa nähdä, miten käy. Uskoisin, että hyvin :)

    • Clarissa45

      Tehkää aluksi lyhyitä reissuja, jotka päätyvät AINA koiralle mieluisaan tapahtumaan. Apteekista/eläinlääkäriltä saa myös pelkoja lievittävää/koiraa rauhoittavaa feromonivalmistetta DAP, jota suihkutetaan n. 15 minuuttia ennen matkan tekoa autoon sille paikalle/alustalle jolla koira matkustaa. Pyydä koiraa makaamaan matkan teon ajan, jotta tasapainoelimessä keikuttelu ei aiheuta pahoinvointia. Ruokintaa ei pariin tuntiin ennen matkantekoa, niin pahoinvointi ei yllätä. Meillä on 6 kk ikäinen collienarttu, joka on näillä konstein tottunut matkustamiseen. Aluksi pelkäsi autoilua niin, että kiersi kaikki tienreunoilla näkyvät autot kaukaa. Jokaisella matkalla oksensi, tärisi ja kuolasi.

    • sddfghj

      meidän 10kk ikäisellä colliepojalla sama juttu, mut koti pihassa sinne autoon meneneminen on se ainooo ongelma ku ei millään saa sitä syliin, ku ei muuten autoon tule :D mut jos vaikka joka päivä laitatte koiranne autoon ja ihan vaan olette siellä istuskelette sen kanssa niin kyllä sen pitäis alkaa tottumaan.
      ja meidän colliella oli myös matkapahoinvointii (oli paketti auto ja collie siel takana), mut ostettiin farmari auto ja pidetään autoreissuil siellä takaluukussa ja näkee sieltä hyvin pihalle, niin ei enää oksentele.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      82
      5949
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2027
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1795
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe