musiikki

MHF

Hei Masseur, onko mitään sivustoa, mistä näkisi mahdolliset musiikki tai mitkä vaan konsertit (klassinen tai mikä vaan) kesäkuun alussa. Olen löytänyt sivut coliseu micaelense ja teatro micaelense, mutta en vaan osaa hakea sieltä tulevia tapahtumia vaikka kalenteri siellä onkin. Olemme tulossa 4.6. kahdeksi viikoksi Ponta Delgadaan. Tiedätkös myös onko teillä jotakin jazz tai esim fado tai muuta tämän tyylistä musiikkia esittävää paikkaa, vaikka kävely, puistot ja luonto toki ovatkin ensi sijalla ohjelmassamme. Patikkapolkusivuston olemme löytäneet jo edellisten vinkkiesi perusteella.

2

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ollaksemme varsin pieni paikka ja kaukana kaikesta meillä on täällä varsin vilkas musiikkielämä. Erilaista musiikkia tuottavat niin paikalliset taiteilijat kuin Portugalin mantereelta ja ulkomailtakin täällä vierailevat muusikot. Huomattakoon, että meillä käy täällä etenkin brasilialaisia taiteilijoita.

      Toisin kuin metropoleissa, joissa joistakin konserteista saatetaan kertoa jopa vuotta aikaisemmin, aikaperspektiivi Azoreilla on varsin lyhyt. Teatro Micaelensen ja Coliseu Micaelensen nettisivuilla kerrotaan yleensä tilaisuuksista kuukausi eteenpäin, ts. kesäkuun konserteista emme vielä tiedä tässä vaiheessa emmekä toukokuunkaan. Meille riittää tämä lyhyt aikajännite, kun ei meillä tänne yleensä megatapahtumia tuoda, joihin pitäisi myydä sali täyteen. Useimmat konsertit ovat vähintään osittain verovaroilla sponsoiroituja.

      Kerron nettisivuillani osastossa Azoreilla tapahtuu yleensä kaikista mielenkiintoisiksi katsomistani tapahtumista, mukaanlukien konserteista, niin pian kuin niistä saan tietää.

      Ponta Delgadan vuosittainen jazztapahtuma pidetään lokakuun viimeisellä viikolla, Angra do Heroísmossa Terceiran saarella on vastaavanlainen Angrajazz saman kuun alussa. Ponta Delgadassa on ravintola-baari nimeltä Colégio 27 (Rua Carvalho Araújo), jossa elävää jazzia soitetaan ilmeisesti joka ilta. Tietooni on tullut, että kyseisessä ravintolassa olisi myös esitetty fadoa. Ravintolan nettisivut löytyvät haulla. Ponta Delgadassa ja muualla São Miguelilla esitetään kyllä fadoa mutta vain satunnaisesti tai toistuvasti kerran vuodessa, kuten Ribeira Chãssa vuosittain syyskuun alussa. Teatro MIcaelensen ja Coliseu Micaelensen lisäksi erilaista musiikkia esitetään Portas do Marin satamakeskuksen meripaviljongissa (Pavilhão do Mar). Kesäaikaan tapahtumia on myös ulkona. Teidän matkanne aikana käynnistynevät kesäillan konsertit Ponta Delgadassa Campo de Franciscon aukiolla, mutta siellä toki ei soiteta klassista musiikkia.

      Meillä on juuri alkanut autonomisen hallinnon kokonaan sponsoroima konserttisarja Temporada da Música Azores 2012, joka lienee vielä meneillään ennen kesätaukoa silloin kun te olette täällä. Matkanne ajaksi osuu eräällä Neitsyt Marian hahmolle (Nossa Senhora de Carmo) omistettu päivä (16.6.), jolloin hänelle omistettu kappeli Ponta Delgdassa on avoinna. Joinakin vuosina kyseisessä kappelissa on sinä iltana ollut urkukonsertti.

      Kansankulttuurin osalta voi kesäkuun alkupuolelta mainita pyhän Antonion päivän (13.6.). Pyhä Antonio (Santo Antonio de Lisboa e Pádua) oli syntynyt Lissabonissa mutta vietti suuren osan elämästään italiassa, jonne hän kuoli. Pyhä Antoniota, joka on tunnettu avioliiton suojelijana, juhlitaan mm. Lagoassa, joka on Ponta Delgadan naapuri idässä. Kansanjuhlien perinteisestä musiikkitarjonnasta vastaavat puhallinsoittokunnat (banda filarmónica), joita saariryhmässä toimii yli 100. Ne soittavat myös klassista musiikkia.

      Talouskriisin vuoksi konserttitarjonta saattaa tänä vuonna olla aikaisempia vuosia jonkin verran vähäisempää. Vaikeudet vähentänevät esiintyjöiden tuontia ulkoa.

      • MHF

        Iso kiitos vastauksesta. Olin ihan varma, että syy siihen, ettei tietoja löydy, istuu täällä päässä näppäimistön ja tuolin selkänojan välissä :) Aurinkoista kevättä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      92
      1908
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      409
      1476
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      90
      1270
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      13
      1059
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      69
      986
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      956
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      953
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      929
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      239
      884
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      827
    Aihe