Novascotiannoutaja ensimmäiseksi koiraksi lapsiperheeseen?

Novascotiannoutaja?

Siispä ollaan miettity että koira olisi kiva hankkia, ja rotuakin ollaan etsiskelty. Novascotiannoutaja olisi nyt mietinnässä, ja haluaisinkin nyt kommentteja teiltä kaikilta joilla on semmoinen rotu, ja jotka rodusta osaavat kertoa. Perheessä on kolme lasta, 7, 10, ja 13. Asutaan omakotitalossa jossa on aika iso piha, ja takapihalta alkaa metsä ja metsän vieressä on peltoa, joten ulkoilutusmahdollisuudetkin ovat aika hyvät. Kokemusta koirista on vain minulla, sillä lapsuudessani/nuoruudessani oli meillä kaksi koiraa, mutta kyllä esimerkiksi perheen vanhin lapsi on lukenut paljon koirista ja ulkoiluttanut kavereiden koiria paljon ja ihan pienestä pitäen kaikki halunnut koiraa. Jos nyt jostain syystä kyseinen rotu ei ole meille hyvä, osaisiko joku keksiä muita rotuja?

23

3152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Novascotiannoutaja?

      Olisi myös kiva saada vastauksia kysymykseen...;(

      • pertsa

        Kyllähän Novascotian noutaja eli Tolleri on ihan hyvä valinta lapsiperheelle.Tolleri on eloisa leikkisä ja touhukas koira josta on iloa koko perheelle.Vaatii hiukan enemmän aikaa omistajiltaan touhukkuudellaan mutta on myös oppivanen ja sopeutuvainen.Enemmän tietoa Tollereista löytyy www.tollerit.fi sivulta.


    • Novascotiannoutaja?

      Kiitos vastauksesta ja osoitteesta!:)

    • jeepsi

      En kyll ottasi ensimmäiseksi koiraksi, ksoka tosiaan on TOUHUKAS. Tarvitsee paljon aktiviteettejä, onko teillä aikaa siihen muun perhe-elämän ja työn rinnalla?? Sitä miettisin.

    • Novascotiannoutaja?

      Onko Tolleri todella touhukas, sillä kyllähän me koiraa paljon lenkitettäisimme ja kun on metsät ja niityt lähellä, mutta ei nyt esim 3 tuntia päivässä ole mahdollista ulkoiluttaa? Mökillekkin otettaisiin mukaan joka kesä, ja kun lapset koulusta tulevat niin heti lähtevät lenkille ja me lähdemme illalla lenkille, mutta ei meillä kyllä kukaan kotona ole päivisin.

      • kikka9

        Itse en todellakaan ottaisi tolleria lapsiperheen ensimmäiseksi koiraksi. Itsellä aiemmin ollut saksanpaimennskoiria ja vasta sitten tolleri. Saku on kumminkin esim nin paljon helpompi koulutettava.


    • sopii tolleri

      Tolleri soveltuu myös ensimmäiseksi koiraksi, jos nartun hankkii, joka on pehmeämpi ja hallitumpi kuin uros.

      Kaverillani on tolleri lapsiperheessä ja hyvin tulee lasten kanssa toimeen. Suht. rauhallinen rotunsa yksilö, ehkä juuri siksi, että se keskittää suuren osan energiastaan lapsista huolehtimiseen. Lasten seurassa monet koirat ovat myöntämättä aika leppoisia, eivätkä vaadi niin paljoa erillistä toimintaa, vaikkakin lapsiin vähemmän huomiota kiinnittäviä koiria löytyy myös ja jopa niistä hermostuvia. Yksilö- ja tottusmisasia se lapsiin suhtautuminen koiralta.

      Yksinhuoltajalle koira voi rodusta riippumatta olla haasteellinen ja liikaa energiaa/aikaa kuluttava, mutta yhteishuoltajuus onkin sitten asia aivan erikseen.

    • tollleri

      Tolleria en ensimmäiseksi koiraksi laittaisi. Meillä tollo on toinen koiramme. Tollo vaatii omistajaltaan todella paljon aikaa.Tosin tollo myöskin antaa omistajalleen paljon. Toisaalta tollo on monipuolinen harrastus koira. Mejä,agility,toko ja vepe. ei pidä unohtaa että tolleri on metästyskoira johon on alunperin jalostettu. Sohvakoiraksi tolloa ei kannate ottaa.

    • Novascotiannoutaja?

      Täällä toiset sanoo että Tolleri on hyvä, toiset että ei niinkään... Jos Tolleri suljettaisiin pois vaehtoidoista, mikä olisi hyvä rotu? Ehdotuksia?

    • ...fsd

      Suosittelisin spanielia, jos ei kerta koirakokemusta. Koirat, varsinkin tollerit tarvitsevat muutakin aktivointia kuin lenkitystä ja lasten kanssa leikkimistä.

      Tollerit myös vaativat peruskouluksen ja lapsesta ei (välttämättä) ole lenkittäjäksi koiralle sen energisyyden ja voimien takia. Nopeasti tollosta saa myös turhautuneen rasavillin, joka ei jätä ketään rauhaan ja remmissä räyhätään kaikille vastaan tulijoille.

      • tolleri & spanieli

        Kaikki koirat vaativat peruskoulutuksen , ei pelkästään tollerit. Mitä nyt tuohon remmirähisijöihin tulee niin joka rodusta löytyy rähisijöitä.

        Spanieli on ylösajava lintukoira. Ei sohva koira...


    • tollerinomistaja

      Meillä on kotona aivan ihana 3v narttutolleri. Touhukas on kyllä, mutta ihan "tavallinen" touhuaminen on meillä hänelle riittänyt. Eli 3x lenkkeilyä päivässä, joista yksi tunnin mittainen. Metsässä kepin heittelyä ja noutoa. Kotona pientä älyllistä toimintaa, temppujen tekoa ja tavaroiden piilottamista/etsintää. Lisäksi otan koiraa usein mukaan kyläilemään ETENKIN lapsiperheisiin, koska hän nauttii silminnähden lasten seurasta ja illalla kotiin palatessa on aivan naatti :D Eli voisin siis TODELLAKIN suositella lapsiperheeseen! Kyllä lapset koiran kanssa jaksavat leikkiä ja touhuta ihan riittävästi, aikuisella sitten päävastuu koulutuksesta. Vaikka olisi ensimmäinen koira (jota siis aloittajalla tämä ei edes olisi) voi ihan hyvin hankkia muunkin rodun kuin "sohvakoiran", kunhan perehtyy koiran koulutukseen ja muistaa olla johdonmukainen ja määrätietoinen kouluttaja! :)

    • Novascotiannoutaja?

      Spanieli ei ole hyvä rotu sillä miestäni on purrut lapsuudessaan spanieli ja hänen mielestä spanieli on rotu joka meidän perheeseen ei tule... :/ Mutta kyllähän täällä on paljon positiivista palautetta tollerista joten...? Ja jos meille koira tulee niin sille kyllä annetaan peruskoulutus ja vanhin lapsista sanoi haluavansa myös tehdä koiran kanssa muuta kivaa mm. piilottaa tavaroita ja koira etsii ne, uimista, temppu koulutusta (opettaa erityisiä ja hienoja temppuja), metässä vaeltamista (joskus jopa koko päivänkin sillä siitä hän sanoi saavansa kuulemma hyvää liikuntaa ja niin tietenkin koirakin) ja muuta kivaa. Tolleri olisi kyllä kiva:D mutta paljonko tollerit suunnilleen maksaa??? Onko tietoa? Ja onko täällä yhtään tollereiden kasvattajaa jotka mahdollisesti saavat pentuja loppu kesällä/syksyllä Etelä-Suomessa?Ihan vain kyselisin että en vielä varaamassa pentua olisi:D

      • sshhs

      • Tuolla perusteella ei kannata spanielia tyrmätä. Todennäköisesti miehesi on ajautunut sellaiseen tilanteeseen jossa koiralla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin puolustaa itseään ja purra. Nämä lukuisat koirien purenta tapaukset on ihan itse aiheutettuja. Koira ajetaan "nurkkaan" ja kun koira huomaa ettei pakomahdollisuutta ole niin puolustaa tietenkin itseään ja reviiriään. Spanieli on todella hyvä harrastuskaveri harrastipa sitten mitä tahansa.


    • Novascotiannoutaja?

      Kiitos paljon, olen sanonut jo aikaisemmin mutta vielä kerta; pentu olisi ihana, joten miksikäs ei...:D

    • KoikkeriFani

      Jos olet vielä vähän epävarma tollerista, niin olisi myös kooikerhondje joka olisi myös hyvä rotu. Käy toki katsomassa sekin googlesta;D

      • FCI 8-fani

        On paljon muitakin noutajia, spanieleita ym. FCI 8-rotuja kuin tolleri ja koikkari.


    • Girl

      esim?

    • jen!

      Tolleri on hyvä valinta ensimmäiseksi koiraksi. Itse olen 16, ja 1,5v tollerini on perheemme eka koira. Tolleri ei sovellu pelkäksi kotikoiraksi. Sen kanssa on hyvä harrastaa jotain aivotoimintaa kehittävää juttua, esim tokoa tai agilityä. Usein sanotaan tollerien olevan ylivilkkaita. Ylivilkkaus näkyy siinä, jos koiran kanssa ei tehdä mitään: se saattaa yksin ollessaan järsiä tavaroita, pissiä lattioille yms. Kun koiran energian on saanut purettua, on koira hyvin rauhallinen. Itse käytän koiran n. 5min aamu ja iltalenkillä, ja koulusta tultuani n. tunnin lenkillä, jossa koira saa olla edes hetken vapaana riehumassa. Lisäksi käymme kerran viikossa agi ja toko treeneissä, ja ne riittävät. Lisäksi tietysti touhutaan ja treenaillaan kotona. Lapsien kanssa tulee hienosti toimeen. helppo koulutettava, mutta todella herkkä. Ei kestä huutamista, alistamista yms, vaan koulutus on tehtävä johdonmukaisesti ja rauhallisesti. Hieman myös itsepäinen, eikä jaksa toistaa samaa asiaa yhtäjaksoisesti. Jokainen koira on yksilö, eikä rotua tule tuomita tai arvioida yhden näkemänsä yksilön perusteella. Sama pätee niihin "verenhimoisiin " rotwailereihin, kuin suloisiin tollereihinkin.

    • Tollerit

      Meillä on 4.v tolleri joka on meidän ensinmäinen koiramme. Se on todella energinen ja tykkää paljon liikkua. Eli tolleri ei ole todellakaan sohvakoira :) Sen kanssa käydään noi kolme-neljä kertaa ulkoilemassa. Ja se on meidän koiralle aika sopiva mutta sen kanssa touhutaan sisällä ja pihalla aika paljon :) suosittelen tolleria! :)

    • tolleri

      hei
      olemme ajatelleet tolleria perheellemme niin voisitteko kertoa kasvattajia joilta itse olette tollerinne hankkineet

    • toll3

      Kannattaa tutkia www.tollerit.fi osoitteessa kasvattajia ja käydä itse tutustumassa. Yhdistys on myös aloittamassa rotukummi toiminnan jolloin voit katsoa alueesi kummin ja käydä tutustumassa rotuun.
      Kukaan ei voi sinun puolesta sanoa mistä koira kannattaa ottaa, se sinun on itse selvitettävä! Kasvattajissa ja kasvatustyön pääpainoissa on paljon eroja joten kannattaa miettiä mitä haluat tehdä koirasi kanssa :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5075
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1315
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe