Kääpiökoira harkinnassa, rotusuosituksia?

lentävä koira

Olen hankkimassa kääpiökokoista koiraa ja olisi mukava kuulla ns. rotusuosituksia. Kääpiökoiraa siksi, että matkustan perhesuhteiden takia useamman kerran vuodessa Suomen ja yhden toisen EU-maan välillä, joten koiran tulisi olla pieni, että sen saa lentokoneen matkustamoon mukaan.

Pommi ja kääpiöpinseri ovat kiinnostavia rotuja, Chihua en halua. Itselle tutuin ja rakkain rotu on Schipperke, mutta sillä tulee jo hieman koko vastaan... juuri siis lentorajoitusten takia, ja ruumaan en halua koiraa laittaa. Muuten kyllä Schipperke olisi se ykkösvaihtoehto. Tosin viimeksi näin koneen matkustamossa Westien ja se on kyllä skipuakin painavampi, ehkä ovat yhtiökohtaisia nuo painorajat.

19

1756

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • prahalainen ihanuus

      prahan rottakoira eli prague ratter eli prazky krysarik taikka sitten miten olis
      venäjän toyterrieri?

    • pepe1000

      Yorkki olis tosi kiva, itelläni on coton ja havannankoira, nekin ihania rotuja,ovat kumpikin pieniä rotuja ja peikkisiä.Saavat jokapäivä hymyn huulille :)

    • Kääpiöpinseriä

      Suosittelen :)
      www.pinserellas.net

    • totuudentorvipuskast

      suositteli toki niitä veli-sisko rutsauksia ihan itelles

    • linta82

      Toyvillakoira on ihan paras. Suosittelen!
      Tai sitten bolognese, ehkäpä vielä parempi!

    • Miia

      Suosittelisin Cavalier Kingcarlesinspanielia! Aivan ihan eloisa etenkin ihmisrakas sohvan lämmittäjä mut en tiiä siitä paino rajoituksesta

    • silkkis89

      Tottakai silkkiterrieri. Meijän kaveri painaa n.3,5 kg ja on sekä kätevä kooltaan, että ihan oikea koira. Silkkiterrieri on luonteeltaan todella hellä ja haluaa olla omistajansa kanssa. Silkillä on myös toinen puoli ja se on se terrieri, joka tykkää juosta ja tehdä koiramaisia juttuja. Koskaan en ole katunut silkin ottoa, sillä on mahtavaa katsoa kuinka se ottaa kaiken irti elämästä vaikka se onkin pieni. Sen sijaan esim ystäväni chihu on aika säälittävä (sulonen tosin) kun mökille lähetään, sepä ei kauaa temmellä. Meidän poika se ui ja menee metsässä vaikka aina se metsässä meno ei noin pienelle helppoa olekaan. Suosittelen todella, sillä mielestäni rodussa on kaikki pienen koon hyvät puolet, mutta siitä puuttuu kääpiökoirien huonot puolet.

    • koiruus

      Perhoskoira! Söpö, oppivainen, helppohoitoinen, iloinen, omistajaansa rakastava... oma phalène painaa vain 3,4 kg ja hyvin on matkannut lentokoneissa.
      Toinen ihana rotu toyvillakoira :D

    • dogihurmis:)

      prahan rottakoira, eikös ne ole aika harvinaisia? Vaikea saada/löytää mistään tätä koiraa, itsekkin miettinyt kääpiökoiria :)

      • prahalainen ihanuus

        Suomessa taitaa olla ainakin Pomchi sekä hurly-burly-kenneleissä Prahan rottakoiran kasvatusta.
        Aika harvinaisia kylläkin vielä,Ruotsissa paljon yleisempi rotu.


    • Neksi

      Toinen ääni täältäkin perhoskoiralle! Itellä tuo pystykorvanen malli eli Papillon, painoa meän pojalla on vain kolmisen kiloa, ylöspäin pyöristettynä :) Yhdyn myös "koiruuden" sanoihin: Todella söpö (sievä), oppivainen ja innokas, omistajaan kiintyvä (ainakin mulla).

      Lentokoneessa ei tosin olla koskaan matkattu mutta junassa, linja-autossa ja autossa kylläkin ja paljon. Menee mukaan täydenpäänkin autoon. Jos tarvii pyöräillä paikasta toisee ni eiku koira reppuu ja menos, saat paljon hymyjä osaksesi :)

    • uguy

      ei missään nimessä kääpiöpinseriä, itselläni on enkä voisi kuvitella sitä lentokoneeseen tai muuhun samankaltaiseen ympäristöön, kauhean stressaava koira ja herkkä ja ennakkoluuloinen. itse jos saisin nyt päättää tai olisin silloin ollut viisaampi niin ottaisin koiran jolla ei ole suurta viettiä mihinkään (kääpiöpinseri on kova vahtimaan ja jahtaamaan kaikkea, ei voi oikein pitää vapaana) parson russelin terrieri olisi aikas hyvä vaihtoehto, metsästyskoirahan se on mutta vietti on hyvin vähäinen kotikoiralla

      • Kääkkäfani

        Hyvähermoisiakin kääpiöpinsereitä saa. Omani on Pinserella's ja upea pakkaus. Sopeutuu missä vain stressaamatta ja sopii joka harrastukseen. Koirani ulkoilee suurimmaksi osaksi vapaana joten sekään yleistyksesi ei päde :) Tunnen yli toistakymmentä muuta kasvattia jotka myös omaavat hyvät hermot, sosiaalisen luonteen ja upean koulutettavuuden. Yhtäkään rotua ei pidä tuomita yhden yksilön perusteella :)


    • Näinonnärreet

      Suosittelen ehdottomasti perhoskoiraa. Sosiaalinen, pentumainen läpi elämän ja ehdottoman hauska sekä huumorintajuinen koira.

      Kääpiöpinseriä suosittelen myös kunhan sen sosiaalistaa todella hyvin ja antaa tutustua pentuaikana (ja vanhempanakin tietenkin) kaikkeen ja kaikkiin.

      Jottei lentomatkoista tulisi yhtä helv*ttiä, kannattaa pennusta asti matkustella koiran kanssa lentokoneilla, junilla, busseilla, ratikoilla yms.

      Koira kuin koira pärjää, kunhan se saa oikeuden sosiaalistua.

    • Niin......

      Uguy, meidän kohalla ei ainakaan päde tuo väite! :D Meijän neiti tykkää olla kaupoilla ja ihan missä vaan mukana, vaikka hälinää olisi. Rakastaa katsella ihmisiä autosta ja on muutenkin utelias.
      Eivät kaikki kääkät ole heikkohermoisia, ja kyllä se sosialistuttaminenkin vaikuttaa aika paljon, millainen koirasta aikuisena tulee.
      Mutta kaikki ovat yksilöitä, ajattelin vain sanoa että meillä ei päde tuo ylimääräinen stressaaminen ja vahtiminen.. :)

    • bulleroinennn

      ranskanbulldoggi:Söpö, oppivainen, helppohoitoinen, iloinen, omistajaansa rakastava...
      pienikokoinen ei hauku paljoa,turkki helppohoitoinen,pienikokoinen

    • blackwood_

      Ranskanbulldoggi pienikokoinen? No onhan se matala, mutta en sanoisi yli 15kg pieneks :D

    • tjoo-o

      hm. sanotaan näin et paljon yksilöstä kiinni...
      esim.. oma narttu 12 kg..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe