Mikä eläin minulle?

Eläinrakas ihminen

Hei! Olen ajatellut toiseksi lemmikikseni jonkun jyrsijän,mutta haluaisin ehkä jonkun erikoisemman lemmikin.Mutta minkä tai sittenkin jyrsijän.Haluaisin kuulla kumpaa suosittelisitte ja mikä eläin on kyseessä.Asumme kerrostalossa ja meillä on koira.Niin ja haluaisin sen olevan yksineläjä,korkeintaan aika helppohoitoinen ja sitä voi silittää.

43

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmmmmhhhhhhh

      Ei nyt tule äkkiseltään mikään lemmikki mieleen joka istuisi noihin kaikkiin kriteereihin..
      Joku hamsteri ehkä ois, se elää yksin ja on helppohoitoinen voi silittää(kunhan ei herätä kun se nukkuu), tosin se ei ole mikään erikoinen.

    • Eläinrakas ihminen

      Kiitos! Pistän sen listalle!Niin ja ei haittaa vaikka se ei ole erikoinen.

    • Sedä

      Siliteltävät otukset löytyvät nisäkäistä. Jyrsijöistä yksin pidettäviä ovat syyrialaiset hamsterit, kiinankääpiöhamsterit ja uros kesyhiiret, ja venäjänkääpiöhamsteri talvikot on myös parasta asuttaa yksin tai olla valmis erottamaan ne. Kiinankääpiöhamsterit voivat olla aloittelijalle aika vaikeita käsiteltäviä, mutta muut mainitut voivat kesyyntyä syissä viihtyviksi. Hamsterit ovat yöeläimiä, ja monet heräävät vasta esim. kymmenen jälkeen. Kaikki nämä ovat aika helppoja hoidettavia, asumus täytyy siivota, antaa ruokaa ja käsitellä. Syyrialainen tarvitsee toki suurimman asumuksen, hiiri taas haisee eniten => vaatii siivousta. Kaikkien eläinten kohdalla siliteltävyys on aika yksilökysymys, pienet otukset eivät läheskään välttämättä siitä nauti.

      Erikoisemmista yksineläjistä keksin ainakin siilin, jota voi piikeistä huolimatta silittääkin kun se on ihmiseen tottunut. Se vaatii kuitenkin melko suuren asumuksen, ja sen ravinnosta yli puolet on oltava hyönteisiä, joita monet kasvattavat itse. Erikoisemmat eläimet valitettavasti ovat erikoisia usein siksi että niiden hoito ei sovi aivan kaikille.

      Lisäksi kannattaa miettiä kuinka ehdotonta tuo yksineläjyys on: pienestä laumasta esim. hiiriä tai gerbiilejä ei ole suurempaa vaivaa kuin yhdestäkään ja niiden touhuja on hauskaa katsella. Pareissa elävissä pikkujyrsijöissä on muutamia hieman erikoisempiakin, kuten seeprahiiri ja okahiiri, mutta niidenkin omistajalla olisi hyvä kokemusta pienten eläinten käsittelystä.

      Tutustuthan lemmikkiin etukäteen esimerkiksi lajin virallisen kotimaisen yhdistyksen sivuilta :)

      • Eläinrakas ihminen

        Kiitos hyvästä vastauksesta!


    • Eläinrakas ihminen

      Kiitos hyvästä vastauksesta!

    • Eläinrakas ihminen

      Tällä hetkellä listallani on: talvikko,siperian maaorava ja 2marsua.Se yksineläjyys ei tarkemmin ajateltuna ole pakollista.Onko siperian maaorava vaativa hoidettava?

    • Eläinrakas ihminen

      Siperian maaorava ja kaksi marsua ovat poissa listalta.Tällä hetkellä listalla on vain talvikko ja kani, olen lähes varma että jompi kumpi niistä on meidän toinen lemmikki,joten haluaisin kuulla kumpi on parempi toka lemmikki meille.

    • Tiuhti

      Muista,että kani tarvitsee sitten TODELLA isot tilat,ja se ei ole yksineläjä!
      Ota vähintään kaksi!
      Talvikko taas ei tarvitse paljoa tilaa,ja jos sillä on suuri asumus,kerran viikossa jaloitteluaitauksessa oleminen riittää liikunnaksi!
      Kani taas vapaana ollessaan voi rikkoa paikkoja,jos sillä on sellainen mahdollisuus.
      Vaikka eläinkaupassa myydään pieniä häkkejä,sanoisin,että tee se itse!
      Mene katsomaan PUPUT.NET:in upeita itsetehtyjä häkkejä,ja liity vaikka foorumiin ja etsi tietoa!

    • Eläinrakas ihminen

      Luulenpa että toka eläimeni on talvikko.Kiitos vielä kerran vastauksista!!!!Hyvää jatkoa kaikille!!!!

      • Mie vain

        Muistathan kuitenkin että "helppoudestaan" huolimatta talvikko kaipaa virikkeitä, tilavan asumuksen, laadukasta ruokaa(jota ei saa marketista) ja hyvälaatuista(ei-pölisevää) purua. Eli loppujen lopuksi hamsterikaan ei mikään halpa eläin ole ja se on tultu huomattua talvikon omistajana :) Ja hamsteri pitää saada vietyä eläinlääkäriin tarpeen vaatiessa :) Tämä kannattaa tehdä selväksi vanhempien kanssa!


    • Eläinrakas ihminen

      Saa tulla vielä ehdotuksia!

      • Pölöttäjä

      • Pölöttäjä
        Pölöttäjä kirjoitti:

        Miten olisi triops? Aika vekkuli, erittäin helppohoitoinen ja suht. "eksoottinenkin", ainakin omasta mielestä :D
        http://tuukan.fliput.net/triops.html

        Mutta ei tosin siliteltävä :D


    • Eläinrakas ihminen

      En oikein vieläkään tiedä minkä lemmikin ottaisin,mutta ainakin tiedän sen että sen on oltava jyrsijä.Haluaisin luultavasti jonkun näistä:2 marsua,talvikko tai 2 kesyrottaa.Haluaisin kaikista näistä plus ja miinus puolia.Helpottaisi ehkä päätöstä.

      • Sedä

        Näistä vaihtoehdoista rotat ja marsut kaipaavat myös vapaanaoloa, kuten varmasti tiedätkin, jota täytyy pystyä järjestämään turvassa koiralta. Kummatkin kesyyntyvät ja ystävystyvät ihmisen kanssa huomattavasti syvemmin kuin talvikko, mutta vapaana liikkuvat otukset tuhoavat sitten herkästi paikkoja. Marsut ovat siitä helpompia, että ne pysyvät maantasolla eivätkä mahdu niin pieniin koloihin kuin rotat jotka myös hyppivät ja kiipeävät kaikkialle.

        Rotissa ehdottoman kurjaa on, että ne elävät usein vain alle 2 vuotta, ja on surkeaa joutua lopettamaan eläin johon ehtii kiintymään kovasti. Hoidettavaa lähinnä häkin siivous kerta/viikko, ja ulkoilun valvominen ja sen jälkeen sotkujen siivoilu. Lisäksi hännät pitää pestä ja kynnet leikata tarpeen vaatiessa. Toisaalta pidän rotissa siitä että ne ovat kuin pieniä koiria, kuten jotkut sanovat, hyvin ystävällisiä ja sosiaalisia, ja oppivat vaikka mitä temppuja jaksaa opettaa.

        Marsuista ja rotista keksin pari helppoa eroa: ensinnäkin marsut pitävät ääntä, se voi olla joko söpöä tai ärsyttävää, riippuen mistä tykkää. Rotat taas ovat hiljaa. Toisakseen rottien asumuksen on oltava korkea, mielellään ainakin yli metri. Marsuhäkki taas laajenee yleensä sivuille aitauksen muodossa. Kumpienkin asumuksen on hyvä olla varsin suuri.

        Talvikko taas menee hyvin pieneen tilaan, jopa dunaan pöydännurkalle. Se ei juuri ystävysty ihmisen kanssa, mutta sen touhuja on hauska katsella ja sitäkin voi käsitellä. Talvikko on siitä helppo ettei se vaadi samalla tavalla ihmisten seuraa: omat rottani ikävöivät minua jos olen pidempään pois, enkä voi olla pois pidempään ilman että järjestän jonkun paitsi ruokkimaan ja tarkastamaan, myös pitämään vapaana ne.

        Ko. eläimiä omistaneet kertokoot enemmän marsuista, ja tutustu lajeihin muuallakin.


    • Eläinrakas inminen

      Vastauksia!!

    • Eläinrakas ihminen

      Hyvää vappua kaikille!

    • Eläinrakas ihminen

      Kiitos vielä kerran kaikille vastaneille.Olen päättänyt ottaa talvikon.Vielä kerran hyvää jatkoa kaikille!

    • Eläinrakas ihminen

      Tai ehkä kuitenkin 2 marsua. Täytyy vielä miettiä.Sanon sitten mikä eläin meille lopulta tuli!

    • MBHF

      Shawin jirdi,
      harvinainen jyrsijä ,ja elää yleensä yksin. Tykkää paljon silittelystä ja leuan alta rapsuttelusta (kuin kissaa). Hamsteria isompi.
      Harvainaisuuden takia on toki vaikeampi löytää (Suomesta), ja ongelmaksi voi tulla hampaat.

    • Eläinrakas ihminen

      Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta,mutta olen tullut siihen tulokseen että toinen lemmikkimme on Talvikko tai 2 marsua.Joten haluaisin kuulla kumpi olisi parempi meille juuri tällä hetkellä.Tässä sellaiset jutut joita toivon tulevalta lemmikiltämme:Seurallinen,sitä voi viedä ulos ja kiintyy ihmiseen.

      • Marsu___

        Hamstereita ei saa missään nimessä viedä ulos, joten marsu on vaihtoehtosi :) Ps. jos haluat seurallisen niin osta kasvattajalta, eläinkaupasta ja "kaverilta" saadut marsut pelkäävät useimmiten ihmisiä.


    • Eläinrakas ihminen

      Kiitos vastauksesta ja noista nettisivuista.

      • Varmistan vielä

        Hei muuten, ovatko vanhempasi sitoutuneet maksamaan lemmikin kustannukset? Laadukkaan ruuan, riittävän ison asumuksen ja mahdolliset eläinlääkärikulut?
        Liian usein törmää viesteihin jossa kysellään apua lemmikille kun vanhemmat eivät suostu viemään sitä eläinlääkäriin...


    • Eläinrakas ihminen

      Kyllä.

    • Eläinrakas ihminen

      Hei! Haluaisin kysyä mihin huoneeseen marsun häkki olisi parasta laittaa ja mihin kohtaan?Voiko sen laittaa makuuhuoneeseen jossa nukkuu vain koirani?

      • Sedä

        Marsujen häkki on parasta sijoittaa huoneeseen jossa ne saavat jaloitella, eli joka on tehty niille turvalliseksi. Huoneen pitäisi olla myös sellainen että ihmiset jaksavat siellä käydä huomioimassa marsuja. Huoneessa ei saa vetää tai olla muuten liian kylmä. Huoneessa täytyy olla valoisaa päiväsaikaan. Makuuhuoneessa ne saattavat häiritä ihmisten unta, avoimissa tiloissa taas esim heitellä heinää, purua ja kakkaa kaikkialle. Marsujen häkki kannattaa sijoittaa lattialle jotta ne pääsevät jaloitellessaan itse uos häkistä ja takaisin milloin haluavat. Suora auringonvalo ei ole hyväksi, vaikkei niin vahingollista kuin terraariossa asuville eläimille.

        Koiran kanssa nukkuminen onnistunee mikäli marsut asuvat tehdashäkissä eikä koira pelottele niitä. Marsuille rakennetaan kuitenkin usein asumukseksi isompi aitaus esim ns. taikakuutioista, jolloin on riski että koira pääsisi sisään aitaukseen.


    • Eläinrakas ihminen

      Kiitos!

    • kerron vaan

      MARSUJEN HÄKKIÄ EI TODELLAKAAN KANNATA LAITTAA LATTIALLE ! lattialla vetää ym, ja marsut voi vilustua. Meillä on kaikkien marsujen häkit jonkun tason päällä. Marsullehan voi tehdä myös erillisen aitauksen mihin päästät sen joka päivä juoksemaan :)

      • Sedä

        Kyllä häkki voi aivan hyvin olla lattialla, siellähän sen marsun kuitenkin pitäisi olla vapaana suurimman osan aikaa. Läheskään kaikkien lattialla ei sitäpaitsi edes vedä, ja häkkiä ei tietenkään laiteta siihen vetoisimpaan nurkkaan. Häkkiin kannattaa laittaa myös esim. pesämökki jonne marsu halutessaan pääsee piiloon vedolta.


    • Eläinrakas ihminen

      Uros vai naaras marsut?

    • Eläinrakas ihminen

      Olen päättänyt että ne ovat urosmarsuja (:

    • Eläinrakas ihminen

      Tuli yksi kysymys vielä mieleen(: Eivät kai marsut ääntele kauheasti öisin?En ole päässyt siitä asiasta oikein perille.

      • Meluaa

        Kyllä ne rapistelevat ja juttelevat, jotkut eivät saa nukuttua mutta jotkut saavat (esim.minä). Sen vuoksi tulee valmiiksi miettiä paikka, missä marsut voisivat viettää yönsä jos et saakaan nukuttua.


    • Mikä eläin teille tuli? Vai onko tullut vielä? Entä jos se on tullut, niin miten teillä on mennyt ? Minulla on kani, ja sen häkki on lattialla. Eipä ole vielä vilustunut vaikka 2 vuotta siinä ollut :) Hankkeessa on naaraskani. Tosin se pitäisi leikkauttaa. Ja marsut juttelevat toki öisin ja rapistelevat. Mutta kaverillani on ollut marsuja jotka ovat hiljaisia. Eivät pidä läheskään mitään ääntä

    • Eläinrakas ihminen

      Ei ole tullut vielä.Mutta tänä kesänä tulee jos ei ole esteitä:)))))))))Kiitos kaikille vastanneille!!!!!:))))))))))))Olen sanonut tämän aikaisemminkin, mutta tosiaan kirjoitan tänne sitten siitä että marsut tulivat meille.Mahtavaa kesää aivan kaikille ja loistavaa jatkoa teille tai sinulle!!!!!:))))))))))))))

    • Eläinrakas ihminen

      Meille ei ole tullut marsuja lopulta koska se tuntui jotenkin niin vaivalloiselta,kun on koira ja marsut :\ .Hankimme tänään yhden lehtokotilon sen nimi on Liuku.Kasvaa kuulemma noin kahden senttimetrin kokoiseksi :).Tosiaan meille ei tullut marsuja mutta voihan nekin sitten jonkun ajan päästä hankkia,siis ette vastanneet kysymyksiin turhaan :)))))Hyvää kesän jatkoa!

      • Onnea

        Todellista eläinrakkautta on myös se että osaa olla myös ottamatta eläintä :)
        Onnea uudesta lemmikistä, kotilot ovat ainakin minun mielestäni mukavia eläimiä.


    • Eläinrakas ihminen

      Kiitos :)

    • Eläinrakas ihminen

      Otan vielä yhden Lehtokotilon sen nimeksi tulee Lehto :/ & :).Ihan kiva lemmikkinä tuo kotilo.Aloitin Lehtokotiloharrastuksen.Kaksi kerralla kuitenkin vain, ovat eri asumuksissa.

    • Itse pidän enemmän jyrsijöistä ja kaneista. Kotoa löytyy eri hamsterilajeja, kesyhiiriä, pygmejä, kaneja, rottia ja chinchilla. 3 hamsteria ja toinen chinchilla vielä tulossa ensiviikolla luultavimmin. Kaikissa näissä on hyvät ja huonot puolensa.

    • Eläinrakas ihminen

      Itsekin pidän enemmän jyrsijöistä.Emme ota näiden jälkeen varmaan enään kotiloita sittenkään, ei oo okein kolahtanut :).Seuraavaksi otamme 2 marsua tai talvikon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe