labbis meille?

koiriaa

Olen haaveillut labradorinnoutajasta pitkään. Kysyisin sopisiko sellainen meille olen liikunnalinen, meillä on iso omakotitalo, iso piha, meillä on myös 2 v kani joka on utelias ja ilopilleri. Minulla ei ole aikaisemmin olluta koiraa joten en tiedä kauheasti niiden hoidosta. kaipaisin siis perus tietoa labradorinnoutajista.

17

320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A

      En suosittelisi ensimmäiseksi koiraksi.
      Ihana rotu, mutta vaatii hurjasti koulutusta, liikuntaa ja virikkeitä - ihan niin kuin kaikki isot rodut. Kannattaa myös huomioida että rotu on alunperin metsästykseen, rakastaa vettä eikä todella kierrä kuralätäköitä. Yleensä 100% luotettava lasten kanssa (toki vaatii totuttamisen).
      Kannattaa käydä rotujärjestön sivuilla ja vaikka soittaa muutamalle kasvattajalle.

    • ihana rotu, mutta..

      Ei kyllä välttämättä paras ekaksi koiraksi, ei ainakaan helpoin ;) Riippuu toki paljon siitä kuinka paljon koko perhe on valmis panostamaan koiran kanssa olemiseen. Labbikset tarvitsevat paljon virikkeitä ja liikuntaa. Tärkeää on saada niille jotain aivojumppaa perus lenkityksen lisäksi. Rotukuvauksessakin mainittava toiminnanhaluisuus todellakin tarkoittaa sitä kirjaimellisesti :) Labbikset osaavat olla myös melko jääräpäisiä ja testailla omistajaansa eli määrätietoisuutta ja johdonmukaisuutta tarvitaan. Pennusta asti kannattaa asettaa rajat ja opettaa koiralle käytöstapoja. Sellainen pieni vallaton pallero voi olla hauska ja vaikuttaa harmittomalta, mutta se ei ole sitä enää silloin kun koira on aikuinen. Labradorinnoutajat ovat aikuisena vahvoja ja kookkaita joten tämä kannattaa ottaa pennusta asti huomioon. Labbikset ovat kyllä nopeita oppimaan ja yleensä melko ahneita joten niitä on helppo motivoida koulutukseen. Vettä tosiaankin rakastaa ja on yleensä aina valmis läträämään kaikenlaisissa paikoissa missä vaan on vettä. Meillä haluaisi tulla suihkuunkin mukaan :) Kannattaa valita pentueesta sieltä rauhallisimmasta päästä, siinäkin kyllä riittää ihan tarpeeksi virtaa ;) Kysy vaan, jos tulee jotain mieleen ja toivottavasti on jotain apua :)

    • koiriaa

      kysyisin viellä että miten ne tulevat toimeen kanien kanssa?

    • koiran omistaja

      Luulisin, että hyvin jos sen totuttaa siihen :)

    • pihviiiiiiiiii

      tai sit se koira syöpöttelee sen kanin niiku hulk!!!

      • mummeliini007

        tai sitten se kani syö sen koiran, koska labbikset ovat erittäin heiveröisiä.


      • mehheevää
        mummeliini007 kirjoitti:

        tai sitten se kani syö sen koiran, koska labbikset ovat erittäin heiveröisiä.

        en sanoisi labbiksia jirveän heiveröisiksi, koska ne syövät paljon meheviä ja mehukkaita pihvejä, joista ne saavat voimaa!!!


    • Agentti Pihvi

      nii ehkä....

    • Minävaan123

      Oletteko ihan tosissaanne?! Täm on oikea keskustelupalsta, eikä mikään vitsi! Joten olisitteko kilttejä ja lopettaisitte tuon. Voitte sitten perrustaa vaikka ihan oman sivun tuollaisille vitseille.

      Kiitos

    • labbiksesta

      Kyllä varmasti oppii tulemaan kanin kanssa toimeen , mutta se vaatii varmasti ainakin alkuun työtä. Meidän labbis koitti pienenä pentuna vähän turhankin rajusti leikkiä kissojen kanssa ja sai välillä olla tarkkana. Varsinkin silloin, kun pentu sai "hepuleita" niin meinasi kissat saada kyytiä. Nyt vajaan 9kk iässä kissat saa olla rauhassa, ovat saaneet olla jo pidemmän aikaa :) Ulkona kyllä tahtoisi lähteä kaiken perään mikä menee karkuun oli se sitten eläin tai puunlehti joka liikkuu pois päin. Koskaan ei tee sitä "pahalla" vaan innostuu leikkimään, mutta saattaisi kyllä huomaamattaan vahingoittaa pienempää eläintä, kun ei tunnu tajuavan suurta kokoaan. Eli tarkkana varmasti saa kaninkin kanssa olla, mutta kunhan tekee alusta asti selväksi, että kani kuuluu samaan laumaan koiran kanssa niin uskon kyllä, että tulevat toimeen hyvin :) Vahtimatta en kuitenkaan keskenään jättäisi.

      • 22v labbiksia

        Itse olen labbisten seassa kasvanut koko ikäni. 10 vuotta sitten sain ensimmäisen "ikioman" mustan ilopillerin jonka kanssa yhdessä opeteltiin ja treenattiin, koira minua ja minä koiraa. Helppoja ja luotettavia koiria kaikin puolin. Toki luonnevikaisia löytyy, niinku kaikissa roduissa on. Sanoit että on iso piha ja omakotitalo. Varmaan metsää treenejä ja lenkkejä varten? Seurakoiraksi en ottaisi kys. rotua iki päivänä. Vaikkei ikinä et metsästäisi niin rotu on luotu noutokoiraksi ja sen avulla saat koiralle sitä "oikeaa" aivojumppaa ja liikuntaa.

        Kasvattajaa valitessa kannattaa olla helve*in tarkka. Itsellä on tällä hetkellä 3v ja 1,5v labbis eri kasvattajilta ja ovat kuin yö ja päivä! Tarkkana että narttu ja uros on kautta linjan TERVEITÄ lonkista, kyynäristä ja silmistä!! Mielellään päästäkin! Erittäin aktiivisia koiria ja itsellä alkaa nuoremman kanssa välillä olemaan pinna kireällä koska sitä energiaa tosiaan syntyy tyhjästä!

        Viisas ja symppis rotu, tulee toimeen lasten kanssa ja varmasti myös sen pupun (ellei ajattele noudettavana riistana :D )

        Lähtee aivan pirusti karvaa, muista se. Nyt voi tuntua ettei se haittaa mutta kun lakaiset lattiat 3 kertaa päivässä ja silti löydät karvoja munankuoren sisältäkin ni voin sanoa että alkaa jöpöttämään otsassa joku kova ja kiinteä...

        Kaikesta huolimatta erittäin palkitseva ja yhteistyöhaluinen rotu


    • Labbis <3

      Meillä on 3 v lapukkaneiti, eikä siitä kyllä karvaa juurikaan lähde, muulloin kun ennen juoksua ajaa turkkinsa.. Ruokinta kai siihenkin vaikuttaa, luulisin...
      Meidän neiti on kyllä melkoinen adhd toisinaan, aika pienellä saa innostumaan. :D Kiltti ja lapsirakas rotu. Ja vesipeto. Helppo opettaa herkkupalojen kanssa, ruualle perso koira on valmis tekemään mitä vaan jotta saa palkintonsa. :) Temppuja on opeteltu ja käyttäytyminen on hyvää. :)
      Jos vaan on aikaa paneutua koulutukseen ihan kotiin saapumisesta alkaen, suosittelen! :)

      • lappis5v

        Meidän neiti 5v, karvaa lähtee kyllä tosissaan. Aina loikkaa suoraan veteen kun sellaista jossain näkee (oja, lätäkkö, meri, ihan sama) Niin perso namipaloille että pienellä ammattilaisen avustuksella (järjestetty kurssi) oli helppo päästä vasta-alkajankin alkuun. Tosi, tosi energinen tapaus. Nyt 5 vuotiaana on jonkinverran rauhoittunut..


      • Epukka
        lappis5v kirjoitti:

        Meidän neiti 5v, karvaa lähtee kyllä tosissaan. Aina loikkaa suoraan veteen kun sellaista jossain näkee (oja, lätäkkö, meri, ihan sama) Niin perso namipaloille että pienellä ammattilaisen avustuksella (järjestetty kurssi) oli helppo päästä vasta-alkajankin alkuun. Tosi, tosi energinen tapaus. Nyt 5 vuotiaana on jonkinverran rauhoittunut..

        Mielestäni labbis soveltuu erittäin hyvin ensimmäiseksi koiraksi! Meillä oli juuri ensimmäinen koira labbis ja oli todella helppo koulutettava, äärettömän kiltti ja luotettava koira. Eroja toki löytyy metsästyslinjaisen ja näyttelylinjaisen välillä. Metsästys labukat ovat juuri niitä yli energisiä ja paljon aktiviteettejä kaipaavia koiria mutta näyttelylinjaiset ovat sopivia kotikoiraksi. Sitä en tiedä onko sellasia eroja enää olemassakaan. Mutta kannattaa ottaa yhteyttä kasvattajiin ja kysellä heiltä asiaa. Lämmöllä suosittelen labbista kelle tahansa ensimmäiseksi koiraksi. :)


    • sakemannipystykorva

      Mä olen sitten törmännyt siihen luonnevikaseen labbis yksilöön. Se oli kahden aika nuoren ehkä 13 v tytön kanssa koirapuistossa. Se kävi toisten koirien päälle, heti kun joku yrittikin haistella tai tutustua vähän lähemmin. Yhtäkkiä se tuli minua kohti muristen ja meni reittä hipoen ohi. En katsonut, enkä koskenut sitä ollenkaan, paitsi puistoon mennessä ohimennen, muuten en ottanut kontaktia lainkaan. Niinkun en yleensäkään taputtele vieraita koiria, jos ne ei itse sitä halua. Seuraan vaan omaa koiraani ja sen tekosia. Jäi vähän huono maku tästä rodusta :(

      • Kokemusta 9 v

        Murista voi labbis ja puolustaa tarvittaessa eihän se luonnevikaa tarkoita. Labbikset ovat yleensä kouluttamattomia ja nuorena vähemmän tottelevia ja villejä.


    • the shyanna

      Labbis on kiltein koira ikinä, perhekoira ja rakastaa kaikkia. Toki pentuna tulee tehtyä jonkun verran pahaa, mutta niin kai kaikki pennut tekevät. Labbikset yleensä iloisia ja innokkaita kavereita jotka lähtevät riemumielin kanssasi lenkille ja ihan minne vaan. Meillä ollut jo kolme labbista enkä kyllä muun rotuista edes harkitse koska ne ovat niin iloisia ja kaikkien kavereita. Näkeehän jo pentueesta kuka on pomo niin sitä ei ehkä kannata ensimmäiseksi koiraksi ottaa:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5319
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4745
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3016
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe