Varoitus kissanomistajat!!

Älkää viekö lemmikkiänne Lahden Saimaankadun Eläinlääkäriasemalle!! Siellä toimii henkilö nimeltä A.Kolsi jolta pitäisi ottaa luvat pois!!
Kissa oli siellä kirjoilla yli 10-vuotta (ikää 14-vuotta) jona aikana ei ollut otettu verikokeita, tämä selvisi jälkeenpäin kun oli liian myöhäistä. Kissamme oli satuttanutt toisen tassunsa jota hieman ontui, käytettiin taas asemalla tutkimuksissa jossa todettiin ettei murtumaa tai muuta vakavaa, pelkkä venähdys johon Kolsi määräsi viikon kuurin Loxicom merkkistä kipulääkettä kerta päivässä annettavaksi 4kg:n kissan mukaan.
Tämän jälkeen kissa oli hetken virkeenpänä mutta sitten alkoi käyttäytyä omituisesti. Alkoi hakeutua erikoisiin paikkoihin nukkumaan ja vältteli ihmiskontaktia mutta ruoka ja syönti kävi silti ok. Lääkkeen annon lopettamisen jälkeen kissa seuraavana aamuna meni tajuttomaksi ja lääkäriasemalle viedessä taas hetkeksi virkosi kunnes taas tajuttomaksi. Kolsii teki tutkimuksen silmistä ja totesi että toinen pupilli isompi toista ja että kissalle tulisi isoja kärsimyksiä jatkotutkimuksista vaan suositteli lopetuspiikkiä kissan parhaaksi. Näin sitten kiireessä toimittiin ja nyt kun asiaa ajan kanssa jälkeenpäin tutkinut niin Loxicomia ei olisi saanut määrätä kissalle ilman että verikokeella selvitetty esim. munuaisten/maksan tila, kissa kuitenkin 14-vuotta! Myös lääkeselosteessa sanotaan että kissa tulee tarkasti punnita ennen oikean annostuksen määrittämistä, tätäkään Kolsi ei tehnyt!! Tarinan opetus : luottamalla tälläiseen koiriin erikoistuneeseen "lääkäriin" varmistat kissallesi ennenaikaisen lähdön. Ja kissa oli ennen näitä toimenpiteitä erinomaisessa vedossa, leikkisä/seurallinen/pirteä!! Jäi huono maku ja jatkossa varoitettava muita etteivät mene saman lääkäriaseman asiakkaiksi..!

7

7893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsemppiä teille

      Kiitos infosta! Lemmikkien omistajien välinen puskaradio on tehokas keino kertoa hyvät ja huonot kokemukset.
      Osanotot kissanne vuoksi.
      Tollasesta lekurista voi tehdä valituksen. Jossain palstalla oli infoa moisesta instanssista. Vastaa ihmisten potilasvahinkoilmoitusta.

      • Kiitos osanotosta. Tutkin noita eri vaihtoehtoja valitusten läpiviemiseksi niin taitaa jäädä tässä tapauksessa parhaaksi vaihtoehdoksi pelkkä varoittavana esimerkkinä toimiminen, olikohan esim. Valviran sivuilla sellainen että pelkkä tapauksen käsittelyyn otto maksaisi valituksen tekijlle 150eur muut kulut.. =(

        Toki aiomme vielä laittaa muutamalle taholle kaikki säilytetyt dokumentit, niistä käy ilmi aikas paljon puutteita.

        Loukkaavaa oli myös että 14-vuotiaana kuolleen tyttökissan "kuolintodistuksessa" luki : yleinen uros!!! Minkäköhän eläimen tiedosto ollut kyseisellä lääärillä auki päätöstä tehdessään???

        Aika kyllä parantaa haavat ja kissa eli hyvän elämän, harmi vain että loppu tuli tällä tavalla. Tiedusteltuani kyseisestä Loxicom lääkkeestä toiselta eläinlääkäriltä oli sitä mieltä ettei missään nimessä kannata antaa ilman verikoetutkimuksia..

        Mutta kaikki kaikessa, pitäkää kattimateistanne hyvää huolta. Mekin läksymme oppineena tulevaisuudessa kun uusi tassuttelija taloon tulee niin aiomme hyvin tarkasti ottaa selvää missä eläintä kannatta käydä hoidattamassa, ei ainakaan samalla asemalla.


    • Kissaraasu

      Kiitos tiedosta. Tällaista tapahtuu ihan liikaa, meidän kissalle annettiin kerran mukaan tulehduslääkettä, jota aloin jostain syystä epäillä, ja osoittautui, että siinäkin on oltava tarkempi kuin mitä meillä oltiin (ehdottomasti ei saa antaa jos on annettu tulehduspiikki). Se on aiheuttanut kuolemia ja on muualla maailmassa kielletty kissoille. Valmistaja oli lisännyt nettiin tuotetietoihin varoituksen, joka ei muistaakseni ollut vielä pakkauksessa. Tiedot siis ei aina ole ammattilaisillakaan ajan tasalla todellakaan ja tarkkana saa olla. Antamatta jäi ja kissa on hengissä :)

    • MantraOfCats

      Huih! Meidän vuosikas tyttökissa kastroitiin ja mukaan kotiin tuli samaa lääkettä. Tulin jotenkin epäluuloiseksi lääkkeestä kun kisu alkoi käyttäytyä oudosti. Tämän nähtyäni lopetan lääkkeen antamisen ja kuuri on jo kestänyt sen minimi määrän joka ohjeeseen oli merkitty. En uskalla ottaa riskiä että suloinen Pikku-Iiris nukkuisi lopullisesti pois.

      • Anonyymi

        Tiedän että vanha viesti, mutta mites tuo tyttökissan kastrointi, vai olisiko sterilointi parempi sana.


    • Anonyymi

      Hohhoi. Meillä ollut 25 vuotta kissoja, 2-11 kappaletta, vajaa 20 pentuetta.

      Kertaakaan ei ole kipulääkettä varten vartavasten verikoetta otettu. Sama tehoaine Metacamissa, jota täällä eläinlääkärit kirjoittaa. Muista syistä on kyllä otettu lukematon määrä veri- ja muita kokeita kissoista. Yhdelläkin kissalla meni pari vuotta Metacamia kerran päivässä puolikkaalla painokiloannoksella.

      Taas joku yli-innokas lukenut sitä lääkelappua liian innokkaasti :) Kissalla lienee ollut aivossa häikkää ja jostain syystä, kuten liiasta hössötyksestä suoni sanoi poks! No, kuoli meilläkin yksi kissa 15v kissa kesken leikin toisen kissan kanssa, 15 sekuntia myöhemmin vainaa. Kai sekin oli sitten lääkityksen syytä....

    • Anonyymi

      Vein kissani Helsingin Viikin eläinsairaalaan, kun päästi suustaan maukunan ja hetken kuluttua katsoin, niin makasi matolla oudossa asennossa. Ikään kuin olisi heitetty siihen rentona. Menin lähelle, kosketin ja kissa nousi ja huusi suoraa huutoa. Kävely horjuvaa. Vein saman tien päivystykseen.

      Minun 16-vuotias kissani sai samaa lääkettä (Loxicom), kun alaselästä kissa aristeli. Ihmettelin lääkärin diagnosoimaa selkärangan artroosia. Sanoin, ettei ole ollut ongelmia kävelyn, hyppelyn kanssa. Lääkäri määräsi lääkettä 7 päiväksi, mutta lääkepakkauksessa oli max 4 päivää. Onneksi huomasin, enkä antanut enempää. Kissan silmien mustuaiset tulivat isoiksi pysyvästi. Katselin ihmeissäni 2-3 päivää ja annoin yhden Loxicomin. Oksensi. En antanut enää. Mietin, näkeekö hän enää; kuulokin taisi olla mennyt. Vein toiseen lääkäriin, ja hän sanoi, että on kuuro ja sokea. Eutanasia. Epäili vahvasti, että alun perin oli aivoverenkiertohäiriö, -kohtaus. Jälkeen päin luin, että kissoja on kuollut tähän lääkkeeseen. Kissani sai täysin väärän diagnoosin, vaikka olin kertonut, että se makasi oudossa asennossa matolla ja virottuaan huusi ja takajalat huojuivat. Hoitaja ei ollut kirjoittanut tätä asiaa raporttiin, joten lääkäri ei tiennyt, mitä oli tapahtunut. Huomasin asian vasta kotona. Laitoin lääkärille meiliä asiasta. Ei vastannut mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6382
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4106
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      265
      2529
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1498
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      96
      1348
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1001
    Aihe