Jooga ja kolmas silmä!

Pasi Joki

Hindulaisen uskonnon opetukseen kuuluu opetus kolmannesta silmästä, joka sijaitsee otsassa silmien yläpuolella. Kolmas silmä on hengellisen selvännäön silmä ja sisäinen valo sekä sielun näkökyky egyptiläisessä, kelttien, druidien ja hindulaisuuden uskonnossa. Kolmas silmä oppia opetetaan myös muutamissa muissakin uskonnoissa sekä esim. vapaamuurariudessa.

Jooga perustuu hindulaiseen opetukseen, siksi se opettaa myös kolmas silmä oppia. Joogassa kolmas silmä avataan jooga harjoituksen, meditaation ja visualisoinnin kautta. Kolmannen silmän tarkoituksena on avata sielullisia voimia ja kokea yhteyttä henkimaailman kanssa.

Äiti Amman otsassa silmien yläpuolella on pyöreä merkki, jossa on punainen piste valkoisen merkin sisällä. Tästä merkistä hindut käyttävät nimitystä bindi ja tilaka. Bindi on salatun viisauden sakra (chakra), joka avaa hinduille tien kundaliini energiaan. Bindi kuvaa myös kolmatta silmää. Tilaka on myös kolmas silmä, jonka avulla hindu voi olla yhteydessä hindu-jumaluuksiin. Hindut uskovat, että meditaatiossa tilakan kautta avautuu valaistumisen tie.

Tekstin lähde; http://koti.phnet.fi/petripaavola/jooga.html

19

573

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyseleväaki

      Aika raju artikkeli. Onkohan noi kaikki totta?

      • Westboro Bap Finland

        Petri Paavolan sivut aina vitsejä. Lopunajan synnit, tosiaankin... ei Suomessa uskikset ole noin tyhmiä. Varmasti parodia jenkkityylistä?


      • hehehehehe
        Westboro Bap Finland kirjoitti:

        Petri Paavolan sivut aina vitsejä. Lopunajan synnit, tosiaankin... ei Suomessa uskikset ole noin tyhmiä. Varmasti parodia jenkkityylistä?

        Petri Paavola on trolli! :D


      • Sha man

        Mielenkiintoista settiä. Luin mitä siellä kirjoitettiin kundaliinijoogasta. Tottahan se on että kundaliinienergia on vaarallista eikä sen kanssa tule leikkiä ilman pätevää ohjaajaa. Kundalin on todellakin "saatanallinen" voima sikäli että se edustaa ihmisen eläimellistä alkuvoimaa eli lohikäärmettä eli käärmettä eli matelijanaivoja, ihan miten sen haluaa sanoa. Evoluutio kun ei heitä mitään toimivaa pois, joten kaukainen esi-isämme Lohikäärme on karkoitettu hermoston kaukaisimpaan kolkkaan eli selkäytimen alaosaan, jossa se karjahtelee iloisesti kun sitä välillä muistetaan ja nakataan sille kuvaannollisesti luu tms. Kokonaan sitä ei tule unohtaa, muuten menee terveys ja tarmo. Käärmehän on perinteisesti lääketieteen ja hyvän terveyden symboli.


    • uskis92

      Kyl raamattu on totta. Lopulta sääkin sen joudut myöntämään ku oot kuollut ja saanut tietää tapelleesi turhaan ihmisviisauden puolesta ku joodutvastaaman teostasi Jumalalle.

      • tiedäntään

        Jooga on hindujen keksintö levittää jälleensyntymisen opetuksia.


    • kyselevä73

      Aika rajua juttua. Mikä' on totuus?

      • 20+20

        En tiedä mutta ei ainakaan se mikä tuolla sivulla on. :)


      • quppelin
        20+20 kirjoitti:

        En tiedä mutta ei ainakaan se mikä tuolla sivulla on. :)

        No mikä sitten on totuus?


    • factores

      Raamattu on totuus.

      • seitsemäs

        Mistä tiedät, että se on totuus? Mitä jos totuuksia onkin useampia!


    • änimöl

      Ei tää keskustelu voi tähän jäädä... Jeesus puhui totuudesta, mut pitäkää mielessä että hän ei sitä kirjoittanut. Totuus löytyy kaiken yksinkertaisuudessa.. usko siihen ja kuvaile itsellesi ne yksinkertaisimmat asiat, ne jotka sinun intuitiosi merkkaa kerran kuin toisen jälkeen. Eläkää ihmiset rauhassa, kukaan muu paitsi sinä itse voit pelastaa itsesi ja itsesi kautta on tuo tie kaikkein helpoin... Muista, ei ole toista sinua.
      Ne asiat jotka peilaavat meihin parhaiten ovat meidän hengellemme parhaita. Kuten muoto, värit ja niin edelleen... älä rakasta vain yhtä, muttä anna edes hymysi valloittaa meidät muut. Jos on hyvä fiilis, niin mihin sinä Jeesusta tarvitset. Ei jumala ole tuomitsemassa sinua koska sinulla on pimeä puoli.. Koska meillä kaikilla on syntisiä ajatuksia.. Ja useimmiten se synti on halu väärien motiivien perusteella... Muista, tämä jos olet mukana mielen vallankumouksessa saat pisteet multa. Uskon kaikkeen ja en mihinkään. Sillä monikin asia on mahdollinen mutta ei vaan esiintynyt minulle... Huhhu et maailmassa on paljon tutkimista ja varsinkin ihmisen hengessä. Toivon että ihmiset yksinkertaisesti uskaltavat olla juuri sitä mitä ajattelevat, niin voimme kaikki yhdessä nauraa ja oppia vioistamme.

    • lassemartelin
    • hurja hanna

      Tosi hurjaa touhua tosiaankin.

    • hihhulointijeess

      Ja taas tuli tuhat uutta hihhulia uskoon artikkelisi voimasta ;) Kyllä se jooga on niin vaarallista, kannattaa ne viimeiset roposet sen sijaan antaa sinun seurakunnalle.

    • joogi..

      Todennäköisesti et tiedä "kolmannesta silmästä" mitään, et ole koskaan kokenut millaista on nähdä ei-fyysisesti, olet ainoastaan juossut kuuntelemassa jotain houru saarnoja joissa sinua käsketään ainoastaan tottelemaan ja lopettamaan omatoiminen ajattelu ja asioiden kokeileminen. Henkisen kehityksesi taso on käytännössä nolla... Joten turha kuules on tulla tänne neuvomaan.

    • aloittelijaNA
    • awakeningcall

      Ajatuksia herättävä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe