Ensimmäinen oma koira

marilyn

Sopiiko tanskandoggi ensimmäiseksi omaksi koiraksi (ei kuitenkaan ihan tietämättömälle ihmiselle)? Millainen on tanskandoggin unelmaomistaja? Ja sopiiko kerrostaloon? Onko sinulla omakohtaisia kokemuksia tanskandoggin kouluttamisesta, elämän haasteista ja iloista, joita haluaisit jakaa? Itselläni ei rodusta ole paljoa kokemusta kuin mitä olen lukenut netistä. Mutta Yksi pitkäaikainen unelma on saada omakseni tällainen kaunis koira! Ja niin, missä hinnoissa pyörii pennut..? Olen kuullut että aika kalliita. Ja onko taipumusta dominointiin? Nartun ja uroksen erot käytöksessä?

*Jos tällaisen itselleni ensi kesänä hommaan, niin pennun kanssa menisin pentukouluun.
*Se olisi seurakoira ja perheenjäsen, ei mikään näyttelykoira. Jos kuitenkin vaikuttaisi että koiralla tarvetta enemmälle tekemiselle niin voitaisiin aloittaa vaikka toko, tai joku muu harrastus. Jäljestystä voitaisiin omin voimin harrastaa metsässä, käytäisiin koirapuistossa ja erilaisilla lenkeillä, ym. tekemistä koiralle. Myös opettaisin varmasti paljon temppuja, riippuen siitä miten koira oppii ja tykkääkö oppimisesta.
*Aamulla herätessä, mikä on usein noin 9 aikaan, käytäisiin pienellä korttelikierroksella niin että pissat ainakin tulee tehtyä ja saa vähän jaloitella. Töiden jälkeen olisi vuorossa pidempi lenkki, tai koirapuistoilua. Silloin ulkona vietettäisiin aikaa 1-2h (huom olen tietoinen että kasvavaa doggia ei saa rasittaa liialla liikunnalla, eli pennun kanssa jos pitkään oltaisiin ulkona niin se olisi esim koirapuistossa vapaana temmeltämistä, mikä on kasvavalle koiralle paras muoto harrastaa liikuntaa, ei mitään juoksulenkkejä). Lyhyemmällä lenkillä, n.20-30min käytäisiin vielä illemmalla siinä kuuden tai kahdeksan maissa, ja sitten ennen kuin itse menen nukkumaan eli joskus yhdentoistamaissa illalla taas lyhyt korttelikierros, että koiran ei tarvitse aamulla pidätellä kauheasti oven edessä. Miltä tälläiset lenkkeilyrutiinit kuulostavat mielestäsi, ovatko sopivat tanskandoggille?
*Olen muuttamassa kerrostaloon, kaksioon. Asunnon koko n. 45-60 neliömetriä, ja on mahdollista ettei ole omaa pihaa jossa koira saisi olla. Miltä asunnon koko ja se ettei ole pihaa, kuulostaa tanskandogin ottamisen kannalta?
*Itse olen huumorintajuinen, rento ihminen. Koiranomistajana suosin luonnollisia menetelmiä, esim ruokavaliossa, ja hyväksikäytän koirien luonnollisen käyttäytymisen tietämystäni koiran kanssa viestiessäni. Minulla ei ole paljoa kokemusta koiuran kouluttamisesta, mutta olen omistautuva, tiedonjanoinen, ja minulla on motivaatiota kouluttaa koira pitkällä pinnalla. Myös olisin yhteydessä koiran kasvattajaan ja ongelmatilanteessa hakisin ammattIapua. Tämä olisi koiran lopullinen koti, minun talostani ei lähde kukaan kiertolaiseksi! Koiralta haluan, että se on kotona rento kaveri joka viihtyy omistajansa seurassa, ottaa kontaktia, tykkää lenkkeillä ja puuhata kaikenlaista, olla mukana kotona sisälläkin eri puuhissa. Toivon että koira tulee toimeen toisten koirien kanssa, EI HAUKU SISÄLLÄ TURHAAN, on turkiltaan helppohoitoinen, omaa silmääni miellyttävän näköinen, iloinen ja älykäs, ja saa olla kyllä itsepäinen, ei tarvitse yrittää kokoajan miellyttää, mutta minulle ehdoton vaatimus on ettei koira ole ihmiselle vaarallinen, ja hyväksyy helposti paikkansa arvojärjestyksessä lauman pohjalla, kuitenkin rakastettuna perheenjäsenenä ja ystävänä. Tahtoisin myös että voi pitää vapaana ilman että pinkaisee joka pyörän ja pupun perään.
*Kertoisitko mielipiteesi, kuulostanko minä sopivalta omistajalta doggille? Ja kuulostaako kuvaukseni siitä, millaista koiraa toivon, doggiin osuvalta kuvaukselta? Olisin erittäin kiitollinen vastauksista, olivat ne sitten haukkuja tai kehuja tai faktaa/mielipidettä tanskandoggista rotuna!!

12

1850

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marilyn

      Ja niin, onko tanskandoggeissa terveyseroja erivärisillä koirilla? Itse olen erityisen ihastunut tiikerijuovaiseen ja valkoiseen mustilla pilkuilla :) Eli olisi kiva tietää, onko esim tälläisellä valkopohjaisella koiralla suurempi todennäkööisyys kuuroutua jossain elämänsä vaiheessa, tai onko esim siniset doggit herkempiä allergioille/ihosairauksille. Olen ainakin sinistä pitbulleista kuullut, että ihosairaudet niillä yleisempiä kuin muilla rotunsa edustajilla.

      Ja, jos tunnet viestini perusteella ettei tanskandoggi ole minulle se oikea rotu, niin pelastathan yhden ihmnisen sekä koiran kertomalla mielipiteesi! Muita, sopivampia rotuja saa ehdottaa :)

      • ....

        älä vaan missää nimessä doggia hommaa et tuu pärjäämään sen kanssa, liian naivi oot ei sovi ekaks koiraks. ei oo jokaihmimsen koira se


    • :)

      Oma kokemuksen mukaan voin ainakin kertoa että se koiran hankinta hinta on se pienin menoerä dogin kanssa...esim eläinlääkärissä iso koira=isot kulut! Ellet sitten satu olemaan se onnellinen doginomistaja jonka ei tarvitse lihottaa eläinlääkärin kukkaroa muuta kuin rokotuksilla käydessäs... Laadukas ruoka maksaa (tähänkin varmasti jollain eri mielipide mutta itse en syötä mitään halppis markettinappulaa...) Itse en kerrostaloon doggia ottaisi mutta en myöskään "tuomitse" niitä ketkä niin tekevät... kannattaa varmasti soitella ja tutustua eri kasvattajiin ja käydä esimerkiksi heidän luonaan tutustumassa paremmin rotuun!!

    • Marilyn

      Kiitos vastauksista! Haha, naiivi:D Itse olen kyllä samaa mieltä ruokinnan suhteen, omille aiemmille koirille, jotka tosin olivat pikkupuudeleita, syötin raakaa lihaa, liotettua kauraa, merilevää ja soseutettuja vihreitä kasviksia. Tanskandogilla uskon että aika hintavaa leikkiä... Sen koen itsekin pieneksi esteeksi, että koira tulisi kerrostaloon.. Kuitenkin haluaisin mahdollisimman paljon tarjota vapaata ulkona liikkumista ja myös sisällä tilaa olla ja liikkua. Mites, haukkuukohan tuommoinen paljon ääniä kotona?
      Toivotaan että löytyisi esim tilava rivitaloasunto, koska ehkäpä se todellakin on viisainta lykätä tanskandogin hankkimista kerrostalossa asumisen ajaksi.

      • Tietoa löytyy

        Käyppä lukemassa foorumia, siellä keskustelua samoista asioista ja hieman asiallisempaa.
        http://tanskandoggi.takaisin.fi/index.php


      • Tietoa löytyy
        Tietoa löytyy kirjoitti:

        Käyppä lukemassa foorumia, siellä keskustelua samoista asioista ja hieman asiallisempaa.
        http://tanskandoggi.takaisin.fi/index.php

        Niin ja tarkoitin siis yleisesti asiallisempaa keskustelua kuin täällä =)


    • faktaaaa

      Pentu mölyää yksin jäätyään eli yleensä kerrostalossa tulee hankaluuksia.

      • dogin omistaja

        Ei muuten mölyä.. dogit ovat hiljaisia koiria sisällä ja varsinkin yksin.


    • Marilyn

      Joo, löysinkin tuon foorumin vähän sen jälkeen kun olin täällä kysellyt. Mielenkiintoista tietoa löytyi jo olemassa olevista keskusteluista, kiitos hirveästi kaikista vastauksista, ehkä keskustelua parempi jatkaa ihan tanskandoggien omilla sivuilla :)
      Tuosta pennun mölyämisestä; eiköhän se ole ihan kaikkien rotujen pentujen käytöstä. Jos otan kerrostaloon (tuskin harkinnan jälkeen) ja vaikka omakotitaloon sitten, niin yksinjäännin harjoittelu alkaa ihan alkeista meillä, ja koira otettaisiin taloon jollain mahd pitkällä lomalla, jotta yksinjäätiä mahdollisuus harjoitella mahdollisimman paljon ennen niitä työpäiviä :) Koiranhankinta on kuitenkin sen verran harkinnallinen asia, että meille pentu saapuu vasta kun on se mahdollisimman täydellinen hetki sille!

    • tanskandoggi<3

      Mul on toi sama juttu haluisin tanskandogin mut en oo varma oon omistanut paljon kovapäisii koirii esim mäyriksii ja sillee asutaan tilavassa omakoti talossa ja en haluu ny kehuskella mut oon tosi kokenu ja osaan kouluttaa koiraa hyvin mut sitte et on viel yks mäyris nii pelkää vaa et vahingossa tallaa päälle mut niinku kertokaaa oma mielipide:)

      • Giant dog

        Ei se päälle tallaa :)
        Mulla on todella iso doggi reilu 90kg ja sen kaverina 15kg sekarotunen.
        Kaiken lisäksi molemmat ovat uroksia ja leikkaamattomia.
        On muutaman kerran leikillään tapellut mutta ei mitään vakavaa,, kyllä toi doggi tietää kuka oikeasti on pomo :D
        Doggi on aika helppo hoitoinen ja nukkuu todella paljon, eikä lenkitkään saa olla liian pitkiä vaikka jotkut luulee että mitä isompi koira sitä pidempi lenkki mutta näin ei ole.
        Dogeissa on paljon luonne eroja jotan jokainen on omanlaisensa..
        Meiän dogilla on poikkeuksellisen kova metsästys vietti mikä on jalostetulle dogille jo aika harvinanen, vietti herää varsinkin pimeällä.. joten useampi supikoirakin on jo kohdannut loppunsa :)
        Tulee toimeen vieraiden ihmisten kanssa ja lähes kaikkien vieraiden koirien.
        Vihaa huutavia ihmisiä ja humaltuneita.
        Ärsyyntymis kynnys on erittäin korkea mutta kun ärsyyntyy niin parempi peruuttaa.
        Ei hauku yksinään.
        Kun perhe on kotona ja talon ulkopuolella liikkuu tuntemattomia niin havaitsee heti ja alkaa tarkkailemaan.
        Tarvittaessa puolustaa laumaansa.

        Dogista saat paljon turvaa ja hyvän ystävän.


    • Nöffi<3

      oisko teillä mitää kasvattajaa jolla ois täs lähi aikoina tulossa pentuja?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      2396
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2237
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2001
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1442
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      13
      1378
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1357
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe