Aihe

Öljyä tulpassa

Oilers Koukou

Juueli huomasin että b-vessan yhdessä tulpassa oli jotain märkää kierteissä ja se kärjen reunaosa oli musta ja kiiltävä, kärki valkoinen. Muut tulpat oli kierteistä kuivat ja reunat mattamustat ja kärjet valkoiset. Joten öljyäkö tuossa yhdessä lienee?

Koitin jo netistä haeskella mutta sehän päätyy aina siihen että loppujenlopuksi aivan kaikki maan ja taivaan väliltä on mahdollista... eli joko öljy puskee palotilasta ohjureiden tai mäntien läpi paineen myötä ylöspäin tai sitten valuu jostain venakopan o-renkaasta kierteitä pitkin alas.

Koslaan vaihdettiin ohjurikumet muutama vuosi sitten merkkiliikkeessä ja erikseen lätkäistiin aiemmin sovitun hinnan päälle uudet kopan tiivisteet, olipa hemmetin hyvää ja rahanarvoista työtä...

Tulpankolossa ei kuitenkaan päällepäin näkynyt mitään öljynkosteaa, joten ei kai se sitten venttiilikoppa voi olla? Vai meneekö X16xel-pannussa se koppa sinne alas tulpankolon pohjalle asti ja tulppa tavallaan kiristetään sitä koppaa vasten, jolloin voi vuotaa aivan sieltä mistä tulpan kierteet alkaa? Jos sen kopan menee turhaan repiin irti niin vaarana tietysti uudet vuodot eri paikoissa...

Jos taas kyse on pahemmasta niin taitaa olla viimeinen niitti ja aika pistää vahinko kiertoon, ei ole tämä opelistin jatkuva konepellinaukomisselämä meikäläiselle :-)

2

646

  Vastaukset

  • Nyt kun taas muutama sata km myöhemmin tsekkasin tulpat niin wtf, kolmessa oli kierteet märkänä hetken matkaa mutta kaikki tulpat oli muuten samannäköisiä runko-osa mustassa karstassa ja kärki sellainen vaaleahko.

   Taskulampulla kun zoomailin tulpanreijistä sisään niin 1 ja 4 pyttyjen männänlaki näytti vähän erilaiselta, niissä oli siinä keskellä sellainen "rajattu" puhtaampi kohta kun taas keskimmäiset männät oli tasaisesti mustan karstan peitossa. Voisko meinata sitä että nuo reunimmaiset pytyt nyt saa bensaliotusta tavallista tehokkaammin jos heikompi kipinä tai vastaavaa, kun puolahan on hukkakipinämallia joten vois käydä järkeen kun nuo pytyt on samalla puolalla? Voi tietysti olla toiveajatteluakin, heh.

   Perkl tätä moternia puolamoduulia, jota ei voi kotikonstein edes testata mitenkään... Varmaan ottaa ja hajoaa jos irrallaan kantta vasten starttaa. Kaikki löytämäni yleismittarin mittausohjeetkin oli johonkin toisenmalliseen 4-pinniseen puolaan kun tässä on 6-pin liitin...

  • putsaas Huohotin,sillä se ongelma korjaantuu!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   33
   3122