Zeiss vai swarovski

:.

Onko kellään kokemusta zeiss duralyt 1,2-5x36, classic diavari 1,5-6x42 tai swarovski 1,5-6x42 kiikaritähtäimistä.
Tarkoituksena olisi etsiä pitkäikäinen hirvikiikari, jossa olisi tarvittaessa valovoimaa.
Voi ehdottaa myös muita laatutähtäimiä.

Kiitos vastauksista.

9

1272

Vastaukset

 • Unohda tuo duralyt, halpis-Zeiss. Ei paini samassa sarjassa muiden kanssa.

 • Itellä 2,5-10 classic diavari. Oli joitain vuosia sitten tarjouksessa 890e. Hintalaatu
  suhteeltaan loistava, vanha kunnon saksan kiikari. Duralyt on tosiaan halpis
  zeiss, tosin varmaan ihan hyvä sekin, muttei "aidon" veroinen. Swarot ovat taas
  saatanan kalliita, mutta tuskin sen kummempia laadultaan. Eli noista vaihtoehdoista Classic, jos saat hyvään hintaan.

 • Itseä alkoi nyt kiinnostaa tuo classic 2,5.10x50. Pärjääkö tällä suurennoksella jos ampumamatka on lyhimmillään n.25-30 metriä? Tämä koskee erityisesti karhunmetsästystä, jossa ainakin omalla metsästysalueella ovat 30-50 metriä.
  Valovoimaa pitäisi vuorostaan saada, sillä karhupassissa ollaan jo klo 03-04 aikoihin ja tuolloin on vielä aika hämärää.

  Ja vielä yksi kysymys: onko 50mm etulinssi liian suuri sako optilocin mataliin kiikarijalkoihin?

  • Vähän myöhässä..
   Tuolla suurennoksella pärjää mutta se vaatii aseen poskelle nostamista usein.
   Pitää olla aina kohdallaan,asentoa kun ei ehdi hakea.
   Itsellä oli 2,5x10 diavari jonka vaihdoin Swaron 1-6x24:een ee malliin,nyt näkyy liikaakin.
   Tuohon kyllä joutui laittamaan lisäksi erillisen kytiskiikarin,en halunnut tehdä kopromisseja,tuolla Zeissilläkin pärjää kyllä molemmissa mutta pitää olla "aina mukana."


  • Zeiss tekee kaiken itse. Optisesta lasista alkaen (Schott in Mainz kuuluu samaan konserniin)

   Tuon 2,5-10 kenttä on muistaakseni 2,5'llä 12,5 metriä. Alakantissa hirvi tai karhujahtiin. 1,5-6x42 on kenttää 20 m. Aseen päälle voi sovittaa useammankin kiikarin jos käytetään EAW kääntöjalkaa. Tällöin kestää kiikarin vaihto vain muutamia sekuntteja, eikä tarvita kohdistuksia vaihdettaessa kiikaria.


 • Alkuperäiselle kysyjälle tästä tuskin on enää hyötyä, ehkä muille. Zeiss on kehittänyt linssien T-kalvot. Ensimmäinen patentti jo -30 luvulta. (julistettiin salaiseksi sotilapatentiksi eikä sitä julkaistu suuren sotilaallisen merkityksen vuoksi) Ei swarovski huono ole, mutta zeiss tekee aika paljon perustutkimusta. Tukee huomattavasti Aalenin yliopistoa ja tutkimusta. Optiikassa varmasti edellä Swarovskia. Kumpikin toimivia laitteita.

 • Classic Diavari 1,5-6x42 ollut vuodesta-70 jotain. Sopiva hirviaseeseen mutta käy myös peurahommiin tai linnustukseen. Vuonna 1988 vaihdettu toisen aseen päälle ja kohdistettu (9,3x62) Ampuu edelleen paikalle eikä ole tarvinnut kohdistuksia. Riittävästi kenttää hirvelle. Valovoima riittää peuralle. Hyvä hirvi ja yleistähtäin. Suosittelen EAW Schwenk jalkoja. Mieluummin Z kuin ZA mallin kiikari. Hinta sama. Tarvitsee osaavan sepän asennukseen. Jos vierastaa Z mallia, vaihda seppää. Kertoo onko osaava. Osaavalle sepälle sama kumpi malli. Jalat oltava Z mallin jalat kiinnitys keski ja etukiskosta.

 • Satuimpahan tännekkin eksymään vuosien jälkeen. Tosiaan Zeiss Victory Diavari 1,5-6x42 tuli aikoinaan hankittua ja vieläkin löytyy. Ollut kyllä jokapaikanhöylä ainakin omissa käytöissä. Aina karhu- ja hirvijahdista, kettukyttäykseen ja lintujahteihin.
  Hyvin pystyy ampumaan 1-200 metriin ongelmitta.

 • Sama zeissi kuin edelliselläkin ollut jo pitkään. Optimi metsästykseen. Jos haluaa ampua piiiitkille matkoille,pitää isontaa putkea,ja ehkä muuttaa kaliberia.(sotapyssy)

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  131
  5473
 2. Sanni Ovaska In Memoriam

  Silla lailla.. https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2687488814630636&id=100001086306601 Lähi-idästä sotaa, sekasortoa, kuolemaa, nälkää, ka
  Maailman menoa
  75
  1021
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  132
  945
 4. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  26
  583
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  21
  396