lintuni taippelee!

harmistunut omistaja

mitä teen kun minun neitokakadu pariskuntani tappelee lähes joka ilta! joskus toinen kirkuu niin että tärykalvot repeää vaikka toinen ei koskiskaan siihen! mitä ihmettä se on! ne on tehnyt yhden munankin, mutta juomakuppiin.. no en niitä kyllä pesittämässä ollutkaan! miksi lintuni kinastelee? häkki on iso ja ruokaa, on missä vika? olen hankkinut ne reilu viikko sitten..

4

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enkuli undu

      niin se kirkuminen on tavallista ne saattaa luulla että olet poistunut huoneesta ja että ne on jätetty yksin tai sitten muutenvaan... ja se kinasteleminen on aina välillä tavallista mutta ei aina! eli koita sellaista että erotat ne vähäksi aikaa esim viikoksi niin että ne kumminkin näkee toisensa ja sitten pistät ne uudestaan yhteen ja jos ei vieläkään niin voit ottaa minuun yhteyttä:[email protected], mutta onhan täällä muitakin ihmisiä jotka tietää noista... :))) Ps, kommentoikaa jos olen väärässä.

    • enkuli undu

      onko ne eri sukupuolta olevia? sillä naaras saattaa munia siltikin vaikka sillä ei ole koirasta tai parittelemattakin. jos koitat niiden erottamista ja se toinen munii vieläkin tee niin että pistät sille yhdelle pöntön tai jonkun muun kipon johon se saa munia rauhassa sillä jos ne ei ole paritellut niistä munista ei tule mitään... mutta ÄLÄ missään nimessä mee otaan niitä munia pois ellei se ole johonkin vesikippoon tai ruokakippoon muninut... sillä mun serkku meni tekeen niin ja sen naaras muni ja muni ja lopulta kuoli:( eli ostat vaikka keinomunia niiden tilalle. ja jos ne on ollu sulla vasta viikon niin niiden toisiinsa totutteleminen vie aikaa ellei ne ole ollu aina samassa häkissä eläinkaupasta asti, siloin erottelemis keino vähäksi aikaa autaa... tai ainakin pitäis auttaa. Kun ja jos erotat ne niin voit koittaa silti lennättää niitä samaan aikaan, mutta jos ne tappelee vapaanakin ollessaan niin lennätät erillään. Ps,kannataa kysyä vielä muittenkin mielipidettä asiasta sillä saatan olla vääräs:) menaan mä tiedän parhaiten unduista mutta vaan jonkinverran nymfimeistä, sillä mun serkulla on niitä ja olen lukenut ja hoitanut niitä mutta itelläni ei ole koskaan ollu niitä.

    • Ida-Emilia

      Toisinaan kyse on vain siitä, ettei lintujen kemiat täsmää. Esim. itselläni eräs koiras ei edes päästänyt yhtä naarasta syömään. Samainen naaras tulee kuitenkin huomattavasti paremmin toimeen toisen koiraan kanssa.

      Nahistelu on yleistä, eikä usein vaarallista, mutta ei saisi koskaan päättyä verisiin yhteenottoihin.

      Kirkuminen ei välttämättä johdu tappelemisesta. Mikäli se on jatkuvaa tyyliin "...Krii!...Krii!...Krii!", se on merkki siitä, että lintusi haluaa jotakin, esimerkiksi ulos häkistä. Toisinaan kyseessä voi olla niinkin yksinkertainen asia, kuin se, että ruoka on lopussa tai lintu vain haluaa huomiota. Pesiessä ainakin meillä eräs naaras yrittää kirkunallaan häätää ihmiset pois huoneesta, jossa pönttö on. :)

    • a''

      Juuri muuttaneet linnut ovat peloissaan, ja siksi kirkuvat yksin jäädessään.
      Lintujen ympäristö kannattaa tarkastaa, ettei siellä ole mitään mikä niitä pelottavaa, niiden mielestä. Esim joku joka tuijottaa niitä jatkuvati ja hiipii kimppuun yön pimeydessä? (=taulu vaikka lemmikistä, tai jokin esine joka voisi liikkua = keppi, kirjava matto, jne =käärme, kaapin päällä jokin taide-esine, kissa..) Näitä on vaikka mitä lintukaupassa istuneelle tai erilaisessa ympäristössä asuneelle linnulle, joka ei ole tottunut kotiympäristöösi, vielä. Nuo esineet/taulut/ikkuna tms kannattaa peittää yöksi, kuten lintuhäkkikin - tummalla kankaalla ja sanoa "Hyvää yötä". Yö tulisi siten rauhoitettua. Ja olisit niille viimenen näky ennen aamua kun taas tulet häkille.
      - Munien tulo voi olla myös säikkymisreaktio, tai ne ovat muuttaneet kesken pesinnän uuteen ympäristöön. Kannattaa kysyä tuota edellisestä paikasta, miten se oli siellä.
      Monipuolista nyt lintujesi ruokaa ja lisää kalkkia. Anna myös salaattia (kotim).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      261
      2433
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      85
      1931
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      149
      1399
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1244
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1175
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1000
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe