Algarve vai delgada!!!?

Help!

Ei osata poikaystävän kanssa päättää. Toukokuun puolessa välissä mentäis. Voiko joku kertoa kokemuksista?

6

282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Algarve vai Ponta Delgada?

      Olisi helpompi vastata, jos olisitte kertoneet, mitä lomaltanne haette. Algarve on ensisijaisesti rantalomapaikka, Azorit luontolomakohde. Jos haette aurinkovarmaa lomakohdetta komeine hiekkarantoineen, silloin valintanne Algarve, esim. Praia da Rocha tai Alvor. Jos haette rauhallista lomapaikkaa ilman massaturismia, jos pidätte vaikkapa patikoinnista tai jos valaat ja delfiinit kiinnostavat, niin silloin valintanne kallistuu Azoreihin. Azoreilla on toki rantoja, mutta Algarveen verrattuna ne ovat pieniä eikä niillä aurinko paista yhtä varmasti kuin Algarvessa. Siitä huolimatta on Azoreilla moni suomalainen on polttanut nahkansa. Kun Azorit eivät ole rantalomakohde, saariryhmässä ei myöskään ole samanlaista rantaelämää baareineen kuten esim. juuri Algarvessa. Azoreiden luonto on vehmas ympäri vuoden, kiitos säännöllisten sateiden, Algarvessa luonto mukautuu kesällä kuivuuteen, sillä vettä sataa kesä-, heinä- ja elokuussa minimaalisen vähän. Toukokuu Algarvessa on kevättä eikä siten vielä yhtä aurinkovarmaa kuin kolmena kesäkuukautena.

      Azorien luonnon ominaispiirteisiin kuuluu tuliperäisyys, jos kertovat kuumat lähteet.

      Patikoinnin ja valas- ja delfiiniretkien lisäksi Azoreille voi mm. sukeltaa, surfata, purjehtia, kalastaa ja ratsastaa lomallaan.

      • Help!

        Jonkinlainen yöelämä on listassa, ettei ihan kuollutta. Mutta enimmäkseen ollaan menossa rentoutumaan, autingonottoa, shoppailua, delfiinejä! Nam! Ei haluta mihinkään turisti paikkaan mikä on täynnä suomalaisia. Selitin tyhmästi mut se johtuu siitä että ei oikeesti tiedetä minne ees halutaan :D vaatimuksena oli että jonnekin halpaan paikkaan (ruoka,shoppailu,aktiviteetit halpoja) kiitos tosi paljon kun vastasit!!!! :)


      • Help!

        Ponta Delgada vaikuttais lukemani perusteella loistavalta. Sopiiko se 20-26 vuotiaille about (kun olen lukenut myös että 40v suosiossa)
        - emme etsi mtn isoa yöelämää esim ei mtn mahti klubej jne mut kai siellä jotain on (azoreilla siis) terasseja,baareja yms.

        -jos lähdetään Toukokuun loppuviikkoina niin millainen vaatetus (nainen)? Että tiedän mitä pakata

        - haluaisimme pikkuhotelliin, kotoisaan, ei mihinkään isoon loistohotelliin. (kauheesti vaatimuksia!) mikä olisi hyvä?

        - kuinka paljon rahaa kannattaa olla jos on kymmenisen päivää ja haluaa katsomaan delfiinejä,valaita eri nähtävyyksiä ymsyms (vasta valmistuneina raha-asiat kuin opiskelijoilla vieläkin, sen takia kysyn) ja tietysti kun syötäis ravintoloissa jne.

        - onko millaisia vaatekauppoja, mikä hintataso?

        =) ja mikä sinun kotisivusi on?


    • Ponta Delgadassa asuu ja liikkuu runsaasti nuoria. Heidän osuus syntyperäisväestöstä on keskimääräistä suurempi. Lisää nuoria muilta saarilta ja Portugalin mantereelle Ponta Delgadan tuo Azorien yliopisto. Ponta Delgadassa on baareja. Vilkkaimmillaan ne ovat viikonloppuisin. Terassit Azoreilla ovat käytössä ympäri vuoden. Ponta Delgadassa niitä on mm. rantakadulla SolMar Avenida Center ostoskeskuksessa ja Portas do Marin satamakeskuksessa, joka sijaitsee edellisen vieressä ja jossa on myös suosittuja baareja kuten Baia dos Anjos ja Bar do Pi, molemmat löytyvät netistä.

      Toukokuussa maksimipäivälämpötilat hipovat 20 C, yöllä mittari voi minimissään laskea keskimäärin noin 13 C:een. Algarven päivälämpötilat ovat pari astetta korkeampia, yölämpötilat sen sijaa noin asteen alhaisempia. Azoreilla lämmön tunnetta lisää ilman korkeahko kosteus. Ponta Delgadan toukokuun keskimääräiset maksimipäivälämpötilat ovat lähellä Helsingin kesä- ja toukokuun vastaavia lukemia, yölämpötilat Helsingissä ovat alhaisemmat.

      Pienempiä hotelleja ovat mm. Gaivota, Barracuda, Camões ja Antillia. En ole katsonut enempää Aurinkomatkojen kuin Hispaniankaan hotellivalintaa. Jos löydätte niistä jonkun muun kiinnostavan hotellin, niin kertokaa ja kysykää, niin kerron, mitä tiedän.

      Ruoka kaupoissa Azoreilla on keskimäärin neljänneksen halvempaa kuin Suomessa. Vaatimattomia lounaita saa hintaan 5 euroa, pullo olutta maksaa luokkaa 1,20 – 1,50 e, pieni pullo viiniä noin 5 e, koko pullo 7,5 eurosta ylöspäin. Illallisella pääruokien hinnat alkavat hieman alta 10 e. Expressokahvi maksaa noin 0,60 e, maitokahvi 0,80 – 1,0 e. Valas- ja delfiinretket maksavat viitisenkymppiä per nuppi. Halvin tapa liikkua saarella on bussi, jolla ei tosin ihan joka paikkaan pääse, mutta hyvin moneen kuitenkin.

      Ostosmahdollisuuksia on Ponta Delgadan vanhan keskustan pikkukaupoissa sekä kauppakeskuksissa Parque Atlântico ja SolMar Avenida Center. Arkivaatette myydään edullisesti Continente supermarketissa. Liikkeet myyvät kansainvälisiä merkkivaatteita ja portugalilaisia brandeja. Ponta Delgadan keskustassa ja muualla São Miguelilla on useita kiinalaisia halvan tavaran kauppoja, jotka myyvät mm. vaatteita. Merkkivaatteiden hinnat tuskin ovat edullisia, sillä markkina on pieni ja ostovoima vähäinen. Tavallinen käyttövaate sen sijaan on Azoreilla suomalaisen kukkarolle huokeaa.

      Kotisivuni löytyvät, kun näpäytät nimimerkkiäni Masseur.

      • Mie

        Kiitos tosi paljon hyödyllisistä vastauksista, auttoi paljon. Kysyisin vielä että onko tietoja Obidoksesta!? :)


      • Mie kirjoitti:

        Kiitos tosi paljon hyödyllisistä vastauksista, auttoi paljon. Kysyisin vielä että onko tietoja Obidoksesta!? :)

        Óbidos on yksi Portugalin historiallisista kaupungeista. Alueella matkailevat tutustuvat usein myös lähellä sijaitseviin Alcobaçaan ja Batalhaan, jotka molemmat ovat tunnettuja monumentaalisista luostareistaan. Lähellä on myös Fátiman pyhiinvaelluskaupunki sekä pitkä perinteet omaavat suositut rantapaikat Nazaré ja Peniche. Alueella voi nauttia aktiivisesti luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Kesällä seudulla on monia erilaisia festivaaleja. Kaikista näistä on tietoa netissä, mm. Wikipediassa ja eri matkailusivustoilla. Portugalissa alue tunnetaan nimellä Oeste, länsi ja matkailu sitä markkinoidaan juuri tällä nimellä, http://www.rt-oeste.pt/.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sähköpotkulautaonnettomuus

      Nyt sitten sattui ja pahasti! Uutisen mukaan 3 alle 15-vuotiasta olisi ollut samalla sähköpotkulaudalla liikkeellä. T
      Vantaa
      281
      3744
    2. Nainen, viime yönä ajattelin sinua ja itkin

      On vain niin ikävä, enkä tunteilleni mitään voi. Olisit minun iloni, olisit minun päiväni ja aurinkoni, mutta nyt olet p
      Ikävä
      74
      2469
    3. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      88
      1720
    4. No nainen...

      Mitkä on fiilikset nykyään?
      Ikävä
      114
      1650
    5. Skuuttikakarat itse syypäitä onnettomuuteen - Yle syytti autolijaa

      Tulokulma uutisissa oli se että – vaikkakin peitellysti – autoilija olisi ollut jotenkin yksin syypää tapahtuneeseen onn
      Maailman menoa
      326
      1572
    6. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      408
      1426
    7. Mitä asiaa tai ominaisuutta kaipaat eniten

      Ikäväsi kohteessa?
      Ikävä
      67
      1383
    8. Mitä et sietäisi kumppaniltasi

      Onko jokin asia tai asioita joista et haluaisi joustaa tai riita tulee eli haluat tehdä sen itse tai omia
      Sinkut
      78
      1320
    9. ABC Kuinka monta samaa kirjainta yhteensä

      ..yhteensä teillä on etu ja sukunimissänne? Uskallatko laittaa ne kirjaimet? Hyvä aika tunnistaa ja tavata se oma kaiva
      Ikävä
      99
      1289
    10. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      89
      1218
    Aihe