Aurinkokiuas

kokemuksia?

Tuollainen oli tullut paikallisen rautakaupan hyllyyn näytille. Puukiukaan hankinta olisi edessä ja omaan saunaan sopisi malli 230 tai 250. Onko kellään kyseistä kiuasta tai kuullut hyvää/huonoa palautetta. Pidetään keskustelu vain tässä kiukaassa eikä tarjota muita merkkejä.

53

6187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaiko vai

      ihan kivan näkönen. varmaan toimii. Olen kuullut vain itse niiden myyjiltä palautetta , joten kaikkea ei kannata varmaan uskoa kuitenkaan

      • tutustunutt

        parempi on kuin moni muu tietääkseni


      • Anonyymi

        On ollut jo monia vuosia (aivan kiuasmerkin alkuajoista lähtien) ja on hyvä kun saatiin se ensin pysymään kasassa. Kylvi muutaman kerran kiuaskiviä lattialle kun kivet hiersi terästangot ylös alapään reijistä mutta on toiminut hyvin kun hitsasin tangot alapäästä kiinni runkoon ettei ne pääse nousemaan. Sen huomasin, että ovat pienentäneet ainevahvuuksia palotilan seinissä. AIvan mahtavat löylyt.


    • Onko tietoa

      Sisältyykö laatutakuu palautusoikeudella?

    • m täh

      ??

    • salli mun nauraa

      Ei tarvita mitään erillisiä laatutakuita kun tuotteella on viiden vuoden takuu.

      Mainitsemasi räkäraudasta kyhätty loota kestää juuri kaksi kuukautta minkä laatutakuu lupaa, muusta takuusta ei mainita sanallakaan. On jo niin kulunut juttu että annetaan maatua rauhassa.

      • ja kylläpä nauretaan

        Siinäpä loksautettiin sytärikauppiaalta turpa tukkoon ja komiasti! Tosiaankin, mitä on joku parin kuukauden mukalaatutakuu viiden vuoden rinnalla? Ei yhtään mitään.


    • saunamasinistitsi

      mitä semmonen maksaapi?

    • edullinen?

      Hintaluokka alle ja yli tonnin mallista riippuen. Prismassa malli 230 maksaa 995€.
      On ainakin paksua tavaraa ja rst kehikko, joten materiaalit huomioiden edullinen tai samaa luokkaa kuin muutkin?

    • kjlljljds

      kannatan tuotetta . hienio on.

      ja toimii .

      • pari asentanut

        Samaa kuraa kuin muillakin, hinta vaan kerrottu piillä.


      • uraa
        pari asentanut kirjoitti:

        Samaa kuraa kuin muillakin, hinta vaan kerrottu piillä.

        Mites kun jossain kuvissa näyttää siltä kuin tulipesästä lähtisi lähes suora putki hormiin? Kierrätetäänkö savukaasuja jo tulipesässä?
        Ihme pulju katalysaattoreineen. Kuka maksaa muutaman satasen lisää päästöistä?


    • Löylyjä odotellessa

      Nyt on kiuas tilattu, päädyin isompaan 250 malliin. Oli sopiva tarjous ja vielä ilmainen toimitus. Itseäni on myös kiinnostanut tuo rakenne ja hormilähtö kun näyttää että olisi suoraan tulipesän päältä. Näin ei ilmeisesti kuitenkaan ole kun tiedoissa mainitaan tulikanavat ja puhdas tuli katalysaattori, joten kai ne savut kiertää jotain reittiä. Missään ei ole kunnon kuvia rakenteesta mutta sittenhän tuo selviää kun paketti saapuu.

    • Löylyt

      Itse ostin samanlaisen kiukaan vesisäiliöllä mökille ja hyvät löylyt siitä saa. Hormilähtö on suoraan päältä ja savusaasut tekevät pienen kierroksen jo palotilassa. Kyselin hyötysuhdetta valmistajalta ja se on kuulemma ollut 70% VTT:n testissä.

      • Katalasaattori

        Et sattunut kysymään hormilämpötiloja jos hyötysuhde oli tiedossa?


    • KLM

      Kyseessähän on yksi IKIN kopioijista. Mutta ikilläpä on n. 76-79% hyötysuhde mallista riippuen. Itse ostaisin ja ostinkin ikin jo vuosia sitten. Tosin voi olla silti ihan kelpo kiuas mutta ei iki.

      • VOT

        Mistä moinen tieto = n. 76-79% hyötysuhde mallista riippuen. ?


      • täältähäntämä

      • Huijaustako?
        täältähäntämä kirjoitti:

        http://www.ikikiuas.fi/ce_testit.htm

        IKI on poistanut nettisivuiltaan nuo CE-testauksen tulokset joita jakelet, eli ainoastaan tuolla suoralla linkillä pääsee katsomaan "testin" tuloksia.


      • vot

      • Anonyymi

        Nyt oma ollut 10 vuotta käytössä ja edelleen ehjä. Monta savukaasuputkea tai IKI-kiuasta olet jo vaihtanut?
        Siinä oikeassa että laatu on ihan eri luokkaa ja palotilan materiaalina on käytetty tulen kestävää terästä jota ei tyypillisesti osata käyttää.


    • Kiuas tilattu

      Hormilämpötilat on vähän yli 400 astetta, mitkä on ilmoitettu 250 mallille. Varmaan löytyy tiedot kaikille malleille jotka VTT:llä on testattu ja CE merkinnän vaatimat arvot täyttävät. En ole IKI kiuasta edes ollut ostamassa, joten en siihen ole verrannut miltään osa-alueelta. En kyllä tiedä mitä siitä ovat sitten kopioineet, yhtäläisyydet on aika olemattomat?

    • olemattomat?

      Perusjutut kopsattu. Kiinteät ulkovaipat kanavineen korvattu avonaisella vastaavalla ja kiviä paljon. Kiukaan käyttäytyminen muuttuu oleellisesti ja sitä kautta saunomisolosuhteet. Kaikki muu lähinnä kosmetiikkaa joilla pyritään erottautumaan joukosta.
      Paskajuttu ettei kiukaan käyttöominaisuuksista VTT:n testit kerro hevon peetä.

    • Asuntomessut12

      Näitä Aurinkokiukaita näytti olevan parissa eri asuntomessujen kohteessa. Mutteritalossa oli sähkö/puu kiuas ja iso suuluukku meni pesuhuoneen puolelle. Loistava idea, saa katsella"takkatulta" poreammeesta.

    • Loistava idea joo,

      saunan poisto puuttuu ja kierto heikko kun luukku on toisaalla kuin itse saunassa

    • idea joo

      Sama tilanne kun sähkösaunassa jossa ei ole koneellista tuloa- eikä poistoa. Susi

    • Ideaa

      Onhan lähes kaikissa omakotitaloissa koneellinen tulo- ja poistoilma. Perinteiset rantasaunat ovat tietysti eriasia. Huonona puolena tuossa seinän läpi kiukaassa on ettei tulen fiilistelyä saada saunan puolelle. Tosin noilla on vielä plus versio jossa on molemmin puolin suuluukut

      • joopa joo

        Puukiuas ja koneellinen ilmanvaihto?? Kerran olen saunonut saunassa missä oli luukku tuvan puolella. Todella hauskaa juosta saunasta tuvan puolelle lisäämään puita yms. Sammui pariin otteeseen jne. Ei mun juttu


      • joopa joo kirjoitti:

        Puukiuas ja koneellinen ilmanvaihto?? Kerran olen saunonut saunassa missä oli luukku tuvan puolella. Todella hauskaa juosta saunasta tuvan puolelle lisäämään puita yms. Sammui pariin otteeseen jne. Ei mun juttu

        Vanha on viesti, mutta...

        Meillä on puukiuas ja koneellinen ilmanvaihto. Toimii erittäin hyvin yhteen. Ainoastaan matalapaineella pitää joko pistää takkatoiminto ilmanvaihdosta päälle, tai (kuten minä teen) avata saunan ikkuna sytyttämisen ajaksi.

        On muuten löylyiltään parhaita jatkuvalämmitteisiä saunoja, jonka tiedän. Vaikka itse kehunkin... :)


      • Anonyymi
        joopa joo kirjoitti:

        Puukiuas ja koneellinen ilmanvaihto?? Kerran olen saunonut saunassa missä oli luukku tuvan puolella. Todella hauskaa juosta saunasta tuvan puolelle lisäämään puita yms. Sammui pariin otteeseen jne. Ei mun juttu

        risujako poltat? Mieti vielä kauanko klapi palaa.


    • mitä mieltä

      Hei te, joilla on aurinkokiuas (puukiuas)!

      Oletteko tykänneet? Mitä kokemuksia?

    • Ak250

      Mökillä on Aurinkokiukaan 250 puukiuas ja olen ollut tyytyväinen löylyihin ja isoon suuluukkuun. Aikaisemmin oli Harvian 20 ja ero löylyissä on valtava. 250 painaa aika pirusti ja kahteen mieheenkin oli kova kantaminen rantasaunalle.

    • kokemus

      Itselläni tuo 250 malli ja omat kokemukseni on että kun kiukaan osti ja poltin siinä ensin ulkona pari pesällistä jotta maalit palaisi pois ei riittänyt alkuunkaan vaan haisi pitkään vielä maali saunatiloissa, ihme että niitä edes saa maalata, nyt jos ostaisin, niin pyytäisin ilman maalausta.Seuraavaksi törmäsin ongelmaan joka oli kun hormi lähtee päältä, eipä ollutkaan pitkiä tankoja tarpeeksi vaan asiakaspalvelusta sanottiin että koita tilkitä vaan isoilla kivillä nimittäin kun hormiputki joka lähtee sivullepäin jää aika miehekäs aukko täytettäväksi ja jos olisi halunut kolme tankoa olisi siitä veloitettu 70€ lisää johon en kuitenkaan suostunut vaan teetätin tangot itse.Asiakaspalvelussa oli jotenkin ylimielisyyttä ja puheet mitä siellä luvataan ei kannata ottaa ihan vakavasti, sillä tapasin tuon myyjän messuilla ja lupasi laittaa tangot samaan hintaan, eipähän ole kuulunut.nyt kun näistä on kulunut aikaa jo puolisen vuotta, alkaa taas ongelmat, nimittäin niitä tankoja alkaa kaatuilla niistä reijistä pois ja kiviä putoilee välistä pois, ilmeisesti kivet elää elämäänsä liikuttaen koko rakennetta jota ei ole lukittu mitenkään.No siinä nuo nurinat, hyvää voin sanoa löylyistä, sillä ne ovat aivan mahtavat ja niistähän tässä kuitenkin on kyse.

    • Joo. Itselläni samanlainen Aurinkokiuas 250 ollut jo kaksi vuotta. Samat ongelmat olleet kuin Kokemus:lla. Tiedustelin valmistajalta olisiko ollut "päivitys pakettia", jotta tangot eivät tippuilisi. Vastaus: Olet latonut kivet väärin.
      Ei siihen tarvitsisi, kuin yksi ylimääräinen tuki renkula kiertämään tulipesän yläpuolelle. Tangot tippuilee kun kivet elää, ei siinä insinööri tarvi olla tuon tajuamiseksi. Jos haluat tankojen pysyvän paikallaan, vetele niitä alas aina kun lämmität saunan. Ja niitä tankoja saat HALVALLA kun menet johonkin paikalliseen romukauppaan, ja ostat sieltä ne rosteri tankot.
      Löylyt kyllä on kuitenkin hyvät. Saunomis hetkiä.

    • Tarkkana kasauksessa

      Kivien ladonnalla on hieman merkitystä kehikon muodossa pysymiseen. Koska tangoissa ja kehyksissä on liikkumavaraa pitää kivet olla tasaisesti ladottu. Muutoin kehikko menee vinoon ja tangot ei pysy paikoillaan. Muutamaan kertaan piti kivet latoa että sai kehikon vaateriin. Meillä on pari kesää saunottu 250 mallilla hyvin mielin.

      • ihan romu

        Aika mestari pitää olla jos osaa kivet latoa siten, että ei eläisi jatkossa, niin paljon ,että tangot pysyisivät paikoillaan.Isosta lasiluukusta muuten ei ole kuin haittaa kun lisäät puita niin sieltä tulee savut sisälle kun ei ole yläreunassa sille estettä ja alareunakin on liian matala tulipesään nähden kun lisäät puita niin kekäleitä putoaa helposti lattialle.


      • Hekoheko
        ihan romu kirjoitti:

        Aika mestari pitää olla jos osaa kivet latoa siten, että ei eläisi jatkossa, niin paljon ,että tangot pysyisivät paikoillaan.Isosta lasiluukusta muuten ei ole kuin haittaa kun lisäät puita niin sieltä tulee savut sisälle kun ei ole yläreunassa sille estettä ja alareunakin on liian matala tulipesään nähden kun lisäät puita niin kekäleitä putoaa helposti lattialle.

        Mutta, eihän kukaan voi myöntää, että maksoi aivan tautisesti kehnosta kiukaasta. Tällä palstalla ainakaan.
        Satuja ja tarinoita kyllä riittää ja lehmät lentää...


    • ihan romu

      Pakkohan se on myöntää että hinta laatusuhde on ihan p:tä

      • Kalliin kiukaan omistaja

        Hyvä kiuas saunoa. Mutta palvelu erittäin huono. Omaa kiuasta odotin monta kuukautta. Vihdoin kun sain kiukaan puolet osista vääriä ja taas odottelemaan. Uudet osat tuli niin niissäki oli vääriä osia. Kiuas on ollut kesästä asti paikoillaan ja hyvät löylyt on. Mutta jouduin itse tekemään puuttuvat osat. Vieläkin puuttuu merkki ja muutama kiinnitys pultti. Jos oisin tiennyt oisin ostanut iki kiukaan tai perus harvian.


    • Pettynyt saunoja

      Ostin mallin 200 ja siinä on todella paha ongelma ja valmistaja luimuilee sen korjaamisessa. Ongelmana on kiuaskivien vieriminen lattialle kun ne pystytangot irtoavat reijistään tulipesän sivuilla lämpölaajenemisesta johtuen. Takuukorjaukseen kiuas pitäisi toimittaa tehtaalle kuormalavalle kiinnitettynä, hitsaisivat tangot kiinni jonka jälkeen kiuaskivien vaihto vaikeutuisi sillä kivet kiilautuvat tosi kovaan tankojen ja tulipesän väliin.
      Itseasiassa ongelmat alkoivat jo kiukaan toimituksessa, oli kerätty vääriä osia erilaisista kiukaista.
      Ihmetyttää myös myyjän ohje, että tulipesään ei saisi laittaa kuin 1/3 pesällisträ puuta kerrallaan.

      • Pettynyt saunoja

        Taitaa olla parasta laittaa kivien tippuminen TUKES:in tutkittavaksi, sillä se saattaa aiheuttaa jopa ruumiinvamman jos kuuma kivi vierähtää saunojan jalalle.


    • hieno homma

      En suosittele kyseistä merkkiä kenellekkään. Töimitus on ihan hanurista saa odottaa monta kuukautta. Sitten toimitetaan väärillä osilla. 7 kuukautta mennyt eikä vielälään kaikkia osia. omistajat lupailevat kuun taivaalta mutta turhaan. jos itse hoitaisin yritykseni asiat kyseisellä tavalla olisin tehnyt konkurssin ensimmäisen viikon jälkeen.

    • Palveluako

      Ostimme Duo Aurinkokiukaan. Hyvät löylyt, mutta asiakaspalvelu on ihan hanurista! Kolmen yhteydenottoyrityksen jälkeen asia edelleen hoitamatta. On se nyt kumma kun saa kiukaan myytyä niin asiakas unohdetaan heti, eikä vaivauduta hoitamaan asiaa loppuun.

      • Suomalainennyrkkipaja

        Aurinkokiuas block duo ollut tilauksessa jo 3kk. Valmistaja selittelee osatoimittajan hitaudesta. Todella huonoa asiakaspalvelua, kyselee pokkana että onko kiukaalla kiire.


    • Ihanromu

      Oma Aurikokiuas ostettu 2013 ja nyt jo hitsisaumat ratkesi kyljistä, että tälläistä laatua heillä.

      • hämmästelevä

        Olisiko mennyt takuuseen ? Taitaa olla kaksi vuotta !


    • Yökiuas

      Aurinkokiuas ei toimittele varmaan enää kiukaita. Teettänyt monella yrityksellä kiukaansa ja jäänyt maksut hoitelematta.

    • ostajokumuu

      Ihme pulju, mullakaan ei pysynyt tangot paikallaan ja kivet varisi lattialle. Soitin asiasta ja syyttivät että minulla on liian pitkä piippu että tulee vetoa liikaa. Lupasivat kyllä sitten lähettää lisäkehän 50 euron lisähintaan. Eipä ole näkynyt, kohta kaks vuotta odottanut...

    • Ihmettelijää

      Kyseisen firman sähkökiuas ollu rapia vuoden päivät ja nyt kärysivät piirikortti ja muut sähköboxit. Firman ainoaan numeroon ei saa yhteyttä ja palaute kenttää kotisuilla ei voi täyttää ja sähköpostiin ei vielä ole tullut vastauksia. Lieköhän koko firmaa enää....??

    • Esko157

      Konkurssissa on...

    • Ihanromu

      Jos tuo viimeinen kommentti pitää paikkansa niin eipähän enää tuota epäkelpoja kiukaita ihmisten kiusaksi.

    • Kuukiuas
      • jastu

        Tankojen ja kivien tippuminen kävi meilläkin. Meinasin reklamoida, mutta tämä olikin mennyt jo nurin. Siispä oli itse korjattava. Porasin pystyputkien yläpäähän reiät ja laitoin niihin rosteriniitit. Nuo jää siis sen vaakasuuntaisen pannan sisään. Niitit estää pantaa nousemasta ja näin tangot ei pääse tippumaan.

        Eihän tuo kokonaan estä elämistä, eikä putket siis ole alapuolelta millään kiinni. Ne on kuitenkin alhaalta tiukat muutenkin ja tangot on sitten vielä kivissä kiinni. Tällä tuunauksella kaikkien putkien pitäisi nousta, jotta tangoille tulisi tilaa tippua. On toiminut ainakin toistaiseksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1459
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1358
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      41
      1283
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1228
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe