Kestävä jääkaappi-pakastin?

hytryyyy

Eli hyviä kokemuksia jääkaappi-pakastin kyselen?
Mihin olet ollut tyytyväinen?
Siis kyselen positiivisia käyttäjäkokemusia..:)

71

32393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hiljainen ja hyvä.

      Miele made in germany, itsellä on tukevat kahvat, hiljainen, toimii hyvin, paras Jkp mitä minulla ollut koskaan ja No frost malli ja sliti hilajinen, kertaakaan en ole vielä sulattanut ja kohta 4 vuotta käytössä.
      Jääkaapille ja pakastimelle kummallekin oma säätönsä.

      • Rape6

        No frost kaappia ei kuulukkaan joutua sulattamaan hyvin olet perillä mitä keittiössäsi on


    • xuratta

      Miele made in Bulgaria.......nykyään, sori.

    • Hiljainen ja hyvä

      Minun Mielessäni lukee made in germany, tämä on helppo tarkistaa koneen tiedoista jokaisen, eikä heittää paskaläppää, kyllä Mielen Jkp:tä tehdään edelleekin saksassa, tosin joku halvempi malli voi olla tehty muualla, mutta mielen laatua sekin.

      • xuratta

      • Hiljainen ja Hyvä
        xuratta kirjoitti:

        Katsoppa:kaikki alle 1200 € mallit (lähtöhinnaltaan siis, eri asia kuin myynti/tarjoushinta) on made in Bulgaria!

        http://helen.fi/energiansaasto/kodinkoneoppaat/jaakaappipakast.pdf

        ja ne on Liebherrin tekemiä.

        Munkin v. 88 tehdyssä AEG:ssä luki Made In Germany. Ei lue enää nykyisessä AEG:Ssä....:)

        Minun Mieleni ostettu 2008 ja made in germany, katsoin helenin listaa ja olihan siellä yksi malli, jonka lähtöhinta 1095 ja made in germany ja kaikki kalliimmat mallit, Saksa tai itävalta.


      • Anonyymi
        xuratta kirjoitti:

        Katsoppa:kaikki alle 1200 € mallit (lähtöhinnaltaan siis, eri asia kuin myynti/tarjoushinta) on made in Bulgaria!

        http://helen.fi/energiansaasto/kodinkoneoppaat/jaakaappipakast.pdf

        ja ne on Liebherrin tekemiä.

        Munkin v. 88 tehdyssä AEG:ssä luki Made In Germany. Ei lue enää nykyisessä AEG:Ssä....:)

        Nunnan vuonna 88 tehdyissä pikkuhousuissa luki Made in Turkey ?


    • benny ..

      Muuan korjaaja sanoi meikäläiselle kerran kaapin takuukorjauksen yhteydessä, ettei hyviä jääkaappeja enää tehdä ja että samoja vikoja on niin kalleissa kuin halvoissakin koneissa.
      Tein sen johtopäätöksen, ettei ainakaan kalleinta kannata ostaa.

      • tvjt

        korjaaja sanoo: teit väärän johtopäätöksen.


    • Kylmä-Vesa

      Jääkaappipakastimen metsästys ollut myös käynnissä, 60cm leveä, alle 200cm korkea. Alunperin katselin BSH:n laitteita, mutta kiinalainen kompressori ja turkkilainen kokoonpano epäilytti.

      Miele/Liebherr oli seuraava potilas, saksalaiset keskustelijat tiesivät, että kohtuuhintaiset laitteet Bulgariasta, Haierin kompressori. Ei ehkä kuitenkaan.

      Korealaismerkit LG ja Samsung, molemmissa invertterikompressori. Hinnat kohtuulliset, tehtaat Puolassa.

      Vaikeaa. Vanha viisaus: "Matsushitan laatu parasta". Niinpä Panasonic-jääkaappipakastin tuli taloon. "Perseestä" ts. "Made in P.R.C.". Invertteri-kompressori. Tuontitulleista johtuen hinta puolalaiskoneita korkeampi. Kompressorin kyljessä Matsushita-tarra. Aika näyttää, miten kestää.

      Eipä tämä oikein alkuperäiseen kysymykseen vastaa. Hyvännäköinen kaappi kuitenkin...

      • Kylmä-Vesa

        Noin kuusi ja puoli vuotta on kulunut, Panasonic jääkaappipakastin on tehnyt työtään täysin eleettömästi. Jossain määrin pitkäaikaiskokemuksen perusteella voisi suositella merkin nykylaitteitakin, mutta Panasonic vaikuttaa kokonaan lopettaneen kylmälaitteidensa myynnin Euroopassa. Omalta osalta toivon, että ongelmaton tarina jatkuu.


      • Kylmä-Vesa

        Saksalaisesta halpakaupasta jäi vast'ikään mukaan sääasema ulkoanturilla. Piruuttani mittasin Panasonic JKP:n 5/-17 asetettuja lämpötiloja ("Kuluttaja"-lehdessä juuri julkaistu testi antoi inspiraatiota).

        Jääkaapin toivottu 5 C oli etäanturin mukaan 4 astetta. Pakastimen -17 oli anturin mukaan -18, kumpikin lukema satunnaisella mittajaksolla. En havainnoinut sulatussyklien vaikutusta lämpötilaan, varmasti hetkellisesti korkeampi sisälämpötila.

        Jääkaapin ja mittarin toleranssien puitteissa erinomainen tulos.


    • mikkiiiiii

      Saksalaisesta laadusta kannattaa muistaa, että se voi olla turkkilaisen siirtolaisten kokoama... :D josta sitten suomalaiset kuluttajat maksaa kovan hinnan:)

      Kyllä se vaan siihen menee, että suurin osa koneista tehdään siellä, missä halvat kustannukset on..

      Joku vaihtaa 500 eur kännykkää joka toinen vuosi, kun tykkää etttä pitää olla se uusin eikä valita mitään.. se on vaan hienoa:) mutta jos keskihintainen tiskikone/pyykkikone/jääkaappi hajoaa viiden vuoden kuluttua, niin se on itkun ja haukkumisen paikka..

      Missäs ne kännykät tehdään.. joten eiköhän siellä halvemissa maissa osata tehdä myös kodinkoneita:D :D

      Mennyttä aikaa ei enää tule:(

    • keskitien kulkija

      Itsekin olen järkeillyt, ettei missään nimessä kannata ostaa kallista laitetta siinä uskossa, että se olisi kestävämpi (itseasiassa tätä on jopa tullut ns. kantapään kautta opiskeltua). Ainakaan moninkertaisen hintansa veroisesti. Siinä käy kuitenkin niin, että puoletoista tonnin kone hajoaa ja korjaus maksaa 500, millä ostaisi jo uuden perustason koneen, jolla olisi edes se 2 vuotta takuuta...

      Kallis laite on toki käyttöominaisuuksiltaan parempi kuin karvalakkimalli, mutta valtaosa niistä hienouksista jää kyllä käyttämättä / ovat ihan turhaa monimutkaisuutta.

      Toisessa ääripäässä on taas halpikset. Näissä on aina kiusallisia puutteita, kuten kova ääni, eri erillistä lämpötilasäätöä JK/pakastin, pesukoneet "hyppyheikkejä" jne. mitkä saavat jopa toivomaan, että rakkinen hajoaisi, minkä jälkeen pääsisi ostamaan paremman tilalle. Kun ei ehjää viitsisi poiskaan heittää.

      Eli toimivin ratkaisu tuntuu olevan, että listaa pari speksiä (esim. no frost) jotka pitää löytyä ja ostaa jokin keskihintaisen / ei ihan hinnat alkaen mallin, mikä nuo täyttää. Ei tarvi kitua huonon käytettävyyden kanssa seuraavia 10 vuotta (minkä se halpis ihan kiusallaan kestää, kun sen hajoamista toivoo), toisaalta ei ole maailmanloppu jos/kun rakkine hajoaa heti takuun päätyttyä.

      Jos nyt kuitenkin kalliiseen laitteeseen päätyy, pitää ehdottomasti ostaa merkki, jolla on perinteitä ja siten kokemusta myös varaosahuollon yms. järjestämisestä. Nää LuckyGoldstarit (LG) eli halpiskuran bulkkivalmistajista preemium -merkeiksi itsensä yhdessä yössä tuunanneet lyö näpeille, kun alkaa koneet piiputtamaan, koska ajatusmaailma näillä on se, että heidän tuotteensa päätyy kuitenkin kaatikselle pikavauhtia, joten kestävyydestä viis.

      • Pekkismiäs

        Ostakaa Liebhr.On laatua.


    • 3+9

      Kuulemma nuo Festivot ovat hyviä mutta vähän kalliita.

    • Cressidaa

      Ehdottomasti sellainen, missä vielä löytyy kaksi kompressoria. Ne, missä on vain yksi kompura hoitamassa molempia puolia (jääkaappi ja pakastin) kannattaa unohtaa heti kättelystä. Noissa menee se kompura tai ohjaava venttiili n. 3-4 vuoden aikana. Yksi kompressori ei vaan jaksa fyysisesti ylläpitää molempia puolia samanaikaisesti.

      Kulutus on toki kaksikompuraisella koneella isompi vaan mitä se haittaa, kunhan kestää pitempään.

      Silloin "ennenvanhaan" oli myös yksikompuraiset kylmälaitteet hyviä, koska käytettiin freonia eikä nykyisiä korvaavia kylmäaineita.

      Mitään Mieleä ei kannata ostaa jos ei sitten tiedentahtoen halua rahojaan tuhlata! Rumia jälkeenjääneitä kodinkoneita, ainoastaan imurit ovat hyviä Mieleltä.
      Kokemuksesta kerron, että erääseen Mieleen oli vaihdettu takuuaikana 3 kertaa kompressori. Miettikää vähän, se kompressori nyt sattuu olemaan se tärkein osa koko kaapissa jonka pitäisi kestää väh. 10 vuotta ilman vaihtamista.

      Ostakaa Siemens, Bosch tai Rosenlew. Paras olisi Rosenlew, joka on vielä Ruotsissa kasattu ja jossa on näkyvissä oleva höyrystin.

      Jos haluaa varmaa vanhaa, niin Cylinda, Upo tai Rosenlew. Näistä varsinkin ne 90-luvulla kasatut. Saa kaikki osat vaihdettua ja ovat halvempia kuin uusiin vastaaviin. Kestävät varmasti seuraavat 20 vuotta vielä.

      • Anonyymi

        Täällä 32v UPO surraa menemään. Ei ole koskaan tarvinnut korjata tms. Sähkökulutus lienee korkeaa.


    • noShit

      Unohtakaa ainakin ne noFrost mallit ihan heti kättelyssä kun myyjä niitä teille mainostaa! Ovat sellaista paskaa kuin olla voi. Mukavia kun toimivat, mutta se kestävyyspuoli on tuplasti huonompaa kuin vastaava ei-noFrost malli.
      Kaikenlisäksi mitään oikeaa noFrost mallia ei suomessa edes saa ostettua muutakuin jenkeistä uittamalla. Sekin sidebyside kaappi maksaa jenkeissä alk. 4500$. Käykää ensin kysymässä paikalliselta kylmäkone-asentajalta, mitä mieltä on noFrost kaapeista. Sanoo heti, ettei sellaista ole vielä olemassa. Toki pidentää sitä aikaa, milloin pitäisi sulatus tehdä mutta sulattaminen on silti ehdoton pakko.

    • oseb

      Itselle löysin vielä kolme vuotta sitten kaappimallin, jossa kaksi kompressoria.

      Eikä ole No-Shit... eiku No-Frost -mallia :D

      Oli keskihintainen eikä mitään Kiinakuraa, joten on vieläpä hiljainen (ainakin nykymittapuulla).
      Tavallisella kuluttajalla on vain melko mahdotonta etsiä mallia, joka vielä voisi kestääkin... Onneksi itse tietää ne valkata.

      ja todellakin... ne vanhat freonikaapit on melkoisia ikiliikkujia.
      Herättää kysymyksen paljonko tulee "säästöä", jos se uusi A kaappi menee romuksi muutamassa vuodessa???

    • FreonMan

      Ei niillä energiaa säästävillä kaapeilla mitään säästä, yksi plussa A:an perässä tuntuu lisäävän aina 150€ lisää hintaa. Todellisuus on se, että nykyiset jääviileät vievät max. 150kWh vuodessa, tämäkin jo onnistuu siis A -luokan kaapilta. Euroissahan tuo on siis 15-20€ vuodessa joka on mielestäni vähän. Muutama kilowattitunti tuntuu isolta prosenteissa, muttei rahallisesti siitä ole mitään vaikutusta.

      Kahdella kompuralla olevia jääpakkasia saa ainakin vielä Rosenlewiltä. Siemens teki ennen, en tiedä nykytilannetta. Ei kannata uskoa myyjän puhetta jos sanoo, että "aina kun on erillinen lämpötilaohjaus kummallekin puolelle on siinä kaks kompuraa". Paskapuhetta. Nykyisellä venttiilitekniikalla pystytään ohjaamaan kylmäaineet eri puolille vuorotellen käyttäen kuitenkin vain yhtä kompuraa. Nämä ovat niitä vihoviimeisiä laitteita. Jos ei ohjelmakortti kärähdä ensin niin kompura menee yleensä 6kk takuun jälkeen. Mitä yksinkertaisempi sen parempi: ostakaa mekaanisella termostaatilla oleva kakskompurainen kaappi ja kiitätte vielä 10 vuoden päästä, jos vain lauhdutin ei ala vuotamaan ennen. Muistakaa pitää tarpeeksi väliä kylmäkaapin lauhduttimen ja seinän välissä, mutten kylmäkaappi rasittuu turhaan ja näinollen kuluttaa sähköä ja elinikäänsä.

      Jos on tuttu kylmäkone-asentaja kannattaa etsiä käsiinsä 60-90-luvun kaappi ja huoltaa se. Kestää varmasti pitempään kuin nämä uudet. Huolto saattaa maksaa vain puolet uuden kaapin hinnasta. Parhaimmat kaapit teki UPO 60 ja 70 luvulla. Freonin tilalle korvaavaa RS24 tai jos oikein haluaa hifistellä, niin venäjältä saa oikeaa freonia. Kyllä sitä suomestakin "tiskin alta" saa...

    • Paras merkki

      Miele on kyllä laadukas, itsellä Saksassa tehty Miele No Frost ja viides vuosi menossa, toiminut tosi hyvin ja on hiljainen, paljon hiljaisempi kuin muut merkit, Mielen jämäkkyyden huomaa, ovista, kahvoista ym..
      Mieleen olen tyyytyväinen.

      • Tuomas___

        Mielen KFN 8452 juuri posahti. Juurikin näitä "1 kompressori, 2 termostaattia"-malleja, vajaan 5 vuoden ikäinen laite ja Miele mainostaa jotta kestää ainakin 20 vuotta.

        Takuu on 2v, että sen verran tehdas oikeasti tuotteisiinsa luottaa.

        Siinä kohdassa kun pakastimessakin oli 15 sisällä, totesin että tämä ei jäähdytä enää mitään, vaikka kompressori käy koko ajan, ja nykäisin töpselin irti.

        Huolto tulee ensi viikolla enkä yhtään ihmettelisi josko se on freoninjakoventtiili joka on sökö. Toki voi olla joku muukin vika, selvinnee.


      • Tuomas___
        Tuomas___ kirjoitti:

        Mielen KFN 8452 juuri posahti. Juurikin näitä "1 kompressori, 2 termostaattia"-malleja, vajaan 5 vuoden ikäinen laite ja Miele mainostaa jotta kestää ainakin 20 vuotta.

        Takuu on 2v, että sen verran tehdas oikeasti tuotteisiinsa luottaa.

        Siinä kohdassa kun pakastimessakin oli 15 sisällä, totesin että tämä ei jäähdytä enää mitään, vaikka kompressori käy koko ajan, ja nykäisin töpselin irti.

        Huolto tulee ensi viikolla enkä yhtään ihmettelisi josko se on freoninjakoventtiili joka on sökö. Toki voi olla joku muukin vika, selvinnee.

        Vika selvisi: Kylmäaineet karanneet koska putkistossa on vuoto, jossain kaapin sisällä. Ei auta kuin uusi kaappi, ei voi korjata.

        Onnekseni minulla on kotivakuutus joka, ainakin näillä näkymin, korvaa kaapin ja huoltomiehen käynnin, muuten saattaisi ahdistaa pahasti.


      • kotivakuutus

        Eli olit täysin väärässä, aivan kuten muutkin mutu-miehet. Ja kellä nyt ei olisi kotivakuutusta.


    • vanhat kestää

      Ostakaa ihmiset niitöä vanhoja pakstimia tai jääkaappeja jos vaan jostain saatte.
      Ne oli tehty kestämään!Meillä edelleen helkama ikää varmaan 30 vuotta.
      Samoin jääkaappi siemens,vileä vanhempi... ym,ym.

      • Tuomas___

        Kyllä.

        Äidillä on 1973 uutena ostettu UPOn arkkupakastin. Vuosi on muistissa koska muutimme tuolloin isompaan asuntoon ja tuo ostettiin sinne heti muutossa.

        Se on ollut koko ajan päällä siitä asti ja toimii moitteetta edelleen. Odotusarvo on että se jää minulle perinnöksi ja omistaja kuolee ennen pakastinta (10-15v sisään).

        Eikä energialuokka ole mikään huono edes nykymittareilla: Ainoa oleellinen ero on kestoikä.


      • VanhaOnParas

        Millä on 32vuotta vanha Elektrohelios ulkovarastossa, jossa 20 asteen pakkasella on lattialla 5 astetta pakkasta, se on ollut tuolla "viileässa huoneessa" 8 vuotta ja hyvin on toiminut.


      • Anonyymi
        VanhaOnParas kirjoitti:

        Millä on 32vuotta vanha Elektrohelios ulkovarastossa, jossa 20 asteen pakkasella on lattialla 5 astetta pakkasta, se on ollut tuolla "viileässa huoneessa" 8 vuotta ja hyvin on toiminut.

        Meilla on 43vuotias Elektrohelios ulkovarastossa. Jaakaappi lopetti juuri toimintansa, mutta pakastin toimii viela.


    • 10+12

      Eikö se Festivo ole vissiin aika hyvä? Maksaa kyllä jonkun verran mutta suomalaista laatua ja varmasti kestää paremmin kuin saksalainen!

    • Suosisuomalaista, ..

      Festivo on kallis vain köyhille ja juuri heidänhän pitäiskin se ostaa :)
      Joku viisas on joskus todennut, että köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.

    • tuomas___

      Kyllä. Ongelma vain on siinä että valmistajatkin tietävät tämän ja hinta ei ole laadun tae: halvinta kuraa mitä on olemassa, myydään millä tahansa hinnalla, myös kalliilla.

      Tuo Miele joka minulla oli, on aika hyvä esimerkki aiheesta.

    • Mieleä..

      Talo mallia 1990. Talossa 2 kpl Mielen jääkaappipakastimia, myös mallia 1990 ja toimivat edelleen kuin uutena. Digitaalinäytöt ok, eivät metelöi ja jopa muovilokerot ovat ehjiä.

      Mielen nykylaadusta en tiedä, mutta nuo ovat kyllä palvelleet niin, kuin kodinkoneiden tulisikin palvella :-)

    • Laatuako

      Samsung erillislaitteet pakstinkaappi ja jääkylmäkaappi täyskorkeina ostettiin 27.5.2013. Ovessa komea kyltti 10 year waranty digital inverter compressor. Investointi yhteensä 1398 e

      Eilen ilmeni, että pakasteet ovat täysin sulanneet ja laite rikki.

      Tuotevastuu kuulemma korvaa korjauksen. Ja tuotteetkin kuulemma jotenkin.

      Elämämme heikoin ja kallein kylmälaite. Joten hankintapäätöstä tehdessä miettikää ja vielä toisenkin kerran miettikää. Mitähän olisi tapahtunut, jos olisimme olleet parin viikon matkalla?

    • Merkkiboikottiin

      Täällä hajosi nyt Mielen KD 12813s, ikää alle neljä vuotta. Kylmänesteet vuotaneet eli korjauskelvoton. Tätä ennen mulla oli Helkama, joka oli täysin susi, ei kestänyt edes kolmea vuotta.
      Todella pistää vihaksi. Aiemmin kaapit kestivät 20 vuotta, ja nyt joutuu varautumaan uuden ostoon neljän vuoden välein.

      • Anonyymi

        Mulla on Helkama JKP hyrskytelly keittiön nurkassa vuodesta 2006 eikä loppua näy. Pakastimen muovilokeroiden etulevyt on ottaneet sen verran itteensä vuosien saatossa että ei taho pysyä tanassa, mutta eipä tuo käyttöön vaikuta. Käy ja kukkuu.

        Toisessa asunnossa Zanussi JKP, joka on ihan susipaska kampe. 4 v. jakso (2v. takuuhan näillä tosiaan on), kunnes JK:n oven tiiviste oli halki ja takaseinään alko kertyä jäätä. Eipä auttanut säädöt eikä edes oven vaihto.
        Kuluttaja-asiamies tuumasi, että "4 vuottakin kestänyt laite, saisit olla tyytyväinen". Kotivakuutuksestakaan ei kostu kovin, huomioiden laitteen hinta (vajaa 500e oven vaihto 170e) miinus ikävähennys.
        Paljossa määrin siis v*€&#telee, että tällaisen paskan myyminen on edes laillista.

        Kyllä minä niin Mieleni pahotin. Heh (:

        Olen myös tullut siihen tulokseen, että ostan jatkossa halvinta mitä markkinoilta saa (kunhan ei ole Electrolux, AEG, Zanussi yms. konsernia), koska koneen oletettu kestoikä on kuitenkin 4-6 vuoden tietämillä.
        Näin ainakin siihen saakka kunnes EU:ssa laitteiden kestoikä saadaan nostettua nykyisestä säädöksestä. Ei ole valmistajilla siitä kiinni etteikö koneita voisi tehdä kestämään. Kapitalismin vaan pitää kukoistaa.
        Ekologistahan se ei missään nimessä ole, aina vaan vaihtaa uuteen, mutta minkäpä se kuluttaja sille mahtaa.

        Loppukaneetti: Ennen kaikki oli paremmin 😉


    • samsungkylmä

      Tuotteiden korvauksen osalta ei ole kuulunut yhteydenottoa, vaikka aamulla luvattiin. Valitettavasti ruuan osalta ei ole olemassa 10 y Warantya.

      Mietttikää muutama kerta ennen kuin erehdytte Samsung kylmälaitteisiin. Ne pettävät juuri joulun pyhien tienoilla. Niin näyttää käyneen Samsung Smart huoltopalvelussakin. Mitähän ne Smart ja huolto sanoina oikein tarkoittavatkin?
      Tukea kuulemma luvattiin.

      En kaipaa minkäänlaista tuea vaan toimimaa pakastinta ja sinne kerätyjä nyt pilalla olevia luomuruokia.

    • M.MexEV

      Pakko kommentoida tätä ketjua hieman.
      Olen kiertänyt maailmaa ja tehnyt kylmäalan töitä nyt parikymmentä vuotta.Olen ollut mm.Saksassa töissä, koulutuksissa sekä samalla tutustumassa eri laitevalmistajien tuotantolinjoihin ja laitteisiin.
      Lähes poikkeuksetta saksalaista alkuperää olevaa työntekijää et löydä tehtailta kokoamasta laitteita.Kaikki kasatut laitteet ovat enemmän tai vähemmän "työperäisen maahanmuuton" hedelmiä.Ainoastaan tehtaiden johto, sekä työnjohtajat tuntuvat olevan alkuperäisiä kolmannen valtakunnan edustajia.Työmoraali tuntui olevan myös sitten sitä luokkaa,että vittujakaan ei kiinnosta ja kun pomon silmä välttää tehdään sinnepäin.
      Lopuksi illuusio saksalaisesta kaatuu vielä siihen,että komponentit,joista vehkeet kasataan,tulevat muualta.
      Että se siitä saksalaisesta laadusta näissä laitteissa.
      Olen sen vierestä nähnyt ja nauranut hiljaa sisäänpäin.

      Osataan sitä toki täällä Suomessakin...

      Aikanaan olin kotimaisella ilmanvaihtokone valmistajalla töissä ja heidän mottonsa markkinoinnissa oli mainostaa laitteitaan kotimaisina.
      Tämä siltikin,vaikka kotimaista laitteissa ei juuri kuoria ja kasaajia enempää ollut.
      Kiinan tekelettä oli suurin osa sisällä olevista komponenteista ja niitä sitten korjailtiin Suomessa,kun tulivat tehtaalle sieltä vinosilmien maasta valmiiksi viallisina.
      Takuukeikkaa oli jokaiselle vuodenpäivälle mutta edelleen oli järkevämpää ottaa sähköosat kiinasta joskus jopa ilman EU-lainsäädännön vaatimia merkintöjä lyijyttömyydestä tai turvallisuudesta.

      Että näin.

      Kotimaisuus on utopia ja saksalainen laatu jäi 1900-luvulle.

      M.M

      • KysynVaan-76

        "Työmoraali tuntui olevan myös sitten sitä luokkaa,että vittujakaan ei kiinnosta ja kun pomon silmä välttää tehdään sinnepäin...
        Olen sen vierestä nähnyt ja nauranut hiljaa sisäänpäin."

        Ihanko sinä sait siellä sitten kierrellä ilman pomojen tai muiden läsnäoloa ja pystyit tekemään havaintoja kaikkien tehtään kokoonpanolinjan työntekijöiden työmoraalista? Vai oliko kenties niin että olit vain päättäänyt että ei se turkkilainen kuitenkaan hyvää työtä tee?

        Ja kodinkoneiden vioista aika harvat lopulta johtuvat varsinaisista kokoonpanon ongelmista vaan ennemminkin liian heppoisiksi suunnitelluista osista ja elektroniikan vioista.


      • halpista

        Totta varmaan tuokin,osat tehdään mahdollisimman halvalla ja halvalla työvoimalla.


    • Metukkaa1

      Täällä LG jääpakastin NoFrost vuodelta 2005 ja hyvin toimii käy ja kukkuu. Koskaan ei ole tarvinut sulattaa. Suosittelen!

      • Juice_vaan

        Nuo vanhemmat LG:n jääkaappi/pakastimet on hyviä, ihan huoltoliikkeeltä kuultuna. Meillä on jauhanu reilu kymmenen vuotta GR-399SQ mallin No frost laite ja kertaakaan ei ole ollut korjattana, ovien tiivisteet olen kerran vaihtanut.


    • mennytaika

      Tuskin ketään kiinnostaa mikä on ollut hyvä joskus vuosikausia sitte. Nykytilanne on että jos et Liebherr malta ostaa niin paskaa saa !

      • Näin_se_on

        Samaa mieltä, kyllä Liebherr on paras.


    • RJP4544

      Rosenlew RJP4544 ehdottomasti paras mitä VIELÄ saa.
      Viimeis malleja joita saa uutena kahdella kompressorilla ja kahdella erillisellä MEKAANISELLA termostaatilla. Kestävyys ja lämpötilansäädön tarkkuus aivan eri planeetalta kuin ykskompuraiset paskat.
      Jos löytyy 200e ylimääräistä niin pyydä kodinkonemyyjää tilausvaiheessa tilaamaan Danfoss malli.
      Eli tyyppi on Rosenlew RJP4544DFS. Siinä tulee tavalliseen malliin nähden Danfossin kompressorit, Danfossin termostaatit, kromatut aukaisukahvat ja teksti kaappiin ''Special Edition by Danfoss''
      On sitten varmasti pitkäksi aikaa kaappia siitä!
      Valmistus kuulema loppuu 2017 marraskuussa koska syö EUn mukaan liikaa sähköä (vrt. matalaviritteiset mutta ikuiset jenkki V8)

    • kestävääkehitystä

      Tuo Rosenlew RJP4544 on Electrolux konsernin Unkarin tehtaalla tekemä kaappi. Tehtaan kaappeja löytyy romikselta jo parin käyttövuoden kohdalla. Yleisin syy kylmäainevuoto, paikassa jota ei pysty korjaamaan. IHAN TÄYTTÄ KURAA, JOHAN SEN HINTAKIN KERTOO.
      Electrolux konsernilta ei ole tullut mittään hyvää viimeiseen viiteen vuoteen kuin osingot jos sattuu osaketta omistamaan.

      • KaksiKompuraaParas

        RJP4544 on kalliimpi sekä kuluttajalle että kodinkonekauppiaalle kuin muut yksikompuraiset ritukset. Sisävuotoja noissa ei ole ollut missään ja eihän tuo päivotetty versio ole ollut kaupan kuin vasta 3 vuotta. Tuon mallin edeltäjät ovat olleet hyvin kestäviä ja olen nähnyt niitä käytettyinä olevan myytävänä useita koska kestävät. Mielen jääkaappipakastimet on aivan paskoja, sama vaikka ostaa Indesit. Kestää yhtäpitkään mutta hinta neljäsosa. Eikä kahvat maksa varaosana yli 100 euroa niin kuin Mielessä.


    • fffd

      Itse erehdyin ostaman NoFrost jääkaapipakastimen. Gyproc-seinäisessä talossa
      nimenomaan tuo NoFrost levittää tärinää koko taloon, joten yöunet on tätä
      nykyä kehnot. Aiempi, 10 vuotta samalla paikalla kököttänyt perus-Rosenlew ei aiheuttanut yhtikäs mitään tärinähaittoja.

    • Termospannu67

      Itsellä reilun kaksi vuotta toiminut 600 €:n kahden oven Whirlpool (tuulettimella) pitää/pysyy jääkaappi kylmänä, vaikka nolla-asteessa, jos haluaa

      Tuttavalla vajaan vuoden kaksi kompressorinen 600 €:n UPO (ilman tuuletinta) ja jääkaappi ei pääse millään alle 6:n asteen. Ei tykkää lihatuotteet oikein säilyä.

      Toisella tuttavalla kalliimman luokan Electrolux, jonka elektroniikka on huollettu kolme kertaa ja sama vika toistuu, eli pakastin ei kylmene alle 16 miinusasteen.

      Kolmannella tuttavallani myös Whirlpool ja sillä kaapilla on ikää jo 10 vuotta ja kylmenee kuin uutena

    • Termospannu67

      Korjaus edelliseen.. eli olikin 600 €:n Rosenlew, eikä mikään UPO

    • böööä

      Me ostettiin Samsung jääkaappipakastin,saas nyt nähä miten toimii yhellä kompuralla.

      • terv.kylmäkoneukko

        Huonosti toimii kaikki ykskompuraiset. Pakkasen puolella -30 ja jääkaappi hikoilee eikä oikeaa lämpötilaa saa säädettyä millään. Ostakaa hyvät ihmiset kaksikompuraisia malleja kerran niitä vielä saa. Älkää ostako paskaa!


      • Anonyymi
        terv.kylmäkoneukko kirjoitti:

        Huonosti toimii kaikki ykskompuraiset. Pakkasen puolella -30 ja jääkaappi hikoilee eikä oikeaa lämpötilaa saa säädettyä millään. Ostakaa hyvät ihmiset kaksikompuraisia malleja kerran niitä vielä saa. Älkää ostako paskaa!

        Menit ostamaan halpiksen, missä molempien lämpötiklaa ohjataan yhdellä, mekaanisella, termostaatilla.


    • Ervo

      Helkama Lumimies oli ainakin ennenvanhaan kestävä. Minulla on vuonna 1990 ostettu kaappi toiminut siitä asti yhtäjaksoisesti moitteetta, lukuunottamatta sulatusta vuoden parin välein, ja saa toimia jatkossakin. En tiedä tehdäänkö Helkamoita enää. Huoleton laite.

      • 9164

        Täälläkin joulukuussa 1990 käyttöön otettu Helkama Lumimies jää-viileäkaappi pakastinlokerolla, jota ei ole tarvinnut korjailla. Pitääpä joku päivä katsoa minkä merkkinen kompura siinä on.


      • Ervo

        En voi olla lisäämättä samana vuonna ostetut Siemens Lady tiskikone ja
        Strömberg mikroaaltouuni. Molemmat täydessä iskussa ja melkein päivittäin käytössä.


    • EiEnääSkeidaa

      Ainakaan Electrolux -arkkupakastimia ei kannata ostaa.
      Ostimme 4.8. 2014. 260 litraisen Electrolux -arkkupakastimen , ja heinäkuun alussa 2018 oli jo sippi.
      Korjausliikkeen tuomio : Kylmäainetta vuotanut pikkuhiljaa ulos , ei kannata korjata. Siis vika
      putkiliitosten huonossa laadussa. ( Laite oli tehty Italiassa) Laitteen kestoikä oli siis alle neljä vuotta.

      Tappio 349 euroa 20 euroa turhaan ostettu termostaatti.

      Kalliiksi tuli, mutta ei enää koskaan Electrolux - merkkisiä kylmälaitteita !

    • jallu68

      Mulla on Philipsin jenkkimallinen jääkaappipakastin pienellä pakastinosalla, jonka sain mummolta perintönä 90-luvun alussa. Kerran korjautettu nimelliseen hintaan ja edelleen viilentää ja pakastaa. Ääntä se pitää nykyään, mutta en ole jaksanut tutkia mikä siellä ääntää, annan vaan Fonzie-tyylisiä iskuja niin hiljenee toviksi.

    • Anonyymi

      Siskollani on kesämökillään Upo-Jääkarhu niminen jääkaappi ja siinä oli erittäin hiljainen ääni ja pidin siitä kovasti ja aloin kyselemään sitä kaupoista, niin minulle sanottiin että enää ei tehdä sitä merkkiä ja Upo-jääkaappeja ei enää valmisteta Suomessa..

    • Anonyymi

      Huonoa: veden sulamis/haihdutusäiliöön vaikea päästä ja pestävä on muuten mömmöö... Jääkaapin vihanneslokerikon etupleksiä ei saa pois rakoihin kertyvien murusten putsaamiseksi ja on siis epähygieninen.
      En suosittele ainakaan näitä itsesulattavia.

      • Anonyymi

        Ostit jonkin huonosti suunnitellun halpiksen ja nyt vetelet sitten maailmoja syleileviä johtopäätöksiä?

        Vai oliko perinteinen "kehutaan pihlajanmarjat happamiksi"? Eli nofrostia koskaan ollutkaan...?


    • Anonyymi

      Tuttavallani on Festivo. On tilava ja tukeva. Muuta ei tarvitse korjata kuin lisätä kylmäainetta puolen vuoden välein.

    • Anonyymi

      Miele k 13820 SD A Ostettu 2011 noin 800. €. Resonoi todella häiritsevästi. Yritetty etsiä resonointi paikkaa. Kaappia 10 x/vrk työntämällä hiljenee. Oven tiiviste rikki. Oven muovinen hyllypidike rikki. Perheemme huolellinen asioissa ja ostaa laatua. Pesukone ja kuivausrumpu Miele merkkisiä jotka hyviä yli 10 v. Miele jääkaappi pettymys. Cylinda astianpesukone 22 v. ja Whirlpool mikroaaltouuni 22v. molemmat ruotsalaisia ja edelleen jokapäiväisessä käytössä.

    • Anonyymi

      No ostin -85 Ameriikan mallin General E:n side by side ...kaikilla mausteilla. Jääkone pakastin ovessa, jääkone vesiliittymällä, jääkaapin ovessa oli ja on vieläkin avattava luukku...Mikä on tosi kätevä, ei tarvitse ovea avata jos ottaa jotain juotavaa) ym..ym...
      En ollut tiennyt sellaisia jääkaappi /pakastimia edes olevan olemassa. ...(kun en ollut käynyt suuren veden takana...siellä niitä kait oli joka toisella...jo silloin)
      Ko. yritys joko lopetti tai oli mennyt "nurin" en muista varmasti. Siis se oli esittelykeittiön esittelykone.
      Se oli tosi kallis olis tainnut saada sillä rahalla jonkinlaisen auton...Hintaa en muista....
      On varmasti melkoinen sähkönsyöjä ...oletan...Muuta huonoa puolta en kyllä tähän päivään (2021-03-26) mennessä ole huomannut. Tietysti se on 200 mm syvempi kuin nuo "normaali mallit, ovet on jo yli 100 mm paksut....
      Mutta siihen asiaan...MITÄÄN remonttia ei ole ollut VIELÄ...Ja on ja on ollut toiminnassa ...yhtäjaksoisesti...SIIS yli 35 vuotta....

      SuN...
      ps. ulkomaan asukki...siis ei Suomesta ostettu..

    • Anonyymi

      Siemensin kaksi pakastinta ja jääkaappi vuodelta 1993. Ajattelin varmuuden vuoksi vaihtaa sellaiseen kylmäkeskukseen. Kannattaako?

    • Anonyymi

      Täällä meni 20 vuotta vanhat 700 sarjan Rosenlew jääkaappi ja saman sarjan pakastin vaihtoon. Eipä ollut koskaan mitään vikaa mutta naapurilla kosahti sama pakastin 4 vuotta sitten ja samanlaisesta jääkaapista ovat termostaattia korjautelleet pari vuotta niin päätin vaihtaa Mielen jääkaappiin ja Mielen pakastimeen kun oli gigantissa hyvä tarjous.
      Rosenlewin lämpötilansäädin napit oli aika jäykät ja saranat alkoi olla jo loppu. Samoin lämmittivät yläpuolen keittiönkaapin aika lämpimäksi vaikka tilaa ilmakierrolle olikin. Ja olihan Rosenlewin muovikahvat ja muut muoviosat kellastuneet rumiksi jo aikoja sitten. Ja pakastimen yläosa keräsi jäätä todella nopeasti.

      Nyt Mielen laitteet eivät lämmitä yläkaappeja ollenkaan samalla paikalla.

      Saapi nähdä miten kestävät. Edellinen Mielen pesukone kesti 7 vuotta ja nykyinen Miele tainnut nyt olla 7 vuotta kans. Mielen imuri ollut 12 vuotta se on hyvä ja hiljainen.

      • Anonyymi

        Odtin hisense merkkisen jää viilee kssåpi js on hyvä siisti ja varms ollut


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Odtin hisense merkkisen jää viilee kssåpi js on hyvä siisti ja varms ollut

        Siksi nöin lun houno somi mulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siksi nöin lun houno somi mulla.

        En ymmärrä mitä yrität kertoa mutta ittellä oli Hisense 55" töllö kun asuin Kiinassa useita vuosia. Ok töllö tavikselle . JKP tuolta merkiltä vieras. En muista mikä omani oli mutta ihan ok.


    • Anonyymi

      Meillä hajosi pakastin 2,5 vuosen jälkeen. Nyt maahantuoja/ valmistaja / kauppaketju kiistelee siitä missä vika, onko piirikortti, vai kompressori syypää! Ei ikinä enää mitään Grundigin laitteita,

    • Anonyymi

      Semmonen missä ei oo mitään puhallinta kaapin sisällä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe