Vinkkejä kaivataan

new york

Olemme mieheni kanssa suunnitelleet kuukauden kestoista matkaa elokuulle.Ykkös vaihtoehtona kohteelle on new york.Emme ole aiemmin matkustelleet paljoa joten kaikki vinkit ja ohjeet ovat tervetulleita.
Olemme yrittäjiä ja arkemme kotona on työtä työtä työtä.. tarkoitus olisi lähteä kaus pois lepäämään.Ranta lomailu ei kiinnosta vaan kohteessa tulisin olla paljon nähtävääja tehtävää..new york varmaan täyttää ne toiveet :)
Lähinnä apua ja ohjeita kaipaisimme siihen miten majoittua kuukausi ? Majoituksen ei todella tarvitse ollamikään loistohotelli vaan joku edullinen vaihtoehto..
Mitä asioita tulisi huomioida etukäteen yms.?
Mitä kannattaisi ehdottomasti nähdä ja tehdä?

Englannin kieli meilläon molemmilla hallussa eikä matkustaminen jännitä mutta olisi mukava saada vähän vinkkejä jotta matkasta tulisi mukava :)

15

440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en ymmärrä

      Jos vain entisiä keskusteluita selaa niin saa tuohon jo vastauksen. Kuukausi hotellissa ja nykissä? Se voi olla melkoinen kokemus enkä äkkiä ymmärrä mitä siellä nyt kuukauden tekisi? Nykissä tuo lepääminen ei ainakaan minulle tulisi heti mieleen....kaupunki joka ei nuku edes yöllä...Hotelli maksaa liki 5000 euroa kuukauden ajalta eli ei oikein tunnu järkevältä sekään?

    • new york

      Lepäämisellä ei nyt tarkoiteta paikallaan makaamista... mieli voi levätä monellakin tavalla..
      Kiitos kuitenkin vinkistä -- lueskelen aiempia kirjoituksia.
      Mainitsinkin ettei aikomusta ole majoittua hotelliin.

      • kukin tavallaan

        En nyt heti keksi mikä se majoitus muoto sitten voisi olla jos ei hotelli tai motelli? Kai roskalaatikko on nykissä se kolmas? Asuntoa ei kannata eikä kukaan vuokraa 1 kk ajaksi....mielenkiintoista ja kyllä rantalomalla voi tehdä muutakin kuin maata....miljoona kaupungissa ei ainakaan minun mieli lepää...päinvastoin.
        Edelleen ihmettelen tuota aikaa ...1 kuukausi on pitkä aika jopa nykissä sillä kyllä paikka on tuttu on viikossa...meitä on moneen junaan ja jos lepoa ja rauhaa hakisin niin kyllä New York viimeinen paikka ainakin minulla olisi...


    • Newyorkonmymind

      Katsele homeawayn kautta! alle kuukaudeksi vuokraaminen on laitonta mutta jos kuukaudeksi olisitte menossa niin kai vuokraus silloin voisi tulla kyseeseen. :) kannattaa selailla netistä erilaisia vaihtoehtoja! Vuokrauksen riskinä tietysti on helposti tulla huijatuksi.. Mutta en sulkisi asunnon vuokrausta pois! Voisihan sen asunnon ottaa vaikka Brooklynin puolelta.. Jos olette kuukauden niin haluatte varmasti tutustua muuhunkin kuin manhattanin saareen., Tietysti Hostelli on myös yksi vaihtoehto mutta siellä monesti huoneen tai ainakin pesutilat/ym joutuu jakamaan.

    • NYonMYmind

      New York todellakin täyttää toiveet ja mitä edellisiin kirjoittajiin tulee, niin New York ei ole sama kuin Manhattan! viikossa muka koettu.. ja paskat! viides kerta ja ehkä murto-osa koettu. Hotelli Manhattanilla 3800€/kk ylöspäin, netistä hakemalla löytyy.. hotellit (booking.com ja hotels.com, vuokra-asuntoja (feelnyc.com) mitä vuokrataan vaikka viikoksi, halvimman huoneiston saa 2000€/kk,toki voi aina yöpyä Manhattanin ulkopuolella, mikä on edullisempaa ja aina voi vuokrata auton ja ajella lähi "kylät" läpi.
      Toki jos matkakassa on kunnossa niin voi olla vaikka kuukauden Manhattanilla:)
      Kannattaa myös harkita lentämistä paikallisella lentoyhtiöllä ja olla vaikka parissa eri paikassa, lennot on halpoja esim. Nykistä-Chicagoon 110€ tai vaikka lentäis Kanadan puolelle. Ehdottomasti kannattaa mennä katsomaan joku musikaali, erittäin taidokkaita esityksiä, kannattaa muistaa, että elokuussa on hemmetin kuumaa sellainen reipas 30c. Mukavaa matkaa!

      • new york

        Kiitos kannustavasta vastauksestasi :) Meilläon tarkoitus nähdä juuri hiukan laajemmin asioita . Auton vuokraus ym on suunnitteilla.
        Yöpyminen manhattanin ulkopuolella passaa mainiosti . Täytyy etsiskellä sopivia majoituksia.. kiitos vinkeistä.


      • ihme juttu

        Mitä nyt Manhattanin ulkopuolella on nykissä turistille? En heti keksi miksi lähteä autolla ajelee ympär asuinalueita kun nimenomaan kysyjä kysyi että tarkoitus on levätä????Ja kaupungin ruuhkassa ajaminen on kaukana siitä. Ja olen edelleen sitä mieltä että viikko riittää....tietenkin ihmisiä asuukin Manhattanilla mutta he ovat päivät tekemässä jotain muuta kuin tutustumassa paikkoihin. Viikkoa pitempää ei ainakaan minulla aika kulu ja tietenkin jos alkaa lennellä ympäri valtiota ja jopa Kanadan puolelle niin alkaa aika kulua.....mutta sitähän kysyjä ei takuulla kysynyt jos lepoa kaipaa.


      • Älytön suunnitelma

        Jos hotelli maksaa Manhattanilla 3800 euroa/kk niin kannattaa ottaa hiirenloukku mukaan...tuolla rahalla ei saa kovin kummoista huonetta.


    • patuvaan

      joo kyl New Yorkissa helposti tekemistä riittää kuukaudeks. jos meinaatte vuokrata asunnon sieltä, muistakaa että tarjolla on paljon huijauksia. Yks mitä voitte tehdä on ottaa hotelli muutamaks yöks ja sit paikan päällä kattoo asuntoo.
      Kannattaa käydä tripadvisorin sivulla ja kysyä siel neuvoo asunnon suhteen. Sivun paikalliset expertit osaa varmaan antaa parempia neuvosta mistä saa asunnon.

    • matkailija-x

      Suosittelen itsekin tietolähteeksi tripadvisorin New York City-forumia tuossa asuntoasiassa.

      New Yorkin kaupungin alueella on kätevintä liikkua julkisilla, mutta tarkoititkin varmaan lähialueille ajamista. Suosittelen lämpimästi esim. muutamaa päivää Hudson-joen laaksossa; kaunista maaseutua ja viehättäviä pikkukaupunkeja. Yövyimme Hudsonissa Croff Housessa, todella viehko b&b. www.thecroffhouse.com

      New Yorkin kaupungissakin löytyy Manhattanin ulkopuolelta paljon mielenkiintoista. Ilmeisesti "en ymmärrrä/kukin tavallaan/ihme juttu" ei ole käynyt muissa kaupunginosissa ja Manhattanillakin rajoitetusti, yleensä täydellinen tietämättömyyshän antaa täydellisen itseluottamuksen asiantuntemattomaan kommentointiin (ja outoa, että jaksaa täällä käydä lukemassa/kommentoimassa, jos kaupunki ei kerran paljoa kiinnosta)...

      Bronxin pikku-Italiassa oli aivan mahtavia herkkuja, etenkni kauppahallin antipasto! www.arthuravenuebronx.com, lähellä on Bronxin kuulu eläintarha ja kaunis kasvitieteellinen puutarha.

      Queensissa on eri alueita, joissa on eri etnisiä ryhmiä edustettuina; esim. aasialaiseen Flushingiin tai kreikkalaiseen Astoriaan on helppo ajaa Manhattanilta metrolla vaikka lounaalle.

      Brooklynissa on monia New Yorkin mielialueitani; Boerum Hill, Carrolls Garden, Red Hook, Park Slope jne. Omanlaisiaan alueita, joissa on hauska kierrellä useampaankni kertaan.

      Kyllä nähtävää riittää, olen ollut kahdenkymmenen vuoden aikana New Yorkissa lukemattomia kertoja ja aina riittää uutta tehtävää & nähtävää. Kuukauden haluaisin olla joskus itsekin.

      Manhattanilta löytyy paljon myös rauhallisia paikkoja, Keskuspuistossa, Highline Parikilla tai vaikka West Village pikkukaduilla on välillä vaikea uskoa olevansa suurkaupungin ytimessä, niin rauhallista on.

      • punaniskaperusjuntti

        "Kukin tavallaan/ihme juttu ja en ymmärrä"eivät todellakaan ymmärrä.. jos joku pyytää täällä VINKKEJÄ,OHJEITA nii ei kai se sitä tarkoita, että arvostellaan toisien tapaa matkustaa? tai, että "älytön suunnitelma" on kolunnut kaikki Manhattanin hotellit läpi ja TIETÄÄ?? että KAIKISSA halvemmissa hoteilleissa on hiiriä ym.. melkein käy sääliksi teitä..melkein.


      • new york
        punaniskaperusjuntti kirjoitti:

        "Kukin tavallaan/ihme juttu ja en ymmärrä"eivät todellakaan ymmärrä.. jos joku pyytää täällä VINKKEJÄ,OHJEITA nii ei kai se sitä tarkoita, että arvostellaan toisien tapaa matkustaa? tai, että "älytön suunnitelma" on kolunnut kaikki Manhattanin hotellit läpi ja TIETÄÄ?? että KAIKISSA halvemmissa hoteilleissa on hiiriä ym.. melkein käy sääliksi teitä..melkein.

        Kiitos kaikille asiallisille vinkkaajille =) Todellakin tarvitsin neuvoja en arvostelua siitä miten aion matkustaa.. tämä ihmetteljijä tarttui sanaan levätä.. ajattelu siinäkin hänellä on hiukan suppea. Lepo ei suinkaa ole aina fyysistä makaamista tai uima-altaalla drinkkien kiskomista..
        Mieli lepää kyllä kun on irti omasta arjesta ja näkee ja kokee uusia asioita. Kukaan ei koskaan voi arvostella sitä mikä kenellekkin on elämys..
        Mutta onneksi täältä löytyi myös mukavia ihmisiä jotka ei kuluta aikaa arvosteluun =) Kiitos!!


    • nyc

      Vinkkejä voi kurkkia myös http://newyorkvinkit.blogspot.com blogista. Ilmeisesti suhteellisen uusi mutta päivitellään aktiivisesti.

    • nycilainen

      Manhattanilla riittaa kokemista ja nakemista vaikka vuodeksi. Siella ei valttamatta tarvitse asua, halvemmalla paasee jos hankii majapaikan etaampaa ja kayttaa metroa/junaa (kuukausilippu) . Google map antaa selvan kuvan ymparistosta, ja lahitienoista. Netin kautta saat jo edeltapain kaiken tarvittavan tiedon .

      Mika tahaansa teita kiinnostaakin, se loydatte Manhattanilta: Tiede, taide, kulttuuri, shoppailu, ruoka...... Lahes kaikki nuot ovat netissa, oli paikka kuin paikka, heilla on oma sivu joten sielta vain googeloimaan.

      Aluksi voi tietysti olla muutaman yon Manhattanin hotellissa (kaikista halvimmam saa Priceline. com .n kautta ja sitten muuttaa etaammaksi.

      Autoa ei tietenkaan Manhattanilla tarvitse, mutta tehdessa esim paivan matkoja majapaikasta, auto on melkein valttamaton. Eri yhtioiden hintoja verratessa ja taas Priceline,com,lla saa hyvinkin edullisen diilin.

      Loistavaa, nautinnollista ja henkisesti piristavaa lomaa!

    • Anna-Anna

      Ihanaa matkaa!

      Olen käynyt New Yorkissa vain kerran, nelisen vuotta sitten. Viivyimme kaksi viikkoa ja sen jälkeen kävimme vielä Washingtonissa. Ilman muuta lähtisin heti uudelleen, ja vaikka kuukaudeksi, jos vain rahaa olisi. Meidän hotellimme oli kohtuuhintainen, siisti ja vaatimaton, löydät osoitteen matkakertomuksestamme. Ainakin silloin olisin suositellut, mutta tilanteet muuttuvat, ja kannattaa katsoa TripAdvisorin hotelliarviointeja.

      En edes halua antaa erityisiä vinkkejä, koska jokaista kiinnostavat niin eri asiat. Vain sen, että kannattaa ensin ostaa pariksi päiväksi kiertoajelulippu, jolla voi ohjatusti koluta Manhattanin ja saada yleiskuvan siitä, millaista missäkin on. Ja sitten metrolippu, jolla voi mennä mielin määrin. Välimatkat ovat pitkiä. Metrolla pääsee aina nopeasti ja busseista näkee, vaikka ne seisoisivat ruuhkissa. Manhattanilla omalla autolla ei tee mitään.

      En jättäisi väliin huikeaa musiikki-, konsertti- ja teatteritarjontaa ja New Yorkin museot, perusnähtävyydet ja puistot olivat ainakin minulle elämyksiä jokainen. Ja nimenomaan kunnolla nähtyinä ja selostettuina. Itse en ohittaisi Vapaudenpatsasta seisoen Staten Islandin lautalla, kävisin YK:ssa opastetulla kierroksella uudelleenkin ja kiertäisin Lincoln Centerin kulisseissa. Jos sinulla on aikaa, voit lukea meidän matkakertomuksemme kuvineen, niin näet, mitä kaikkea me näimme:

      www.NewYorkissa.vuodatus.net

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1026
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      56
      742
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe