Aihealueet

Listaukset

  Onko Laos jo pilattu

  laolao

  Onko Laosista jo tullut samanlainen turistirysä kuin muistakin aasian turistikohteista? Veikkaan että Madventures sai mestan täyttymään jonkin verran suomalaisista, mutta onko kukaan käynyt siellä parin vuoden sisällä. Onko enää rentoa ja rauhallista vai liikaa turisteja räyhäämäs?

  13

  903

   Vastaukset

   • Suuntaa maasudulle. Tulin just ja kaupungeissa teinituristit sotkeneet mestan. Karsee paikka.

   • Vang Vieng on turistihelvetti. Kierrä se kaukaa. Nuoret reissaajat juo, vetää huumeita ja hukkuu.

    Pohjoisessa kannattaa käydä, pois lukien VangVieng.

    4000 islands etelässä on hieno paikka. Siellä voi viettää lokoisaa aikaa riippumatossa tai bilettää, kummin vain. TOSIN siellä rakennetaan kiivasta tahtia, parin vuoden päästä se on kuin mikä tahansa turistirysä.
    Saarilla on nyt ollut reilun vuoden ajan sähköt 24/7, se muuttaa heti paikkojen luonnetta.

    Etelässä myös Champasak on kaunis paikka. Oikeasti todella rauhallinen! Turistit käyttää sitä lähinnä tukikohtana käydessään Wat Phu:ssa (Angkor Watin "sivukonttori"), kaunis paikka.

    Etelän kaupungeista Savannaketh on kivempi kuin Pakse.

    Paksesta kannattaa tehdä reissu Bolavan Plateulle. Siellä on hienot vesiputoukset! Pakse on myös gateway Champasakiin.

   • Ootko Laosin kuningas? Jos ajattelisit muutakin kuin omaa pientä maailmaas niin tajuaisit että Laos tarvis kunnon pakettimatkailua. Ei sinne jää mitään rahaa jostain v***n sapattivuotta pitävistä ekonomin plantuista.
    Madventures on ihan perseestä, mitä vitun ihanaa on syödä paskaa töllös. Menisivät lähiönsä baariin, siellä on elämää tasan yhtä paljo ku köyhis mais.
    Jos jätkillä olis tosiaan munaa nii ne olis tapettu.

   • Vang Vieng on turistihelvettia (nuoret dokaavat, kayttavat huumeita, hukkuvat jne), mutta Luang Prabang on hieno ja hienostunut. Turisteja, joo, muttei liikaa. Vientianen myos kiva paikka.

   • eipä kukaa käy ku don det, pakse, vientiane, vang vieng , luan prabang. menee muualle nii ei oo turisteja paljo yhtää. Mutta kyllähän esim thaimaastaki löytyy vielä monia paikkoja missä ei oikeestaan turisteja ole ja hinnat kolmasosan siitä mitä turisti kohteissa/turisti saarilla

   • Laosista tulin juuri eilen turvalliseen Thaimaahan ties kuinka monennen kerran. Surullista huomata, että ainakin Keski-Laosissa (Savannaket) vanhat buddhalaiset opit on viime aikoina täysin vaihdettu rahan palvontaan. Eli paikka on siis täynnä huijareita, jopa temppelialueille tulevat huijaamaan. Ylipäätään mitään et voi ostaa ilman etteikö yritettäisi huijata, ei edes fiksumman näköisistä liikkeistä. Ikävä sanoa, mutta en enää nykyisin uskalla suositella kuin korkeintaan todella kokeneille Aasian matkalaisille, joilla paikallisen kielen alkeet hallussa (Koillis-Thaimaan murteella siis pärjää myös Laosissa). Jos nyt kuitenkin ihan välttämättä tuonne Keski-Laosiin haluaa, niin muutama varoitus: tupla- tai triplahintaa yrittävät niin tuk-tukissa, hotelleissa kuin ravintoloissakin. Tuk-tuk: jos eivät välttämättä suoraan ryöstä, niin moninkertaista hintaa yrittävät, lisäksi perillä voivat sanoa, että sovittu hinta olikin per henkilö, ei per matka. Sama hotellissa: illalla sovittu hinta ei ollutkaan per yö, vaan per henkilö. Ravintolat: tarjoilija itse ei tule paikalle vaan laittaa jonkun muun tuomaan sinulle ruuat tuplaten, aina kerta toisensa jälkeen muka "vahingossa", jos et suostu maksamaan ylimääräisiä annoksia, "vahinko" otetaan tavalla tai toisella loppulaskussa talon hyväksi. Toinen variaatio samasta huijauksesta on, että tuodaan vastaavasti puolta pienemmät annokset kuin Thaimaassa, mutta hinta on silti tuplaten, lisäksi löytyy näiden kahden yhdistelmiä. Alkoholia ei kannata enää Laosissa ostaa. Ennen niin hyvät ja kuuluisat Laosin viinit ja brandyt ovat nykyisin jatkettu 50% vedellä, siististä alkoholiliikkeestä ostettuna. Kadulta en uskaltaisi edes ostaa. Viinien teon laot oppivat siis aikanaan siirtomaaisänniltään ranskalaisilta, ja hyvin oppivatkin. Ylipäätään oli pettymys huomata, mihin suuntaan aiemmin niin rakastamani Laos on menossa. Taidanpa viedä turistirahani seuraavan kerran mielummin vaikka Kamputseaan kuin Laosiin, jollei meno Laosissa muutu.

    • Komppaan edellistä täysin.Laosiin ei kannata enään mennä.


    • Tein samat huomiot Savannakhetissa 2011 ja 2012 . Uhkaava ilmapiiri ja kerjäläisten armeija kintereillä . Kaikessa hinta vääristymä ( perässä kulki Thai - perheen jäsen , joka tinki hinnat ! Ja ero oli valtaisa ! ) Kerjäläiset tunkivat jopa ravintolassa pöydän alle.


   • Olen käynyt Laosissa usein viimeksi kuukausi sitten Vientianessa.En kyllä ole mitään ongelmia nähnyt tai kokenut.Hyvä mesta.Urpoja aina kusetetaan joka paikassa,jos kännipäissään örveltää.

    • Saatat kuulua ryhmään joka ei koskaan oikeastaan kuulu mihinkään ryhmään ja ei näe kuin hänen ryhmänsä näyt .


   • ientianessa jälleen.Käyn täällä pari kertaa vuodessa.Mainio kaupunkiloma paikka.Mekongin rannan ilta markkinat ja keskustan menomestat on minun mieleen.Asun Thaimaan puolella,mutta täällä on kiva käydä välillä.Tosi halpaakin.Hyvä hotelli 20-30€ Ja ostokset miltei ilmaisia.
    Ja kerrankin voi olla miljonääri.Nytkin taskussa 5 miljoonaa.Hieno kaupunki

   • Kuulostaapa ikävältä. Olihan noita huumeita ja bileitä jo 1998 mutta ei juuri turisteja näkynyt.
    Vientiane oli rauhallinen paikka ja luang prapang suorastaan pysähtynyt buddismin mekka.

    Tuolloin tosin Laosissa lentäminen ja autoilu kylästä toiseen oli riskin valintaa.
    Lao aviation oli maailman vaarallisimpia lentoyhtiöitä(ei turisteille..).

    Tieliikenteessä kulkiessa vaarana taas opiumin viljelijät, akhat.

    Sittemmin tästä tuli turistipaikka lentoliikenteen uusimisen johdosta.

    Olisi kiva poiketa silti

   • Nok Air Bangkokista Vientian'en on edullinen tapa kayda Laosissa. Ensin lento pohjois Thaimaahan, sitten bussi Laosiin. Takaisin samaan tapaan. Bussi odottaa rajalla tulli selvitysten ajan. Ei tule lauma konnia palveluksia tyrkyttamaan ja kaikki on edullista, hyvin jarjestettya ja turvallista.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    97
    2904
   2. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    115
    2769
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    137
    2315
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1526