Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Osapoistetussa rinnassa kipua

Osanenn

Onhan sitä monenlaisia tuntemuksia ollut, mutta nyt on pidemmän ajan ollut uudenlaista karvastelevaa kipua.

Onko kellään samanlaista kokemusta.Olen kyllä tilannut ajan lääkäriin, mutta ajattelin myös täällä viritellä keskustelua. Hoidoista jo 6 v ja Arimidex-hoito päättyi vuosi sitten.

Kiitos jo etukäteen.

27

1929

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fannnny

      Aina välillä minunkin leikattua rintaa vihlaisee, mutta siinä ei ole ollut mitään pitempiaikaisia tuntemuksia.
      Viime viikolla koko rinta tuntui kuumalta ja kutisi. Nyt se on taas ohi, joten ei kai siinä sitten mitään...Mutta hyvä, kun olet menossa lääkärille. Meidän vaan pitää olla tarkkana!

      • Ap.

        Kiitos, kun vastasit. Haluatko kertoa enemmän. Esim. mitä hoitoja sait. Minä sain CEFiä, sädehoitoa. Osapoisto ja kainalotyhjennys. Muuten hyvin, paitsi nyt tuo kipu ja työmuistiongelmat. Oletko kuullut kemoaivoista? Suomessa ei juuri puhuta, mutta ulkomailla enemmänkin.


    • Fannnny

      Olin FinnXX-tutkimuspotilaana, eli sain ensin cef Xelodaa tabletteina (arvottiin siihen ryhmään, joka sai Xelodaakin). Cef 3 kertaa ja koko ajan piti syödä Xelodaa (isoja tabletteja, 2x5 kpl/vrk). Sitten 3xTaxoterea ja edelleen Xelodaa nyt vaan annosta oli pienennetty, kun sivuoireet olivat niin pahat. Monet joutuivat jättämään Xelodan, näin olen kuullut.

      Sitten 25 kertaa sädehoitoa, jonka jälkeen oli määrä syödä 5 v Tamofenia. Jossain vaiheessa oli tullut taas uutta tietoa lääkäreille, joten jouduin jatkamaan vielä Femarilla, joka vaihdettiin muistaakseni Aromasiniin. Hassua, alkaa unohtumaan nämä asiat. Aikaa leikkauksesta on siis jo vierähtänytkin yli 8 vuotta.Sinullakin näköjään 6 vuotta.

      Niin minullakin siis tyhjennettiin kainalo, oli vain vartijassa syöpää. Nykyisin ilmeisesti tehdään jokin tutkimus ennen leikkausta, jolloin ei tarvitse tyhjentää kainaloa. Silloin tutkittiin vasta jälkeenpäin. En tiedä, olisiko tehty koko kainalon tyhjennys, jos olisi ensin tutkittu. Mitäs sitä miettimään, se on taaksejäänyttä.
      Hyvä vaan, että hoidot edistyvät, eikä niin monille tule näitä käsiongelmia, joita minullakin oli.
      Ei tosin enää juurikaan, paitsi puutumista kun ajaa kauan fillarilla.

      Onhan niistä kemoaivoista ollut juttua ainakin rintasyöpäyhdistyksen sivuilla.
      Minulla vaan on tuo masennuskin kroonistunut, joten muisti toimii miten toimii.
      Saahan siitä piristystä ainakin työkavereiden elämään, kun ei muista asioiden/esineiden/ihmisten nimiä. Hyväntahtoisesti he suhtautuvat, suurin osa.
      Joskus se kyllä rassaa. Kumma juttu, hoitojen aikana masennuslääkitystä en tarvinnut, jotenkin oli hyvin seesteinen olo. Oli päämäärä ja kuormittavat työasiat sai jättää mielestään. Olen siis osa-aikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä ollut jo 1,5 vuotta. Muitakin vaivoja löytyy siis, mutta en ehkä niistä viitsi avautua :)

      Hups, tulipas pitkä kirjoitus! Mutta kysy vaan, jos mieleesi tulee jotain vielä.

    • rs2012

      Joo,sain FEC neljä kertaa,sitten piti lopettaa kun kroppa ei kestänyt enempää.Kuvittelin että nyt on myös dementia iskennyt,sillä muisti on todella huono.Unohdan sanoja,mitä olen tekemässä ja mitä pitäisi tehdä.Olen ruvennut kirjoittelemaan muisti lappuja itselleni.Onkologini ei näistä sivuoireista ole mitään maininnut,mutta lopuksi rupesin itse lukemaan netistä,mitä kaikkia FEC:it saavat aikasekseen,ei niistä onkologi kerro.Viimeisestä kuuristani on nyt mennyt jotain 6-7 viikkoa,en muista.Ja mistä itse kauhistuin,kun kynnet alkoivat muuttumaan lilan värisiksi,Onko muille näin käynnyt?Ja silmäni vuotavat samoin nenä,kun olen vähänkin ulkona.Siihen sain onkologilta selvityksen,että silmänlimakalvolle tulee jonkinlainen kalvo ja taittovirhe silmiin,sen pitäisi parantua neljän viikon päästä siitä kun on saanut viimeisen sytokuurin,näin vain ei ole käynnyt.Kun olen lapsenlapseni kanssa ulkona,niin se on niin hankalaa,kun silmät "ruiskuaa" vettä ja nenä valuaa.

      Kävin Suomessa muutamana päivänä ja puhe oli todella hankalaa,en muistanut sanoja,onneksi ystävättäreni on kaksi kielinen ja näin juttelu sujui.

      Olin tänään kampaajalla ja peruukkkia leikattiin vähän,kun oli niin kuiva latvoista ja kampaajani ei ottanut mitään maksua.Tunnemme toisemme aika hyvin,ja hän tutki kaljuani ja sieltä kasvaa valkoista hiusta! Olen ollut tumma hiuksinen,joten saa nähdä miten tässä tulee käymään?Kampaajani on ihana nuori mies,kotoisin Serpiasta,ja ihailimme hienoa päänmuotoani:)Olen ollut hänen asiaakaana monia vuosia jo.

    • Ap.

      Masennusta on täälläkin ja tosiaan keskittymiskyvyn puutetta ja lähimuistiongelmia...

      Kovia myrkkyjä ovat, mutta niiden ansiosta täällä nyt kirjoittelemme ja jaamme kokemuksiamme.

      Tsemppiä naiset! Ja tosi ikävä, että sinulla Fannny on käsiongelmai. Akuutissa tuli hiljan tarina naisesta, joka sai leikkaksenavulla apua käden turvotukseen. Voi olla vielä katsottavissa Areenalla.

    • -ra

      Minulla auttoi lymfaterapia 10 käyntikertaa,Käsi oli vuoden verran kovin turvonnut,ja sitä särki.Nyt on kivut poissa.

    • -ra

      Sain lähetteen syöpikseltä ja siellä kävin fysioterapeutin käsittelyssä.Vaikea oli saada lähetettä.

      • Lähete saadaan aina

        Miksi oli vaikeaa saada lähetettä?


      • -ra
        Lähete saadaan aina kirjoitti:

        Miksi oli vaikeaa saada lähetettä?

        Sanoivat jotta jumppaa vaan kättä,ja pidä tukihihaa,mutta kun käsi pysyi vaan paksuna ja kipeänä niin sain sitten lähetteen.


    • Fannnny

      Kävin toki lymfassa, pidin hihaa ja ilkeästi puristavaa paksuhkoa hanskaakin alussa kuuliaisesti. Minulla oli turvotus kämmenselässä pahin. Sellainen "söpö" pikkulapsen pullakäsi oli. Sitten en vaan enää jaksanut kiukutella töissä niiden kanssa ja jätin pois. Työ kun oli silloin kokopäiväistä näpyttelyä, lymfahoitajan (jonka vastaanotolle ei sitten enää päässyt kun ei pitänyt hihaa, hoitopaketti kuulema) mielestä se näpyttelykin auttoi käden turvotukseen. Joudun myös arkistoimaan papereita ja selailemaan mappeja. Se oli erittäin kömpelöä sen puristavan käsineen kanssa.

      Nyt on käden tilanne siis hyvä, melkein yhtä laiha kuin toinenkin. Välillä, hyvin harvoin tulee se appelsiini kaunalossa -tunne. Mutta tietenkin saattaa ongelmia vieläkin tulla, siksi yritän olla varovainen.

      Hyvä todella olisi, jos ne käsileikkaukset yleistyisivät.

      Toivotaan kauniita päiviä, ehkä mielialakin hiukan kohoaa. Tosin huhtikuu voi olla oikeasti kuukausista julmin.

    • Ap.

      Heippa!

      Kävin eilen ultrassa, eikä ainakaan siinä ollut mitään. Syksyllä onkin sitten jo kontrolli. Mutta vieläkin ihmetyttää tuo outo vihlova/karvasteleva kipu, ei kova mutta jatkuva kuitenkin.

      • bhjgh

        Toivottavasti ei lotdi mtään ikävää,


      • Fannnny

        Hyvä juttu, toivotaan että kontrollissakin kaikki ok.
        Vieläkö sinulla on sitä kipua ollut? Unohdin kokonaan tämän ketjun, siksi vasta nyt kirjoittelen.

        Minä pääsin viimein eroon liitännäislääkkeistä ja 7 vuoden vaihdevuosista! Yli puoli vuotta vielä kesti hikipuuskat lääkkeiden lopetuksen jälkeen, mutta yhtäkkiä huomasin, etten tarvitsekaan - ainakaan talvella - enää kallisarvoista viuhkaani! Onneksi jaksoin kestää ne hikoilut sun muut, enkä lopettanut lääkkeitä vaikka monesti teki mieli.


    • Pienirintainen

      Mammo ja leikattu rinta,oli tosi kamalaa,kipu oli niin kova että en sinne mielelään enään mene. Miten muilla?

    • Mammo kammo

      Samoin täälä mammo on tuskalinen juuri leikatusta rinnasta,johtuuko arpikudoksista,vai mistä?

    • lljhlkll

      No jos rinta on poistettu,koskee se tosi kovasti kun ei ole mitä puristaa

      • m,m,m,m,,m,,

        Näin juuri.ei ole kun nahka joka puristetaan mammossa.Sattu todella mutta onneksi ei kestä kauaa.


    • dguut

      Leikatusta rinnasta nipistelee ja kutittaa.Aina suihkussa käydessä tulee mieleen syöpä.Uimaan ei tee mieli mennä.Eikä lääkärillekkään mikäli on nuori mieslääkäri.

    • -ra

      Minulla on ollut 3 päivää vatsa hemmetin kipeä.¤ polyyppiä löytyi 3-4 vuotta sitten.Olisi pitänyt käydä kerran vuodessa tarkastuksessa,mutta se kun tehdään peräaukon kautta ja on todella tuskallinen niin en ole mennyt.Nyt se on kai pakko mennä,Olisin halunnut mennä vasta lokakuussa kun minulla muutenkin silloin lääkärille aika,ja verikokeet

    • Pienirintainen rs

      Mammo on varmasti hankalaa pienirintaiselle.Itseltäni löydettiin leikatusta rinnasta kystä,ja sen takia mammo sattui enemän kuin muuten,sanoi lääkäri.Kystä oli onneksi hyvänlaatuinen ja se poistettin ultran yhteydessä.

    • myös mammo kammo

      Onko mammoon pakko mennä,eikö ultra riitäisi?

    • Minä oon menossa leikkaukseen. Maanantaina on kirurgin aika ja silloin saan leikkausajan. Sain 13.9.2012 tietää että mulla on rintasyöpä tosin alkuvaiheessa ja koko oli 8mm Ja levinny se ei ollu. Pelottaa niin kamalasti. Miten tästä kaikesta selviää vai selviääkö ikinä.

    • ex rs potilas

      Varmasti selviät, alussa tulee tämä shokki vaihe,pelottaa ja ajatukset myllertää päässä.Mikä rinta syöpä sinulla on? Kun itse olin leikkauksessa,koko oli 2,1cm,kaikki meni hyvin ja pääsin heti kotiin,kun olin herännyt kunolla ja syönnyt aamiaisen.Ja hoito henkilökunta totesi että kaikki oli ok.

      Kirjoittele ja kerro lisää ajatuksiatasi,me autamme niin hyvin kuin osaamme.Tällä hetkellä ei ole montaa syöpäpotilasta kirjoittamassa palstalla,mutta jos sinun kertomuksesi muuttaisi asian. Tsemppiä ja halit sinulle.

      • -ra

        Kyllä minuakin jännittää mammoom meno,ja verikokeet.jotka ovat lokakuussa,ja kuntotesti


      • Gontrol
        -ra kirjoitti:

        Kyllä minuakin jännittää mammoom meno,ja verikokeet.jotka ovat lokakuussa,ja kuntotesti

        Kontrollit jänskättää aina.


    • Kiitos rohkaisusta ex rs potilas . Minä en edes huomannu kysyä minkä sortin syöpä se on. Menin aivan shokkiin ku mulle soitettiin. Mutta nythän se selviää maanantaina kun menen sinne kirurgin luo. Se varmistettiin siinä ultrassa ettei ole levinnyt . Eikä toisessa rinassa näkyny mitään.
      Nyt vain tuntuu ette uskalla tehä mitään ettei se vain leviä,näin heikkohermonen tummu täällä.
      Ja jos jostain nipistää tai kolottaa niin heti on ajatus että noniin nyt sielä ja tuola on kans joku .
      Mulla on myös nivelreuma ja biologinen lääke kiellettiin nyt ainaki toistaseksi Ja ns. mummutaudin pillerit piti heti lopettaa.

    • Leikkaus tehty 28.8.2012 . Kaikki meni paremmin ko hyvin. Imusolmukkeita ei tarvinu poistaa ja rinnastaki vain pieni osa. Joten kunhan haavat paranee niin mulla on ihan miltei täys tissi :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1410
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1317
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe