Mikä ajaa suomalaiset

moottoripyöräilyyn

Työkaverini(Kotoisin saksasta) on monesti ihmetellyt suomalaisten moottoripyörä innostusta. Itekkin aloin miettiin et miksi tosiaan. Moni 40-50v ukko meillä töissä ainakin suhtautuu lähes fanaattisesti asiaan. Varmaan joka kolmas omistaa motskarin.
Onhan se ihan hienoo mut ihmeen moni on samaa mieltä. Kylmä kausi aika pitkä ja tietkin aika tylsiä ajeluun vertaa etelä saksa

22

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minä en ihmettele

      Kun ajokausi on lyhyt, sitä kiihkeämmin sitä odotetaan. Kevään ja kesän aistii pyöränselästä kaikkine vaiheineen, sitä ei voi muuten kokea, eikä varsinkaan etelässä.
      Jos voisi ajaa ympärivuoden, ei taitaisi harrastus niin jaksaa kiinnostaa.

      Jos et aloita ajamista 40-50 vuotiaana, et tee sitä enään koskaan tässä elämässä. Mielenkiintoisia mäkisiä mutkateitä riittää suomessa, kunhan poistuu pääteiltä.

      Toivottavasti vastaus tyydytti, tässä oli vain osa syistä. Joku saksalainen pankkiiri muuten kertoi taannoin eräässä haastattelussa lehteen, että ostettuaan moottoripyörän, hän tunsi ensimmäisen kerran elämässään olevansa "jotakin" !

      • niin....

        Sakasalaisilla ei ole oikeata talvea ja ihannoivat autoja. Suomi on pieni maa ja kaikki virtaukset ja ismit näkyy selkeämmin kaikkialla


      • >


      • 57vee ja komeee..

        Ikämiesten moottoripyörävillitys on tyypillinen hyvinvoinnin ilmentymä, kyllästytään istumaan TVeen edessä illat odottaen laitostostumista. Kun talous on siinä jamassa, että ettei esteitä hankinnalle ole ja tosiaankin ikä painaa kiihtyvällä vauhdilla päälle. Voi vielä kerran lähteä liikeelle ja saada meininkiä elämään. Monelle muistuu mieleen nuoruuden perseaukisuus, surkeat pyörät ja kalliit osat. Nyt on mahdollisuus vihdoinkin elää hieman ja ajella toimivilla laitetteilla..niin kauan kuin terveyttä riittää.


    • JÄLÄS

      SE ON SE " VAPAUS, KAUAS KUULUU K U T S U M U S " !!

    • Alle 1000km/kesä

      Moni omistaa prätkän muttei silti oikein täytä motoristin vaatimuksia. Tarkoitan tätä porukkaa: 50v ja uusi pärrä,uudet vermeet ja ajot kesä helteillä lähimmän ison kaupungin arki-ilta kokoontumisiin. Muuten pyörä seisoo tallissa.
      Tätä se on muualla euroopassakin kuulemma....
      Just näitä pyöriä tuhansia ja tuhansia myynnissä juuri tänäänkin!

      • gh

        mikä se motoristin vaatimus sitte mahtaa olla? jos joku ei halua ajaa enemmän kuin tuhat kesässä, niin mitä siitä? tekeekö se sinusta jotenkin paremman motoristin? eikä se varmaan sinulta ole pois jos joku uusissa vermeissä ja uudella pärrällä ajeleekin? ja pyöräähän voi myydä ja vaihtaa niin usein kuin huvittaa, jos täpäkkää riittää..ei pitäis olla aina niin kateellinen mitä toisella on...


    • Läpinäkyvää
      • ulkoooolainen

        Panin merkille saman asian, mitähän "saksalainen ystävä" seuraavaksi ihmettelee??


    • 400atv

      Moni tuntuu ostavan myös mönkijän sille 700neliön tontille. Kyllähän joka miehessä on sen verran pikkupoikaa et joku pörisevä pitää omistaa.....

      • se on semmosta-

        joo..heh, naapuri "kynti" 5x5metrin peltoansa laina traktorilla, vaihteiden kanssa koplaamisen meni eniten aikaa..kyllä mulla kateellisella oli hauskaa !


    • Ajokausi.

      En nyt pitäisi ajokautta Suomessa erityisen lyhyenä. Ajokausi alkoi tänä vuonna maaliskuun puolessa välissä ja joka vuosi viimeistään huhtikuun alussa. Välillä ajokausi jatkuu joulukuun puolelle mutta yleensä kuitenkin marraskuun loppupuolelle. Viime talvena minulle tuli 3.5kk katko ajokauteen.

      Meitä on tietysti moneen lähtöön. Helteillä minä voin pitää pientä ajotaukoa kun kadut täyttyvät kesäpyöräilijöistä.

    • 8Kausi alkoi

      Miehekäs laji! Kausi kans omasta mielestä aika pitkä. noin 6-7kk
      Melko edullinen kun vertaa vaikka veneilyyn. Pääsee töihinkin ajeleen,ei pääse mönkijällä eikä yleensä veneelläkään.
      Tulen varmaan harrastamaan tätä niinkauan kun kunto kestää.

    • jo 20v kokeillut

      "Mikä ajaa suomalaiset"....
      ...jaa-a. siinäpä sulle ihmettelemistä!
      Paas kokeillen ite - sillee ne parhaat vastaukset löytyy kysymykseen kuin toiseenkin!!

    • 1100xvs

      Yliarvostettu laji! Paljon kokeilijoita. Loppujen lopuksi ajaminen aika tylsää mutta nykylaitteet kyllä mahtavia. Isot customit.

      • No sunkin varmaan

        sitten kannattais hankkia sellainen iso Customi?


    • Tommi T

      Edesmennyt Tommi Taberman sanoi viisaasti, että ihmiset voi jakaa yhdellä tavalla kolmeen ryhmään.

      1. Pelkurit. Haluaisivat tehdä monia asioita, mutta eivät uskalla, koska pelkäävät turvallisuuden, terveyden, rahan menetyksen tai sosiaalisen paineen vuoksi.

      2. Hämmästelijät. Eivät "ymmärrä", miksi toiset ihmiset ovat kiinnostuneita eri asioista kuin itse, yleensä useammista asioista kuin itse. He jaksavat aina hämmästellä toisten tekemisiä, harrastuksia, valintoja, ulkonäköä, elämäntapaa ym. ym.

      3. Rohkeat. Nämä ovat ihmisiä, jotka kokeilevat monia asioita ja myös tekevät ja harrastavat monia juttuja, koska he ryhtyvät toimeen, kun jokin kiinnostaa, tuottaa mielihyvää, iloa tai jännitystä. He eivät paljon piittaa muiden mielipiteistä, eivätkä tee asioita miellyttääkseen tai saadakseen huomiota ympäristöltään.

    • Rojali Enfieldi

      Mitä ihmettelemistä siinä on, että joku ajaa moottoripyörällä taikka aloittaa moottoripyöräilyn 40-50v. ukkona. Käsittääkseni moottoripyörät ovat vapaasti ostettavissa ja liikennevakuutuksia myönnetään ilman mitään erillisiä selvityksiä.

      Harrastuksia on niin monenlaisia, yhtä hyvällä syyllä voisi ihmetellä vaikkapa veneilyä, suhteellisen kallis harrastus ja isommalla veneellä aika rajoitettua liikkumista ainakin sisävesillä ja käytännössä järkevä kausi samaa luokkaa mootoripyöräilyn kanssa. Kuitenkin monella ikäiselläni (54v.) ukkelilla on moottoripyörän lisäksi vielä venekin, sekä muita harrastuksia.

      Kyllä se on hieno ottaa tallista moottoripyörä ja käväistä sillä pidemmälläkin reissulla kesäiseen aikaan taikka ihan vain viemässä lotto kioskille. En menisi saksalaisena ihmettelemään tuota suomalaisten moottoripyöräilyä, kyllä niitä moottoripyöräilyyn hurahtaneita papparaisia löytyy sieltäkin, ostin nimittäin hiljattain eräältä saksalaiselta eläkeläiseltä vähän ajetun moottoripyörän, eikä kaveri suinkaan lopettanut vielä, vaan oli ostanut uuden moottoripyörän edellisen tilalle!

      • jäläs

        Jotenkii kopsahtaa mielee,et jossakin iässä (30V) ? joittenkin mielestä ihimine lakkaa ikään kuin tykkäämästä uusista asiöista ?
        Ei tuo ainakaa miu kohalla päde vaik oon jo vanha korppu,
        PERÄTI 56V !! Aloitin nyt toisen ajokauden 10.4.
        Mut lystii on , vaikka aamusin on lähes pakkasta,tai tuulee
        ja tuivertaa.Räntäsateessakin on tullu ajeltuu.
        OONKOHAN minä jotenkin "erilainen nuori" kun TUNNEN
        Jammuni kanssa aikamoista liikkumisen RIEMUA ??
        Viimeksi tänään,kun oli tosi kova tuuli,ja Jammu tärisi
        kun haavan lehti !!
        Terveiset Rojaltille , Kääkkä Jäläkseltä.


    • Ml 8tkm

      Tässä varmaan haettiin jotain syytä miksi porukka ajaa prätkillä eikä esim veneillä tai vaikka avoautoilla.
      Asun tampereella ja parvekkeelta näkee näsijärvelle hyvin.Pirun iso järvi.
      Kaikki 8vuotta mitä olen tässä asunut olen ihmetellyt miksei siellä näy veneitä lainkaan ,helteillä muutama patti mutta kun keli alle 15ast ei yhtään mitään.
      Prätkiä pörrään lähiteillä koko ajan välillä huhtikuu-lokakuu. Keli kun keli. Ihmetellä täytyy. Prätkän selässä varmaan kylmempää kun katetussa veneessä
      Aika motoristi kansaa vaan.

    • Onhan siihen hyvinkin yksinkertaisia syitä.
      Työmatkat, useimmat voivat mennä pyörällä, harva veneellä.
      Vähemmän ennakko valmisteluja,
      Veneelle joutuu, useimmat, menemään jollakin toisella kulkuneuvolla, vaikka MP:llä;-)

    • Hyvä mp-maa!

      Suomihan ON hyvä moottoripyörämaa!

      Ajatelkaas nyt vaikka tota Pohjois-Saksaa, sillä kaikki sakut ei asu Alppien juurella eivätkä Schwarzwaldissa: Ei oo Hampurin lähellä mutkateitä eikä mäkiä, sehän on kuin lättänääTanskanmaata. Pelkkää suoraa tietä, jossa yksi mutka on jo päivän kohokohta. Ja helvetinmoinen autoliikenne joka paikassa ruuhkineen.

      No onhan siellä pitempi ajokausi lohduksi.

      Meillä tiestö on monipuolista: on soraa ja sepeliä, asfaltia ja metsäautoteitä. Kauniita Saimaan vehreitä maisemia, Saariston rengastie ynnä Lapin yksinäiset tiet ja valoisat yöt. Ja jos näihin sielu kyllästyy, niin Norjaan hurauttaa serpentiinejä viilaamaan päivässä! Isolla matkaendurolla ei ajamaton tiestö täällä lopu koskaan!

      Parasta on minusta kuitenkin, että täällä ei tarvitse ajaa autojonossa edelläajavan jarruvaloja päivystäen. On TILAA! Liikennekin on onneksi senverran kurinalaista, ettei tarvitse henkensä puolesta koko ajan varoa niinkuin joissain manana-maissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1495
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      165
      1196
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1050
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      927
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      860
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      767
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      712
    Aihe